Şimdi Ara

DİŞ HEKİMLİĞİ İLE İLGİLİ SORULARINIZ (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
12
Favori
31.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Mezuniyet ortalamasi konusuna bir sey diyemeyecegim o konuda net bir bilgim yok fakat, gazi ve hacettepede okuyan arkadaslarim var ve surekli iletisim halindeyiz, marmara ve o okullarin odevleri ve sinavlari arasinda cok ciddi bir ucurum oldugunu rahatlikla soyleyebilirim size, bunlardan hareketle soyluyorum bence ustte olmasi gerektigini

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gok2K

Mezuniyet ortalamasi konusuna bir sey diyemeyecegim o konuda net bir bilgim yok fakat, gazi ve hacettepede okuyan arkadaslarim var ve surekli iletisim halindeyiz, marmara ve o okullarin odevleri ve sinavlari arasinda cok ciddi bir ucurum oldugunu rahatlikla soyleyebilirim size, bunlardan hareketle soyluyorum bence ustte olmasi gerektigini

marmara daha mı kasıntı yani?
  • PeakaFeLLeR P kullanıcısına yanıt
    evet hocam
  • işlek bir bir yerde 2+1 daire ve 200.000 tl sermaye var okul bittikten sonra direk orayı açmayı düşünüyorum tabi yaz tatilinde bir diş hekinin yanında işi öğrenmeye çalışacağım ama sıkıntı olan taraf hiç çevrem yok ama mesleği severek yapabilirim sizce aylık kaç lira elime geçer eğer 10-15 yıl 6-7k dan fazla kazanamayacaksam hiç diş hekimliği yazmayım diyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: demisnikolaidis

işlek bir bir yerde 2+1 daire ve 200.000 tl sermaye var okul bittikten sonra direk orayı açmayı düşünüyorum tabi yaz tatilinde bir diş hekinin yanında işi öğrenmeye çalışacağım ama sıkıntı olan taraf hiç çevrem yok ama mesleği severek yapabilirim sizce aylık kaç lira elime geçer eğer 10-15 yıl 6-7k dan fazla kazanamayacaksam hiç diş hekimliği yazmayım diyorum

Kira vermeyeceksin,2+1 daireye 200bine bir muayenehane açamayabilirsin de, yönetmelikşartları çok değişti paran yetse 2+1 daireni muayenehane açmaya uygun görmeyebilirler. İlk sene kira da vermeyeceğini hesaba katarsak eline 100-200 lira bir para geçer, sonraki 2 sene falan eline geçen 2-3bin lira olur, daha sonra ki 3 sene falan 6-7bin geçer(tabi dediğim gibi kira vermezsen), böyle böyle 6 yılı devirdikten sonra bir anda kazancın ya çok artar ya da sabir kalır, sana bağlı, ucuz malmzeme ucuz işçilik çalışırsan ömür boyu sürünürsün, kaliteli bir labaratuarla yüksek fiyatlara çalışırsan bir anda fırlarsın 6 sene sonra. Ama bu şu ilk 6 sene ucuz çalışayım anlamı taşımamalı, nasıl gelirse öyle gider, sonradan değiştiremezsin. Yani dediğim gibi 10-15 sene sürmez 6-7k, 6 sene sene fırlayabilirsin de atabilirsin de tabi sabredebiirsen... Bunun için de 200bin sermayayi harcadıktan sonra seni uzun yıllar idare edebilecek bir birikimin de olmalı. Kimse seni beklemiyor "gelsin de ona gidelim" diye. Ayrıca çevren olmaması daha iyi, çevre genelde kötü olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perSNN -- 9 Haziran 2017; 16:32:19 >

• zencikutupayisi kullanıcısına yanıt
    Tıpta sadece oturup konu çalışacakmış ve tıp doktoru olacakmış arkadaş okurken güldüm tip fakültesi 6 yıldır ilk 3 yılı teorik son 3 yılı ise klinik olarak adlandırılır klinikde hastanede çalışırsın....oturup konu çalışmazsın sadece

• quote:

Orijinalden alıntı: perSNN

quote:

işlek bir bir yerde 2+1 daire ve 200.000 tl sermaye var okul bittikten sonra direk orayı açmayı düşünüyorum tabi yaz tatilinde bir diş hekinin yanında işi öğrenmeye çalışacağım ama sıkıntı olan taraf hiç çevrem yok ama mesleği severek yapabilirim sizce aylık kaç lira elime geçer eğer 10-15 yıl 6-7k dan fazla kazanamayacaksam hiç diş hekimliği yazmayım diyorum

Kira vermeyeceksin,2+1 daireye 200bine bir muayenehane açamayabilirsin de, yönetmelikşartları çok değişti paran yetse 2+1 daireni muayenehane açmaya uygun görmeyebilirler. İlk sene kira da vermeyeceğini hesaba katarsak eline 100-200 lira bir para geçer, sonraki 2 sene falan eline geçen 2-3bin lira olur, daha sonra ki 3 sene falan 6-7bin geçer(tabi dediğim gibi kira vermezsen), böyle böyle 6 yılı devirdikten sonra bir anda kazancın ya çok artar ya da sabir kalır, sana bağlı, ucuz malmzeme ucuz işçilik çalışırsan ömür boyu sürünürsün, kaliteli bir labaratuarla yüksek fiyatlara çalışırsan bir anda fırlarsın 6 sene sonra. Ama bu şu ilk 6 sene ucuz çalışayım anlamı taşımamalı, nasıl gelirse öyle gider, sonradan değiştiremezsin. Yani dediğim gibi 10-15 sene sürmez 6-7k, 6 sene sene fırlayabilirsin de atabilirsin de tabi sabredebiirsen... Bunun için de 200bin sermayayi harcadıktan sonra seni uzun yıllar idare edebilecek bir birikimin de olmalı. Kimse seni beklemiyor "gelsin de ona gidelim" diye. Ayrıca çevren olmaması daha iyi, çevre genelde kötü olur.

hocam en başta kaliteli malzeme alsak yine mi aylık 500-1000 tl kazanırız benim en büyük korkum muhanehaneyi dayayıp döşeyip içine en kaliteli malzemeler alıp ömrümün sonuna kadar 6-7 bin tl kazanmak ilk başlarda buna sabrederim ama 10-15 sene sonrada böyle kazanmak adamın canını sıkar haksızmıyım sizce?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: perSNN

quote:

hocam en başta kaliteli malzeme alsak yine mi aylık 500-1000 tl kazanırız benim en büyük korkum muhanehaneyi dayayıp döşeyip içine en kaliteli malzemeler alıp ömrümün sonuna kadar 6-7 bin tl kazanmak ilk başlarda buna sabrederim ama 10-15 sene sonrada böyle kazanmak adamın canını sıkar haksızmıyım sizce?

Kimse seni beklemiyor olacak, bir yer açsa da ona gitsek diye anca yine o kadar kazanır en fazla başlangıçta, ama ilk başta kaliteli malzeme ve kaliteli labaratuarla çalışman lazım zaten. Zamanla oturursa oturuyor, eğer ilk başta ucuzcu başlarsan hep ucuzcu olursun ve hep yaptığın işler sana geri döner, bir işle tekrar tekrar uğraşıp durursun, bıkarsın meslekten yıllarca he aynı şey, sonradan iyi işler yapmaya başlasan da millet gelmez ömür boyu 6-7 kazanırsın. Ama başlangıçta kaliteli işler yapıp kaliteli başlarsan elinde iyiyse dediğim gibi 6 sene sürünürsün eline o 6-7 de geçmez ama 6-7 sene birden fırlarsın v kazancın 6-7 nin çok üstüne çıkar. Bir de diş hekimliğinin 5 sene olduğuna bakma 7 seneden önce bitiren ben görmedim Hacettepe gibi iyi okullarda ki zaten Hacettepe'den 2-3 sene uzatıp mezun olanlar diğerlerinden çok daha fazla kazanıyor, bilgi ve tecrübe en yüksek onlarda oluyor çünkü. Tamam hasta bu hangi okuldan mezun diye bakmaz,kim iyi diye bakar ama bir sürü kıytırık diş fakültesi açıldı,dolgu yapmayı bile öğretmiyorlar, mezun olsan ne olur,olmasan ne olur, ömür boyu 3-4 kazansalar yine şanslılar.

• perSNN kullanıcısına yanıt
    yav kardeşim amma sallamışın bi hoptir git internete diş hekimi aranıyor yazsan 7000+%25 fix yazıyor bu bile 12-13 e tekabül eder.göz korkutmayı totodan uydurmayı çok seviyonuz 500-1000 lira kazanan diş hekimi :D ?Aynen onca adam mal ya zaten lysde derece yapıp 5 yıl okuyup geliyo 1 k kazanıyo.EVET BU VİZYONSUZU PİSTTEN ALALIM HAYATTA HER ZAMAN BUNUN GİBİ FELAKET TELLALLARIYLA KARŞILACAKSINIZ.ONLARCA KİŞİYE DANIŞTIM BU KONUYU.DİŞ HEKİMLİĞİNDE EĞER MENTAL GERİLİĞİN YOKSA 6-7 K NIN AŞAĞISINA İNMEK CİDDEN ZOR.GENELDE 2-3 YERDE AYNI ANDA ÇALIŞIP DAHA 27 YAŞINDA 20 K YI GEÇEN ADAMLAR MI DERSİN 2 ARKADAŞ İŞLEK Bİ YERE ZÜT KADAR KLİNİLK AÇIP 60-70 BİN KARI VURUYORLAR MI DERSİN.BUNLARI HİÇ ANLATMAZLAR.BU VİZYONSUZLARDAN UZAK DURUN.YANINIZA BAŞARILI İNSANLAR TOPLAYIN.
  • O kadar basit olmuyor birader o isler o kadar toz pembe degil bos bi yorum bence

• Kreutz kullanıcısına yanıt
    BAYBURTA DAĞA ,KÖPEK KLUBESİNDE KLİNİK AÇSAN YİNE 1 K KAZANMAZSIN.GERÇEKÇİLİK KARAMSARLIK VE FELAKET TELLALLIĞI DEĞİLDİR
  • quote:

Orijinalden alıntı: Timur güldü

yav kardeşim amma sallamışın bi hoptir git internete diş hekimi aranıyor yazsan 7000+%25 fix yazıyor bu bile 12-13 e tekabül eder.göz korkutmayı totodan uydurmayı çok seviyonuz 500-1000 lira kazanan diş hekimi :D ?Aynen onca adam mal ya zaten lysde derece yapıp 5 yıl okuyup geliyo 1 k kazanıyo.EVET BU VİZYONSUZU PİSTTEN ALALIM HAYATTA HER ZAMAN BUNUN GİBİ FELAKET TELLALLARIYLA KARŞILACAKSINIZ.ONLARCA KİŞİYE DANIŞTIM BU KONUYU.DİŞ HEKİMLİĞİNDE EĞER MENTAL GERİLİĞİN YOKSA 6-7 K NIN AŞAĞISINA İNMEK CİDDEN ZOR.GENELDE 2-3 YERDE AYNI ANDA ÇALIŞIP DAHA 27 YAŞINDA 20 K YI GEÇEN ADAMLAR MI DERSİN 2 ARKADAŞ İŞLEK Bİ YERE ZÜT KADAR KLİNİLK AÇIP 60-70 BİN KARI VURUYORLAR MI DERSİN.BUNLARI HİÇ ANLATMAZLAR.BU VİZYONSUZLARDAN UZAK DURUN.YANINIZA BAŞARILI İNSANLAR TOPLAYIN.

Evet haklısın 3yerde aynı anda çalışıp ayda 20k kazanan adamlar var, günde 10 saat bir yerde diğer 2 yerde de 5'er saat çalışıyorlar :) işte o yüzden hastane/merkez gibi yerlere gidip tedavi olmuyorum :) 7000+%25 fix yazısını görmedim internette arattım, ama bizim alet edavat sattığımz hastanelerde %10 ile çalıştırıyorardı doktorları, ama bu maaş+%10 değil, bellibirrakamın altında kalırsa 4000fix veriyorlardı, yani oradaki fix o fix... internete sorgulayınca da ondan daha yüksek vereni göremedim. Gerçi bazı merkez/hastane gibi yerler geceleri kaçak doktor çalıştırır, gündüz ki hekimin kaşesini kullandırır, çünkü gece denetim olmaz, hatta diploma bile sormazlar, çoğu yerde "doktorum" deyip ne idüğü belirsiz kişiler çalışır, bu kişi gerçekten doktorsa parasını asla alamaz, sonuçta kaçak çalışmıştır ve şikayet bile edemez, yok eğer doktor değilse de zaten hastaneyi bir güzel dolandırıp kaçar...

Ayda 500bin kazanan diş hekimi de var,hatta çok daha fazlasını da ama unlar belli bir yaş üstü hekimler genelde... yeni mezun bir hekim ya yukarıdaki şartlarda çalışır, ya da kendi yerini açar işler oturana kadar geçecek yıllar içinde eline bin lira bile geçmez,kim gider daha yeni mezun birine? İşler oturursa 200bin de kazanır, oturmazsa ömür boyu 4-5 kazanır.Şu sıralarda çok duyuyoruz adam bilmem kaç yıllık yerini kapatıyor bir hastaneye giriyor, ayda 6-7 maaş alıyor. Günde kendi yerinde günde 1-2 hastayla daha fazlasını kazanabilecekken varken günde 50-60 hasta bakıyorlar hastane/merkez gibi yerlerde, bu adamlar manyak mı canları çıkasıya böyle çalışıyorlar?

gerçi bize neyse, ben mesleğime bakarım... iyi iş yaptıktan sonra bizim gibi bilişimle de ilgilensen 8-9 kazanırsın, patronun yazlık evinde havuz başında kucakta bilsayarla çalışırken hizmetçilerin taşıdığı çayı-kahveyi içerek...ama ben göreceğim o vizyonlu arkadaşları... bir meslek parası için seçilmez, eğer parası için seçiyorsan açkalırsın, ama sevdiğin işi yapıyorsan herkesten çok kazanırsın...

• kacinci siniftasiniz?

Tavuk döner dükkanı acsam ayda 10 binlaradan fazla kar ederim.Kusura bakma kardeşim ben onu bunu bilmem ama işini adam gibi yapan adam parasını da doğru düzgün kazanır.ben o 6-7 bin kazanan adamların işlerinin baştan savma olduğuna adım gibi eminim.O insanların içindeki ateş sönmüş.O insanlar beyinlerini kullanmaktan korkuyorlar.beyinleri yerine bileklerini kullanmayı tercih ediyorlar.ayni ameleler gibi.Amele gibi sorgulamadan sağa sola bakmadan para akışının nereden nereye gittiğini incelemeden calisirsan,amele gibi para kazanırsın.Ama patron bir ruhun varsa işini hakkıyla yapıyorsan,bileğinden önce zihnini ve ustalığını konusturuyorsan da özel hastane gelir o dis hekimine 30 binlira teklif verir.önemli olan vasıflı olmak aranan adam olmak.
  • 1)Masraflardan biraz bahsetmişsiniz ama biraz daha açar mısınız? Ne alacağımız önemli değil, kaç para olacağını merak ediyorum sadece :) Mesela ilk sene ne kadar para harcayacağız, 2. sene ne kadar, 3. 4. 5. seneler ne kadar?

2)Ben Konya'da yaşıyorum ve İzmir, İstanbul gibi yerlere puanım yetiyor. Ama okuması zaten masraflı olduğu için Konya'da Selçuk'ta okuyayım diyorum. Sizce ne yapmalıyım?

3)Bir mesajınızda "direk atanmak tamamen yalan, her fakülteden en fazla 5-6 kişi atanıyor" demişsiniz, bir başka mesajınızda "diş'te işsiz kalma olmaz mutlaka atanırsınız" demişsiniz. Bu çelişkiyi düzeltebilir misiniz? Mezun olur olmaz işe girme garantisi var mı yok mu?

• quote:

Tavuk döner dükkanı acsam ayda 10 binlaradan fazla kar ederim.Kusura bakma kardeşim ben onu bunu bilmem ama işini adam gibi yapan adam parasını da doğru düzgün kazanır.ben o 6-7 bin kazanan adamların işlerinin baştan savma olduğuna adım gibi eminim.O insanların içindeki ateş sönmüş.O insanlar beyinlerini kullanmaktan korkuyorlar.beyinleri yerine bileklerini kullanmayı tercih ediyorlar.ayni ameleler gibi.Amele gibi sorgulamadan sağa sola bakmadan para akışının nereden nereye gittiğini incelemeden calisirsan,amele gibi para kazanırsın.Ama patron bir ruhun varsa işini hakkıyla yapıyorsan,bileğinden önce zihnini ve ustalığını konusturuyorsan da özel hastane gelir o dis hekimine 30 binlira teklif verir.önemli olan vasıflı olmak aranan adam olmak.

Türkiye'de birözel hastananenin değil bir diş hekimine kadın doğum uzmanları vs. gibibiriki branş dışında 30bin lira verdiği uzman doktor bile yok, gerçi pratisyen birarkadaş haftanın 5 gecesi+cumartes+Pazar full time acil serviste çalışarak özel bir hastaneden 20bin lira alıyor. Şimdi kim Amele gibi çalışıyor bir daha düşün, günde 1 bilemedin 2 hasta bakarak 6-7bin kazanan mı, yoksa acil serviste deliler gibi çalışan adam mı? Devletin verdiği maaş 4-5bin lira civarını geçmez...

Sınırlı sayıda diş hekimi kendi muayenehanesinde iyi işler yaparak 30binden çok daha fazlanır kazanabilir ama bu asla bir özel hastane olamaz. Nedeni, ülkemizde kaliteli malzeme kullanan çok fazla diş hekimi vardır ama bunların hiçbiri özel de olsa hastane ya da merkez tarzı bir yerde değildir, bugün kalitelibir implantın alışı bile 2bin liradır, özel hastaneler rekabet ortamında bin liraya hastaya yapmaya çalışıyor, hiçbir yer 2bine aldığı malzemeyi bine yapmaz. Kaldı ki hastane buradan aynı özel muayenehaneler gibi vergi verecek yetmeyecek bir de çalışan hekime prim verecek. 2bine alınan bir implant özel bir maueyenehanede 4500 lriaya yapılır ve o diş hekimi vergiler(%35 gelir vergisi+%20 stopaj+%8 KDV) ve diğer masraflar çıkınca bin lira civarı kar eder ama hasta sayısı azdır, ayda 1 ya da 2 implant zor yapar. Özel hastane çalışan hekim başına 10'ar ya da 20'şer taneden ayda 100-400 arası sayıda implant yapar ve bin liradan yapar, implant başı 500 liralık malzeme kullanır, 300 vergi verince 100 lira kar edebilmek için dişhekimine 100 lira vermek zorundadır. Özel muayenehanede kullanılan 2binlik mazleme ile hatanede kullanılan 500 liralık malzeme bir değildir ve sık problem yaşanır.

Evet tavuk dönerci daha fazla kazanır, çünkü orada yiyen hiç kimse 5 liralık tavuk gerçekten tavuk mu diye bakmaz, bir sıkıntı yaşasa ki şikayet bile etmez, hiç kimse 5 lira için kart uzatmaz. Oysa özel bir muayenahende geenelde ödemeler kredi kartına taksit şeklindedir ve aylık banka komisyonlarının dışında ortalama her bir işleme %8 civarı banka ayrıca komisyon alır.

Emin ol, masraflar çıktıktan sonra bırak 6-7'yi eline yıllarca 4-5 geçemeyen bir sürü diş hekimi mevcut, kaldı ki okulda patronluk eğitimi almıyorlar, dikkat edin hiçbir zenginin çocuğu kolay kolay doktor olmaz, genelde memur çocuğudur doktor olanlar.

Ha bu arada hatırlatayım, sağlık kuruluşu açabilmek için tıp ya da diş hekimi olma zorunluluğu vardı, artık müteaahit ya da kuyumcu, dikkat edin o 30bin alıyordur sandığınız maaş verilmeden sadece %10 ile çalışan hekimlere yapılan "yerine başka doktor mu yok, hergün şu kadar ameliyat yapmazsan işten atarım" baskısı sonucu durduk yere ameliyat olmak durumunda kalmayınız... Boşuna mı 12 diş hekimliği fakültesi 84 taneye çıkarıldı ya da eskiden 50 kişi alan yerlere şimdi 300 kişi alınıyor sanıyorsunuz..

Özel hastaneye gitme demiyorum, git çok kaliteli özellikle doktorların işlettiği özel hastaneler var, git ama reklm yapan ucuza yaptığını söyleyen yerleri önermem... Sağlığın ucuzu olmaz...

@Nibelungen27 Hecettepe gibi önemli üniversitelerde okumanızı öneririm. Yoksa hastane ve merkez patronları ayda 4-5bin bile vermemek için sizi bekliyor... Ee hakılarda, 2012'den sonra temel eğitim diye bir saçmalık çıktı, diş hekimliğinde sadece çekim vs. öğretiyorlar, asıl önemli olan vasıflı işlerin eğitimini bu ülkede en iyi 1995-2012 arası Hacettepe'de okuyanlar aldı... Şimdi DUS'la bir yerlere girenler bile onlar kadar bilgili değiller dişhekimliği kousunda... Bak @YediGüzelAdam 'ın mesajını iyi oku yukarıda yazmış adam. İyi bir eğitim için Hacettepe vs. gibi Ankara okulları lazım ama onlarda da 5 yılda mezun olmayı becerebilen yok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perSNN -- 7 Temmuz 2017; 19:45:8 >

aynen kardeşim manisanın uyduruk bir ilçesi somada 35 k maaş alan uzman doktor zaten ebem.bi şu başarılı insanlara ben mi rastlıyorum acaba yoksa siz mi görmek istemiyorsunuz?benim babam öğretmen kadralu müdür yardımcısı ek mesai ile 5.3 civarı bir maaş alıyor.gelipte bana eline 4-5 geçmeyen diş hekimi deme cidden gülerim.bence bu işler şu şekilde yüzdeye vurduğumuzda 5-10 arası kazanan diş hekimleri %30 10-15 arası %25 15-25 %15 25-50 %15 50+ %15 gibi bir oran kullanmak daha mantıklı olucak.ben elbette demiyorum 25 yaşında mezun olunca bana gel aga 25 k maaş çalış len dicekler.elbette 25 inden 32 lere kadar özel sektörde 5-15 arası bir maaşa tabi olucam ama adam gibi uzmanlığımı yaptım mı tanınıp güzel bir kilinik açtım mı o 25+ kazanan hekimlerin sınıfına giricem.aynı şey doktorlar için de hemen hemen aynı neden emin konuşuyorum.çünkü bu işi seviyorum.
  • 8-9 bin lira maaşları beğenmeyen arkadaşlar ileride sizleri büyük sürprizler bekliyor uyanın Türkiyede yaşıyorsunuz

• quote:

aynen kardeşim manisanın uyduruk bir ilçesi somada 35 k maaş alan uzman doktor zaten ebem.bi şu başarılı insanlara ben mi rastlıyorum acaba yoksa siz mi görmek istemiyorsunuz?benim babam öğretmen kadralu müdür yardımcısı ek mesai ile 5.3 civarı bir maaş alıyor.gelipte bana eline 4-5 geçmeyen diş hekimi deme cidden gülerim.bence bu işler şu şekilde yüzdeye vurduğumuzda 5-10 arası kazanan diş hekimleri %30 10-15 arası %25 15-25 %15 25-50 %15 50+ %15 gibi bir oran kullanmak daha mantıklı olucak.ben elbette demiyorum 25 yaşında mezun olunca bana gel aga 25 k maaş çalış len dicekler.elbette 25 inden 32 lere kadar özel sektörde 5-15 arası bir maaşa tabi olucam ama adam gibi uzmanlığımı yaptım mı tanınıp güzel bir kilinik açtım mı o 25+ kazanan hekimlerin sınıfına giricem.aynı şey doktorlar için de hemen hemen aynı neden emin konuşuyorum.çünkü bu işi seviyorum.

Kaçıncı sınıfta okuyorsun? Birinci ikinci sınıfta herkes ayda 20-30 k ile işe girerim hayalinde oluyor da. Ama işler 3'te 5'te değişiyor, uzmanlığa sadece o seen mezun olacakların %4'ü girecek, girince de dediğim gibi 95-2012 arası lisans öğrencisi bir hacettepeli kadar iyi bir eğitim alamayacak, varsa yoksa temel eğitim... Ha Hacettepe'ye girersen o ayrı... Adamın kendi yerdir 35K kazanır, sıkıntı yok... Ama şu verdiğin yüzdesel oran şimdi %50 4k ve altı(özel hastane merkez), %25 5-10k arası(devlet kurumlarında), %20 10-16k arası(özelde kendi yeri), %2 17-60k arası(doğuda küçük ilçelerde gidilebilecek başka doktor olmadığı için büyük şehirlerde 100'e yapılanı 400'e yaparak, 5-10 saat gitmektense 400 vermek daha mantıklı), %1 60-64k arası(özel merkez/poliklinik sahibi olup kendi çalışmayan, o 4k ve altı doktorları çalıştıran), %0,5 64-100k arası(kendi de beraberinde diğer doktorlarla beraber çalışan), %1,5 100k ve üzeri diğer şanslı kesim(çevre-yetenek-para-aile vs. vs.)... Kazandığın para değil, elde ettiğin kardır önemli olan... Ama bu daha da düşecek, tıpki doktorlarda da düştüğü gibi, eskiden pratisen hekimlerden 100k kazanan olurdu... Ama sistem artık patronların kazanması ve doktorlarla hastaların kaybetmesi üzerine kuruluyor...

Ha bu arada evet, adam 35 alıyordur hem de kendi yeri yeri olsa kat kat daha fazla alabilir, neden mi, bahsettiğin yer küçük bir yer ve belki de o uzmanlığa sahip tek kişidir... Büyük yerlerde günlüğü 200'e uzman diş hekimleri kaçak çalışıyor hastanelerde falan....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perSNN -- 7 Temmuz 2017; 20:34:52 >

%50 4 k ve altı :) aynen kardeşim kesin öyledir
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.