Şimdi Ara

divx oynatıcılar avi oynatır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
16.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben MINTON DVD-1308 DVD/DIVX OYNATICI almayı düşünüyorum fakat avi uzantılı formatı oynatıp oynatmadığını bilmiyorum...
    divx ile avi aynı mı? Bu alet avi oynatır mı?
    Yardımcı olurmusunuz?

• evet oynatıyor.Benım işyerındekı arkadaşım lg marka divx player aldı.İndirmış olduğum avi formatındakı fılmleri arkadaşım dvdye yazdırıp gayet guzel bır şekılde oynatoyor.
  • hepsi değil ama yüzde doksanı oynatır. alırken sormanda veya kontrol etmende fayda var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: metinT

hepsi değil ama yüzde doksanı oynatır. alırken sormanda veya kontrol etmende fayda var.

coğuna baktım fakat avi yazan yok...
    divx var hep. Satıcıya sordum, durdu durdu oynatmıyo dedi oynatan var mı dedim yok dedi(teknos. da bende güvenmedim bi soram dedim)
    galiba alacam.
    Bilgiler için teşekkür ederim
  • bende teknosadan philips 3260 aldım,avi yi gayet güzel oynatıyor.
  • lg var bende oynatıyor hocam, dansöz gibi hemde
  • İlk önce terimlerin anlamlarını öğrenmek ve buna göre isteklerimizi belirlemek daha doğru olacaktır. Mesela google girip avi nedir yada divx xvid nedir yazarak okuyup öğrenebiliriz.

avi Audio -Video Interleave kısaltması olup bir video dosya yapısıdır. Bu dosya yapısının içinde birçok farklı ses ve veya görüntü işleme formatı saklıyabilir.

Divx Xvid ise bir sıkıştırma ve paketleme algoritmasıdır. ve bilgileri bu avi dosyayı içinde saklanır.

Her DVD/Divx player her avi'yi açmaz. Desteklediği kodlayıcılar (divx xvid bir kodlayıcı türüdür) ne ise onları açar Ayrıca çözünürlürk bit oranı ve birçok etkende gösterip göstermemeisi için gerekli ve bilinmesi gereken şeylerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patience -- 28 Eylül 2008; 1:37:50 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4k MKV video açamıyorum.
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • divx oynatıyorsa avi de oynatır
    bende kendi aracımda alpine dvd changer için avi formatında dvd hazırlıyorum ve ayrıca 4.7 gb değil 8 gb lik dvd ye kaydediyorum daha iyi oluyor
  • bende toshiba var sorun yok çalıştırıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: ecstasymen

divx oynatıyorsa avi de oynatır
    bende kendi aracımda alpine dvd changer için avi formatında dvd hazırlıyorum ve ayrıca 4.7 gb değil 8 gb lik dvd ye kaydediyorum daha iyi oluyor

kısmen doğru fakat avi formatı contanier yani taşıyıcıdır.

önemli olan hangi formatla kodlandığı divx xvid x264 h264 gibi

avi uzantılı blurayremux dosyaları var hadi onlarıda oynatsında görelim.
  • peki şimdi illagal olarak en baba uzantı görütü ve ses açısından mkv mi oluyor? birde bildiğim kadarıyla bu fortmatı okuyan dvd player yok bunun üstüne bir çalışma varmı? mkv yi okuyan dvd player....
  • Divxplayerin üstünde divx logosu varsa avi leri oynatır.Çoğunlukla dvdlerin sıkıştırılması avi dosyaları olur.
    Blueray lerin sıkıştırılmış olanıda genellikle mkv oluyor.Mkv lerin görüntüsü avi lerden daha kaliteli oluyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sabri_16

Divxplayerin üstünde divx logosu varsa avi leri oynatır.Çoğunlukla dvdlerin sıkıştırılması avi dosyaları olur.
    Blueray lerin sıkıştırılmış olanıda genellikle mkv oluyor.Mkv lerin görüntüsü avi lerden daha kaliteli oluyor.

işte burda arkadaş gene karıştırmış.

mkv avi gibi bi contanier dır.

kaliteli olmasını sebebi x264 ile encode edilmiş olmasıdır.

genelde xvid divx ve mp4 avi ile x264 h264 mpeg4 gibi şıkıştırmalar mkv formatını contanier olarak kullanır.

mkvler birden fazla ses altyazı track izi bulundurabilir.

avilerde aynı şekilde fakat içinde altyazı ve track izi bulunan avi görmedim.
  • sakalak arkdaşım karıştırmış olabilirim.Verdiğin bilgiler güzel sağolasın
  • Arkadaşlar trimax 2200 hd dvd/divx player kullanıyorum, alet usb ve sd card destekli. Ancak AVI formatındaki bir filmi usb belleğe yüklediğimde problemsiz oynatmasına rağmen aynı filmi dvd'ye yazdırıp oynatmaya çalıştığımda oynatmıyor. Neden olabileceğini bilen var mı ve bunu nasıl çözebilirim? Teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.