Ben format atarken sadece C diskine format attım ve D diskini oluşturmadım, ki yanlış yaptım. Şimdi de tekrardan diski bölüp öyle format istiyorum. Çünkü lazım dosyalarım var. Sorularım ise şöyle;
1-)Windows 7'de diski nasıl bölebilirim? 2-) Disk bölme işlemini gerçekleştirdikten sonra masaüstündeki ve c'deki dosyalarım gider mi?
quote:
Orijinalden alıntı: berkojan
Merhaba Arkadaşlar,
Ben format atarken sadece C diskine format attım ve D diskini oluşturmadım, ki yanlış yaptım. Şimdi de tekrardan diski bölüp öyle format istiyorum. Çünkü lazım dosyalarım var. Sorularım ise şöyle;
1-) Windows 7'de diski nasıl bölebilirim? 2-) Disk bölme işlemini gerçekleştirdikten sonra masaüstündeki ve c'deki dosyalarım gider mi?
tabi ki gider arkadaşım öncelikle hepsinin yedeğini al ve öyle format at yoksa sen komple format atıp eğer diski bölersen bütün bilgilerin gider nasıl bölecem konusuna gelince aşağıda 3 tane rasim var bunlara bakıp da yapabilirsin
Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Yönetimsel Araçlar/Bilgisayar yönetimi Sol bölmede, Depolama'nın altında Disk Yönetimi'ni tıklatın.Oradan istediğinizi yapın.
Ercan kardeş sağ ol ama onları biliyordum. Benim için önemli olan diski direk bölmesi. Bu olay birimi küçült olayı ile oluyormuş. Hatta başka bilgisayarda denedim oldu. Ama kendi bilgisayarımda şöyle bir hata alıyorum; "Küçültmek için seçtiğiniz birim bozulmuş olabilir. Bozulma sorununu düzeltmek için Chkdsk komutunu kullanın ve sonra birimi yeniden oluşturmayı deneyin." bu hatanın nedeni ve çözümü nedir? Bir fikri olan var mı?
Chkdsk komutunu kullanarak diskteki hataları düzeltebilirsin.Bunun için konsolu aç(Başlat arama kutusuna cmd yaz). Chkdsk komutunu gir.
quote:
Orijinalden alıntı: berkojan
Ercan kardeş sağ ol ama onları biliyordum. Benim için önemli olan diski direk bölmesi. Bu olay birimi küçült olayı ile oluyormuş. Hatta başka bilgisayarda denedim oldu. Ama kendi bilgisayarımda şöyle bir hata alıyorum; "Küçültmek için seçtiğiniz birim bozulmuş olabilir. Bozulma sorununu düzeltmek için Chkdsk komutunu kullanın ve sonra birimi yeniden oluşturmayı deneyin." bu hatanın nedeni ve çözümü nedir? Bir fikri olan var mı?
nedeni zaten söylüyor sana bozulma olabilir başka şey olabilir elektrik küt diye gitmiş olabilir .........
quote:
Orijinalden alıntı: Kizildag00
Chkdsk komutunu kullanarak diskteki hataları düzeltebilirsin.Bunun için konsolu aç(Başlat arama kutusuna cmd yaz). Chkdsk komutunu gir.
Komutu girdikten sonra herhangi bir sorun olur mu?
olmaz
Yok.Sorun olacağını sanmam.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme