Şimdi Ara

Disk Alanı Aktarımı (C-D)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
32
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • D sürücüsünde kullanmadığım boş alanı Format atmadan C sürücüsüne (sistem kurulu) nasıl aktarabilirim?

Birçok program kurulu olduğu için format atmam bana çok ciddi zamana mal olacak.

Disk Alanı Aktarımı (C-D)

• Raid 0 yapma olanağın varsa (donanımsal ya da yazılımsal) iki alan birleşir ve tek alanmış gibi kullanabilirsin. Disklerinde iki kata yakın hızlı çalışır fakat işlemi yaparken D sürücüsüne format atılıyor. Ne varsa siliniyor. İşlem bittikten sonra D'yi genişletip C'ye ekledikten sonra iki disk tek diskmiş gibi kullanılıyor. Yedeklediğin verileri geri yükleyebiliyorsun. Bu işlem yazılımsal olursa devamlı verilerinin yedeğini almanı tavsiye ederim. Format sonrası silinebilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagdas70 -- 26 Ekim 2024; 15:59:53 >
  • cagdas70 kullanıcısına yanıt

Peki nasıl yapılıyor bu hocam. D'yi harici bir diske atarım bu dediğiniz yöntemi denemek istiyorum.

• mettini M kullanıcısına yanıt

Donanımsal raid özelliğiniz varsa Bios ayarlarından Raid 0 seçiliyor. Yazılımsal yapabilmek içinse uyumlu intel işlemcisi olmalı. Yalnız donanımsal Raid kullanırsanız Tekrar format atmanız gerekebilir.

YAzılımsal olarak İntel Optane Memory and Storage Management Programı aracılığı ile yapılıyor.

Benim bios desteklemiyor. O yüzden İntel Optane ... programı ile şu an Raid 0 kullanıyorum. Nvme disk kullandığımdan şu an okuma ve yazma hızım 2 katına yakın oldu. Yani Yaklaşık 7.000 mb/s.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagdas70 -- 27 Ekim 2024; 20:12:17 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.