Şimdi Ara

Dısplay kablosunu takınca pc açılmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
5.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba bugün Asus rx480 8GB strix ekran kartını iş yerinde bilgisayara monte ettim gerekli sürücüleri kurup bilgisayarı kapattım. Bu zamana kadar problem yok. Bu işlemleri iş yerinde hdmı kablo ile televizyon üzerinden gerçekleştirdim. Eve geldim display kablo ile Viewsonic vx2457 23.6 monitöre bağladım. Power tuşuna bastığımda sistemim çalışmadığını gördüm. Ancak Dısplay kablosunu ekran kartından ayırırsam sistem açılıyor. Kasanın ana güç bağlantısını çekiyorum kasada hiçbir elektrik yok iken monitörden gelen dısplay kablosunu takınca fanların ledleri yanıyor. Bu demek oluyor ki mönitörden bir elektrik geliyor bişeyler oluyor. Durum böyle arkadaşlar. Yardımlarını bekliyorum.

Güncelleme; Arkadaşlar bilgisayarı display kablosunu çıkartıp açıyorum. Bilgisayar açıldık dan sonra kabloyu takınca ekrana görüntüyü alıyorum. Ancak takılı halde bilgisayarı kapatınca tekrar power e bastığımda bilgisayar yine açılmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 15mehmet15 -- 22 Mart 2017; 0:34:29 >

• anakartının modeli nedir. şu an gördüm modeli imzada yazıyo resmen

şimdi gördüğüm kadarıyla bu sorunun tıkpısının aynısı 2016 yılında biri sormuş ama cevap alamamış. ne yapabilirsin diye bu saatde düşündüm, bakındım ve bios ayarlarında anakart gpu' sunu ilk seçenek olarak seçmen bu suni sorununu çözecek gibisinden birşeyler okudum. ikinci olarak display kablosunun takıldığı yer, maşaallah bir sürü giriş var. kullanılmayan portu disable yap diyeceğim de anakart da yani nedir ne değildir ne yapılabilir bios üzerinden bilemem. ben yatar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 22 Mart 2017; 1:11:40 >

• The souls migration kullanıcısına yanıt
    Sagolun hocam ben bir karıştırayımda. Nasıl çıkacağım bu işin içinden bilmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • başka bi display kablo ile dene.
    sistem kısadevre algılıyor olabilir.
  • zeki1981 kullanıcısına yanıt
    akşam deneyeceğim hocam. Birde şu aklıma geldi. Dısplay kablosunun dışında ki demiri kasanın metaline dokunmasından bunu yapabilir mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 15mehmet15

akşam deneyeceğim hocam. Birde şu aklıma geldi. Dısplay kablosunun dışında ki demiri kasanın metaline dokunmasından bunu yapabilir mi ?

sanmam o metal nötr bildiğim kadarıyla sinyal yada enerji olmaz orada.

benimde aklıma şu geldi hdmı ile bi dene bide display kabloyu tak kasanın ve monitörün elektrik bağlantısını kapat.
    30 sn bekle elektriği aç ve ateşle bakalım.
    tamamdır hocam dener yazarım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Takipteyim.

• fanlar son devir dönme yapıyor mu ekran yokken?

Hdmi ile bağlayıp görüntü alıp sonra dp ye geçince de giyor mu?
  • RASP kullanıcısına yanıt
    Fanlar son devir dönmüyor hersey normal. Bilgisayardan display kablosunu cekip powere bastikdan sonra display kablosunu takinca görüntü alıyorum hocam. Hdmi ile baglayip actindan sonra dp ye gecincede bir problem olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 15mehmet15 -- 22 Mart 2017; 13:27:8 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 15mehmet15

Fanlar son devir dönmüyor hersey normal. Bilgisayardan display kablosunu cekip powere bastikdan sonra display kablosunu takinca görüntü alıyorum hocam. Hdmi ile baglayip actindan sonra dp ye gecincede bir problem olmuyor.

DP kablolarının kaliteli olanına rastlamadım ki hiç, arkadaşların dediği gibi Amazon'dan guzel bir kablo Alin derim ben

• RASP kullanıcısına yanıt
    Hocam şuan ekran kartinı cıkarttım. Anakartın dp portuna baglayinca problem olmuyor sorunsuz aciliyor. Ancak ekran kartini baglayip da onun portuna baglarsam power supplay in ana güc baglantisi bagli olmasa dahi ledler yanıyor

Hocam denedim ancak fayda sağlamadı.
  • Arkadaşlar kabloyu değiştirdim düzeldi. Dark marka kullanmayın kullandırtmayın :)
  • Konu eski ama benim gibi aynı sorunu yaşayanlar olabilir ben sorunu ekran kartının FW sini güncelleyerek çözdüm. Kartım gtx 1070

• Aynı sorunu hemen hemen birebir bende yaşıyorum. İlk önce dark marka (aynı arkadaş gibi) aldım hdmi ile düzgün çalışan pc dp ile adam akıllı çalışmıyor. Görüntü geliyor gidiyor fasa fiso diye bu kez de daha kaliteli bir kablo aldım asmann marka dp aldım. Yorumları çok iyiydi ama aynı problemleri yine verdi. Ama gidip bir kabloya da 100 lira veresim gelmiyor yahu!

• Hocam kablo değişiminden sonra herhangi bir gelişme oldumu

• 15mehmet15 kullanıcısına yanıt
    Sorun çözüldü sanırım. Şimdilik bir sıkıntı görünmüyor. 25 yıllık hayatımda sürücü güncellemelerle sorun çözmeye çok çalışmışımdır ama ilk kez bir sorunu çözdüğünü görüyorum yemin ederim. En azından hatırladığım kadarıyla. O kadar ki, artık sürücü güncelleme yap düzelir dendiğinde inanmıyordum bile...

• aynı sorun bendede mevcut viewsonic xg2405 monitör ixin vatandan slink marka dp kablo aldım ama bilgisayarı kapatınca tekrar açmak istediğimde pc açılmıyor kabloyu sökünce açılıyor hdmi de sorun yok şimdi kabloyu mu değiştireyim hocam, ekran kartım sapphire rx 580 nitro special edition

• cumur C kullanıcısına yanıt
    Sonrasında yeni kablo almıştım ama aynı problem devam etmişti. Driver güncelleyince sorunum çözülmüştü. Hala kullanıyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.