Şimdi Ara

Dişçi Olup Ayda 10k Kazanacağını Sanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
12.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dişçiler genelde şöyle düşünüyor: "Olsun, bir ömür milletin ağız kokusunu çekeceğim ama en azından ayda 10k kazanacağım." Buna da bir demek lazım ama üzüldüğümden diyemiyorum. Kazanacağınız maaş max 5-6k. 3 yıl çalışan mühendis de o kadar kazanıyor zaten. Gidip uzmanlık sınavına girip 4 yıl daha okuyup uzman olursanız da 8k civarı alırsınız. O zamana kadar mühendisler zaten 10k+şirket arabasına terfi ediyorlar. Sizin adınıza üzülüyorum. Ne hayallerle yazıyorsunuz dişçiliği kim bilir...

• Ayda 20-100k arasi para kazanan ozel sektorde dis hekimleri var.Kudurabilirsin.

Senin amacin;
    Len dur bir konu acayim da birilerini tahrik edeyim

Cevaplar geldikce daha cok eglenirim

Ben de amacina uygun bir sekilde cevap verdim ama seni eglendirmek icin degil meslektaslarim umitsizlige kapilmasin diye bilgilendiriyorum.Minumum 6-7k ozel sektorde ise 10 ile 100k arasi kazaniriz.Kafaniz rahat olsun.

Arkadas binlerce cengçi arasindan siyrilacak ya dert edinmis olsa gerek burada baska meslek gruplarina satasiyor.
    Ayıp be ayıp! Yok dişçi olmuş ayda 10K kazanacağını sanıyormuş yok dün mühendislik düşünen adam bugün meslektaşlarım demiş... Ayıp ulan! Her birimiz zorlu bir süreçten geçtik, birbirinize hayırlı olsun demek yerine gelmiş burda birbirinizin mesleğine sataşıyor, küçük görüyorsunuz. Nasıl insanlarsınız siz!?
    dediğin devlette geçerli bir durum. Döner sermayelerde doktorla dişçi aynı puanı yapsın. Dişçinin o puanı 1.2 ile çarpılarak döner sermayesi verilirken doktora da 2.6 ile çarpılarak döner sermaye veriliyor. Buna bakarsak da mühendisler devlette 4 bin civarı alıyor hiç ütopik maaş alanı görmedik. Eğer ikisini devletteki durumu ile tartışacağız ya da 2 sinin özeldeki durumu ile.

Yok mühendisin özeldeki maaşı ile dişçinin devletteki maaşını niye karşılaştıralım ki. Konu sahibi cahil cahil konuşuyor. Hatta dişçi ve doktorda kpssye girmeden atanırken mühendislikte kpssye girmen gerekiyor. Mühendisliğin çok olumsuz yönü var.

Bir de yurt dışı isteyenler var. Dolar 3 civarındayken rahat 80-90 bin tl biriktirerek yurt dışına çıkabiliyorlardı. Şimdi 160-180 bin biriktirmeleri gerek. Hatta artan vergilerle 200 bin tl civarı biriktirmeleri gerek. Ancak zenginseniz(aile geliri 15k üstü olanlar) rahatlıkla yurt dışına çıkabilir.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Dişçi Olup Ayda 10.000 TL Kazanacağını Sanmak

Diş hekimi olmak, yüksek gelir potansiyeli olan bir kariyer yolu olarak görülebilir. Ancak, ayda 10.000 TL kazanacağını varsaymak yanıltıcı olabilir.

Kendi Kliniği Olan Diş Hekimlerinin Geliri

Kendi kliniğine sahip diş hekimlerinin gelirleri çeşitli faktörlere bağlıdır:

• Deneyim
    • Müşteri tabanı

Ortalama olarak, kendi kliniği olan diş hekimleri ayda 10.000 TL'den fazla kazanabilirler. Ancak, bu rakamın üst sınırının çok ötesinde kazananlar da vardır.

Diş Kliniklerinin Aylık Kazancı

Diş kliniklerinin aylık kazancı da değişkenlik gösterir. Faktörler şunları içerir:

• Klinik boyutu
    • Sunulan hizmetler
    • Personel sayısı

Büyük, çok hizmetli bir diş kliniği, küçük bir kliniğe göre daha fazla kazanabilir.

Diş Hekimi mi Doktor mu Daha Çok Kazanır?

Hem diş hekimleri hem de doktorlar yüksek gelir elde edebilirler. Ancak, gelirleri iş deneyimi, uzmanlık alanı ve konuma göre değişir. Genel olarak, diş hekimleri doktorlardan daha yüksek ortalama maaş alırlar.

Sonuç

Diş hekimi olmak, finansal açıdan ödüllendirici bir kariyer olabilir. Ancak, ayda 10.000 TL kazanacağını varsaymak gerçekçi olmayabilir. Gelir potansiyeli çeşitli faktörlere bağlıdır ve bireyden bireye değişebilir. Bu mesleği seçmeden önce, gerçekçi beklentiler belirlemek ve potansiyel gelir hakkında araştırma yapmak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ayda 20-100k arasi para kazanan ozel sektorde dis hekimleri var.Kudurabilirsin.

Senin amacin;

Ben de amacina uygun bir sekilde cevap verdim ama seni eglendirmek icin degil meslektaslarim umitsizlige kapilmasin diye bilgilendiriyorum.Minumum 6-7k ozel sektorde ise 10 ile 100k arasi kazaniriz.Kafaniz rahat olsun.

Arkadas binlerce cengçi arasindan siyrilacak ya dert edinmis olsa gerek burada baska meslek gruplarina satasiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Ayda 20-100k arasi para kazanan ozel sektorde dis hekimleri var."

Bunlar zaten önceden sermayesi olan, ailesinin desteğiyle kendi yerini açan dişçiler. Sıfırdan gelenler de o adamların kliniklerinde ayda 5-6k'ya çalışıyor işte.
  • Uruk dediğin maaşlar doğru olabilir ama tanıdığım bir diş hekimi "Doktorlar, dişçilerden daha az çalışarak daha fazla para kazanıyor." demişti. Elbette istisnai durumlar var ama genel durum bu. Ayrıca devlet bile tıp hekimlerine emekli maaşı zammı yaparken, dişçilere herhangi bir zam yapmadı. (Konu ile alakasız ama seni görünce yazayım dedim, dişi çok para kazanacağım umudu ile okuma)

• quote:

Orijinalden alıntı: Uruk-Hai

Ayda 20-100k arasi para kazanan ozel sektorde dis hekimleri var.Kudurabilirsin.

Senin amacin;

Arkadaşın niyetini bilmiyorum ama maaşla ilgili söylediği kısım doğru. Senin örnek alakasız olmuş yani illa ki 20 değil 220 milyar maaş alan doktor da var dişçi de var mühendis de var. O örnekler yüz binde bir kişidir. Genel olarak devlette çalışıp da 6 binden özel de çalışıp da 8 binden fazla maaş alan dişçi yok denecek kadar az.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Galeksus4 -- 25 Ağustos 2018; 17:38:04 >

• sıfırdan marmara dişi dereceyle bitirmiş bir arkadaşımın abisi şu an da meslekte ki 2. senesi 8k+prim alıyor bu sizde ki ekşici vari meslekleri ezme takıntısı nerden geliyor :dd

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ya olda sen kazan bu dişçilere ne takıntin var dolgun mu düştü yoksa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dişçilerle alıp veremediğin nedir ? Sevgilin seni dişçiyle falan mı aldatti ne bu kin

• Ya sanane dişçilerden 100 konu açmış milleti kışkırtıyorsun bir tel yapıp,dolgu yapıp dünyanın parasını kazanıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Giardiasis -- 25 Ağustos 2018; 18:1:56 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Senin bu diş takıntın nedir küçükken doktor amcan sana tecavüz falan mı etti anlamadım ki

• Diş hekimlerinin devlet maaşı döner hariç 4-5k dır

2-3k döner oluyor genelde 6-8 arası maaş alınıyor devlette

• Sahibindene gir diş hekimlerinin sattığı arabalara bak. Hatta isimlerini de internetten arat. 3 senelik mezun adam 55k lık arabayı daha iyisini almak için satıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence boş yapmışsın kardeş işinde iyiysen ve reklamını iyi yapabiliyorsan baya iyi kazanabilirsin yaptığın mesleğin adıyla ilgisi yok

• Neyin iç acısı bu abi beyin kafasını yaşıyosunuz cidden merak ediyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-D63A2EC38

Ayda 20-100k arasi para kazanan ozel sektorde dis hekimleri var.Kudurabilirsin.

Senin amacin;

Olası müstakbel meslektaşım +1

• Boğaziçi mezunu olsan bile en fazla 4 bin haydi 4.5 bin alırsın.

Dişçi de 6 bin civarı alıyor. 2 sini de devletteki maaşlarıyla karşılaştıralım. Yok senin gibi mühendisliği özelde sağlığı da devlette karşılaştırmayalım.

2si özeldeki maaşlarına bakalım

boğaziçi mezunu başlangıç maaşı 4 binle başlar. 2 yıl içinde 7-8 bin olur. Sonra en fazla 10-15 civarı olur.

dişçinin özelde maaşı 7 binle başlar 2 yıl içinde 10 bin civarı olur. Sonra 15-20e kadar çıkabilir.

2si de kendi şirketlerini kurarsa 2 si de çok kazanır.

Yok sen dişçiye max 6 civarı alırsın diyorsun da mühendis de devlette max 4 civarı almıyor mu? Biraz dar görüşlü olma olaya geniş açıdan bak.
  • tıpçıları ezem, dişçilere laf atam, mühendisliği yüceltem
  • Dişçilerin yaptığı işleri eskiden berberler yaparmış bu da ek bir bilgi olarak dursun

• Leidolf kullanıcısına yanıt
    dediğin devlette geçerli bir durum. Döner sermayelerde doktorla dişçi aynı puanı yapsın. Dişçinin o puanı 1.2 ile çarpılarak döner sermayesi verilirken doktora da 2.6 ile çarpılarak döner sermaye veriliyor. Buna bakarsak da mühendisler devlette 4 bin civarı alıyor hiç ütopik maaş alanı görmedik. Eğer ikisini devletteki durumu ile tartışacağız ya da 2 sinin özeldeki durumu ile.

Yok mühendisin özeldeki maaşı ile dişçinin devletteki maaşını niye karşılaştıralım ki. Konu sahibi cahil cahil konuşuyor. Hatta dişçi ve doktorda kpssye girmeden atanırken mühendislikte kpssye girmen gerekiyor. Mühendisliğin çok olumsuz yönü var.

Bir de yurt dışı isteyenler var. Dolar 3 civarındayken rahat 80-90 bin tl biriktirerek yurt dışına çıkabiliyorlardı. Şimdi 160-180 bin biriktirmeleri gerek. Hatta artan vergilerle 200 bin tl civarı biriktirmeleri gerek. Ancak zenginseniz(aile geliri 15k üstü olanlar) rahatlıkla yurt dışına çıkabilir.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.