Şimdi Ara

diş yutmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
101.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ne olur bana yardım edin 3 tane protez dişimi yemek yerken yuttum ne yapacağımı bilemiyorum düşer diyolar ama ne zaman düşer veya düşmezse bir sorun olur mu :(:(:(

• Yapay Zekanın Yanıtı

Diş Yutulursa Ne Olur?

Diş yutmak, yanlışlıkla veya kaza sonucu meydana gelebilecek bir durumdur. Yutulan diş genellikle bir süt dişi olsa da kalıcı dişlerin de yutulması mümkündür.

Diş Yutulursa Ne Yapmalısın?

Diş yuttuğunuzu fark ettiyseniz, aşağıdaki adımları takip etmeniz önemlidir:

• Panik yapmayın ve sakin kalın.
    • Eğer bir çocuksanız, durumu bir yetişkine bildirin.
    • Ağzınızı kontrol edin ve yuttuğunuz diş parçasını çıkarmaya çalışın.
    • Dişi çıkaramazsanız, en kısa sürede bir diş hekimine veya hastaneye başvurun.

Diş Yutulursa Bir Şey Olur mu?

Yutulan dişin boyutu ve yutulduğu yer gibi faktörlere bağlı olarak, dişin yutulması genellikle ciddi bir duruma neden olmaz. Süt dişleri genellikle sindirim sisteminden geçer ve dışkıyla atılır. Kalıcı dişler ise daha büyük olduğu için sindirim sisteminde tıkanmaya neden olabilir.

Yutulan Dişler İçin Tedavi

Yutulan bir dişin tedavisi, dişin boyutuna ve konumuna bağlıdır. Küçük bir süt dişi genellikle tedavi gerektirmez. Ancak kalıcı bir diş yutulursa, diş hekiminiz dişin çıkarılması veya sindirim sistemindeki hareketinin izlenmesi gibi tedavi seçeneklerini önerebilir.

Koruyucu Önlemler

Diş yutma riskini azaltmak için şu önlemleri alabilirsin:

• Yiyecekleri iyice çiğne.
    • Sert şeker veya buz çiğneme.
    • Spor yaparken diş koruyucusu kullan.

Diş yutulması durumunda sakin kal, bir diş hekimine başvur ve yukarıda belirtilen önlemleri alarak gelecekteki olayların riskini azalt.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Düşer. Babam 3'lü köprüyü yutmuştu, 2 gün sonra çıktı. merak etme, endişelenme, atarsın onları. para yutan, çıkarıyor da, diş çıkmasın mı
  • Sorun olmaz. Çıkmadığını sansan bile 2-3 gün içerisinde çıkmış olabilirler. Mide asitlerine karşı diş şeklini korumayabilir. Dolayısıyla çıkarken de aynı şekli beklememek gerek...
  • çok ilginç ya geçmiş olsun mu diyim çıkmış olsun mu diyim kararsızım
  • gecmis ollsun yaa. git discine bas kalayi iyi yapistirmadigi icin
  • 3 tanesı aynı anda mı gıttı anlamadım?yoksa 1 ı gıttı sonra farketmeden dıgerlerı mı gıttı?yoksa 1. sı gıtmesıne ve farketmene ragmen yemek yemeye devam mı ettın?bu konuda aydınlatabılırsen bızı cok memnun olurum
  • Çoktan yolunu bulup çıkmıştır bile
  • quote:

Orjinalden alıntı: oeste

çok ilginç ya geçmiş olsun mu diyim çıkmış olsun mu diyim kararsızım

hocam qecmiş olsun çıkmadıqından emin deqilseniz doktora qorunun derim
  • çıkmışdır o zaten
  • gerçekten ilginç bir Olay bence bir doktora görünmelisin geçmiş olsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: sey15da25

gecmis ollsun yaa. git discine bas kalayi iyi yapistirmadigi icin

geçmiş olsun kardeş kesinlikle arkadaşın dediğini yapmanı tavsiye ederim.kalayı öyle bir bas ki..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3A899E719 -- 17 Haziran 2008; 21:59:21 >
  • bende sanırsam bir dişimi yuttum
  • ben 3 dişimi uykumda yuuttum bir şey olurmu

• yardım edin ne olur

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.