< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İsaac Newton -- 23 Temmuz 2016; 13:40:50 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İsaac Newton -- 23 Temmuz 2016; 13:40:50 > |
7 yıl babamın işi nedeniyle Diyarbakır'da kaldık(kamu personeli)
30 ağustosta annem eline Türk bayrağıyle yürüyüşe gitti Diğer gün bi baktık arabamızın ön camı kırılmış aradan bir süre geçti apartmanın önünden geçerken 5 veya 6 .kattan 10 litrelik dolu su şişesi tam önümüze düştü 2 apartman arasında tenha bir yer var bir gun adamı vurdular .Sonra arabaya atıp götürdüler.Gözümün önünde. Sonra lojmana taşındık.tek katlı evdi.Bir gün 10 el ateş edildi.Evin çatısına sekti bazıları ,sesleri duydum(nereye kime ateş edildi bilmiyorum) konuyu açan arkadaş sadece 3-5 iyi yerleri göstermiş.o konser verilen gibi bir yer var .Dağkapı semti civarında sanırım.Orada iyi hoş müzik dinlersiniz.Eve dönmeniz çiledir.Hele ki kız iseniz.Minibüste yolda çok kişi laf atar .Yani diyeceğim 7 yıllık tecrubelerime dayanarak çok pis bir yer olduğunu belirtmek isterim ben 9-16 yaşları arasında orada kaldım.Çocukluğumçok kötüydü.Nedeni ise İstanbullu oluşumdan dolayı hep dışlandım diyarbakırlılar bir olup bana karşı tavır alıyorlardı.Allaha çok şükür çok ucuz kurtuldum Ek olarak: Aklıma geldiğince yazmaya çalışıyorum. Babamın tanıdığı ve hemşerimiz olan birisiyle tanışmıştık zamanında.Biz onlara giderdik onlar bize gelirdi.Asker olduğu için bize çok faydası dokundu Allah razı olsun.Bir gün onların kapısına ve arkadaşının kapısında "X" işareti koymuşlar . Ertesi gün geçici süre ile askeri lojmana geçtiler tedbir amaçlı .Yaklaşık 2-3 hafta orada kaldılar.Diyarbakır'a giderseniz bu tür olayları görüpte şaşırmayın.Herkesin haberi vardır bir gün yolda yürürsün arkandan gelen terorist sıkar kafana çeker gider.Tamamiyle Türkiye dışı bir şehir.Hakkari taraflarına hiç değinmiyorum.Haritada her ne kadar Türkiye sınırlarında görünse de Hakkari taraflarında Kamu alanı dışında Türk bayrağı bulamazsınız. |
Politik olarak farkli dusunuyor olabilirler, bu beni cok alakadar etmiyor demissin.
Sokagin ortasinda arkasindan vurulan askerlerin,dag basina kacirilarak besikteki cocuguyla birlikte oldurulen ogretmenin,yolu kesilerek kursuna dizilen sivillerin,otobuse binip evine gitmek isterken yakilan gencin sucu politik dusuncelerinde ki farkliliklardi. |
ben Tekirdağlıyım,
bızım koye zamanında 4-5 aile geldı dıyarbakırdan. kan davasından kaçmışlar. yerleştıler, çoğaldılar. yıllardır bızım trakya halkı, olsun be onlarda bızım evladımız derler. ayrı gayrı yapmazlar. hatta koy kahvesını son 2 yıldır onlar ısletıyor. ve hatta bızım göçmen dılını öğretmısler arkadaslara, adamlar nerdeyse kürtçeyı unutacaklar. hallerınden memnunlar, hayatları guzel. daha ne kavgaları olmus Türklerle ne mevzuuları. pekı neden acaba doğuda aynı muamele Türklere yapılmıyor sence. ben sadece fıkrını merak edıyorum. yoo aynı muamele yapılıyor deme, öldürülen asker ve öğretmen gıbı polıs gıbı memurları bılıyoruz. arkadasım lıcede gorev yaptı as. tegmen olarak 2 yıl. neler anlattı anlatmak ıstemem burda. sadece senın fıkrını soruyorum olayın aslı nedır? sence neden boyle, varmı bır gozlemın? |
Konuyu açan arkadaşa teşekkür ediyorum bütün pkk it kürtleri burda toplayıp bloklamamda kolaylık sağladığı için
|
Şu HDP nin 1.çıktıgı 10-11 ili vercen al sana kürdistan diye bütün kürtleride yollican oraya yasagıda koyacan hiçbir kürt türkiyeye giremicek bagımsız kürdistanları varya sonuçta orda açlıktan fakirlikten agızları koka koka ölücekler neden çünkü kürtler tarihte ve şimdi oldugu gibi asalak bir etnik gruptur başkasının sırtından geçinemeden yaşayamazlar
|
Adam 1 metre uzunluğundaki konuyu alıntılıyor.
Gel de sinir olma |
bu tür türk düşmanlarının asılıp katledilmesi gerek açık ve net
|
O değilde yaptıkları fakir edebiyatıyla çok çelişen görüntüler bunlar.
|
TÜRK Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yaşayan insanlara denir. sen paylaştığın resimlere bakarak nerede olduğuna karar ver bence .
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B7E0863E7 -- 11 Ocak 2015; 12:43:13 > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|