Şimdi Ara

divxplanet' e yasak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
17.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Müsadenizle birkaç kelam etmek istiyorum.

Öncelikle;

DivXPlanet'in hukuki zemini hakkında, DivXPlanet yönetiminin yaptığı açıklamayı kopyalamak istiyorum:
    quote:

Sevgili kullanıcılarımız,

Geçtiğimiz birkaç gün içinde gelişen ve bazı ISS'lerinwww.divxplanet.net domainini yasaklamaları sonucunu getiren olaylar tarafımızca dikkatle izlenmektedir. Konu hakkında hukuk müşavirlerimizle sürekli görüş alışverişindeyiz ve bugün itibariyle bazı girişimlere başladık.

Öncelikle, sitemize erişimin yasaklanmasıyla ilgili herhangi bir mahkeme kararı tarafımıza bildirilmemiştir. Dolayısıyla hangi mahkemenin neye istinaden hangi kararı aldığı konusunda bilgi sahibi değiliz. Ancak, kararı aldıran ve kimi temsil ettiğini şu an itibariyle bilmediğimiz, sözkonusu müdahil avukat ile irtibata geçtik. Yasal kararların örneklerini inceleyip yine yasalar çerçevesinde var olan haklarımızı ve haklarınızı savunacağımızı bilmenizi isteriz.

Sitemizin kuruluş gününden bu yana, ana amacının temelde "sinema sanatı" üzerine kurulu olduğunu, bu sanatın ve ticarî karşılığı olan sektörün gelişmesinin en büyük destekçisi ve taraftarı olduğumuzu hatırlatmak isteriz. Bu sebeple, kuruluşumuzdan bu yana, konuyla ilgili yasalar sürekli izlenmiş ve yasalara aykırılık bir yana, bu ihtimali barındıran unsurlar ya kaldırılmış, veyahut site ve forumumuz üzerinde kendini ifade etmesine imkân verilmemiştir.

Sinema sektörünün en büyük düşmanı olan, "korsancılık" konusundaki hassasiyetimiz sebebiyle, sitemiz üzerinden yasal olmayan divx, dvd, mp3 vesair formatlarda ürünlerin satış ve takasına izin verilmemiş, buna teşebbüs edenlere ikinci bir şans dahi tanınmayarak sitemizden uzaklaştırılmışlardır. Keza, yasadışı kullanım amaçlı (almak, satmak, çoğaltmak, ticarî gelir elde etmek) her türlü girişim yönetimimiz tarafından dikkatle izlenmiş ve yasadışı unsurlara imkân ve fırsat tanınmamıştır.

Sinema sanatının can damarı olan tanıtım ve kritik amaçlı forumlarımızda, açılan yüzlerce başlıkla, dünyanın 4 bir tarafından, farklı sinema anlayışlarına sahip filmlerin tanıtımı, kritiği, eleştirisi yapılmış, ülkemizdeki sinema festivallerinin duyuruları, programları kullanıcılarımız tarafından diğer üyelerle paylaşılmıştır. Keza, Türkiye'den kullanıcıların rağbet ettiği, yapısı, içeriği itibariyle haklı bir şöhrete kavuşan sitemizde, seçkin kullanıcılarımız her zaman yeni çıkan filmlerin sinemalarda izlenmesi konusunda yönlendirmeler yapmış, kullanıcılara yasal olmayan şekilde çoğaltılmış korsan VCD ve DVD'lerden uzak durmaları gerektiği konusunda telkinlerde bulunmuşlardır.

Domain adında "divx" ibaresi bulunmakla birlikte, kültür-sanat'tan fotoğrafa, donanımdan sağlık sorunlarına, felsefeden genel sohbete kadar geniş içeriğiyle sitemizi "sadece" bir "divx sitesi" olarak değerlendirmek mümkün değildir.

Kullanıcılarını sinema sanatına katkı sağlamaya yönlendiren, yasadışı unsur ve oluşumlardan uzak tutma yönünde çaba gösteren ve başaran sitemiz, muhtemelen bir yanlış anlama ve algılamadan kaynaklanan, yanılgı olduğunu düşündüğümüz ve inandığımız sözkonusu adlî kararın tashih edileceğine inanıyoruz. Hizmetimizin kesintisiz ve daha zengin içerikle devam edeceğini şimdiden müjdeleriz!

Divxplanet Yönetimi

Ayrıca, yine DivXPlanet yönetimi tarafından yapılan bir başka açıklamayı sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu açıklamayı, çevrenizdekilere göndermenizi istirham edeceğim sizden.

quote:

Divxplanet sitesinin açıklamasıdır.

Türk kullanıcılara yönelik hizmet verenwww.divxplanet.net sitesi, son günlerde anlamsız hukukî baskılarla karşı karşıyadır. Ana hedefi ve amacı, Türkiye'de sinema sanatının yaygınlaşması, alternatif sinema kültürlerinin Türk sinemaseverlerce tanınması ve izlenmesi olan; sinema eserlerinin DVD kopyalarının birçoğunda bulunmayan Türkçe dil seçeneği konusundaki eksiklerin, gönüllü üyelerce "ücretsiz" olarak karşılandığı; sinema sektörüne ağır darbe vuran "korsan ürünler" ve "korsancılık" aleyhinde üyelerini bilinçlendirme çabaları içinde olan bir sitedir.

Kuruluşundan bu yana, gerek uluslararası, gerekse TC yasalarına uygunluk bakımından son derece titiz davranan sitemize, Mart ayı sonları ve Nisan ayı başlarından itibaren, gerekçesini kabul etmediğimiz bir tedbir kararı ile erişimin engellenmesi durumu yaşanmaktadır. Bu konuda hukukî girişimlerimiz başlamıştır. Ancak Türkiye'deki yasaların internet ortamındaki gelişmelerle net bir paralellik arzetmemesi, konuda boşluklar bulunması nedeniyle adaletin gecikmesi veya engellenmesi durumlarının yaşandığı da bir gerçektir. Bu nedenle, sitemiz içeriği ve hukukî dayanaklarımız hakkında kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı hissettik.

1. Divxplanet sitesi, öncelikle ve altı çizilerek belirtilmelidir ki, bünyesinde hiçbir yasadışı, telif hakları ile ilgili bir unsur barındırmamaktadır, barındırmamıştır ve bundan sonra da barındırmayacaktır. Bu durumu en iyi anlatan dayanaklarımız şunlardır:

Sitemiz, yayınını Telif Hakları konusunda en hassas olan ve sinema sektörünün beyni kabul edilen A.B.D. üzerinden yapmaktadır. Bu ülkenin yasalarına aykırı bir unsur barındırmamız halinde, en başta bu topraklarda müeyyide altına alınmamız gerekmez miydi? Elbette, böyle bir durum olmadığı için, ülkenin sayılı hosting hizmeti veren kuruluşlarından Burst.net Co. Int. sitemiz içeriğinde inceleme yapmış ve yasalara uygunluğumuzu, ulusal ve uluslararası hukuku zedeleyici herhangi bir içerik barındırmadığımızı teyit ederek hizmet vermekte sakınca görmemiştir.

Keza, dünyanın en büyük şirketlerinden olan Google.com tarafından organize edilen "Google Adsense" reklam ağına dahil olurken, sözkonusu şirket tarafından sitemiz içeriği incelenmiş ve aynı şekilde yasalara aykırı unsur içermediğimiz tesbit edilmiştir.

Bu tesbitler sonrasında, her ikisi de A.B.D. kökenli olan bu iki firmadan biri hosting hizmeti, diğeri ise reklamveren olarak sitemizle çalışmaktan hiçbir şekilde kaçınmamışlardır.

2. Divxplanet sitesi, sinema sektörünün yaşaması, gelişmesi için korsan ve korsancılıkla mücadeleye tam destek vermektedir. Bu anlamda sitemiz kanalıyla kullanıcıların birbirleriyle film değiş-tokuşu yapmasını yasaklamış, bu şekilde katılım gösteren kullanıcılar uyarıya bile gerek duyulmaksızın üyelikten çıkarılmışlardır. Keza sinema filmlerinin yasal olmayan kopyalarının satışına tevessül edenler de aynı akıbete uğramışlardır.

3. Divxplanet sitesi, her ne kadar adında "divx" ibaresi barındırıyor olsa da, özünde bir "sinema" sitesidir. Sadece A.B.D. kökenli değil, özellikle alternatif sinema anlayışının tanınıp gelişmesine önem vermekte, bu çerçevedeki filmlerin tanıtım ve yayılması için üyelerinin de katılımıyla elinden gelen her türlü çabayı göstermektedir. Sitemiz kullanıcılarının fikir ve görüşlerini dile getirdiği forum kısmındaki "Sinema" bölümünde, 19.04.2006 tarihi itibariyle 1.272 adet sinema tanıtım ve eleştiri başlığı açılmış, bu başlıklara forum kullanıcıları 39.365 adet ileti göndererek sözkonusu başlıklarda bahsigeçen sinema filmleri ile ilgili yorumlarda bulunmuşlardır. Sadece bu rakamlar bile sitemizin sinema sektörüne yaptığı tanıtım katkısının bir kısmını göstermektedir.

4. Yasal çerçeveye uygun davranmaya aşırı özen gösteren sitemiz veya benzeri sitelerin engellenmesinin ise korsancılara yarayacağı çok açıktır. Çünkü, yasal zeminlerde kendini ifade edemeyen önemli bir kitle, doğal olarak korsan sektörünün bir nevi kucağına düşecek ve bu durum da korsancıların ekmeğine yağ sürmekten başka bir işe yaramayacaktır.

5. Dünyanın neredeyse yarısından fazlasında bulunan "subtitles/altyazı" siteleri, kullanıcıların erişimine engellenmek gibi bir durumla karşı karşıya kalmamıştır, kalmamaktadır. Engellenmenin sadece ülkemize özgü olması ise düşündürücüdür. Güya korsan sektörünü engellemeye yönelik iddiasıyla yapılan eylemler, sonuç itibariyle korsan sektörünün dışında kimsenin işine yaramamaktadır.

6. Son bir nokta da, divxplanet sitesinin içeriğindeki "alternatif sinema" vurgusunun, sinema kartellerini rahatsız ettiği, kendileri dışında sektörde tutunmaya çalışanlara yönelik baskı ve yıldırma çabalarına ittiği düşüncesi insanın aklına gelmeden etmiyor... Özellikle Asya Sineması'nın son yıllardaki çıkışı ve popülaritesinin, sinema kartellerini rahatsız etmeye başladığı akıl sahibi herkes tarafından kabul edilecektir. Kesin bir değerlendirme olarak sunmamakla birlikte, sitemize yönelik baskı ve yıldırmaların arkasında bu düşüncenin olabileceği fikri kafamızı kurcalamaktadır.

SONUÇ:
    Yukarıda değişik perspektifler ışığında açıkladığımız gerekçelere istinaden, sitemize erişimin engellenmesinin hukuka aykırılığının en kısa zamanda ortaya çıkacağı ve bu hukuksuzluğun sona erdirileceğine inancımız tamdır.
    Basın ve iletişim özgürlüğü adına, sitemize ve internet kullanıcılarına yönelik haksızlıkların sona erdirilmesi, "internet=özgürlük" düşüncesinin daha da yeşerip yayılması için sizlerin de kamuoyunu bilgilendirmesi adına bu açıklamayı yapma gereği duyduk.

Saygılarımızla
    Divxplanet Yönetimi

http://www.divxplanet.com
    http://forum.divxplanet.net

• Ben girdim bi problem de olmadı
  • su an ben ne net nede com dan gıremıyorum. gecıcı bır sorun yoksa tamamen gitmis olabilir..
  • Aynen daha sabah girmiştim ama şimdi ne divxplanet.net nede divxplanet.com' a girmiyor.
    Hatta divxforever.com bile çıkmıyor, nasıl iş anlamadım.
  • divxforever iptal arkadaslar.......:(
  • quote:

Orjinalden alıntı: EDR76

divxforever iptal arkadaslar.......:(

Nasıl yani? Tamamen mi kapatıldı yoksa sunucuyla alakalı bir problem mi?

Edit:Şu an girdim. divxforever de bir problem yok. Ama divxplanet'e hala giremiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaizer -- 28 Nisan 2006; 14:01:53 >
  • Devletin kendisi dolandırıcılık yaparken diğer taraftan bu tür işler yapmasını hayretle karşılıyorum gerçekten

• www.downloadarsivi.com 'u kullananlar bilir. Bir ara bu sitede yasaklanmıştı. Peki bu siteyi yasaklayan aptal kokuşmuş beğinlilerin kapatma nedeni ise arişivinde Edonkey, Ares vs. gibi paylaşım progamlarının bulunmasıymış bu site yüzünden millet illegal download yapıyormuş gerizekalılara bak yaaa

Ama adamlar ne yaptılar, www.downloadarsivi.com değilde .net yaptılar direk yayına devam makemelerle falan uğraştılar sonra .com uzantısına kavuştu.

REsmen bunlar geri zekalı, kendi çaplarında eğlenim + bir işi becermeyip biz korsana çare buluyoruz diye kendilerini avutan bir kaç dangalaklar.

DAha neler duyacağız neler. Yakında derler İnternert varken korsan durdurulamıyor, biz interneti yasaklıyoruz Ya da sadece milli eğitim sitesine falan girecez galiba liseler gibi

quote:

Orjinalden alıntı: Hoobastank

Bu nasıl bir mantık ben de anlamadım valla. Divxplanet eğer yasal bir site değilse o zaman o siteye uyarı yaparsın kendileri siteyi kapamazsa yasal yollara başvurup kapattırırsın. Bu duruma hiçbirşey demem. Ama böyle bir yola başvurmadan DNS tablolarından bu siteyi sansürlemek çok aşağılayıcı bir durum artı Telekom kullanıcıları olarak bizlere de hakarettir. Çünkü Telekom bu yaptığı ile Divxplanet'in internet yaşamına son vermiyor / veremiyor sadece bize yalan söylüyor ve bizlere Divxplanet'i yok saymamızı söylüyor. Var olan birşeyi nasıl yok sayabiliriz merak ediyorum açıkcası.

Bariz olarak huylandım şimdi. Bu sansürlenmiş sitelerin sadece Divxplanet ve Mega upload ile sınırlı olacağını zannetmiyorum. Ben şimdi bir siteye girmeye çalışırken DNS hatası aldığımda nerden bileceğim bu hatanın gerçek bir hata mı olduğunu? Ya Telekom'un sansürlediği bir site ise ?! Telekom bu tarz işlere girerek şuan bütün güvenini kaybetti. Burası Arap ülkesi mi ya da Çin mi?

Kişi hangi siteye girmek istediğine kendi karar vermelidir. Bir siteye girmek istemiyorsa adını yazmaz girmez. Ya da o siteler yanlışlıkla açılmasın diye çeşitli programlar var internet tarayıcıların güvenlik ayarları var. İnternet gibi bir ortamda kendi yasaklarımı kendim koymak isterim. Başkası benim adıma kafasına göre nasıl yasak koyabilir.

Telekom'un yaptığı bu uygulama şuna benziyor. Bize tüm dünyada satılan bir kitabı satıyor ama bazı sayfalarını içerden koparmış. 345 var 346 yok direkt 347 geçiyorsunuz. Üstelik bu durumu fark ediyorsunuz. Telekom bırakta kitabın neresini okuyacağıma ben karar vereyim. Belki hepsini okumak isterim belki hiç okumam koyarım bir kenara ama sanane !!!!!

Evet gerçekten güzel açıklamışsın hocam

Telekomun böyle bir yetkisinin olduğunuda sanmıyorum. Ne hakla bunu yapıyorlar anlamışdeğilim. Zaten Tekelci zihniyet yüzünden başımıza gelmeyen kalmadı Allah cezalarını versin

Hah özelleşti kurtulacaz dedik, gelenlerde aynı çıktı. Tabi parayı buldular hazır para vergide binmiş üstüne oh oh mis gibi sömürün durun anasını satayim.

En kısa zamanda rakip firmların olması ve böyle saçmalıkların engellenmesi lazım. HErkes kendi şirketini kurması lazım. Rekabetin olmadığı bir yerde Hizmette olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 29 Nisan 2006; 22:19:34 >

• Eksisözlük'ten bulduğum bi link;

www.telekomakafamgirsin.tk
  • quote:

Orjinalden alıntı: werrem

Eksisözlük'ten bulduğum bi link;

adreste ilginç direk ve net bi adres
  • quote:

Orjinalden alıntı: mellun

divxtr de zamanında kapatılmıştı divxplanet olarak döndü :D divx hakkında gerçekten iyi birikime sahip 1-2 siteden birisi ama p2p ve crak yüzünden hep böyle kapatıma olasılığı olucak...
    DivXPlanet'de crack ve warez kesinlikle bulunmamakta. P2P sakıncalı diyorsunuz fakat Torrent bazı ülkelerde "yasal".
  • quote:

Bu nasıl site ismi ya koptum gece gece. Telekom ne kadar da illallah ettirdi bizi

• Şimdi de MAHKEME KARARIYLA YASAKLANMIŞTIR çıkıyor kocamaaaannnn... Çok matah bir şey yapmışlar gibi.... Ne diyeyim.. Böyle hükümete böyle TT...
  • quote:

orjinalden alıntı:werrem

nıhıhhahaha

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackF!Re -- 19 Mayıs 2006; 23:25:16 >
  • quote:

Eee.. bu site açılıyodu.. O da yok artık... Neler oluyor???????
  • Bu arada divxplanet şu an açık....
  • yasakçı zihniyete
  • Yasaklı sitelere erişimin bir yolu:

DNS1: 193.140.83.251
    DNS1: 193.140.83.252

Ben DNS ayarlarımı böyl yaptım ve bir sorun yok.
    Saygılar.
  • divxplanet mahkeme kararı ile kapatılmıştır. Başımız sağolsun
  • Yukarlarda bir arkadaşın dediği gibi TreeWalk kullanın tüm yasaklı dns lere girebiliyonuz deneyin çok faydalı

TreeWalk
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.