Şimdi Ara

Dış hava sensörü önerirmisiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
4
Favori
12.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar.Alpha CEO 28 ve Alpha climatic oda termostatı aldım.Çarşamba günü elektrik tesisatını çektireceğim.Elektrik tesisatı çektirmişsen balkonlarda bir hat çekiyim diye düşündüm.Alpha climatic immergas car v2 ile birebir aynı.İmmergasın orijinal dış haba sensörü 150 tl.Sabah 08:00 ile akşam 19:00 arası evde yokuz.Sizce dış hava sensörü faydalı olurum.Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rommy6719 -- 7 Ekim 2016; 21:18:07 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• rommy6719 kullanıcısına yanıt
    Faydalı olur kombiniz iç/dış sıcaklık farkına göre modülasyon özelliği de çalışır
    Kombi çıkış suyu sıcaklığı dışardaki havaya göre otomatik olarak düzenlenecek gece ve gündüz arasında bile sıcaklık farkı var 24saatte dış hava sensörü kazan sıcaklığını en optimum şekilde ayarlar
    Dış hava sensörü taktırırsanız dış cephede kuzey cepheye veya doğrudan güneş görmeyen kuytu bir yere monte ettirmeniz gerekiyor doğrudan batı ve güney cepheye monte etmeyin

• quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

Faydalı olur kombiniz iç/dış sıcaklık farkına göre modülasyon özelliği de çalışır
    Kombi çıkış suyu sıcaklığı dışardaki havaya göre otomatik olarak düzenlenecek gece ve gündüz arasında bile sıcaklık farkı var 24saatte dış hava sensörü kazan sıcaklığını en optimum şekilde ayarlar
    Dış hava sensörü taktırırsanız dış cephede kuzey cepheye veya doğrudan güneş görmeyen kuytu bir yere monte ettirmeniz gerekiyor doğrudan batı ve güney cepheye monte etmeyin

Dış sıcaklık sensörü direk kombinemi bağlanıyor yoksa oda termostatına mı.Kombinin takılı olduğu oda ve balkon ikindi vaktine kadar güneş alıyor.Başka birodaya çekebilirim ancak kombiye uzak olur.

Dış hava sensörü kombinin anakartına monte ediliyor dış hava sensör portuna

Alpha climatic te lcd ekranda ısıtma eğrisi var mı bilmiyorum ama dış hava sensör üzerinden dışardaki anlık hava görünüyor
    Bazı modülasyonlu oda termostatlarında ısıtma eğrisi menüsü var bu menüden en uyun eğri seçiliyor kombi de iç dış sıcaklık farkına göre oransal çalışıyor

• quote:

Dış hava sensörü kombinin anakartına monte ediliyor dış hava sensör portuna

Alpha climatic te lcd ekranda ısıtma eğrisi var mı bilmiyorum ama dış hava sensör üzerinden dışardaki anlık hava görünüyor
    Bazı modülasyonlu oda termostatlarında ısıtma eğrisi menüsü var bu menüden en uyun eğri seçiliyor kombi de iç dış sıcaklık farkına göre oransal çalışıyor

İmmergas Car v2 de bahsettiğiniz eğrilerin var olduğu görülüyor.Zamanınız var ise bu linkten inceleyebilirsiniz sevinirim.Şekil 23 ye gösteriyor.Olmasa bile kombi üzerinden bu eğrileri kontrol edebilirmişim.

Evet var, ısıtma eğisinden çok güzel yönetilir ve en uygun ısıtma eğrisini seçerek optimize edilir

• quote:

Evet var, ısıtma eğisinden çok güzel yönetilir ve en uygun ısıtma eğrisini seçerek optimize edilir

Dış sıcaklık sensörü tavana monte edilebilir mi.Bu eğrilerin seçimini dış hava sıcaklığına göre yapacağım değil mi.Kafama takılan kombi yoğuşmayı tam anlamıyla yapabilecek mi.Kombi üzerinde hiç bir kontrolüm kalmıyor.Ben o.t almadan önce 45 dereceye ayarlarım şeklinde düşünüyordum.1.öncelik tasarruf 2. öncelik konfor olacak.Yoğuşmanın olabilmesi için 1 ve 2 uygun görünüyor.Yardımların için tşk ederim.Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rommy6719 -- 7 Ekim 2016; 23:04:46 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Dış hava sensörü dışarda tavana olur yeterki doğrudan güneş görmesin
    Bütün kontrol climatic ve dış hava sensöründe olacak daha iyi

• Bu arada dış hava sensörü nimettir her kombide olmaz dh kombi bölümünde dd nitromix dış hava sensörü başlığı var ilk sayfada
    Ordan göreceğin gibi demirdöküm nitromix te dış hava sensörü yok arkadaşlar yıllardır vaillant tan dış hava sensörü ayarlamaya çalışıyorlar yani kullanmak isteyenler bile bulamıyor

• quote:

Bu arada dış hava sensörü nimettir her kombide olmaz dh kombi bölümünde dd nitromix dış hava sensörü başlığı var ilk sayfada
    Ordan göreceğin gibi demirdöküm nitromix te dış hava sensörü yok arkadaşlar yıllardır vaillant tan dış hava sensörü ayarlamaya çalışıyorlar yani kullanmak isteyenler bile bulamıyor

Bugün dış hava sensörü için bir bayiden 35 Euro teklif aldım.Pazartesi günü sipariş geçecek inş Çarşamba günü elimde olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bu arada dış hava sensörü nimettir her kombide olmaz dh kombi bölümünde dd nitromix dış hava sensörü başlığı var ilk sayfada

Dış hava sıcaklık sensörünü alacağım firma bana ulaştı.Kullandığınız kombi ile uyumsuz dedi.İmmergas genel müdürlüğünü aradım.Oda termostatı ve kombi ile uyumlu dedi.Şansımı deneyeceğim dedim ama Kafam karıştı.İmmergas dış sıcaklık sensörü vitrix 24/27 ve maior ile tam uyumlu.Sizce alpha eco 28 ile uyumsuzluk problemi olabilirmi.Saygılarımla

uyumlu, en doğru bilgiyi immergas genel müdürlüğü verir, immergas ın bütün premix yoğ kombileri uyumlu burada önemli olan oda termostatı
    mini crd veya crd oda termostatı alsaydınız ısıtma eğrisini yapamazdınız çünkü o menü onlarda yok

ah bu satıcılar yok mu sattıkları ürünün teknik özelliklerini bilmezler satıcısı,ustası hepsi böyle forumda yıllardır bunları yaşıyoruz

alpha eco 28 kullanım kılavuzu

http://alpha-innovation.com.tr/assets/alpha-eco-28_-kullan%c4%b1m-k%c4%b1lavuzu.pdf

• Viessmann Vitodens 100W için NTC 1K bağlasak iş görürmü?

• Viessmann Vitodens 100W için NTC 1K bağlasak iş görürmü?

• tonmaister T kullanıcısına yanıt
    İmmergas dış hava sensöründe diğer kombilerden farklı olarak 1k ohm PTC kullanıyor , kendinizde yapabilirsiniz 1tl ye mal olur .
  • Dış hava sensörü olan kombiye (viessman vitodens 200 2009 model) iç termostat takmak tasarruf sağlar mı?

• disintegration kullanıcısına yanıt
    hocam merhabalar dhs içinde basit 1 k ntc var diyorlar doğru mudur?

içinde ayrıca elektronik devre var mı?

n11.com'dan 1k Su Geçirmez Kablolu Ntc (50cm) seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!

böyle hazırı var alıp taksam olur mu?

birde max ve mix kazan sıcaklığı ayarlanıyor mu?Yoksa kışın ben 40 derece de bile ısınıcam gibi geliyor 2300i ile tutupta dhs kazanı 55 60 alırsa anlamı kalmaz benim için.

• meeb kullanıcısına yanıt
    Bende buderus gb062 var,servis klavuzundaki dış sensör değerleri 10k ntc işeret ediyor. Çok ucuz olduğundan alıp deneyeceğim.

• funnel kullanıcısına yanıt
    nerden anladın hocam?

Bunu bende araştırdım ama orijinalinin içinde de sadece 50 kuruşluk ntc mi var yoksa ayrı bir elektronik devre vs . öğrenemedim.

Yani gerçek anlamda yapıp kullanıp verim alanda duymadım.Siz yaparsanız güzel bir örnek olur hocam. Hatta ayrı konu bile açarız.

Dış hava sensörü pratikte ne kadar faydalı yada gerekli bilmiyorum ama denemek isterdim.

Ben 3 tane oda termostatı denedim ,en son santek aldım 0.1 hassasiyet, öğrenme moduda var.Memnunduk harika bir termostat ama artık evin durumundan mıdır ,kombi kaynaklı mıdır petekler 45 dk soğuk kalıyordu, haliyle petekler soğudumu üşüme hissiyatı oluyordu.Birde kombi günde toplam 2 saat , saatte 5 dk da çalışssa da yüksek kazan ısısından dolayı tüketim fazla oluyordu.

Benim kombi şuan 45 50 dk çalışıyor , 10 15 dk kadar duruyor.Modülasyon oranı 1/8 olduğundan saatte en fazla 0.20 m3 kadar günde 5, 5.5 m3 yakıyor.

Ama havalar ısınında her seferinde kombiyi kapat aç zor oluyor.Benim istediğim kombi yine böyle çalışsın ,petekler soğumasın ama dış hava ısınca ya kazan ısısı düşsün yada kombi kapansın.

Birde merak ettim dış hava sensörü olunca kazan ısısı çokmu değişiyor.Şuan 40 derece ev rahat 23 24 derece oluyor ,daha fazla kazan ısılarında evde rahatsız edecek kadar ısınma oluyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• meeb kullanıcısına yanıt
    urun.n11.com
    Kablolu Su Geçirmez 10k Ntc 200cm Isı Sıcaklık Sensörü - n11.com
    https://urun.n11.com/arduino-urunleri-ve-setleri/kablolu-su-gecirmez-10k-ntc-200cm-isi-sicaklik-sensoru-P390037652

Bunu sipariş ettim.

Elektriksel değerleri tam örtüşüyor. Yalnız bende oda termostatı yok, gönderdiğim resimin altındaki not dikkatimi çekti, düzgün çalışsa bile modilasyonlu oda termostatı olmadan dış sensör bir işe yaramıyor olabilir. Bunu kombi içindeki yazılım belirleyecek.

Onun aksine servis menüsünde birkaç tane dış hava sensörünün ayarlayacağı değerler var, ben bunları elle değiştirip etkisini görebiliyorum. Örneğin; 3.c ayarını 5 yerine 2 yaparsam, kombi set değerim 40 ise, bürlor yanmak için 35 olana kadar bekliyordu, 2 yapınca 38 de yanmaya başladı. Bunun gibi dış hava sensörünün set değerlerini değiştirmesini umut ediyorum.

Bugün EMS-BUS protokolü (buderus kombilerde var) ile ilgili araştırma yaptım. Normalde bu protokol kombiyi tam olarak ele geçirmeye yarıyor. Konu ile ilgili çok güzel ayrıltılı çalışmalar var, aslında elimde tüm malzemelerde mevcut, yani kendi modilasyonlu wifi kumandalı termostatımı yapabilirim de, vaktim yok malesef.

İlgilenen olursa diye buraya bırakayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi funnel -- 21 Nisan 2020; 22:4:16 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.