Şimdi Ara

divxplanet' e yasak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
17.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • korktugum oldu ve divxplanet e yasak geldi. bu siteyi yasaklamayı dusunen zihniyete nekadar sovsem azdır.
    Sevgili kullanıcılarımız,

Geçtiğimiz birkaç gün içinde gelişen ve bazı ISS'lerinwww.divxplanet.net domainini yasaklamaları sonucunu getiren olaylar tarafımızca dikkatle izlenmektedir. Konu hakkında hukuk müşavirlerimizle sürekli görüş alışverişindeyiz ve bugün itibariyle bazı girişimlere başladık.

Öncelikle, sitemize erişimin yasaklanmasıyla ilgili herhangi bir mahkeme kararı tarafımıza bildirilmemiştir. Dolayısıyla hangi mahkemenin neye istinaden hangi kararı aldığı konusunda bilgi sahibi değiliz. Ancak, kararı aldıran ve kimi temsil ettiğini şu an itibariyle bilmediğimiz, sözkonusu müdahil avukat ile irtibata geçtik. Yasal kararların örneklerini inceleyip yine yasalar çerçevesinde var olan haklarımızı ve haklarınızı savunacağımızı bilmenizi isteriz.

Sitemizin kuruluş gününden bu yana, ana amacının temelde "sinema sanatı" üzerine kurulu olduğunu, bu sanatın ve ticarî karşılığı olan sektörün gelişmesinin en büyük destekçisi ve taraftarı olduğumuzu hatırlatmak isteriz. Bu sebeple, kuruluşumuzdan bu yana, konuyla ilgili yasalar sürekli izlenmiş ve yasalara aykırılık bir yana, bu ihtimali barındıran unsurlar ya kaldırılmış, veyahut site ve forumumuz üzerinde kendini ifade etmesine imkân verilmemiştir.

Sinema sektörünün en büyük düşmanı olan, "korsancılık" konusundaki hassasiyetimiz sebebiyle, sitemiz üzerinden yasal olmayan divx, dvd, mp3 vesair formatlarda ürünlerin satış ve takasına izin verilmemiş, buna teşebbüs edenlere ikinci bir şans dahi tanınmayarak sitemizden uzaklaştırılmışlardır. Keza, yasadışı kullanım amaçlı (almak, satmak, çoğaltmak, ticarî gelir elde etmek) her türlü girişim yönetimimiz tarafından dikkatle izlenmiş ve yasadışı unsurlara imkân ve fırsat tanınmamıştır.

Sinema sanatının can damarı olan tanıtım ve kritik amaçlı forumlarımızda, açılan yüzlerce başlıkla, dünyanın 4 bir tarafından, farklı sinema anlayışlarına sahip filmlerin tanıtımı, kritiği, eleştirisi yapılmış, ülkemizdeki sinema festivallerinin duyuruları, programları kullanıcılarımız tarafından diğer üyelerle paylaşılmıştır. Keza, Türkiye'den kullanıcıların rağbet ettiği, yapısı, içeriği itibariyle haklı bir şöhrete kavuşan sitemizde, seçkin kullanıcılarımız her zaman yeni çıkan filmlerin sinemalarda izlenmesi konusunda yönlendirmeler yapmış, kullanıcılara yasal olmayan şekilde çoğaltılmış korsan VCD ve DVD'lerden uzak durmaları gerektiği konusunda telkinlerde bulunmuşlardır.

Domain adında "divx" ibaresi bulunmakla birlikte, kültür-sanat'tan fotoğrafa, donanımdan sağlık sorunlarına, felsefeden genel sohbete kadar geniş içeriğiyle sitemizi "sadece" bir "divx sitesi" olarak değerlendirmek mümkün değildir.

Kullanıcılarını sinema sanatına katkı sağlamaya yönlendiren, yasadışı unsur ve oluşumlardan uzak tutma yönünde çaba gösteren ve başaran sitemiz, muhtemelen bir yanlış anlama ve algılamadan kaynaklanan, yanılgı olduğunu düşündüğümüz ve inandığımız sözkonusu adlî kararın tashih edileceğine inanıyoruz. Hizmetimizin kesintisiz ve daha zengin içerikle devam edeceğini şimdiden müjdeleriz!

Divxplanet Yönetimi

• Böyle bir yasağa karşıyım, divxplanet benim de sıklıkla ziyaret ettiğim bir siteydi. Belki yüzlerce divx altyazıyı da sitenizden indirmişimdir.
    Fakat sevgili dostlar, mızrağın çuvala sığmadığı bir durumla karşı karşıyayız. Divxplanet veya bir başka divx sitesi internette indirilmesi yasal olmadığı bilinen divx filmlere altyazı sağlama platformuna dönüşmüştür. Bunlara karşı mıyım, hayır. Ben de internetten film indirip altyazısını bulup izliyor muyum, evet. Ama bizim korsanla işimiz yoktur demek şu hikayeye benziyor biraz:
    2 hırsız bir karpuz tarlasına biri diğerinin sırtında girer. Sırtına alan şahıs kesinlikle karpuzlara el sürmemekte, karpuzları diğeri çuvala yerleştirmektedir. Ertesi gün karpuzlarının çalındığını anlayan tarla sahibi bu iki şahısı mahkemeye verir. Mahkemede adamlardan yemin etmeleri istenir. Tarlaya arkadaşının sırtında giren "Vallahi kadı efendi tarlaya ayağımı basmadım" der. Diğeri ise "Vallahi kadı efendi karpuzlara elimi sürmedim" der.
    Tekrar ediyorum: 400 adet divx arşivi olan ve halen de arşivini genişletmekte olan biriyim. Ama ben o tarladaki hırsızlardan biriyim ve öyle bir yemin etmeyi de düşünmüyorum.
    Bu iş yasaklarla engellenebilir mi, ona da kocaman bir HAYIR. Divxplanet olmazsa divxuniverse olur. Bu işin çaresi nedir, onu da bırakalım Hollywood düşünsün. Bunları çoktaaaan haketti çünkü.
    İnşallah sözlerim yanlış değerlendirilmez...

• quote:

Orijinalden alıntı: ReichWilhelm

Böyle bir yasağa karşıyım, divxplanet benim de sıklıkla ziyaret ettiğim bir siteydi. Belki yüzlerce divx altyazıyı da sitenizden indirmişimdir.
    Fakat sevgili dostlar, mızrağın çuvala sığmadığı bir durumla karşı karşıyayız. Divxplanet veya bir başka divx sitesi internette indirilmesi yasal olmadığı bilinen divx filmlere altyazı sağlama platformuna dönüşmüştür. Bunlara karşı mıyım, hayır. Ben de internetten film indirip altyazısını bulup izliyor muyum, evet. Ama bizim korsanla işimiz yoktur demek şu hikayeye benziyor biraz:
    2 hırsız bir karpuz tarlasına biri diğerinin sırtında girer. Sırtına alan şahıs kesinlikle karpuzlara el sürmemekte, karpuzları diğeri çuvala yerleştirmektedir. Ertesi gün karpuzlarının çalındığını anlayan tarla sahibi bu iki şahısı mahkemeye verir. Mahkemede adamlardan yemin etmeleri istenir. Tarlaya arkadaşının sırtında giren "Vallahi kadı efendi tarlaya ayağımı basmadım" der. Diğeri ise "Vallahi kadı efendi karpuzlara elimi sürmedim" der.
    Tekrar ediyorum: 400 adet divx arşivi olan ve halen de arşivini genişletmekte olan biriyim. Ama ben o tarladaki hırsızlardan biriyim ve öyle bir yemin etmeyi de düşünmüyorum.
    Bu iş yasaklarla engellenebilir mi, ona da kocaman bir HAYIR. Divxplanet olmazsa divxuniverse olur. Bu işin çaresi nedir, onu da bırakalım Hollywood düşünsün. Bunları çoktaaaan haketti çünkü.
    .Siteye giremeyenler .net yerine .com olarak denesinler ben denedim oldu. Yinede olmazsa treewalk dns programı var bütün yasaklı siteleri açabiliyorsunuz. Program sayesinde kendi dns sunucunuz oluyor bilgisayarınız. Komple tüm sitelere girebiliyorsunuz.

• quote:

Böyle bir yasağa karşıyım, divxplanet benim de sıklıkla ziyaret ettiğim bir siteydi. Belki yüzlerce divx altyazıyı da sitenizden indirmişimdir.
    Mesaj Harika

Fıkra Harika

aynen katılıyorum

quote:

Orjinalden alıntı: sadiker

• quote:

Orijinalden alıntı: Hunter_one

.Siteye giremeyenler .net yerine .com olarak denesinler ben denedim oldu. Yinede olmazsa treewalk dns programı var bütün yasaklı siteleri açabiliyorsunuz. Program sayesinde kendi dns sunucunuz oluyor bilgisayarınız. Komple tüm sitelere girebiliyorsunuz.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Hunter_one

.com ile aynen devam

• quote:

Orijinalden alıntı: feylesof

quote:

.com ile aynen devam

Alıntıları Göster
    http://forum.donanimhaber.com/m_6620431/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: netdev

http://forum.donanimhaber.com/m_6620431/tm.htm

Alıntıları Göster
    Alt yazı paylaşmanın yasal olmadığını konusuna katılmıyorum. Sonuçta alt yazıyı ister ben ister başkası farklı dillerde oluşturup insanlara dağıtabiliriz. Artı orijinal dvd ye sahip olan biri kendi dvd sini istediği formatta yedekleyebilir. Çünkü orijinal dvd çizildiği,bozulduğu zaman kimse yenisini tedarik etmez.
    Amerikada VHS videolar icat edildiği zaman toplatılmasını için açılan mahkemede, mahkeme kararı şu idi; "Korsan kullanım tehlikesi olabileceği için videolar kaldırılamaz."
    Bence mantık çerçevesinde hareket edilmelidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Corporal

Alt yazı paylaşmanın yasal olmadığını konusuna katılmıyorum. Sonuçta alt yazıyı ister ben ister başkası farklı dillerde oluşturup insanlara dağıtabiliriz. Artı orijinal dvd ye sahip olan biri kendi dvd sini istediği formatta yedekleyebilir. Çünkü orijinal dvd çizildiği,bozulduğu zaman kimse yenisini tedarik etmez.
    Amerikada VHS videolar icat edildiği zaman toplatılmasını için açılan mahkemede, mahkeme kararı şu idi; "Korsan kullanım tehlikesi olabileceği için videolar kaldırılamaz."

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Corporal

+1 corporal...

altayazı paylaşımına illegal demek, aynen ruhsatlı silahla adam öldürebilme ihtimaline karşın bir insanı tutuklamak kadar saçma birşey... ayreten hukukun ana temeli bir insanın suçluluğu ispatlanana kadar
    suçsuzdur. yani altyazı paylaşan herkesi korsan kullanıyor ilan etmek aynen böyle birşey...

• quote:

Orijinalden alıntı: doctorfizik

quote:

Orjinalden alıntı: Corporal

+1 corporal...

altayazı paylaşımına illegal demek, aynen ruhsatlı silahla adam öldürebilme ihtimaline karşın bir insanı tutuklamak kadar saçma birşey... ayreten hukukun ana temeli bir insanın suçluluğu ispatlanana kadar
    suçsuzdur. yani altyazı paylaşan herkesi korsan kullanıyor ilan etmek aynen böyle birşey...

Alıntıları Göster
    Bunların hepsi mızrağı çuvala sokma girişimleri. Ben ahlak zabıtalığı yapıyor değilim, ama kendi kendimi de bir başkasını da kandırmaya hiç niyetim yok. İnternetten henüz sinemalara bile gelmemiş filmleri indiriyoruz, sonra bu sitelerden bunlara altyazı buluyoruz ve izliyoruz.
    Bir de hala herkes kendi DVD sini yedekleme hakkına sahiptir falan denildi mi kusura bakmayın çok gülüyorum. Mesele açıktır, lafı gezdirmenin de anlamı yoktur bana göre. Bu işi engelleyemezler o başka. Ama engelleme çabalarına hukuki platformda cevap vermeye çalışmak gülünç oluyor.
    Micheal Moore, ticari bir amacı yoksa filmlerimin internetten paylaşılmasına karşı çıkmıyorum diyordu. Eğer herkes onun çizgisine gelirse ve multimedya cd ve dvd leri fiyat olarak makul bir seviyeye inerse bu iş belki biter. Bir dvd 5-10 ytl olursa ben şahsen film indirmeyle, altyazıyla falan uğraşmam. Ama 40 ytl verip de bir film izleyemem, ekonomik durumum buna müsade etmez.
    P2P engellenemez, altyazı siteleri engellenemez demek başka bir şeydir, bunların hukuki olduklarını savunmak başka bir şeydir. Birincisi doğrudur, ikincisi saçmadır ve gülünçtür. Bilmem söylediğim şeyler hakkıyla tefrik edilebiliyor mu. Edilmesi lazım, çünkü bir elma bir armut daha iki elma da etmez iki armut da etmez...

• quote:

Bunların hepsi mızrağı çuvala sokma girişimleri. Ben ahlak zabıtalığı yapıyor değilim, ama kendi kendimi de bir başkasını da kandırmaya hiç niyetim yok. İnternetten henüz sinemalara bile gelmemiş filmleri indiriyoruz, sonra bu sitelerden bunlara altyazı buluyoruz ve izliyoruz.
    Bir de hala herkes kendi DVD sini yedekleme hakkına sahiptir falan denildi mi kusura bakmayın çok gülüyorum. Mesele açıktır, lafı gezdirmenin de anlamı yoktur bana göre. Bu işi engelleyemezler o başka. Ama engelleme çabalarına hukuki platformda cevap vermeye çalışmak gülünç oluyor.
    Micheal Moore, ticari bir amacı yoksa filmlerimin internetten paylaşılmasına karşı çıkmıyorum diyordu. Eğer herkes onun çizgisine gelirse ve multimedya cd ve dvd leri fiyat olarak makul bir seviyeye inerse bu iş belki biter. Bir dvd 5-10 ytl olursa ben şahsen film indirmeyle, altyazıyla falan uğraşmam. Ama 40 ytl verip de bir film izleyemem, ekonomik durumum buna müsade etmez.
    P2P engellenemez, altyazı siteleri engellenemez demek başka bir şeydir, bunların hukuki olduklarını savunmak başka bir şeydir. Birincisi doğrudur, ikincisi saçmadır ve gülünçtür. Bilmem söylediğim şeyler hakkıyla tefrik edilebiliyor mu. Edilmesi lazım, çünkü bir elma bir armut daha iki elma da etmez iki armut da etmez...

Alıntıları Göster
    Ben de gerçekten çok üzüldüm bu olaya. Çok abartılıyor bu iş son zamanlarda sanki?!

• quote:

Orijinalden alıntı: fprox41

Ben de gerçekten çok üzüldüm bu olaya. Çok abartılıyor bu iş son zamanlarda sanki?!

Alıntıları Göster
    internet özgürlük demektir
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2fast4u

internet özgürlük demektir

Alıntıları Göster
    yasaklar nereye kadar. p2p yi engeleyemezler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metality

yasaklar nereye kadar. p2p yi engeleyemezler.

Alıntıları Göster
    .net ve .com ikiside aktif...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-49A98ED45

Alıntıları Göster
    Ben her ikisinden de giremiyorum. TreeWalk programını kurdum. DNS adresim 127.0.0.1 ama hala açılmıyor. Acaba host dosyasında mı bir sorun var?

Edit:Arkadaşlar sonradan farkettim. C:\WINDOWS\system32\drivers\etc klasörünün içindeki HOST dosyası bomboş.

Burada bir şeyler yazılıydı. Arkadaşlar ne yazmam gerek buraya?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaizer -- 13 Nisan 2006; 19:10:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-49A98ED45

Alıntıları Göster
    net ten giremeyenler com u denesin
    gerçekten üzücü bir durum
    gerçekten yararlı siteleri kapatmaya başladılar
    çoğu altyazı için başvurduğum yerlerden birisidir
    neyse kiwww.divxplanet.com dan hala girilebiliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Guitarist Boy

net ten giremeyenler com u denesin
    gerçekten üzücü bir durum
    gerçekten yararlı siteleri kapatmaya başladılar
    çoğu altyazı için başvurduğum yerlerden birisidir
    neyse kiwww.divxplanet.com dan hala girilebiliyor

Alıntıları Göster
    Yasakçı zihniyete kesinlikle

Yakın zamanda diğer firmalar da ADSL sektörüne girdi, bir süre sonra kendi altyapılarını kullanarak ADSL hizmeti vereceklerdir, tabi bu arada WIMAX teknolojisi de geliyor, ayrıca bir İtalyan firması çok ciddi yatırım yapıyor Türkiye'de internet sektörüne.

En geç 1.5-2 sene içinde Telekom'un tekelinden kurtulacağız inşallah, bakalım o zaman ne yapacaklar? WIMAX ile 10mbit interneti 50-60 YTL'ye verdiklerinde kaçımız telekomun 256 ADSL'ini kullanmaya devam edecek? Bu arada Türk Telekom'u satın alan Oger Telekom da internet konusunda ciddi çalışmalar yapıyor. Türk Telekom yakın zamanda ADSL konusunda gelişecek. Tek sorun, telekomun içerisindeki bu yasakçı, köhne zihniyete sahip insanlar. Onlara da buradan

DivXPlanet'e giremeyenler için ;

1)www.divxplanet.com adresini kullanabilirsiniz.
    2) TWDNS programını kulanabilirsiniz.

TWDNS programıyla ilgili detaylı açıklama DivXPlanet yönetimi tarafından yapılmıştır. Buradan ulaşabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hunter_one

Alıntıları Göster
    quote:

Yinede olmazsa treewalk dns programı var bütün yasaklı siteleri açabiliyorsunuz. Program sayesinde kendi dns sunucunuz oluyor bilgisayarınız. Komple tüm sitelere girebiliyorsunuz.

Çok teşekkürler. Artık megaya da her siteye girebiliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Glyph

quote:

Yinede olmazsa treewalk dns programı var bütün yasaklı siteleri açabiliyorsunuz. Program sayesinde kendi dns sunucunuz oluyor bilgisayarınız. Komple tüm sitelere girebiliyorsunuz.

Çok teşekkürler. Artık megaya da her siteye girebiliyorum

Alıntıları Göster
    bende DNS Server kısmında sabit ip almak için yazdığım modem'in ip no'su var bunu değiştirirsem emule düzgün çalışmaya devam edecek mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: teaser

bende DNS Server kısmında sabit ip almak için yazdığım modem'in ip no'su var bunu değiştirirsem emule düzgün çalışmaya devam edecek mi?

Alıntıları Göster
    Telekomun sonu yakındır ben yemin ettim kendime ister en uygun hızlı güzel hizmeti versn istediğini yapsın,bana attığı kazıklar bu halka attığı kazıklar,çektirdiği çileler unutulabilinecek gibi değil çünkü.İşte o gün telekomla bütün ilişkilerimi kesicem,tek kuruş olmayacak o gün.Yakında girecek şirketler telekom tutuşuyodur www.hackpower.net diye bir site vardı zamanında çok oldu kapatılalı,çok güzel bir güvenlik ve paylaşım platformuydu hala özlerim o siteyi..

www.divxplanet.net çok çok yararlı ve faydalı bir sitedir.kapatamazlar,engelleyemezler ne yapsalar bence isim değişir gene devam eder,gocunsunlar bir süre bunu yapanlar sıra onlara da gelir elbet

• quote:

Orijinalden alıntı: General Stalin

Telekomun sonu yakındır ben yemin ettim kendime ister en uygun hızlı güzel hizmeti versn istediğini yapsın,bana attığı kazıklar bu halka attığı kazıklar,çektirdiği çileler unutulabilinecek gibi değil çünkü.İşte o gün telekomla bütün ilişkilerimi kesicem,tek kuruş olmayacak o gün.Yakında girecek şirketler telekom tutuşuyodur www.hackpower.net diye bir site vardı zamanında çok oldu kapatılalı,çok güzel bir güvenlik ve paylaşım platformuydu hala özlerim o siteyi..

www.divxplanet.net çok çok yararlı ve faydalı bir sitedir.kapatamazlar,engelleyemezler ne yapsalar bence isim değişir gene devam eder,gocunsunlar bir süre bunu yapanlar sıra onlara da gelir elbet

Alıntıları Göster
    kapatılamaz, engellenemez diyerek demokrasiden bahseden arkadaşlara Türkiye'de yaşadıklarını hatırlatırım (!) hiçbir birimi düzgün çalışmayan bir ülkede düzgün kararlar verilemez doğal olarak. AB'ye uyum yasaları okunmadan jet hızıyla geçiyor. devşirilmiyor bile. olduğu gibi alınıyor. uygulamalar sizce samimi olur mu? divxplanet.net benim divx altyazı aramada ve e d 2 k release'de ilk durağım. sitenin kapatılacak olması beni üzer. kapatılamaz, engellenemez denilen herşey yapılır, engellenir arkadaşlar. unutmayın, ülkemizde demokrasi amaç değil, araç...

kolay gelsin...

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.