Şimdi Ara

DİŞ HEKİMLİĞİ İLE İLGİLİ SORULARINIZ (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
191
Cevap
12
Favori
31.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: YediGüzelAdam

Sen ilk yazacakken buraya konu açmıştın ve ben ilgiyle cevap vermiştim şuan görüyorum ki ayakların yere basmıyor işin en komik tarafı 1 sene okumuş bir insan ileriyi senden daha iyi görebilmesi olmuş. 5tl maliyete dolgu ha? hocam şuan çin malı tenekelerde gelen dandik markaların bile 2glık tüpü 70tl
    kendanın dandik cila lastikleri 7 tl bir airotor 2-3bin tl angldruva 1000tl bond 150tl asit 20 tl cila diski en kötüsü 100tl ama sen 5 tl ye mal edeceksin sanırım kompozitide şırıngaya doldurup basacaksın. Bir meslekte demirbaş malzemenin yıpranma payı yani amortisman ve kullanılan sarf malzeme ve en önemlisi sağlığın ve zamanının kaybının değerlendirilmesidir. sen bu kafayla dişçi olursun doktor falan değil. ayrıca açıklamaya çalışıp salladığın şeylerde meslek etiğine aykırı mesleği küçük düşürecek şeyler, senin gibiler yüzünden maliyeti ne kadar bunun benden para istiyorsunuz ve benzerleri türedi.

Okumaya gelince her okulun sistemi farklıdır ege daha düne kadar türkiyenin en kolay 2. fakültesiydi dicleden sonra en son alttan ders alma kalkacaktı geçen sene kaldırıldı mı bilmiyorum.

Zorluk seviyeleri
    1.Eskişehir Osmangazi
    2.Ankara
    3.Hacettepe
    4.Gazi
    5.Konya
    6.Erciyes
    7.Çukurova ve Gaziantep

dicle de çukurovada alttan ders alma hala var.bunun gibi üniversiteleri araştırın derim. hadi kolay gelsin.

Çukurovada alttan ders alma yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi analitikduzlem -- 6 Haziran 2017; 18:36:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: analitikduzlem

Zor bolum.Alttan ders almanin olmamamisi gecme notunun 60 olmasi iyice zorlastiriyor.Butun dersleri finalsiz ama bir dersten 57den kalan bir cocuk vardi direk sene tekrari.Beni pratik dersi cok zorladi ozellikle teorik sinavlarinin oldugu hafta verilen odevler yuzununden sinavlara duzgun calisamadim bile tabi onceden baslasaydim sinava calismaya bunlar olmazdi.Oyle olunca da finale cok calismak zorunda kaliyorsun.Ha unutmadan finaller haziranin sonunda :) bir cok arkadasim tatile cikti bile.Gecen sene temmuzun sonunda bute girdim.Boyle sinavlarin olmadigi zamanlar ama pratikle ugrasmaktan ben zevk aliyordum.O yonden zevkli diyebilirim.Fakat bazi agir kokulu maddelerle calisiyordum ki ben calisirken ailem evi terk ediyordu :D

Ha bolumun cok masrafli oldugunu soylemis miydim? :D

Cok karamsar oldu ama iyi bir calisma duzenine sahipseniz kendinize de zaman ayirabilirsiniz sinavlardan da rahat gecersiniz finale de kalmazsiniz mayisin sonunda okulunuz biter offf misss

marmarada mısın hacı xd

• quote:

Orijinalden alıntı: Prince Hydron

Beyler ben diş hekimliği 1. sınıfı bırakmış biri olarak sektördeki her şeyi biliyorum ve bu arkadaş gibi
    hiçbir şeyi şişirmeden anlatacağım.

Diş hekimliği son yıllarda en zor yıllarını yaşıyor desek yanlış olmaz. Bir kere direk atanma olayı tamamen yalan 80-90 kişilik bir fakülteden maksimum 5 kişi atanır. Devlete atanan bu şahıslar ortalama 5 ila 7 bin tl
    arası bir maaş alır. Özelde başlayan birisi ise ortalama 3.5-5 arası bir maaş alır. Klinik açma mevzusuna girersek eğer onda bir maaş skalası söylemek yanlıştır çünkü o artık ticarete girer sizin kişilik özelliklerinizden tut el becerinize kadar türlü türlü şeye dayanır. Ama dolar ve euronun şuanki kurundan dolayı
    klinik açmak çok masraflıdır ve açması cidden zordur. Sadece açmakla bitmiyor diş malzemeleri hepsi dolar ve
    euro kuru üzerinden işlediği için fiyatları çok pahalı olur ve halk bu yüzden zaten her yerde mantar gibi çoğalmış olan ADSM'lere gider. En kötüsü de hep bir tıp doktoru olamamanın ezikliğini yıllarca taşımaktır.
    Bunu hocalar da dahi rahatlıkla gözlemleyebilirsiniz.

Yalnız atladığın noktalar var.Öncelikle devlet ayağında çoğu yerde Diş Sağlığı Merkezlerinin hasta yoğunluğu normal hastanelere göre azdır.Diğer hastanelerin yaşadığı şekilde acil derdinde olmadığı için de yoğun olsa bile randevu sistemi genelde sağlıklı işler.Yine acil derdin olmadığından kavga,gürültü en az düzeydedir yok gibi de diyebilirim.

Okuması ve uzmanlaşması TIP doktoruna göre daha kolaydır.Yine kendi muayene yerini açman bir iki diş doktoru birleşirseniz daha basittir.Sektörde 3-5 sene çalıştıktan sonra çoğunluğu muayenesini açıyor.

Yurt dışında diş yaptırma,20lik diş çekimi daha doğrusu diş ile alakalı birçok kalem sağlık sigortası kapsamına girmiyor ve inanılmaz pahalı diş ile alakalı muayeneler.Estetik tabir edilen işler ise ekstra pahalı.Şu anda hatırı sayılır miktarda özel kliniğin yabancı ülkelerden hastası var.Gitgide daha bu sayı artıyor.

Diş Doktorluğu yurt dışında çok kolay çalışmaya adapte olacağınız bir meslek.Denklik diplomasını o ülkenin fakültesinden daha kolay alırsınız.Yeniden o ülkede fakülteyi okusanız bile o ülkenin dilini biliyorsanız rahatlıkla mezun olursunuz.Yine bu esnada illa ki bir diş hekiminin yanında ülkemize göre çok daha iyi maaşa çalışırsınız.Diş Hekimliği doktorluktan dha global bir meslek.

Eğer devlette çalışırsan çok fazla dert istemiyorsan,kendi işini kurmak istiyorsan,yurt dışından çalışmak sürekli aklında ise diş hekimliği normal doktorluğa göre çok daha iyidir.Doktorluk hele ki ülkemizde artık çekilecek çile değil.

Aranan bir cerrah veya kanser tedavi uzmanı olursan belki ama gerek hastanelerin hali,gerekse hasta şiddetinin vardığı boyutlar,özelde aranılan doktor olsan bile sürekli hastane ile uğraşman gerekliliği gibi birçok sebepten doktorlar çok daha mutsuzlar.

Ben doktor veya diş hekimi değilim çevremde arkadaşlarım var,ailemdeki hastalıklar sebebi ile birçok kez konuştum,yine iyi bir gözlemciyimdir doktorluk eğer ki direk hedef yurtdışı değilse şu an ülkemizde yapılmaz.Özellikle ilk görevinde şiddete maruz kalmamış doktor çok az tanıdım son yıllarda.

• analitikduzlem A kullanıcısına yanıt
    hocam 2 tane arkadaşım var 2 side 4. sınıf şuan ne zaman kalktı?
  • tenekekutu kullanıcısına yanıt
    OKUMASI ?????????????????????????? hocam bu konuda emin olun hiç bir fikir sahibi değilsiniz.

benim okulumun ilk mezunuyum.

bizde dolayısıyla çıkmış soru gibi bir kavram yoktu.
    İlk 3 sene tıplarla aynı temel bilimleri aynı hocalardan aynı slaytlarla görürdük ve sınavlarımız aynı zorluktaydı. hatta bizim fizyoloji vize soruları tıpçılara virgülü bile değiştirilmeden 2 hafta sonra komite sınavında sorulmuştu yani bilen bir tıpçı fulleyebilirdi. Diğer derslerinde hiç bir farkı yoktu.
    bunların üzerine her gün 8-5 in doludur devam zorunluluğu vardır arkadaşın tıptaki gibi kartını okutma imza atma vs yapamaz pratik dersler ve ödevler vardır bunların yapılması zorunludur. istediğin zaman bir yerde gezemez doğru düzgün etkinliğe katılamazsın eğer vaktinde bitmesini istiyorsan.
    temel tıpın hepsini aynı şekilde aldığın gibi üzerine Diş hekimliği teorik ve pratik dersleri birikir. 2. sınıftayken salı perşembe günleri sabah 8 akşam 8.30 okuldaydık hocaların isteğinin dışına çıkamazsın dekanlığa şikayet eden bir çocuk 3 sene üst üste o dersten sınıfta kaldı.
    yalnız bir dönemde 13-14 dersin olur her hafta pratik teslimin olur, 10 numara iş yaptım dersin hocanın o an keyfi yerinde değildir 0 basar seni sevmez sınıfta bırakır. pratiklerle ilgilendiği için hocalar diş hekimliğinde tüm öğrencileri az çok tanır tıpta bu mümkün değildir.

o 13-14 dersten birinden kalsan sınıf tekrarı yersin üstten ders alamaz 1 sene yalnız bir derse gidersin.
    vizelerin 100 100 olsa ve %25 etkilese bile finalden 60 alma zorunluluğu vardır yani hem ortalaman hemde final tek başına 60 olmak zorudadır. tıpta ise komite sistemi vardır. bir adamın a dersi kötü b dersi iyiyse o onu nötrleyebilir ve kurul+finallerin geçer not olması yeterlidir. eğer diş hekimliğinde böyle olsaydı evet rahat olurdu belki teorik açıdan bir dersin 90 diğeri 30 ise ve bunların soru ağırlıkları eşit ise yırtmış oluyorsun tabiri caizse

diş hekimliği fakültesi öğrencileri ilk 3 sene klinik öncesi eğitim alır ve 3.sınıfta gözlem 4. 5. sınıfta kendi hastasını alır muayene eder teşhis koyar tedavi eder. tıpta gözlem nöbet kan gazı şeker gibi angarya işler vardır. ve bu adamlar 3. sınıfı geçtikten sonra kalmak imkansıza oynamaktır adeta diş hekimliğinde asla emin olamazsın. daha çok yazılır çizilir ayrıca şunu söyleyeyim bize gelen tıp hocaları bilgimizden çok memnunken konuşmamızdan rahatsızlardı tıp okuyan herkes diş hekimini dişçi olarak görür hekimlik vasfı bilmez hastalık ilaç bilgisi bilmez sanır. proflaksi vb. önemli dikkat edilecek hususlar bize defalarca anlatılır çünkü dünya tarafından kabul edilen bir gerçek en tehlikeli ve en zor meslek gruplarından olduğu bir diş hekimi bir maden işçisi kadar efor sarfeder(tamamen bilimsel bir araştırma) ve son olarak en son Amerikan Çalışma Bakanlığı'nın yaptığı araştırmada en başta diş hekimliği duruyor.

ayrıca spot bilgi: AIDS dünyaya bir diş hekimi muayenesinden çıkmıştır en çok çapraz enfeksiyon, bulaş riski olan en tehlikeli meslek grubudur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sansa Magna

Bu kadar sallama bilgiler niye 8 artı falan almış anlamış değilim.

Buz gibi gerçekler karşına çıkınca sonra ağlama ama. Benim anlattıklarım sapına kadar doğru ister inan ister inanma. Ki bana inanmıyorsan
    git yeni mezun diş hekimleriyle konuş aklında kalanları sor.
  • MrT4ngo kullanıcısına yanıt
    Sizce Okan üniversitesi bu alanda iyi mi? Kampüsünü falan gezdim genel olarak beğendim ama genelde kötülemişler öğrenci kalitesi düşük vs demişler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

quote:

Orijinalden alıntı: Prince Hydron

Beyler ben diş hekimliği 1. sınıfı bırakmış biri olarak sektördeki her şeyi biliyorum ve bu arkadaş gibi
    hiçbir şeyi şişirmeden anlatacağım.

Diş hekimliği son yıllarda en zor yıllarını yaşıyor desek yanlış olmaz. Bir kere direk atanma olayı tamamen yalan 80-90 kişilik bir fakülteden maksimum 5 kişi atanır. Devlete atanan bu şahıslar ortalama 5 ila 7 bin tl
    arası bir maaş alır. Özelde başlayan birisi ise ortalama 3.5-5 arası bir maaş alır. Klinik açma mevzusuna girersek eğer onda bir maaş skalası söylemek yanlıştır çünkü o artık ticarete girer sizin kişilik özelliklerinizden tut el becerinize kadar türlü türlü şeye dayanır. Ama dolar ve euronun şuanki kurundan dolayı
    klinik açmak çok masraflıdır ve açması cidden zordur. Sadece açmakla bitmiyor diş malzemeleri hepsi dolar ve
    euro kuru üzerinden işlediği için fiyatları çok pahalı olur ve halk bu yüzden zaten her yerde mantar gibi çoğalmış olan ADSM'lere gider. En kötüsü de hep bir tıp doktoru olamamanın ezikliğini yıllarca taşımaktır.
    Bunu hocalar da dahi rahatlıkla gözlemleyebilirsiniz.

Yalnız atladığın noktalar var.Öncelikle devlet ayağında çoğu yerde Diş Sağlığı Merkezlerinin hasta yoğunluğu normal hastanelere göre azdır.Diğer hastanelerin yaşadığı şekilde acil derdinde olmadığı için de yoğun olsa bile randevu sistemi genelde sağlıklı işler.Yine acil derdin olmadığından kavga,gürültü en az düzeydedir yok gibi de diyebilirim.

Okuması ve uzmanlaşması TIP doktoruna göre daha kolaydır.Yine kendi muayene yerini açman bir iki diş doktoru birleşirseniz daha basittir.Sektörde 3-5 sene çalıştıktan sonra çoğunluğu muayenesini açıyor.

Yurt dışında diş yaptırma,20lik diş çekimi daha doğrusu diş ile alakalı birçok kalem sağlık sigortası kapsamına girmiyor ve inanılmaz pahalı diş ile alakalı muayeneler.Estetik tabir edilen işler ise ekstra pahalı.Şu anda hatırı sayılır miktarda özel kliniğin yabancı ülkelerden hastası var.Gitgide daha bu sayı artıyor.

Diş Doktorluğu yurt dışında çok kolay çalışmaya adapte olacağınız bir meslek.Denklik diplomasını o ülkenin fakültesinden daha kolay alırsınız.Yeniden o ülkede fakülteyi okusanız bile o ülkenin dilini biliyorsanız rahatlıkla mezun olursunuz.Yine bu esnada illa ki bir diş hekiminin yanında ülkemize göre çok daha iyi maaşa çalışırsınız.Diş Hekimliği doktorluktan dha global bir meslek.

Eğer devlette çalışırsan çok fazla dert istemiyorsan,kendi işini kurmak istiyorsan,yurt dışından çalışmak sürekli aklında ise diş hekimliği normal doktorluğa göre çok daha iyidir.Doktorluk hele ki ülkemizde artık çekilecek çile değil.

Aranan bir cerrah veya kanser tedavi uzmanı olursan belki ama gerek hastanelerin hali,gerekse hasta şiddetinin vardığı boyutlar,özelde aranılan doktor olsan bile sürekli hastane ile uğraşman gerekliliği gibi birçok sebepten doktorlar çok daha mutsuzlar.

Ben doktor veya diş hekimi değilim çevremde arkadaşlarım var,ailemdeki hastalıklar sebebi ile birçok kez konuştum,yine iyi bir gözlemciyimdir doktorluk eğer ki direk hedef yurtdışı değilse şu an ülkemizde yapılmaz.Özellikle ilk görevinde şiddete maruz kalmamış doktor çok az tanıdım son yıllarda.

Dostum çok güzel yazmışsın ama birkaç yanlışını düzeltmek isterim. Öncelikle "uzmanlaşması TIP doktoruna göre daha kolaydır." cümlen baştan sona yanlış çünkü diş hekimliğinde uzmanlık daha çok yeni ve kontenjanlar çok az. Ortodonti dışında okumaya deyecek bir uzmanlık yok çünkü ağız kısmı çok küçük bir alan ve uzmanlığı zaten saçma ki bunu çoğu öğrenci okuyan bile söylüyor. Yurtdışı mevzusuna gelirsek gerçekten o konu hakkında bilgim yok. Ama doktorlar kesinlikle Türkiye'de daha rahat çünkü performans puanı denilen olay tıp hekimlerinde
    çok hızlı artıyor ve döner sermayeden asıl parayı kaldıran tıp hekimleri oluyor doğal olarak.

• quote:

Orijinalden alıntı: ekpeudoh

Sizce Okan üniversitesi bu alanda iyi mi? Kampüsünü falan gezdim genel olarak beğendim ama genelde kötülemişler öğrenci kalitesi düşük vs demişler

Ben yurt disinda okuyorum. Tr de üniversitelerin ne durumda olduğunu tek tek bilmiyorum açıkcasi. Ama Tr de ki hocalarımla konusma firsati buluyorum bazen ve bana devlet üniversitelerinin mevcut imkanlarının (yapay fantom diş bakimindan söylüyorum ki fantom bir diş hekimligi ogrencisinin savaş alanidir) kisitli oldugundan bahsettiler. Bunun sebebide fazla.ögrenci olmasi. Dusun 180 kişi 30 tane fantom üzerinde calisiyor. Bu isten ne anlarsin.

Okul seçimi çok önemli bu meslek için. Ya dişci olursunuz ya doktor bu kadar basit. Tercih edeceğiniz okulun hoca kadrosunun yaninda olanaklarinida gezin. Kampüs filan boş hikaye. diş hekimliğinden bahsediyoruz. o kampüsü gezecek vaktiniz bile olmaz doğru dürüst. Preklinik lablarini gezin, fantom lablarini gezin ve ona göre karar verin. Eğer hoca kadrosu iyi ve bu saydiklarim yönünden zengin bir üniversiteyi tercih ederseniz ileride çok kaymagini yersiniz.

Öğrenci kalitesi önemli değil istiyorsa -500 olsun. Hatta bu saydiklarim iyi olan bir okulda isen dusuk ogrenci profili daha iyi ;) hocalarla daha başbaşa kalıyorsun.

Ben misal hocalarla başbaşayım genelde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrT4ngo -- 6 Haziran 2017; 21:27:8 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tolder24

Diş hekimi ayakta çalışmaz,hastaya-dişe göre konumunu ayarlayarak sandalyesinde yapar işinin büyük çoğunluğunu

öncesinden bahsetmiştim,her ay gidiyorum tabii ki de oturduklarını biliyorum tedavi sırasında dostum :)
  • YediGüzelAdam kullanıcısına yanıt
    hocam marmara gibi bir efsaneyi bu zorluk listesine 1. sıradan koymaman büyük hata
  • oolum ağız gerçekten çok pis kokuyor çekilmiyor kahrı insanın bayılası geliyor çok değişik meslek aynı zamanda alet ve edevatlarıyla homofobi yaratabilir bazı bünyelerde ağza giriyor sonuçta
  • Bölüm az ama uzmanlaşma daha kolay,çene cerrahisi gibi.Sistemin iç bazı sorunları hala devam ediyor olabilir bunlar aşılacak şeyler.Uzmanlaşma sadece etiket olarak düşünme işini ilerletip daha iyi yerlere gelmek olarak da düşünebilirsin.Örneğin Uzman( ünvandan çok işini iyi yapan olarak düşün) bir çene cerrahı, uzman bir cerrahtan çok daha önce piyasaya atılır,çok daha fazla kendi sosyal yaşamına zamanı kalır ve yaşam kalitesi/kazanç dengesinde çok daha iyi yerlere gelir.

Ben tıp doktoru ile de diş hekimi ile de aynı evde kaldım.Diş hekimliği okuyan arkadaş ile hem okula devam eden hem de TUS'a hazırlanan doktor adayı arkadaşın çalışması arasında dağlar kadar fark vardı.Hadi bir iki saat ders çalışma olsa anlarım ama doktor arkadaş 2 sene evden çıkmadı adeta.Bu bir iki örnek olsa tamam diyeceğim ama haliyle diğer arkadaşları ile de tanışıyorsun onlarda aynı idi.Kesinlikle diş hekimliğini okumak son sınıfa doğru yaklaştıkça kolaylaşıyor.Tabi diğer doktor arkadaşımın işi TUS kazanmak ile bitmedi ondan sonra da sabah akşam çalışmaya devam etti.Benim dışarıdan gördüklerim bunlar,eksikleri olabilir tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 7 Haziran 2017; 0:36:10 >

• farukayaz F kullanıcısına yanıt
    Mesajın tutmuş bir kaç şey daha yazayım.

Burda yazanlara bakmayın maaşları öyle 3 k falan değil öyle olsa zaten kimse okumazdı.(çok istisna durumlar hariç 3k nın üstünde kazanırsınız) Zaten internetten maaş araştırması yapacaksan en baba doktor 10 bin kazanıyor güya(çok çok daha fazlasını kazanıyor tıp doktorları) ben ne söylersem de yalan olur. Gidin bi fakültenin yeni mezunlarıyla konuşun meslekde bir yere gelmiş kişilerle konuşun aklınızda bir rakam oluşur.

Bir de devlette okumanız malzeme masrafları açısından da daha hesaplı olur. Üst sınıflardan daha ucuza alabilirsiniz malzemeleri. Aynı şeyi özelde de yapabilirsiniz ama hem halden anlamazlar hem de o fiyata satmama uğraşmama deymez mantığıyla düşünürler.

Aklıma geldikçe yazmaya devam ederim

• Türkiye'de sağlık sisteminin içinde olan herkes bilir ki sistem boku yemiş durumdadır. Belki hala kendini ıspatlayamamış diş hekimi hocalar tıp hekimi olamadım diye kafayı yemektedirler ancak biraz işini bilen hoca farkındadır ki istediğin hekimi ol sistem böyle oldukça bu ülkede kendini hekimlik yapiyor hissetmen çok zordur. Performans sistemi sizden ışık hızında hasta bakmanızı ister. İster cildiyeci ister dahiliyeci ister dişçi olun. Eğer size gelen hastayı gerçekten kitapta öğretilen gibi tedavi etmeye kalkarsanız ay sonunda aldığınız para ve verdiğiniz emeğe baka baka kafayı yersiniz. Çözüm basittir. Size öğretilen olanca bilgiyi bi kenara atıp en kısa sürede en çok para kazandıran tedavilere yönelmelisiniz. Hasta şikayetleri dinlemek, hastalara özel ilgi göstermek akıllı adamın yapacağı işler değildir. Size vakit yani para kaybettirir.

Bu ülkede mutlu olmak istiyorsanız önce vicdanınızdan kurtulmanız gerekmektedir. Aranızdan şahit olanlar vardır, " BEn beyin cerrahı olacağım" diye tıp fakültesi yazanlar, 4. sınıfta" kadın doğumda fena para var, cildiye göz hem rahat hem para kırıyor" demeye başlarlar. TUS puanları bellidir, ülkenin en zeki doktorları cildiyeci, gözcü olurlar. Kimse genel cerrahi'ye beyin cerrahisine kolay kolay yanaşmaz. En düşük puanı alanlara kalır bu bölümler. Yani işler yavaş yavaş hekimlikten ticarete kayar. Tıp veya diş okumanız fark etmez. Ticarette de ünvan önemsizdir, kazandığınız para sizin kalitenizi belirler.

Şimdi aranızdan cildiyeciler beyin cerrahı olamadı diye kendilerini yiyor diyen çıkmayacak tabi.

Not: Diş hekimliği 5. sınıf öğrencisiyim. İşini hakkıyla yapan Tıp, Diş ve Veteriner hekimlerine saygım sonsuzdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ImbaLanceD -- 7 Haziran 2017; 2:7:46 >

• ...
    Sonra soracağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3626416A3 -- 7 Haziran 2017; 1:45:22 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gok2K kullanıcısına yanıt
    listede olmaması hata kesinlikle ama 1. olmaması değil. 1. sınıfı kazanan 5. sınıftan mezun olan ve okul 1.lerinin ve ortalamasının diploma puanlarını göze alarak yaptım. marmara arada kaynamış ama ankara fakültelerinden sonra gelir.
  • tenekekutu kullanıcısına yanıt
    üniversitelerin eğitimi arasında ciddi fark "Çapayı eşeği bağlasan 5 senede geçer" lafı çok meşhurdur. egede çapaya benzerdir. gidip ankara üniversitesinde veya ht de okuyup bu durumda olamazsınız. İstanbul üniversiteleri ankaraya göre çok kolaydır. ve okulların sistemi ilden ile değişmekte her okulu aslıyla bilmem mümkün değil. siz hangi şehirdeydiniz okuyanlar hangi ünideydi?
  • Hocam su yargıyı anlamadım simdi devlete kura tarzı bir acıklama yaptı bir arkadaş biz üni bitirince giremezsek özelde iş mi bulmak zorundayız ?

• Adana, Çukurova Üniversitesi idi benim arkadaşların okuduğu yerler.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.