Şimdi Ara

disklerden gelen çınlama sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • biri wd500gb diğeri seagate 410as olmak üzere iki dahili diskimden de çalışırken çınlama sesi geliyo ve oldukça rahatsız edici olmaya başladı, özellikle sessiz kaldığımda

sol kulağımın yavaştan kaymaya başladığını da hissediyorum. bu nasıl bi sorundur, sorun mudur, karşılaşan var mı, vidalarla ilgili olabilir mi, garantilik midir nedir ne değildir
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• WD500 öyle bir ses olmaz çünkü AAM ses kesici var seagate öyle birşey yok çıkar seageteyi o ses kesilecektir
  • harddiskler yüksek devirle çalışan hareketli parçalardır...
    bunun kasaya çok iyi sabitlenmesi lazım...
    sağdan ve soldan 2 şer vida ile sabitlenmelidir...
    uygun şekilde monte edilmediğinde...
    tek taraflı monte edildiğinde...
    esneme yapacaktır, dengesiz çalışacaktır...
    bu da eninde sonunda gürültü olarak bize iade edilecektir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: hakanarif

WD500 öyle bir ses olmaz çünkü AAM ses kesici var seagate öyle birşey yok çıkar seageteyi o ses kesilecektir

ne alaka şimdi? çınlama sesi zaten beklenmeyen bir ses, dolayısı ile AAM gibi teknolojiler böyle bir sese etki edemez.
  • bazi kasalarin imalatindan da kaynakli bi bosluk olabiliyor uretim hatalari olabiliyor ufak tefek bu da ne yaparsan yap harddisk gurultu seslerini engelleyemiyor. Harddisk sabitleyici veya HDD sogutuculardan bakabilirsin firebal'da var bu tarz sessizlestirme urunleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GrkmAdr -- 9 Temmuz 2009; 13:37:38 >
  • Titreşimden hareketten kaynaklanan birşery değil. Elektriksel birşey. Benim seagate 500gb(7200.11) da aynı sesi yapıyor ama sürekli değil kesiliyor bi süre sonra. Başka disklerde böyle şikayet duymamıştım hiç benimki sorunlu seridendir diye düşünyordum...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Devreden gelen çınlama sesi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.