Şimdi Ara

Diyarbakır'da yaşıyorum. Merak ettiğiniz her şeyi sorabilirsiniz(Son SS'ler geldi) (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
791
Cevap
32
Favori
37.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
90 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Theologist

Kürt değilim Zazayım! Bunu önce bir öğren!

Diyarbakırlıyım hem de doğma büyüme Fiskaya Merkez...

Vatanım Türkiye, Milliyetim Türk ve NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

Irkımın pek önemi yok, ırkçılık yapan kim olursa olsun faşisttir.

Hem Zazaları aşağılıyorsun hem de Zaza olan Selo’ya önder diyorsun...

Ekmek yediği yere tüküren ancak ve ancak haindir ve tükürdüğü yerden kurşunu yer, yemiştir, yiyecektir!

Alıntıları Göster
    "Kürt değilim Zazayım! Bunu önce bir öğren!"
    Sorun yok kimse kimseye sen "bu"sun diyemez ve diyen varsa kafakasçidir.
    Bu arada Özgür,eşit,demokratik olan vatani turk olmayan da sevebilir.

Şuanki "vatan" öyle değil buna rağmen
    "Ekmek yediği yere tüküren ancak ve ancak haindir ve tükürdüğü yerden kurşunu yer, yemiştir, yiyecektir! "

diyebiliyorsa turk olmaya ozeniyordur,"faşist"tir ve en önemlisi ağir aşagılık kompleksine sahiptir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nowhere.Man -- 12 Mayıs 2020; 19:26:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Theologist kullanıcısına yanıt
    kim diyo demirtaş zaza diye ? kendisi mi zazaları kandırmak için

adam kürt dostum hatta annesini falan gördüysen başörtülü falan

bu kişiler zazalar aslında kürttür de derler neymiş zazaca kürtçenin lehçesiymiş

halbu ki zazaca konuşan birini kürt birisi anlayamaz zazaca ayrı kendi başına bir dildir

mesela millet bilmiyor birisi zazaca konuşuyor adam hemen sallıyor kürt kürtçe diye

zazalarda kendi içinde kollara ayrılır alevi zazalar ve sunni zazalar
  • Güzel konu, her şeyi ayrıntısıyla ve açıkça yazman faydalı olmuş

• 5 yıl kaldım. İnsan özlemiyor değil. Hatırladıkça özlüyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kulp ilçesi nasıl? Yaşamış olan, genel bir bilgi verebilecek olan var mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  •  Diyarbakır'da yaşıyorum. Merak ettiğiniz her şeyi sorabilirsiniz(Son SS'ler geldi)
  • Yere düşen eypleri napiyorsunuz

• Diyarbakır'a yobaz diyen net yobazdır,cahildir.

Diyarbakır Doğu'daki en modern,laik ve özgür şehirlerden bir tanesidir. Hatta bana göre tektir.

Antep ve urfa bir suriye şehri oldu artık.

Bu iki şehrin bir çekiciliği kalmadı.

Diyarbakır ise daha yaşanabilir bir şehirdir.

Gece gündüz koltukta oturup,pc başında pinekleyen asosyal ergenlerin dediğine bakmayın,çok net ifade edebilirim ki, doğunun en kozmopolit ve modern şehridir.

• Gel buraya kırmizi şortli 🤣😂 Diyarbakırrrrrr ❤️

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bir diyarbakırlı olarak söyleyebilirim ( merkez için konuşuyorum ) : şehir çok düz. yokuş yok denilecek kadar az. arabayla istediğiniz yere park sorunu trafik vs olmadan gidebilirsiniz. yollar kaldırımlar geniş ferah. büyükşehire göre en iadeal trafiğe sahip.

trafiği yok denilecek kadar az ancak araç kullanmayı bilmeyen davarlar çok. sinyal vermeden şerit değiştiren mi dersiniz aniden yol ortasında duran araç mı dersiniz. aynı zamanda en pis taksi dolmuş şoförlerine ev sahipliği yapan bir şehir. bir de zibilyon tane polis akrebi kirpiler olduğu için yeşil ışıkta vs. geçerken bir anda karşınıza çıkabilir.

ev-kira fiyatları diğer büyükşehirlere göre daha uygun.

diğer büyük şehire kıyasla en zararsız dilencilerine sahip. şehrin dilenci nüfusu çok ama insanı rahatsız etmiyor. kürtçe arapça dua okuyor vermek istemezseniz ortadan kayboluyor. diğer şehirlerdeki gibi size salça olacak belalı dilenciler yok. göçmen nüfusu da diğer şehirlere göre az.

ideolojik sebeplerden dolayı hdp ve türev partileri bu şehrin anasını ağlattı. zırt pırt eylemler oluyordu. destekleyenlerin çoğu da belediyecilik için değil ideolojik sebeplerden oy veriyordu. son 5-6 yıldır kayyum atandı. şehir hizmet gördü. inşallah kısa zamanda tramvay da gelecek.

halkı iyi. özellikle esnafı misafirpervilliğe ve ikrama önem veriyor. diğer büyükşehirlerin farklarından birisi esnafı saf birisi gördüğünde geçirmeye yönelik değil yardımcı olmaya yönelik davranıyor.

ama halkı çok cahil. bunu kötü anlamda demiyorum. dar kalıplı insan çok. pandemi başlangıcından beri mesela toplu taşımada maske takma oranı en düşük il tahminimce diyarbakır. ne polis maskeni tak diyor ne diğer insanlar uyarıyor. aynı şekilde birisi demiş izmir gibi seküler bir şehir. yok öyle. çok açık saçık giyen kız bulamazsınız sokakta mini etekle gezen kız bulamazsınız hayatta. aynı şekilde izmirdeki gibi kızları sokak ortasında öperseniz hoş karşılanmayabilir. hizbullah tipli insanlar çok var. zaten gerici parti olan hüda parın hizbullah tabanı şehirde cirit atıyor. ama diğer anadolu şehirlerinden fersah fersah ötedeler. ne muhafazakar ne seküler ortası gibi bir şey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laylaylaylom -- 17 Kasım 2021; 16:17:58 >

• HackAv kullanıcısına yanıt

üstte yazmıştım diyarbakır modern bir şehirdir evet ama EN değildir. mini etekle veya mini şortla bir kız sokağa çıkamaz çünkü hiç görmemiş gibi bakarlar. izmir kordonda kızın boğazına girecek kadar öpücüğünü diyarbakırda yap bakalım nasıl oluyor  Diyarbakır'da yaşıyorum. Merak ettiğiniz her şeyi sorabilirsiniz(Son SS'ler geldi)  ama diğer anadolu şehirlerine göre fersah fersah ilerdedir orası doğru. mesela trabzonda şortla kahveye gittiğimde tip tip bana bakıyorlardı. diyarbakırda bu tür saçmalıkları görmezsiniz.

hdp varlığından dolayı ( hdp diğer yan kolu olan pkk gibi kadınların özgürlüğü üzerinden siyaset yapmayı sever ) kadın erkek eşitliği en yüksek olan birkaç şehirlerden biri de diyebilirim. yönetici tabanın çoğu kadınlar oluşturuyor. hatta bu konuda batı şehirleri ve ankara hariç türkiye'de diyarbakır ilk 3'e girer bile diyebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laylaylaylom -- 17 Kasım 2021; 16:0:33 >

• 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.