Şimdi Ara

DİŞ HEKİMLİĞİ İLE İLGİLİ SORULARINIZ (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
191
Cevap
12
Favori
31.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    pos cihazından geçerse tabiki verilir. ben genelde makbuz keserdim.çekilen dişlerde diş hek,fakültesindeki öğrenciler için.diş üzerinde dolgu,kanal,kesim çalışmaları yapmak için
  • eekrcl E kullanıcısına yanıt
    Normalde var ama çok düşünceli fakültelerimiz sağolsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tolder24 kullanıcısına yanıt
    soyadlarımız aynı çıktı :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: oğuzgs

pos cihazından geçerse tabiki verilir. ben genelde makbuz keserdim.çekilen dişlerde diş hek,fakültesindeki öğrenciler için.diş üzerinde dolgu,kanal,kesim çalışmaları yapmak için

Nakit olunca fis verilmiyor mu discilikte?
    Disleri ogrencilere gonderildigini duymustum ama ben disimi gondermek istemiyorum ne var bunda tuhaf olan?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Holy Templar kullanıcısına yanıt
    vergi kaçırmak isterse kesmez tabi.diş sizin ister alırsınız ister atarsınız. genelde hastalarım dişi alıp ,o bana az çektirmedi ben de ona çektirecem diyip alırdı :)
  • oğuzgs O kullanıcısına yanıt
    :)

• bir dolgunun ömrü ne kadardır
  • quote:

Orijinalden alıntı: OzzyCreek

quote:

Orijinalden alıntı: zencikutupayisi

açıkçası adam birazcık yalan söylemiş toplasan 5 tl etmez maaliyet. kompozit mi yaptı amalgam mı ona baglı olarak degişir içindeki malzeme

Kompozit dolgu hocam. Şimdi ben almaya kalksam nr kadara alırım nerden bulurum, icindeki maddr nedir porselen vs mi. Adam bizim akraba bide alıp götürcem önüne koycam al senin 75 liraya aldığın dolgu yap bana dicrm 25 lira verip çıkıcam

Siz malzemeyi alamazsınız ama eğer tüm kompozit dolgularında GC G-aenial Estetik Seti kullanan bir arkadaşım var "eğer bana bunu alırsa 10 tane dolgusunu ücretsiz yaparım" dedi, İstanbul-Sancaktepe'de muayenehanesi var, Hacettepe mezunudur kendisi, isterseniz özelden isim verebilirim, bu dolguyu Türkiye'de kullanan kişi sayısı çok azdır, içinden 9 adet tek tüp kompozit ve kompozit kullanılırken lazım olan diğer kompozit sarf malzemeleri çıkıyor(demirbaşlar ve eldiven-maske hasta önlüğü-tabla örtüsü gibi sarflar çıkmıyor tabi, 1adet akışkan, 1 adet bond, 1 adet primer ve 1 adet parlatma cilası, 1 adet de uygulama fırçası çıkıyor), fiyatı 4bin liracık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perSNN -- 6 Haziran 2017; 12:36:2 >

• Sen ilk yazacakken buraya konu açmıştın ve ben ilgiyle cevap vermiştim şuan görüyorum ki ayakların yere basmıyor işin en komik tarafı 1 sene okumuş bir insan ileriyi senden daha iyi görebilmesi olmuş. 5tl maliyete dolgu ha? hocam şuan çin malı tenekelerde gelen dandik markaların bile 2glık tüpü 70tl
    kendanın dandik cila lastikleri 7 tl bir airotor 2-3bin tl angldruva 1000tl bond 150tl asit 20 tl cila diski en kötüsü 100tl ama sen 5 tl ye mal edeceksin sanırım kompozitide şırıngaya doldurup basacaksın. Bir meslekte demirbaş malzemenin yıpranma payı yani amortisman ve kullanılan sarf malzeme ve en önemlisi sağlığın ve zamanının kaybının değerlendirilmesidir. sen bu kafayla dişçi olursun doktor falan değil. ayrıca açıklamaya çalışıp salladığın şeylerde meslek etiğine aykırı mesleği küçük düşürecek şeyler, senin gibiler yüzünden maliyeti ne kadar bunun benden para istiyorsunuz ve benzerleri türedi.

Okumaya gelince her okulun sistemi farklıdır ege daha düne kadar türkiyenin en kolay 2. fakültesiydi dicleden sonra en son alttan ders alma kalkacaktı geçen sene kaldırıldı mı bilmiyorum.

Zorluk seviyeleri
    1.Eskişehir Osmangazi
    2.Ankara
    3.Hacettepe
    4.Gazi
    5.Konya
    6.Erciyes
    7.Çukurova ve Gaziantep

dicle de çukurovada alttan ders alma hala var.bunun gibi üniversiteleri araştırın derim. hadi kolay gelsin.

• konu "diş hekimliği ile ilgili sorular" değil de "diş hekimliği öğrenciliği hakkında sorular" olsa daha iyi olur. öğrenci adam ne bilecek diş hekimliğini. önce mezun olsun, sonra iş bulsun veya kursun. hayata atılıp para kazansın. sonra gelip burada konu açsın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kadar sallama bilgiler niye 8 artı falan almış anlamış değilim.

• quote:

Orijinalden alıntı: hakia

Gençler, ben bilg. müh okudum, eşim de Diş hekimliği okudu. (ikimizinde mezuniyet süresi >10 yıl :)

Bu bilgileri bir çok yerde bulamazsınız. :

uzman olmayan diş hekimleri:
    diş hekimliği memuriyet ataması KURA (rastgele seçim) ile olur. Açık kontenjanlar olur, oraya göre sen tercihini yazarsın, orayı tek sen tercih etmişsen, direk atanırsın, aynı kontenjanı birden çok kişi seçmiş ise aranızda kura olur.

maaş olayı öyle başlangıç 6-7bin değild!!!. normal doktor memur maaşıdır. (3500 TL gibi). Şayet çalıştığın hastane Döner sermaye dağıtıyorsa, extra 1 maaşa kadar döner alabilirsin. (bunun maximumu var.)
    tüm hastaneler döner dağıtamıyor malesef. Eşim 3 yılda 6-7 kez döner aldı. O da en fazla 0,50 maaş..

Devlet diş hastanesinde çalışanlar maximum döneri ve daha çok çalışırsa (nöbet, geç çıkış vs.) o zaman biraz daha artıyor.

Özel kurumlarda çalışmak Ankara için en düşük ücrette (2000 TL gibi ) çalışırsın. Çalıştığın yer iyi olursa, sende iyi olursan 5-6 bin kazanabilirsin. Tabi yıllar geçtikçe daha üstü mümkün, ama o da kolay değil...

Uzmanlık içinde, DUS sınavına girersin, 2-4 yıl okursun, sonra yine tercih olur, ama şansın daha yüksek hatta %100'e yakın. Bunun maaşları diğerine göre %30-40 daha fala sanırım.

Bilgisayar mühendisliğine hiç girmeyelim.. Halimize bin şükür ama, mühendis müsvettesi baya arttığı için yeni elemanların maaş sklası düşük..

Dis hek 5. Sinif olarak altina imzami atarim. 6 bini gormez maaslar. 4-5.5 arasinda gider gelir genelde oda iyi ihtimal diyelim. Pedo orto cerrahi gibi bolumleri kazanip uzman olursaniz 10 -15 arasi alirsiniz. Cerrahide ve ortoda biraz daha yukselebilir.

Yani kisaca uzmanliksiz berbattir bence cektigin cilenin zerresi etmez 4-5 bin tl. Uzmanlik icinde cerrahi ve orto 4 yıl digerleri 3 yildir. Bunlari kazanmaniz icinde dusta ilk 200 e girmeniz gerekir.

Herkes ister kazanmayi fakat 10 bin kisiden sadece 200 u bu basariyi elde eder geri kalan binlerce kisi 5 bine kopek gibi calisir yorulur.

Ulke sartlarinda oturdugun yerden 10 bin almak hayaldir. Oyle bir arayisa girmesin tercih edecekler.

• Johnson22 kullanıcısına yanıt
    Hocam bu zaten hep böyle değil mi?

Direk 1.derece kuzenim, amcamın kızı, Ankara Üniversitesi Tıp F. bitirdi. 1 yıl hazırlıkla beraber 7 sene okudu. TUS a girdi kazandı. 64 puan aldı ki puanları bilenler ne kadar yüksek oldugunu anlar.

Rahat bir bolum oldugu icin mikrobiyoloji ve enfeksiyon hastaliklarini secti. 2 dal oldugu icin 5 yıl yapicak uzmanligi.

Onun da su an kazandigi 5000 TL. Yani öyle girip 10000 almayı kimse beklemesin.

• quote:

Orijinalden alıntı: YediGüzelAdam

Sen ilk yazacakken buraya konu açmıştın ve ben ilgiyle cevap vermiştim şuan görüyorum ki ayakların yere basmıyor işin en komik tarafı 1 sene okumuş bir insan ileriyi senden daha iyi görebilmesi olmuş. 5tl maliyete dolgu ha? hocam şuan çin malı tenekelerde gelen dandik markaların bile 2glık tüpü 70tl
    kendanın dandik cila lastikleri 7 tl bir airotor 2-3bin tl angldruva 1000tl bond 150tl asit 20 tl cila diski en kötüsü 100tl ama sen 5 tl ye mal edeceksin sanırım kompozitide şırıngaya doldurup basacaksın. Bir meslekte demirbaş malzemenin yıpranma payı yani amortisman ve kullanılan sarf malzeme ve en önemlisi sağlığın ve zamanının kaybının değerlendirilmesidir. sen bu kafayla dişçi olursun doktor falan değil. ayrıca açıklamaya çalışıp salladığın şeylerde meslek etiğine aykırı mesleği küçük düşürecek şeyler, senin gibiler yüzünden maliyeti ne kadar bunun benden para istiyorsunuz ve benzerleri türedi.

Okumaya gelince her okulun sistemi farklıdır ege daha düne kadar türkiyenin en kolay 2. fakültesiydi dicleden sonra en son alttan ders alma kalkacaktı geçen sene kaldırıldı mı bilmiyorum.

Zorluk seviyeleri
    1.Eskişehir Osmangazi
    2.Ankara
    3.Hacettepe
    4.Gazi
    5.Konya
    6.Erciyes
    7.Çukurova ve Gaziantep

dicle de çukurovada alttan ders alma hala var.bunun gibi üniversiteleri araştırın derim. hadi kolay gelsin.

Dişlerin üniversitedeki gibi mesingten döküldüğünü sanıyordur belki :)

Nikel ve Berilyum ihtiva etmeyen Kobalt Krom Diş protez Alaşımı desem, neyse zaten benim gibi çok bilenler diş hekimliğinden kolay kolay mezun edilmezdi zaten. Çok bilince asistana da doğruyu gösteriyorsun sonra tek dersten hop sınıf tekrarı... Hacettepe'de zorluğun yanı sıra bir de bu tarz muuhabbetler daha fazlaymış diye duydum.

• Şu bölümü özelde okumayın. Sene geçmesi en zor bölümlerden ve sene tekrar edersen bursluysan bursun kesilir burslu değilsen de ekstra sene ödemek zorunda kalırsın. Sene tekrar etmemek için sıkı çalışayım dersen de sürekli stres altında olacaksın. Ayrıca mahalle kenarı üniversitelerde bu bölümü okursan sadece diplomalı bir eleman olursun. Hiçbir şey öğrenemessin. O yüzden mümkün olduğunca devleti seçmeye çalışın
  • Meslek olarak Tıptan aşşağı kalır yanı yok zor bir meslek kazanılan paralar ise inanılmaz değerlere ulaşılabilir öyle ki 1 kompozit dolgu 100 TL'den aşşağı yapılmıyor.

Hele ki işi büyütmüş bir dişçi yani malzemelerin ithalatını anlaşmalı olarak kendi tedarik edebilirse kompozit dolgu gibi malzemeleri çok ucuza getirebiliyor. Öyle ki 1 diş için %80 kar oranı yakalanabilir. (Türkiye de ithalatçı firmalardan alınırsa bu kar oranı düşebilir ama yurtdışından çok çok ucuz şekilde getiriliyormuş tabi bunun için izinler vb. şeyler nasıl alınıyor orasını bilemem.) Tabi başlangıç için ciddi bir bütçe lazım ve kişinin de yetenekli iyi iletişime sahip olması da şart ki müşteri çekebilsin 2-3 yılda yaptığı masrafı amorti edip ayda 25-30 bin rahat kazanır özellikle ortodontistler çok iyi kazanıyor.

Ankara'da özel bir dişçi var yeri kızılay da dayımlar gidiyor adam neredeyse her gün diş teli takıyormuş pazar günleri bile çalışıyor ekmek dağıtır gibi diş teli takıyor fiyatlar 4-5 bin tl 20 dakika da bir takıyor o kadar hızlı günde 10-15 hastaya diş teli takıyordur muhtemelen her gün diş teli randevusu var kazandığı parayı düşünemiyorum bile ki diş telinde kar oranı %20 olsa bile inanılmaz paralar kazanılıyor.

Tabi bu örnek işinde tecrübeli yetenekli bir diş doktoru için geçerlidir bu diğer mesleklerde de benzerdir işinde yetenekli olan yüksek kazanır ama diş doktorlarının kazanma potansiyeli bir çok mesleğe göre yüksektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Of Earth -- 6 Haziran 2017; 16:26:16 >

• Bilgisi olan herhangi biri cevaplarsa memnun olurum.

Yaklaşık 1.5 sene önce sağ alt taraftaki çiğneme dişlerimden birine kırıktan ötürü kanal ve dolgu uygulandı fakat bir süredir sıcak veya soğuk ne tüketsem orada sızlama oluyor. Sanki dolguda bi açıklık meydana gelmiş de köke sızıntı varmış gibi. Dolgunun kenarından bir yerden açılmaya başladığını ya da kırıldığını tahmin ediyorum çünkü dilime de takılmaya başladı.

1- Dolgunun ömrü bu kadar kısa mı?

2- Bu kadar kısa sürede dolgu neden hasar görmüş olabilir?

3- Yeniden hekime gideceğim, bu bölgeye nasıl bir işlem uygulanacaktır?
  • perSNN kullanıcısına yanıt
    hocam o hissi çok iyi anlarım 4. sınıftayken bana 5 sınıftaykende fakülte 2. si arkadaşımın başına gelmişti çok bileni sevmiyorlar seven çıksada sevmeyen illa çıkıyor.
  • Özelde tam burslu okumakla devlete okumak arasında ne gibi farklar olur?

• quote:

Orijinalden alıntı: ekpeudoh

Özelde tam burslu okumakla devlete okumak arasında ne gibi farklar olur?

Devletin eğitimi iyi ama imkan sıkıntısı var

Özelin eğitimleri biraz daha alt seviye ama pratik sıkıntısı hemen hemen hiç yok (fantom kafa malzeme vsvs)

Kaliteli bir eğitimi olan özel üniversitede burslu okunabiliyorsa devlet üniversitesinde okuyan öğrenciye göre 1-0 öndedir

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.