Şimdi Ara

DİŞ HEKİMLİĞİ İLE İLGİLİ SORULARINIZ (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
191
Cevap
12
Favori
31.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Gençler, ben bilg. müh okudum, eşim de Diş hekimliği okudu. (ikimizinde mezuniyet süresi >10 yıl :)

Bu bilgileri bir çok yerde bulamazsınız. :

uzman olmayan diş hekimleri:
    diş hekimliği memuriyet ataması KURA (rastgele seçim) ile olur. Açık kontenjanlar olur, oraya göre sen tercihini yazarsın, orayı tek sen tercih etmişsen, direk atanırsın, aynı kontenjanı birden çok kişi seçmiş ise aranızda kura olur.

maaş olayı öyle başlangıç 6-7bin değild!!!. normal doktor memur maaşıdır. (3500 TL gibi). Şayet çalıştığın hastane Döner sermaye dağıtıyorsa, extra 1 maaşa kadar döner alabilirsin. (bunun maximumu var.)
    tüm hastaneler döner dağıtamıyor malesef. Eşim 3 yılda 6-7 kez döner aldı. O da en fazla 0,50 maaş..

Devlet diş hastanesinde çalışanlar maximum döneri ve daha çok çalışırsa (nöbet, geç çıkış vs.) o zaman biraz daha artıyor.

Özel kurumlarda çalışmak Ankara için en düşük ücrette (2000 TL gibi ) çalışırsın. Çalıştığın yer iyi olursa, sende iyi olursan 5-6 bin kazanabilirsin. Tabi yıllar geçtikçe daha üstü mümkün, ama o da kolay değil...

Uzmanlık içinde, DUS sınavına girersin, 2-4 yıl okursun, sonra yine tercih olur, ama şansın daha yüksek hatta %100'e yakın. Bunun maaşları diğerine göre %30-40 daha fala sanırım.

Bilgisayar mühendisliğine hiç girmeyelim.. Halimize bin şükür ama, mühendis müsvettesi baya arttığı için yeni elemanların maaş sklası düşük..

• hakia H kullanıcısına yanıt
    valla derslerden sonra hobi olsun diye 3dmax, unity filan öğreniyorum :D atamadım gitti içimdeki o merakı

diş hekimliğinden pişman değilimde bölüm gereksiz tıp dersleri kaynıyor. yarın öbür gün hasta geldiği zaman ayağını açıp deri hastalıklarını göstermicek misal bana vsvsv.

insan mesleğini seviyorsa parada kazandırıyor o meslek ona. bu işten onu anladım. hangisi olursa olsun artık öğretmenlikte fark etmez.

işini sevmek = para

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sizin maasiniz kac civari özel degilse tabii

• quote:

Orijinalden alıntı: zencikutupayisi

açıkçası adam birazcık yalan söylemiş toplasan 5 tl etmez maaliyet. kompozit mi yaptı amalgam mı ona baglı olarak degişir içindeki malzeme

Kompozit dolgu hocam. Şimdi ben almaya kalksam nr kadara alırım nerden bulurum, icindeki maddr nedir porselen vs mi. Adam bizim akraba bide alıp götürcem önüne koycam al senin 75 liraya aldığın dolgu yap bana dicrm 25 lira verip çıkıcam

• Kreutz kullanıcısına yanıt
    mesaj diş hekimliği ile ilgili olduğu için, cevapsız bırakayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakia -- 6 Haziran 2017; 8:59:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uruk-Hai 2

O Adanadaki kisi Erkut Akcali olabilir mi acaba cok populer burda?

İsim vermiyorum hocam

• Gerçekleri duymak isteyen PM atsın. Türkiye de gelecek kaygısı olmayan birinin akıl sağlığından şüphe ederim.

• quote:

evet abartmıssın gitmiş en kalitelisini gösteriyorsun yeni klinik açan birisi en pahalısından mı başlar düzmeye klinigi?

Yeni klinik açan birisi az biraz kalitelisinden başlamalı düzlemeye. En fazla 1 yıl sonra çöpe gidecek 1 ay garantili 40bin altı ürünlerle sizi kandırmasınlar. Onların hepsi sonra yeniden alınıyor. Okuduğunuz okula bakın ihale ile alınmasına rağmen belli kalite şartları belirlendiği için ortalama 40binlik ümitler vardır hep 20binlik ünit göremezsiniz. O 40binlik ünitler bile 1,5 yılda bir birkaç tamirat görür.

• quote:

Orijinalden alıntı: PantheraPardus

quote:

Orijinalden alıntı: Decline Dumbell Press

quote:

Orijinalden alıntı: ezios

quote:

Orijinalden alıntı: Decline Dumbell Press

dusla uğraşmayıp mezun olduktan sonra direk normal dişçiliğe girişsek aylık gelirimiz tahmini ne kadar olur?

Forumda dus okumazsanız bütün gün çalışır anca 5-6 bin lira alırsınız diyorlar, gerçekten böyle mi?

Çünkü basit bir hesap yapınca dolgu bile 100 tl, günde 10 kişiye dolgu yapsan sadece 5 saatte 1000 tl geliyor giderleri falan atsan 500 tl kalır diye düşünüyorum günde 20 gün çalışsan ayda 10 bin tl?

Bu konuda görüşünüz nedir? Forumda geçen gün dus kazanamayazsan bi b*k kazanamassın adam gibiye getirdiler de lafı

bir de klinik açmak çok mu masraflı açarsak tutunmak çok mu zor çünkü klinik açmak çok mantıklı gözüküyor bir yerde çalışmaktansa

dostum ilk önce dus'u araştırmanı tavsiye ederim.Tus'da her yıl 1000 kişi alım oluyorsa,dus'da o sayı en fazla 200 belki 100 bile olabilir.Diş doktorlarının uzman olup fazla kazanması devletin işine gelmiyor,o yazdığın 6-7 bin tl gibi rakamlara sabahtan akşama kadar ayakta çalışıyorsun.

bir ülkede böyle rezillikler olması gerçekten çok saçma,ulan bari diş doktorlarının,doktorların önünü kapamayın uzmanlık okusunlar.Durum bu yani...

kadroları ve giren sayısını gördükten sonra uzmanlık fikrini kafamdan çıkardım zaten uğraşmak da istemiyorum uzmanlıkla falan

merak ettiğim nokta düz diş hekimi olarak eşek gibi çalışıp alacağımız maaş 6-7k civarı bir şey mi? Bütün gün eşek gibi çalışıp 6k alacaksam, mühendis olmak daha mantıklı gözüküyor çünkü

10k üstüne çıkma şansı yok mu, uzman olmadan sadece klinik açarak mı 10k üstü kazanbiliriz

Evet hocam tam olarak üstüne bastınız.Tabiri caizse eşşek gibi çalışacaksın aylık eline 7-8 k civarı para geçecek.Babam 87 mezunu diş hekimi.30 sene bak dile kolay.Sabahtan akşama kadar ayakta,eşşek gibi çalışıyor.Mayıs ayında eline geçen para 8-8.5 bin tl.Bu parayı yeni atanan diş hekimi alamaz.Herkes derecesine göre maaş alır.Yeni atanan taş çatlasın 5-6 k görür.53 yaşında bir insana devletin layık gördüğü maaş bu.Acı ama gerçek.

Diş hekimliği için devlet yeni atananla eski tecrübeli doktora prof. Dahi olsa farklı bir maaş vermiyor. Bu yüzden ADSM lerde tecrübeli, dışarda daha rahat koşullarda daha iyi para kazanacak birileri gelmez. Üniversitede de used durumlar farklı. Bu devletin politikasındaki saçmalık.

• İstanbul'da diş hekimliği okuyorum. Mesajları okudum teker teker. sormak istediğiniz bir şey olursa buyrun sorun.

• Özelde tam burslu okumakla devlette okumak arasında çok fark olur mu? Ve okurken çok masraflı oluyor mu?

• Zor bolum.Alttan ders almanin olmamamisi gecme notunun 60 olmasi iyice zorlastiriyor.Butun dersleri finalsiz ama bir dersten 57den kalan bir cocuk vardi direk sene tekrari.Beni pratik dersi cok zorladi ozellikle teorik sinavlarinin oldugu hafta verilen odevler yuzununden sinavlara duzgun calisamadim bile tabi onceden baslasaydim sinava calismaya bunlar olmazdi.Oyle olunca da finale cok calismak zorunda kaliyorsun.Ha unutmadan finaller haziranin sonunda :) bir cok arkadasim tatile cikti bile.Gecen sene temmuzun sonunda bute girdim.Boyle sinavlarin olmadigi zamanlar ama pratikle ugrasmaktan ben zevk aliyordum.O yonden zevkli diyebilirim.Fakat bazi agir kokulu maddelerle calisiyordum ki ben calisirken ailem evi terk ediyordu :D

Ha bolumun cok masrafli oldugunu soylemis miydim? :D

Cok karamsar oldu ama iyi bir calisma duzenine sahipseniz kendinize de zaman ayirabilirsiniz sinavlardan da rahat gecersiniz finale de kalmazsiniz mayisin sonunda okulunuz biter offf misss

• bütün yıl boyunca ders çalışıyor musun?

• Yıllık diş hekimliği konusu açılmış Bana da soru sorabilirsiniz, özellikle fakülte ile alakalı. Çapa diş 4.sınıf bitiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: perSNN

quote:

Orijinalden alıntı: Seaword

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: frankey15

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: frankey15

quote:

bizim sınıfın yarısı parası için gelmiş. bu işi sevmeden başarılı olamazsın

E hocam işte sizin sınıfta da var parası için gelen. Hocam aylık bir 10 bin TL gelse süper. Zaten bu devirde kim işini seviyor hocam ya ?

İşini sevmeden ki çoğu sevmiyor, aylık 4bin anca kazanır diş hekimliğinde. Severek yapan biri 8bin falan kazanır...(sarf malzmesi ve aylık giderleri çok fazladır, ohh 60 liradan şu kadar şundan 200 liradan bu kadar bndan hesabı ile yürümez o işler, Sadece 0,5 cc'lik kemik greftine firmaya 400 euro+KDV ödedikten sonra hastadan 2bin lira istediğinde hastanın yüz ifadesi topu topu 400 lira kar için çekilecek bir meslek değildir, 6 ay emek sarfedeceksindir ve hasta sana soyguncu gibi bakmaktadır, hatta çoğu da "vericem" deyip vermemektedir, 400 lira kar edeyimderken 1600lira zarar edersiniz-aylarca yaptığınız emek de cabası)... Ve tekrar tekrar söylüyorum, dişçilik 8 bine yapılınca ömrübillah mutsuz olursunuz, düzgün bir aile hayatı bile kuramazsınız. Mutlu olabilmek için en az 20-30bin kazanmalısınız bu meslekte ve bunu kazanan çok çok çok az... En çok intihar eden 2. sıradaki meslek grubudur diş hekimliği. Dışarıdan görüldüğü gibi değil ve ilaçları da iyi bildiklerinden ve hatta kolay ulaştıklarından bu girişimleri de çoğunlukla başarılı olur. Ayrıca bir çoğu da eşinden boşanmıştır, pek fazla evli diş hekimine rastlanılmaması bundandır. Okurken bile intihar eden veya 4. 5. sınıflarda okulu bırakıp sevdiği başka mesleklere yönelen çok fazla öğrencisi vardır.

Bakın bunlardan biri, daha geçen şubat ayında Antalya'da;
    hürriyet
    2 çocuk annesi diş hekiminin intiharı
    http://www.hurriyet.com.tr/2-cocuk-annesi-dis-hekiminin-intihari-40353651

Yine aynı Şubat ayında ordu'da;http://www.iha.com.tr/haber-ogretim-uyesi-intihar-etti-627624/

Geçen Ocak ayınd(30 yaşında halen mezun olamayan bir öğrenci olduğu söyleniyor-doğru olmayabilir);
    brt haber
    OMÜ DİŞ HEKİMLİĞİ BİNASINDA İNTİHAR GİRİŞİMİ - Bafra Haber Merkezi
    http://www.brthaber.com/bafra-haber/omu-dis-hekimligi-binasinda-intihar-girisimi-h8829.html

bir diğeri İstanbul'da(maddi sıkıntılar yaşaması nedeniyle);http://www.sabah.com.tr/yasam/2012/11/27/dis-doktorunun-supheli-olumu

Burdur'da;http://www.kanal15.com.tr/newsdetail.asp?NewsID=3823

Nazilli;http://www.nazilliadalet.org/nazillide-dis-hekimi-intihar-etti-984g.htm

Nazilli'den 2. diş hekimi;
    aydın haberleri - aydın ses gazetesi
    Sökespor kazanmaya devam ediyor
    http://www.sesgazetesi.com.tr/guncel/bunalima-giren-dis-hekimi-intihar-etti/22009

Zonguldak;
    www.dentiss.com
    Dişhekimi intihar etti
    https://www.dentiss.com/Dishekimi-intihar-etti-y780.html

3 yıl arayla yine Zonguldak;

Denizli;http://www.star.com.tr/yazar/emekli-dis-hekimi-intihar-etti-yazi-869196/

Kırıkkale(daha öğrenci);

Adana;http://www.basakgazetesi.com/haber/54807/dis-hekimi-intihar-etmek-istedi

Bozüyük;
    bilecik haber
    BOZÜYÜK’TE DİŞ HEKİMİ İNTİHAR ETTİ
    http://www.bilecikhaber.com.tr/bozuyukte-dis-hekimi-intihar-etti-59786h.htm

İzmir;http://www.haber10.com/siyaset/kredi_karti_borcu_intihar_ettirdi-93126

Psikiyatristler bu meslekleri özel risk altına almış.

Bak bu da ilginç bir yazı;http://www.radikal.com.tr/turkiye/alo-184e-acilen-el-atin-1110625/

Ama siz çok isteklisiniz, bence bir yazın bir okumaya başlayın 1-2 sene takılın ayda 40-50binden aşağı kazanmayan diş hekimleriyle de tanışın belki seversiniz ve iyi bir diş hekimi olursunuz. Beğenmezeniz 1. ya da 2. sınıfta başka bölüme gidersiniz, gerçi ben 3. sınıfa kadar mal gibin 5 sene dayanmaya çalışıp öyle bırakmıştım... Bişey değişmedi yine sınavda dereceye gidim başka böüme geçtim, hayatımdan bir şey eksilmedi, aksine mesleğimde ufkumu çok ok açtı ve o 3 sene sayesinde şimdiki işimi severek yapyorum ve içeriği girdiğimde önünü ilkleyip ayağa kalkıp selam veren ve hatta "mühendis bey" diyerek ayağıma kadar kahvemi ve hatta sigaramı getiren yöneticilerim patronlarım var... Gayet de güzel kazanıyorum(imzacılık değil de gerçekten müendislik yaptığım için iyi de kazandırıyorum tabi) ve mutluyum... Bu arada çoğunlukla bilgisayar başında çalıştığımdan iş yerine de pek uğramam, ayda 1 bilemedin 2 kez kontrol etmek ve eğitim vermek için..

OHA!. Hocam şunu anladım kişi gerçekten sevdiği mesleği yapmalı. Çünkü gün geliyor eşinden ayrılıyor ve elinde tek kalan şey mesleği oluyor. Zaten boşandığı için ruh sağlığı iyi değil bir de mesleğini de sevmiyorsa gerçekten de bu onun için intihar sebebi olabiliyor.

Ben şunu anladım: Severek yaptığın meslekte hem çok gelişirsin hem de en iyilere oynarsın. Hocam çok saolun beni ikna etmek için çok ter döktünüz birden fazla konu başlığında benle cebelleştiniz ama çok saolun çünkü kalbimi dinlemeyi bana öğrettiniz.

KALBİNİ DİNLE:https://www.youtube.com/watch?v=oaT1861Q6eU

Ben yaşadım da konuşuyorum. O yüzdendir ki dış hekimlerine saygım sonsuz. 60 isteseler 90 veriyorum. Hoş benden de tanıdıkları için 60 isteyecekleri şeye 40 istiyorlar ben yine 60 verip çıkıyorum.

Bir şeyi çok merak ediyorum. Yanlış anlamayın yaşınız (Baya zaman kaybetmişsiniz 30 gibi geliyor ama..) ve dişe göre maaşınız yakın bir kaç katı vs

35 yaşindayım. Kendi yerinizi açmak istemezseniz dişin iyi tarafı 4 bine hemen iş bulursunuz. Ama artmaz. Hemen hemen sabit kalır ömür boyu maaşlı olunca. Kendi yerinizde zarar da edebilirsiniz milyoner de olabilirsiniz.

Maaş olayı 9bin araba benzin telefon internet faturalar ev kirası mobilyalar şirketten sitede oturuyorum. Bazen tatile giderken patron ayarlıyor kendi yazlığını. Orada da havuz başında bilgisayarda şortla çalışmaya devam.

bilgisayar muhendisligi mi okudunuz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• birkaç soru sırayla

1: dişçiye gitsem dişlerimdeki plakları temizletsem dış ve iç kısım olmak üzere çok kazıklar mı ?

2: sert-orta-yumuşak diş macunu seçimi neye göre yapılmalıdır.

3: dişlerim orantısız kimi yukarıda kimi dışarıda kimi içe doğru geçik durumda düzeltmenin tek yolu tel midir ?

diş hekimliği ile iligli sorudan çok beleş diş hekimi bulmuşken sorayım dedim
  • ezios kullanıcısına yanıt
    Diş hekimi ayakta çalışmaz,hastaya-dişe göre konumunu ayarlayarak sandalyesinde yapar işinin büyük çoğunluğunu

• zencikutupayisi kullanıcısına yanıt
    maliyeti 5 lirayı geçmezmii.. hadi sayalım bakalım.hasta galoş giyer ünite oturur.hasta önlüğünü takarsın ,suctionu takarsın tabla örtüsünü koyarsın. muayene setini açarsın. daha hasta ağzını açmadı bile..muayene edersin radyografisini çekersin.anesteziyi yaparsın.bütün malzemeler otoklavdan çıkmalı tabi önce. kaviteyi açarsın.birsürü el aleti açılmıştır çoktan bile. izolasyonu sağlarsın.dycalı bondu asiti kompoziti yaparsın.kompozitin kaç euro olduğunu söylememe gerek yok heralde.ısırtma kağıdıyla bakarsın. polisaş setiydi lastiğiydi halledersin.sen bunları bana 5 tl ye malet. söz ömür boyu bütün zonguldak sana gelicez
  • oğuzgs O kullanıcısına yanıt
    Bişeden haberi olmayanlar çıkmış diş hekimliğini anlatıyor sözde!Hele biri de 1. Sınıfı bırakmış ama uzman olmuş mübarek

• Dis muayenesi sonra neden fis vermekte direniyorsunuz?
    Cekilen disleri niye topluyorsunuz? Kendi disimi almak niye tuhaf karsilaniyor?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.