Şimdi Ara

DİŞİM COK KOTU AGRIYOR DAYANAMIYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
77.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARKADSALAR DUN GECE 2 DEN BERLI DISIM COK KOTU
    AGRIYOR SABAH GITTIM
    ANTIBIYOTIKTE ALDIM
    AGRI KESICIDE ALDIM AMA HALEN AGRIYOR COK FECI BI SEKILDE
    DAYANAMIYORUM

• Yapay Zekanın Yanıtı

Diş Ağrısına Dayanamıyorum: Nedenleri ve Çözümleri

Diş ağrısı, günlük yaşamı bozan ve dayanılmaz hale getirebilen yaygın bir sorundur. Ağrı şiddetli olabilir ve yemek yemek, konuşmak veya uyumak gibi basit görevleri bile zorlaştırabilir.

Nedenleri

Diş ağrısına neden olan birçok faktör vardır:

• Çürükler
    • Diş eti hastalığı
    • Kırık veya çatlak dişler
    • Diş apseleri
    • Dişlerdeki hassasiyet veya aşınma

Belirtiler

Diş ağrısının belirtileri ağrının nedenine bağlı olarak değişebilir:

• Şiddetli, zonklayıcı ağrı
    • Sıcak veya soğuk yiyecek ve içeceklere karşı hassasiyet
    • Yemek yerken veya ısırırken ağrı
    • Şişmiş veya iltihaplı diş eti
    • Ateş veya titreme

Evde Tedbirler

Diş ağrısını hafifletmeye yardımcı olabilecek bazı evde tedbirler vardır:

• Ağrı kesici ilaçlar: İbuprofen veya asetaminofen gibi reçetesiz satılan ağrı kesiciler ağrıyı geçici olarak azaltabilir.
    • Soğuk kompres: Diş ağrılı bölgeye soğuk kompres uygulamak iltihabı ve ağrıyı azaltmaya yardımcı olabilir.
    • Tuzlu su gargarası: Bir bardak ılık suda bir çay kaşığı tuzu çözerek gargara yapmak ağrıyı hafifletir ve bakterileri öldürebilir.

Ağrı Kesici İçtiğim Halde Dişim Hala Ağrıyor

Ağrı kesiciler diş ağrısını geçici olarak hafifletebilir, ancak ağrının temel nedenini çözmezler. Antibiyotikler apse gibi enfeksiyonları tedavi etmek için kullanılabilir ancak ağrıyı her zaman gidermeyebilirler.

Dişim Çok Ağrıyor Uyuyamıyorum Ne Yapmalıyım?

Şiddetli diş ağrısının uykuyu engellemesi yaygındır. Ağrıyı hafifletmek için şu ipuçlarını deneyebilirsin:

• Yüksek yastıklar kullan: Başını dik tutmak basıncı azaltabilir ve ağrıyı hafifletebilir.
    • Ilık bir duş al: Buhar tıkanıklığı gidermeye yardımcı olabilir ve ağrıyı azaltabilir.
    • Sakinleştirici müzik dinle: Sakinleştirici melodiler stresi ve kaygıyı azaltarak uykuyu kolaylaştırabilir.

Ne Zaman Doktora Gitmelisin?

Aşağıdaki durumlarda bir diş hekimine başvurmalısın:

• Ağrı şiddetliyse ve evde tedbirlerle geçmiyorsa
    • Ağrı birkaç günden fazla sürüyorsa
    • Ateşin varsa veya titremeler yaşıyorsan
    • Yüzün veya boynun şişmişse
    • Ağzından irin geliyorsa

Diş hekimin ağrıya neden olan sorunu teşhis edebilir ve uygun tedaviyi sağlayabilir. Tedavi, ilaçlardan diş çekimine kadar değişebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ow diş ağrısı çok kotu bir ağrıdır (kulak ağrısı kadar olmasada)

Geçmiş olsun bir doktara gitmeni tavsiye ederim
  • Alkol al pamukla tut oraya, denemedim ama öyle yaparlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drizzt Do'Urden

Ow diş ağrısı çok kotu bir ağrıdır (kulak ağrısı kadar olmasada)

quote:

Orjinalden alıntı: _MotorbreatH_

Ow diş ağrısı çok kotu bir ağrıdır (kulak ağrısı kadar olmasada)

TANIDIK BI ECZANE VARDI SABAH GITTIM ORDAN ANTIBIYOTIK VE AGRI KESICI ALDIM DİŞ ICIN
    YA DOKTORRA DAHA ONCE COK GITTIM BISE YAPMIYORLAR ANTIBIYOTIK VE AGRI KESICI VERIP YOLLUYORLAR BU SENE O KADAR COK DISIM AGRIDIKI COK CEKTIM DISIMDE BU SENE EN MANTIKLISI CEKTIRMEK AMA ŞİŞMİŞ CEKMEZLER BU SEKILDE HERAL YA SU ANDA OLE KOTU AGRIYORKI ANLATAMAM HIC BIR ILAC FELAN TESIR ETMIYOR=(

quote:

Orjinalden alıntı: |PortaL|

Alkol al pamukla tut oraya, denemedim ama öyle yaparlar...

YOK ODA İŞE YARAMIYOR YARASA=(

İLK DEFA BÖLE COK AGRIYOR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensizimgonulcelen -- 12 Mayıs 2009; 16:17:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: |PortaL|

Alkol al pamukla tut oraya, denemedim ama öyle yaparlar...
    Hiçbir ağrı kesici diş ağrısını durdurmaz. Acilen diş hekimine gitmelisin!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Historia Calamitatum

Alıntıları Göster
    Çok diş ağrısı çeken biri olarak @Historia Calamitatum'a katılıyorum. Dişçiye git eğer çürük ise dolgu yapsın. Yoksa seni ne rahat bırakır ne de uyutur.
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Historia Calamitatum

DİŞ HEKİMİNE YARIN GİDEBİLİRİM BUGUN GIDEMEM. AMA YARIN KESIN GIDECEM

quote:

Orjinalden alıntı: UnT0ucHabLe

Çok diş ağrısı çeken biri olarak @Historia Calamitatum'a katılıyorum. Dişçiye git eğer çürük ise dolgu yapsın. Yoksa seni ne rahat bırakır ne de uyutur.

DİŞİMİN Bİ TARAFI KIRIK YARIN DİŞCİYE GİDECEM CEKSE CEKTIRIRIM AMA CEKMEZ COK FAZLA SİSMİS İLTİHAP TOPLAMIŞ HERAL:S HIC DAHA ONCE DIS CEKTIRMEDIM ONDANDA BIRAZ KORKUYORUM ACIKCASI

• ağrı kesici bir iğne vardı ondan vurulsan bir süre keserde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Macromedia

ağrı kesici bir iğne vardı ondan vurulsan bir süre keserde
    Sigara dumanını ağzında bi kaç saniye tut bi den sigara bitene kadar bunu yap geçiriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Macromedia

quote:

Orjinalden alıntı: Macromedia

AGRI KESICI IGNE VURDURMAYI DUSUNDUM DUN GECE HASTANE UZAK OLDUGU ICIN ÜŞENDİM GİTMEYE
    AMA BUGUN GECE COK AGRIRSA GIDIP VURDURACAM AMA İGNEDE 4 5 SAAT AGRISINI DİNDİRİYOR ONDAN SONRA TEKRARDAN BASLIYOR AGRISI

quote:

Orjinalden alıntı: TheProphecy

Sigara dumanını ağzında bi kaç saniye tut bi den sigara bitene kadar bunu yap geçiriyor.

SIGARA KULLANMIYORUM ABİM

• quote:

Orijinalden alıntı: sensizimgonulcelen

quote:

Orjinalden alıntı: Macromedia

AGRI KESICI IGNE VURDURMAYI DUSUNDUM DUN GECE HASTANE UZAK OLDUGU ICIN ÜŞENDİM GİTMEYE
    AMA BUGUN GECE COK AGRIRSA GIDIP VURDURACAM AMA İGNEDE 4 5 SAAT AGRISINI DİNDİRİYOR ONDAN SONRA TEKRARDAN BASLIYOR AGRISI

quote:

Orjinalden alıntı: TheProphecy

SIGARA KULLANMIYORUM ABİM

Alıntıları Göster
    çektir kurtul.korkacak bişey yok

• quote:

Orijinalden alıntı: costance

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: costance

bu sene cok acı cektım artık bencede yeter cektırecem

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Diş Ağrısı Felakettir Çook Çektim Bende tuzlu suyla çalkala belki ağrısını alır su sıcak olsun ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Memiko65 -- 12 Mayıs 2009; 17:02:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Memiko65

Diş Ağrısı Felakettir Çook Çektim Bende tuzlu suyla çalkala belki ağrısını alır su sıcak olsun ama

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Alkan34

Diş Ağrısı Felakettir Çook Çektim Bende

öyle böyle bi agrı deılkı

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Eczaneye gidip Apranax Fort al ve bugünlük orta sıcaklıkta pişmiş çorbayla beslen, yarın ise kesinlikle diş hekimine git. Diş iltihap toplamışsa ilkten iltihabı geçirecek haplar verilecek ve 1-2 hafta bekleyeceksin, o 1-2 haftada dişinin ağrıları iltihap tamamen geçene kadar devam edecek. Sonra ise kurtulacaksın. Kanal tedavisi ile kurtulmanı tavsiye ederim. Hem dişin kalıyor, hem de o dişin sinirlerinin ölü olduğunu ve artık ağırmayacağını bildiğinden rahat oluyorsun.

• quote:

Eczaneye gidip Apranax Fort al ve bugünlük orta sıcaklıkta pişmiş çorbayla beslen, yarın ise kesinlikle diş hekimine git. Diş iltihap toplamışsa ilkten iltihabı geçirecek haplar verilecek ve 1-2 hafta bekleyeceksin, o 1-2 haftada dişinin ağrıları iltihap tamamen geçene kadar devam edecek. Sonra ise kurtulacaksın. Kanal tedavisi ile kurtulmanı tavsiye ederim. Hem dişin kalıyor, hem de o dişin sinirlerinin ölü olduğunu ve artık ağırmayacağını bildiğinden rahat oluyorsun.

Alıntıları Göster
    quote:

apranax fort aldım sabah ıctım sımıde ıctım cok az agrısını gecırıyor bıseye yaramıyor
    anneme corba yaptırıyorum=)
    yarın doktora gıdecem kesınlıkle:S
    dayanılmaz bu agrıya

• quote:

quote:

apranax fort aldım sabah ıctım sımıde ıctım cok az agrısını gecırıyor bıseye yaramıyor
    anneme corba yaptırıyorum=)
    yarın doktora gıdecem kesınlıkle:S
    dayanılmaz bu agrıya

Alıntıları Göster
    sana super bir sir vereyim de dua et bana...bicak gibi keser genelde agriyi. kimyon ve sirkeyi harc yapiyorsun biraz civikca camur kivaminda agriyan dise koyuyorsun birkac saniye sonra agri aninda dinecektir.ama en kesin cozum disci..bu dedigim olay geceyarisinda kafayi duvarlara vurmaya neden olan dis agrisi.

• quote:

Orijinalden alıntı: sey15da25

sana super bir sir vereyim de dua et bana...bicak gibi keser genelde agriyi. kimyon ve sirkeyi harc yapiyorsun biraz civikca camur kivaminda agriyan dise koyuyorsun birkac saniye sonra agri aninda dinecektir.ama en kesin cozum disci..bu dedigim olay geceyarisinda kafayi duvarlara vurmaya neden olan dis agrisi.

Alıntıları Göster
    Ağrıdan kurtulmak için Mazejik kullan.
    Özellikle gece uykundan uyandıracak kadar şiddetli bir ağrı varsa hemen dişçiye git muayene ol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: R.Korkmazz

Ağrıdan kurtulmak için Mazejik kullan.
    Özellikle gece uykundan uyandıracak kadar şiddetli bir ağrı varsa hemen dişçiye git muayene ol.

Alıntıları Göster
    bazı ağrılar vardır ki majezik deil ne alırsa alsın kesmez
    benim azı dişim hava alıyordu neler içmedimki neler
    en son bi operasyonla aldılar e zamanında korkudan dişçiye gitmessek böle olur
    dişciden halda nefret ederim ama hepde giderim
    sende git
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkahn

sende git

Alıntıları Göster
    benim sapa sağlam diş durduk yere ağrı yapmaya başlamıştı. gece olunca bir ağrıyor inanılır gibi değil. gözümün önü kararıyordu.
    evde ağrı kesici birşeyler ararken elime majezik gecti. kullandim. faydasını görmüştüm.
    ertesi gün dişçiye gittim. önce kanal tedavisi dedi. dişin ortasını yardı. 4 gün sonra gittiğimde rontgenide göstererek bu dişi çekmem lazım dedi. Kökünü gösterdi. Bitmiş dedi. Ben ikna olmadım. Kanal tedavisine devam edelim dedim. Doktorumda, dişi çekmemek için elimden geleni yapacağım dedi.
    Şu an olmaması gerektiği halde orta derece ağrı var. Daha 1 ay tedavi edilecek.

quote:

Orjinalden alıntı: erkahn

sende git

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.