Şimdi Ara

DİŞ HEKİMİYİM SORULARI ALAYIM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
272
Cevap
8
Favori
8.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hangi macun beyazlatir en iyi ? Evde bir tane var 1 haftadir fircaliyorum hala sari gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Infinitude

quote:

Orijinalden alıntı: OcerSox

Arkadaşlar Hacettepe Üniversitesinde diş hekimiyim sorular???

(isim sormayın vermiycem)

1) Çocukken bisikletten düşüp ön alt dişimin ucundan hafif ve çok belli olmayacak şekilde kırılmıştı buna ne yapabiliriz ?

2) Hala çıkmayan süt azı dişlerim var napıcaz ?

Yaşınızı öğrenebilirsem daha yardımcı olabilirim

Dişin rengi genetik olarak bellidir sakın aşındırma dişlerini karbonatla falan beyazlatayım derken

• Ekşi Şeyler yiyince(Limon,Erik,Portakal vs..) ön dişlerim çok tuhaf oluyor birbirine değdirince sancıyor sanki Bide asitli şeyler içince oluyor neden acaba
  • Her macun %90 aynı düzgün fırçala bi haftayla olmaz kendine alışkanlık edinmen lazım
  • iş olanaklarınız konusunda çekinceleriniz varmı?
    soru sormamın sebebi ise özel bir muayenehane açmak için okuduğunuz/yaşadığınız ilin tamamen dışına çıkıp , yakın bölgelerde başka muayenehane nin olmaması için araştırma yapmak durumunda kalmak o bölgede başka diş hekimim olmaması gerekmesi gibi bir durum söz konusumu?

Ayrıca fiyatlandırma konusunda nasıl yönetmelikler ya da düzenlemeler mevcut? misal dolgu her yerde aynı paramıdır neye göre kime göre değişir?

amalgam dolgu hakkında çıkan yersiz iddialar ve kulaktan duyma bilgiler için ne düşünüyorsunuz?

okulda , korkan hastalara yaklaşım konusunda ne gibi bilgiler veriliyor?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Infinitude

quote:

1) Çocukken bisikletten düşüp ön alt dişimin ucundan hafif ve çok belli olmayacak şekilde kırılmıştı buna ne yapabiliriz ?

2) Hala çıkmayan süt azı dişlerim var napıcaz ?

Yaşınızı öğrenebilirsem daha yardımcı olabilirim

Dişin rengi genetik olarak bellidir sakın aşındırma dişlerini karbonatla falan beyazlatayım derken

20 yaşındayım.Diş kenarları sarı gibi ama öyle sapsarı değil.Biraz da aşınmışa benziyor.

• Üst dişler ve alt dişler dik açıdalar, yani tek başlarına düzgünler ama üst dişler biraz ilerde. Bunları nasıl geri alırız? Biraz içeri büksek de olacak gibi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cronic -- 27 Şubat 2014; 19:17:12 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Myhustafa

Ekşi Şeyler yiyince(Limon,Erik,Portakal vs..) ön dişlerim çok tuhaf oluyor birbirine değdirince sancıyor sanki Bide asitli şeyler içince oluyor neden acaba

Sıcak-soğuk, asidi -bazik şeyler yememeye dikkat edin art arda mesela portakal suyu içtikten sonra dişlerinizi fırçalamayın
  • Hocam selamlar,

Benim on iki disimde bir sikinti var. Sol taraftaki hafif sag taraftakinin ustune binmis. Bu bayagidir boylede sanki biraz daha artmis gibi. Bunu nasil onleyebilirim yasim 21. Diger bir sorum da benim bu arkada mi disler ozellikle alttaraflarda ki siyahliklad var sanki curuyorlar gibi fircalamama ragmen duzenli olarak. Ne yapmaliyim sizce.

Tesekkurler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kanıt?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Myhustafa

Ekşi Şeyler yiyince(Limon,Erik,Portakal vs..) ön dişlerim çok tuhaf oluyor birbirine değdirince sancıyor sanki Bide asitli şeyler içince oluyor neden acaba

Sıcak-soğuk, asidi -bazik şeyler yememeye dikkat edin art arda mesela portakal suyu içtikten sonra dişlerinizi fırçalamayın

genelde dişlerimi fırçalamam bazıları diyorki diş mineleri yavaş yavaş yok oluyor diyolar doğru mu ön dişlerimin 2'sinin ucu saydamlaşıyo bu yüzden olabilir diyolar bunun için diş macunu önerebilisiniz

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Trident682

üniversiteyi bitirince devlete mi girmeyi düşnüyon özele mi yönelmeyi ?

Özele yönelmeyi düşünüyorum.

Diş teli hakkında bilgi derken biraz daha açarsak yani bu soruya en kapsamlı verilecek yanıt genelde hastanın ağzındaki genetik çarpıklıkları önlemek için takılır. (Not: Ortodontist değilim)

hocam köpek dişim vampir gibi üstten çıkmış. genetik akrabaların bazılarındada durum aynı . bunun kökü burnun ucunu bile geçiyo baya içerde . bunun çekimi acılımıdır .aydınlatırımısın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Riobolt

Hocam selamlar,

Benim on iki disimde bir sikinti var. Sol taraftaki hafif sag taraftakinin ustune binmis. Bu bayagidir boylede sanki biraz daha artmis gibi. Bunu nasil onleyebilirim yasim 21. Diger bir sorum da benim bu arkada mi disler ozellikle alttaraflarda ki siyahliklad var sanki curuyorlar gibi fircalamama ragmen duzenli olarak. Ne yapmaliyim sizce.

Tesekkurler.

Otomatik fırça kullanıyorsanız kullanmayın kendi elinizle fırçalayın. Dişlerinizin her yerini detaylı bir şekilde fırçalamaya çalışın çünkü bazen insan fark edemiyor tam fırçaladığını. Dişiniz hakkında görmeden bir şey diyemiycem ama çok ileri derecede bir durumsa bir ortodontist hekime başvurmakta fayda var

• quote:

Orijinalden alıntı: RealPlayer09

Kanıt?

Şu sorulara cevap veriyim kanıtını gönderiyorum
  • Dişe, dil etine zarar vermeden evde dişimizi nasıl beyazlatabiliriz? Düzenli fırçalasam da bir iki Ton daha beyaz olması daha iyi olacak

• quote:

Orijinalden alıntı: cityzen

quote:

quote:

Diş teli hakkında bilgi derken biraz daha açarsak yani bu soruya en kapsamlı verilecek yanıt genelde hastanın ağzındaki genetik çarpıklıkları önlemek için takılır. (Not: Ortodontist değilim)

hocam köpek dişim vampir gibi üstten çıkmış. genetik akrabaların bazılarındada durum aynı . bunun kökü burnun ucunu bile geçiyo baya içerde . bunun çekimi acılımıdır .aydınlatırımısın

Acılı olup olmaması verilen anestezi ile alakalıdır ama siz yine de çekilirken bi şeyler hissedersiniz

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cityzen

quote:

quote:

Acılı olup olmaması verilen anestezi ile alakalıdır ama siz yine de çekilirken bi şeyler hissedersiniz

hocam peki böyle bir vaka biliyormusunuz ? işlem normal çekme zorluğuyla aynımı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: NextArnold

quote:

kıanal tedavisi 3-4 seans suruyor ya o seansların hepsı bıtmeden o dişle bışey çıgneyememek normalmı ustune basarken bı garıp oluyorum

bi garip olmak normaldir ama çok ağrıyor duramıyorum diyosanız hekiminize danışın
  • Yaş 16
  • dişim ağrıyor doktora gittim majezik ve antibiyotik verdi ilaçlar bitince kanal tedavisine başlayacağım
    ilaçları içtim ve şu an acayip bir şekilde dişim ağrıyor alternatif olarak ne yapabilirim
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.