Şimdi Ara

Display driver stopped responding and has recovered, AppHangB1 ve garip ekran sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba R9 380 ekran kartımı aldığımdan beridir çok ilginç şeyler yaşıyorum doğru düzgün oyun oynayamaz oldum.

Öncelikle oyunlarda sıklıkla "Display driver stopped responding and has recovered" hatası almaya başladım bunun için neler neler denedim olmadı bende en son bios güncelledim ve bu sorun şimdilik çözülmüş gibi oldu ama bu seferde "AppHangB1" isimli hatayı alıyorum oyunlar crash yediklerinde... Ne yaptıysam çözemedim internette o kadar geniş bir çözüm listesi var ki açıkçası gına bile geldi, sen git 900 liraya ekran kartı al ama doğru düzgün oyun oynayama 10 yıldır uğraş uğraş bıktım artık bu pc muhabbetinden. Elin Amerikalısı gibi basıcan dolarları alıcan nintendo, ps, xbox oyunları onlarda oynayacaksın ne donanım sorunu ne takılma sorunu kalmayacak kafan rahat adam gibi sorunsuz oyun oynayacaksın hoş yaş nerdeyse 30 olacak hala oyun diyoruz...

Neyse bu iki soruna ilaveten bios güncellemeden önce olan ve hala devam eden bir başka sorunumda bilgisayar açılırken ekranda şu tarz korkunçlu bir görüntünün oluşması.

Display driver stopped responding and has recovered, AppHangB1 ve garip ekran sorunu

Lafın kısası bu görüntü neden oluşuyor ve daha önemlisi AppHangB1 hatasının çözümü lazım bana. Yardım edeceklere şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seriousgigi -- 12 Aralık 2015; 16:53:38 >

• Cevap verecek biri yok mu yahu?

Hatanın ayrıntıları şunlar:

Description:
    A problem caused this program to stop interacting with Windows.

Problem signature:
    Problem Event Name: AppHangB1
    Application Name: eu4.exe
    Application Version: 1.0.0.0
    Application Timestamp: 5661daf8
    Hang Signature: 7302
    Hang Type: 134217728
    OS Version: 6.3.9600.2.0.0.256.48
    Locale ID: 1055
    Additional Hang Signature 1: 7302cdeced79c977ee1fc2d1935719df
    Additional Hang Signature 2: 0d9b
    Additional Hang Signature 3: 0d9b59fec87012dd0f8e6f97f47f24a8
    Additional Hang Signature 4: 7302
    Additional Hang Signature 5: 7302cdeced79c977ee1fc2d1935719df
    Additional Hang Signature 6: 0d9b
    Additional Hang Signature 7: 0d9b59fec87012dd0f8e6f97f47f24a8

Read our privacy statement online:
    http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=280262

If the online privacy statement is not available, please read our privacy statement offline:
    C:\Windows\system32\en-US\erofflps.txt

• Hocam sistemin diğer bileşenlerini de yazınız, sistemde kullandığınız güç kaynağı nedir, sistemde overclock var mı? Eğer overclok varsa normal değerlere alıp bir deneyin, yine devam ediyorsa ekran kartının daha eski sürücülerini yükleyin, son zamanlarda diğer sistem bileşenlerinin sürüclerini güncellediyseniz tekrar eski sürücleri kurun ve son oalrak kartı başka bir sistemde deneme imkanınız varsa birkaç saat deneyin.
  • Son ekran görüntüsünden yola çıkarsak vramlerde sorun olabilir. Alınan hata vramlerin normal hızlarda be verimli çalışmadığını gösteriyor ama bu hata bazen sürücü hatalarndan da kaynaklanır. Oc yaptıysanız kaldırın fakat normal kart oc olması gerekiyor garantiye göndermenizi tavsiye ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sistem: (oc yok)

i7 920 işlemci
    r9 380 4gb asus ekran kartı
    12 gb ddr 1600 mhz triple channel ram
    ex58 ud5 anakart
    650W thermalthake psu

- Ekran kartının eski sürücülerinden temmuz versiyonu olan ATI 15.5 sürücüsü yükledim bir şey değişmedi.
    - Bios'tan girişte tam ekran logo göster seçeneğini deaktif ettikten sonra o bozuk görüntü gelmedi bir daha.
    - Toplamda 3 kez formatladım makinayı win10 pro, win10 ent ve win 8.1 pro (mevcut) versiyonlarını yükledim bir şey değişmedi.
    - Oyundayken sıcaklı değerleri normal 60-65 der. civarı.
    - 80 der.'de çalışan eski ekran kartımı taktım onda bu sorun olmuyor. (ama kesin bir şekilde emin değilim çünkü hatayı düzelttiğimi birden çok kez sanıp yanılgaya düştüm)
    - ram'lerden yeni aldığım 6gb'ı çıkarıp sistem 6gb iken denedim bir şey değişmedi.

** Evet eski hata display driver has stopped responding hatası yine gelmeye başladı. Sanırım hep vardı bu oyun göçtükten sonra eğer habire klavyeden ve mousedan bir şeylere basarsam bu hata geliyor basmaz beklersem oyun kilitlendikten mouse a tıklarsam AppHangB1 hatası geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seriousgigi -- 14 Aralık 2015; 13:10:26 >

• Beyler bu radeon catalyst bitmiş crimson başlamış daha yeni öğrendim tamda bana denk geldi ben şu an mevcut olan 15.11 beta'dan daha önce çıkmış versiyonları nereden öğrenebilir ve indirebilirim acaba?

1 saattir arıyorum tek bir site bulamadım amd sürücülerinin listesini yayınlayan. old versions diyorum gerizekalı siteler bana win xp vista versiyonlarını gösteriyor.

lütfen birisi bir liste atabilir mi bana çünkü tek tek deneyeceğim son 1 senede çıkmış tüm sürücüleri.
    win 8.1 x64 sürümleri lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: seriousgigi

Beyler bu radeon catalyst bitmiş crimson başlamış daha yeni öğrendim tamda bana denk geldi ben şu an mevcut olan 15.11 beta'dan daha önce çıkmış versiyonları nereden öğrenebilir ve indirebilirim acaba?

1 saattir arıyorum tek bir site bulamadım amd sürücülerinin listesini yayınlayan. old versions diyorum gerizekalı siteler bana win xp vista versiyonlarını gösteriyor.

lütfen birisi bir liste atabilir mi bana çünkü tek tek deneyeceğim son 1 senede çıkmış tüm sürücüleri.
    win 8.1 x64 sürümleri lazım.

R9 380 Win 8.1 x64 sürümü.

http://support.amd.com/en-us/download/desktop?os=Windows%208.1%20-%2064

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gpu yüke girince sorun yapıyorsa voltajla alakalı bir sorun olabilir. Önceki ekran kartınızda mı 2x6pin pci-e ile çalışıyordu ? Pci-e kablolarının sorunsuz olduğundan eminmisiniz.
  • O sorun artifact degil oncelikle anakarttan kaynakli onu zaten cozmussun

Eu europa universalis 4 birtek bu oyundami oluyor bu sorun oyle ise steam dan verify game files yap oyundaki modlari da temizle

Sana son 3 surucu derman olmaz 15.7.1 den geriye git yada sunu bir dene

Make sure computer power plan is set to High performance.
    Enable Overdrive and set the Power Limit to +20.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 14 Aralık 2015; 19:42:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mutlak.Sıfır
    R9 380 Win 8.1 x64 sürümü.
    http://support.amd.com/en-us/download/desktop?os=Windows%208.1%20-%2064

Bu zaten en güncel benimde ilk kurduğum sürüm işe yaramıyor.

quote:

Orijinalden alıntı: Killabyte
    Gpu yüke girince sorun yapıyorsa voltajla alakalı bir sorun olabilir. Önceki ekran kartınızda mı 2x6pin pci-e ile çalışıyordu ? Pci-e kablolarının sorunsuz olduğundan eminmisiniz.

Önceki ekran kartım HD 5850 2x6 pin ile çalışıyordu bu ise 1x8 pin ile çalışıyor ki bu bana garip geldi. Tükettiği enerjinin daha fazla olması gerekmiyor mu ki... Kablolar sorunlu değil sanırım çünkü yeni aldım ben güç kaynağını birkaç ay oluyor hiç ellemedim.

quote:

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

O sorun artifact degil oncelikle anakarttan kaynakli onu zaten cozmussun

Eu europa universalis 4 birtek bu oyundami oluyor bu sorun oyle ise steam dan verify game files yap oyundaki modlari da temizle

Sana son 3 surucu derman olmaz 15.7.1 den geriye git yada sunu bir dene

Make sure computer power plan is set to High performance.
    Enable Overdrive and set the Power Limit to +20.

Benim pc high performance'a ayarlı ama bu sanırım laptoplar için söylenmiş...
    Ekran kartı daha 2 haftalık overdrive açarsam garanti yalan olmaz mı?
    15.6 betayı deneyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seriousgigi -- 23 Aralık 2015; 23:42:41 >

• seriousgigi S kullanıcısına yanıt
    Overdrive garanti yakmaz sen zaten overclock yapmayacaksın power targeti artıracaksın sürücüden kaynaklı karta yetersiz voltaj verip vermediğini kontrol edeceksin. Ha ama tek bu oyunda oluyorsa bunu yapmana gerek yok Oyunla ilgili dediklerimi uygula.
  • Öncelikle sorunun yaptığım başka ayarlardan dolayı düzeldiğini düşündüğüm için cevap yazmadım bir süre test edeyim diye yani bayağı bir oynadım eu4 daha sonra Fallout 4 falan ama dün itibari ile yine hata verince içimden sövdüm bayağı. Daha sonra AMD'nin 15.12 sürücüsünün yeni çıktığını öğrendim onu kurdum ama sonuç yine aynı fakat burada artık hata vermeyi bıraktı direk pc kilitleniyor sadece müzik devam ediyor ekran ise donuyor mouse falan... Mecburen reset atmak zorunda kalıyorum.

Daha sonra senin dediğin ayarı yapıp açtım Fallout 4'ü yani Güç limitini %+20 yaparak fakat oyuna girdikten 5 dakika sonra gene kilitlendi pc. Cidden kafayı yicem nedir bu muhabbet yahu çözemedim gitti... Hayır 1 hafta boyunca neden düzgündü madem ne değişti..?

Ne yapmam gerekiyor ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seriousgigi -- 23 Aralık 2015; 22:41:04 >
    Bana bir montaj resmi ekleyebilirmisin son çare powerin başka çıkışını kullanarak deneyip kartı servise gönder derim.

nitro modeli 2 x 8-pin AUX Power Connector olarak geçer senin elindeki hangi kart?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 23 Aralık 2015; 23:24:38 >
  • Öncelikle AMD'nin şu yeni Crimson sürücüsünden overdrive menüsünden downclocking yapmayı düşünüyorum bu konuda yardımcı olabilir misin? Şu anda 1425 MHZ'de duruyor bellek saati kartın. Voltajla ilgili hiçbir ayar göremediğim için direk bu hızı atıyorum 200 düşürsem 1225 yapsam bir sorun olur mu?

Benim kart 1x8 2 değil nette resmi var şundan;

Ayrıca diğer kablodan da denemiştim bir ara gene olmamıştı...

Bu arada güç ile bir problem olabilir diye pc'den dvd rw sürücüsünü ve 2 tane usb 3 girişi olan ide card'ı çıkardım nasıl olsa kullanmıyorum diye...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seriousgigi -- 23 Aralık 2015; 23:44:39 >

İlginçtir bir çok üretici bu karta power girişini fazla tutarken asus nasıl ve neden böyle yapmış acaba. Gerçi güç sorunu olsa kartın o noktadaki ledi kırmızı yakması lazım
    Daha önce downclock yapmadığım için malesef yardım edemiyorum Bildiğim kadarıyla düşürünce karşılaşabileceğin tek sorun düşük performans alman olur. Direk 200 değilde hem gpu clock hem memory clock 100 100 düşürüp test edebilirsin

Fakat kart geldiği ayarda düzgün çalışmalı ben olsam servis yolunu tutardım.

Bir ihtimalde kartın takılı olduğu slottan da çektiği gücün düzgün olmaması kartı söküp anakartın pinleri göz yardımıyla kontrol edebilirsin. Başka da aklıma şu an bir şey gelmedi malesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 23 Aralık 2015; 23:51:45 >
  • kartı servise gönder
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.