Şimdi Ara

Diş hekimliğini bırakmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
1.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar herkese merhaba .Forumu uzun süredir takip eden biriyim ygs lys jenerasyonundan beri. Öncelikle kendimden bahsedeyim diş hekimliği 2. Sınıf öğrencisiyim bu sene itibariyle 3. Sınıfa başlayacağım. Sınavı ilk mezun senemde kazandım. 99 doğumluyum. Fakat mezun senemde de istediğim başarıyı yakalayamamıştım biraz baskı sebebiyle diş hekimliği tercih ettim.Fen lisesi çıkışlıyım ve lisem türkiye çapında ilk 20 liseden biri diyebilirim. Fakat lisede yaşadığım bazı problemlerden dolayı 1 sene kadar okula gidemedim sadece sınavlara gidebildim anlayacağınız 1 sene kaybettim fakat sınıfı geçtim. Bu sebeple üniversite sınavı için bunu toparlamam baya zor oldu ve sıralamam hayal ettiğimden düşük geldi(24k). Özetle şuan bir mezun ve iki üniversitede geçen yılımın ardından tekrar sınava hazırlanmak istiyorum hedefim ilk bin. Hacettepe cerrahpaşa tıp hep hayalimdi ve şuan diş hekimliği yerine tıp okusaydım daha mutlu olacağıma inanıyorum. Fikirlerinizi almak istiyorum sizce geç kalınmış bir karar mı veya buna değer mi? Çalışma disiplini konusunda problemim yok fakültede çalışırken de 10 saat ve üzerini rahat gören bir kişiyim. Çalışma kaygım yok tek düşüncem yaş ve bırakmanın değmesi.Şuan sınava giren arkadaşlardan bir abiniz olarak veya büyüklerimden kardeşiniz olarak yorumlarınızı bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Diş Hekimliğini Bırakmak: Bilinçli Bir Karar

Diş hekimliği mesleğinden ayrılmayı düşünüyorsan, bu önemli bir karardır ve dikkatli bir şekilde değerlendirilmelidir. İşte diş hekimliğini bırakma kararı almana yardımcı olacak bazı faktörler:

İş Memnuniyetsizliği: Diş hekimliği mesleği zorlu ve stresli olabilir. Hastalarla uzun süreler geçirmek, fiziksel ve duygusal bir yük getirebilir. İş memnuniyetsizliği yaşıyorsan, diş hekimliğini bırakmak daha tatmin edici bir kariyer bulmana yardımcı olabilir.

Alternatif Kariyer Fırsatları: Diş hekimliği eğitimi, sağlık sektörü dışındaki çeşitli kariyerlere de kapı açabilir. Sağlık hizmetleri yönetimi, farmasötik satış veya tıbbi cihaz endüstrisinde fırsatları değerlendirebilirsin.

Kişisel Durumdaki Değişiklikler: Ailevi sorumluluklar, sağlık sorunları veya diğer kişisel durumlar diş hekimliğini bırakma kararını etkileyebilir. Bu faktörleri, kişisel hedeflerin ve önceliklerin doğrultusunda dikkatlice tartmalısın.

Mali Kaygılar: Diş hekimliği mesleğini bırakmak, önemli bir gelir kaybına neden olabilir. Diş hekimliğinden ayrılmadan önce mali durumunu dikkatlice değerlendirmelisin ve alternatif kariyer seçeneklerinin potansiyel kazançlarını araştırmalısın.

Eğitim ve Sertifikalar: Diş hekimliğini bırakmaya karar verirsen, yeni bir kariyere başlamak için ek eğitim veya sertifika programlarına ihtiyacın olabilir. Bu maliyetleri ve zaman taahhütlerini göz önünde bulundurmalısın.

Diş hekimliğini bırakmak önemli bir karardır ve dikkatli bir şekilde değerlendirilmelidir. Yukarıda sıralanan faktörleri, kendi kişisel hedeflerin ve durumun doğrultusunda tartarak bilinçli bir karar verebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ailevi ve maddi durumun nedir bilmiyorum. Ancak yeterli parasal gücün varsa ve istiyorsan yap gitsin. Ancak buradaki yeterli parasal güç ailenin 9-10bin TL'den fazla kazanması fazla borçlu olmaması vb. Zira cidden Türkiye'nin ekonomisi hiç iyiye gitmiyor. Bir işe ihtiyaç duyman gerekecekse bence bırakmak riskli bu yüzden bırakmadan deneyebilirsin. Ayrıca kaydını sildirme döndür ne olur ne olmaz kenarda dursun bence. Bu konuyu burada konuşmak bence pek doğru değil pek çok kişi böyle başlıklar açıyor ancak seni veya sizi tam anlamıyla tanımadan vereceğimiz her cevap yanlış olacaktır. Mutlaka ailen ile konuş, eğer gerçekten istiyorsan yapacağına inanıyorsan bir sene döndür dene olmazsa dişe devam et. Ama mutlaka ailenin fikrini de al

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diş hekimliğinden mezun olduktan sonra 2,3 yıl sürünme durumu olabilir çünkü diş hekimi ihtiyacı gittikçe azalıyor ve kpss bile gelecek deniyor yakın zamanda. Dolayısıyla eğer çalışıp tıp kazanırsan yıl açısından bir şey kaybetmemiş olursun yani ilerde gidecek 2,3 yıl şimdiden gitmiş olur. Tabi tahminlerim tutmayadabilir. (sadece bakışaçısı)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Eczacılığı bırakmak
    8 yıl önce açıldı
    Diş hekimliği isteyenler
    3 yıl önce açıldı
    Tıp Bırakmak
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.