Şimdi Ara

Diyarbakır'da yaşıyorum. Merak ettiğiniz her şeyi sorabilirsiniz(Son SS'ler geldi) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
791
Cevap
32
Favori
37.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
90 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende Diyarbakır'da yaşıyorum, aile falan hep orda. Şuan üniversiteden dolayı uzaktayim. Konunun bu kadar ayakta kalmasına şaşırdım doğrusu genelde direk siyasete, politik nedenlere çekildiği için hemen kapanıyordu. Diyarbakır hakkında söylenebilecek hemen her şeyi arkadaş vermiş konuda.

Diyarbakır denince aklınıza direk bölücüler, teröristler, terörist yandaşları gelmesin arkadaşlar biz de varız biz de orda yaşıyoruz kötü olduğu kadar iyi de bir şehir imkanınız olursa ölmeden önce gelin görün.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: devcity

Disko var mi?

Disko var.
    Çok güzel pub barları var.
    Ben maraşlıyım;Maraş'ta pub bar bulamazsınız öyle her yerde.
    Diyarbakır'da şehrin işlek caddelerinde insanlar; alkollerini tüketebiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RΣΛPΣR

İnsanları bayağı kültürlüymüş öyle diyorlar. Doğru mu?

Siyasi politik olarak donanımlılar.
    Her şeyi takip ederler.
    Yaşlıları bile siyaset yapabiliyor.

Tam tersi olanlar da var her yerde olduğu gibi.
    Dogmatizmin çarkaları arasında sıkışıp kalanlar da var,dostum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Suppordle

Gece hayatı nasıl?

Cok lüks mekanlar var, ama insan profili nasıl? Hatunlar, elemanlar apaçi mi?

Bir de 96 yılında Silvan daydım. Haritadan silinmediyse çok uzak ve ıssız bir yerdi. Merak ettim ne durumda acaba. Gerçi sana da uzaktır.

Ankara'da saat akşam 8 olunca caddede insan kalmazdı,orada okuduğum zamanlarda böyleyldi.
    Diyarbakır'da Saat 22'lere kadar insanlar sokaklarda olur.
    Yazın çok sıcak olduğundan daha çok hava serinleyince kendilerini dışarı salıverirler.
    Böyle zamanlarda parklarda gece 1-2'lere kadar ailecek oturan bir çok insan vardır.

Mekan olarak Diyarbakır'ın modern yüzü diye tabir edilen 75. yol civarında çok lüks mekanlar var.
    Apaçiler elbette var. Hatunlar da kezbanlar var.
    Lakin hepsi böyle değil. Kendini yetiştirmiş,bilgili,kültürlü pek çok insan bulabilirsiniz dostum.
    Hele siyaset alanında yüksek lisans yapmışlar sanki.
    Her şeyi takip ederler.
    Silvan'ı gömredim,bilemiyorum dostum.

• quote:

Orijinalden alıntı: burakyalkin

Kız çocuğunu okula göndermez. Karısı hasta olunca kadın doktor ister. Senin ben aklını yolunu... Lafım bunu yapanlara gereksiz üstünüze alınmayın

Kendim toplum bilimciyimdir,dostum.
    Kız çocuklarının okuma oranı daha yüksek.
    Kadına yönelik politikalar oldukça yüksek.
    Yönetimin her kademesinde bir kadın kesslinlikle temsil edilir.
  • Urartu ve Ermeni ha

• quote:

Orijinalden alıntı: Exnuc

Kürt halkına bugün;

Bağımsız bir devlet ister misiniz? diye sorulsa sence genel cevap ne olur?

İsteyenler olacaktır,ama yüzdelik veremem.
    Bir de şöyle bir şey var dostum:
    Kürtler'in siyasi düzlemdeki temsiliyetleri sadece bir partiden ibaret değil.
  • Nasılsın hewal

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brad Pitt

Hemşo oraya kılık kıyafet devrimi geldi mi? Ona göre gelicem. En son geldiğimde çünkü şort giydim diye bi tecavüz etmedikleri kalmıştı

Dostum, şort giyiyorum ne yalan söylüyeyim şu zamana dek sıkıntı yaşamadım.
    Sen gel; ben seni tecavüzden korurum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maestro58

Nasılsın hewal

Ya bu hewal falan diyorsunuz da ben hiç kullandıklarını görmedim dostum
  • quote:

Orijinalden alıntı: star scream

Sokaklarda biji apo diye gezenler çok mu.türk olduğumuzu öğrenseler öldürürler mi

Slogan atıp gezmezler.
    Gösterilerde bu sloganı atanlar olur elbette. Sonuçta Diyarbakır politikleşmiş bir şehir,bunu unutmamamız lazım.
    Bir sürü Türk var dostum. İstanbul'dan daha güvenlidir öyle diyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İsaac Newton -- 1 Aralık 2014; 10:53:34 >
  • diyarbakırda van gibi yasadışı gelirle köşe olmuş kişi-aile çok varmı ? (kaçak göçek iş v.b)
  • quote:

Orijinalden alıntı: İsaac Newton

quote:

Orijinalden alıntı: Maestro58

Nasılsın hewal

Ya bu hewal falan diyorsunuz da ben hiç kullandıklarını görmedim dostum

Bende hewal

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MoneyTalks

diyarbakırda van gibi yasadışı gelirle köşe olmuş kişi-aile çok varmı ? (kaçak göçek iş v.b)

Diyarbakır'da zengin bir üst sınıf var. Daha çok buranın yerlilerinden oluşuyor.
    Ama bunlar nasıl zengin olmuşlar hiç bir bilgim yok dostum.
  • bir süre sonra pasaportla girilecekmiş diyarbakıra acaba nüfus patlamasına hazır mısınız :) Ayrıca islama karşı olan pkk ve yandaşlarını hangi akla hizmet destekliyorsunuz.Hiç Said Nursi'yi okuyup onu kendinize örnek almayı akıl etmiyormusunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tancatanca -- 1 Aralık 2014; 16:41:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tancatanca

bir süre sonra pasaportla girilecekmiş diyarbakıra acaba nüfur patlamasına hazırmısınız :)

Diyarbakır bu ülkenin bir şehri.
    Oradaki insanlar da bu ülkenin vatandaşı dostum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tancatanca

bir süre sonra pasaportla girilecekmiş diyarbakıra acaba nüfus patlamasına hazır mısınız :) Ayrıca islama karşı olan pkk ve yandaşlarını hangi akla hizmet destekliyorsunuz.Hiç Said Nursi'yi okuyup onu kendinize örnek almayı akıl etmiyormusunuz?

Ben Diyarbakırlı değilim.
    Kimseyi desteklemiyorum dostum.
    Ama kendine çok güveniyorsan,sokakta çevirdiğin birisiyle tartışabilirsin.
    İyice kuşansan iyi olur. Bir cevapları her zaman olur.
  • kaygacı dövüşçü vurdu kırdıcı çok kolay kalp kıran insanlarınızınasıl eğitmeyi düşünüyorsunuz kitap okuyan düşünen üreten konuşmasını bilen anlayışlı hoşgörülü kibar nazik çalışkan dürüst dinini imanını bilen kütüphane sevgisi olan bir nesil için diyarbakırda ne gibi çalışmalar var ne zaman diyarbakırı haberlerde kültürel ve ilmi faaliyetleriyle göreceğiz?
  • 12 yıl önce gitmiştim Diyarbakır'a, ilk dikkatimi çeken şey bayan polislerin sayısı epey fazlaydı. Sabah kahvaltıda ciğer yemiştik, orada yediğim ciğerin tadını asla unutamam, bir de karpuz tarlaları epey fazla idi, bize tarlayı gösteren adam haram su ile sulanıyor bunlar diyordu. Tuvalet suyundan bahsediyormuş sonradan anladık

• quote:

Orijinalden alıntı: Eléctronics

12 yıl önce gitmiştim Diyarbakır'a, ilk dikkatimi çeken şey bayan polislerin sayısı epey fazlaydı. Sabah kahvaltıda ciğer yemiştik, orada yediğim ciğerin tadını asla unutamam, bir de karpuz tarlaları epey fazla idi, bize tarlayı gösteren adam haram su ile sulanıyor bunlar diyordu. Tuvalet suyundan bahsediyormuş sonradan anladık

Haram su
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.