Bildirim
Diyarbakır'da yaşıyorum. Merak ettiğiniz her şeyi sorabilirsiniz(Son SS'ler geldi) (38. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
Giriş
-
Avrupada turk dusmanlari bizi bombalamaya cok merakli şurdan baslasalar cok iyi olcak aslinda
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
tabelalar TÜRKÇE olmalı -
Bu ne la boyuna övmüşsün bilmediğimiz yer olsa kütüğümüzü aldırcaz .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
quote:
Orijinalden alıntı: Holk
Aynen öyle! Bu devletin resmi dili Turkce dır! Size kürtçe konuşma diyen yok! Bizim karadenizde kürtçe konuşanı kimse dövmez. Abd de otobüslerde o zaman ispanyolca yazsın? Her dili ayrı ayrı yazsın ne olacak? Bölücülük yapmayın ulan! Sizin turkce ile zorunuz ne? İngilizce öğrenmeye meraklısınız Turkce öğrenseniz ne olacak!
Sen nerde yaşıyorsun? rizede trabzonda kürtçe konuşanı linç ederler cahil cahil konuşma.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Otobüslerde neden yabancı dilde şeyler yazıyor, nerenin diyarbakırı burası ?
Diyarbakırda yaşıyorum ve size katılıyorum. Ama bizde aptal kürtler oldugu sürece Otobüslerde kürtçe yazı yazmaya devam edicektir . Ayrıca Diyarbakırdaki şehir içindeki tabelalarda bile kürtçe yazıyor . Fakat diyarbakırdaki Herkesi onlarla Bir tutmayın . Bende diyarbakırlıyım profil fotografımda gördügünüz gibi Atatürkçüyüm ve benim Ailem ve Diyarbakırda yaşıyan Akrabalarımda Türk . Demek istedigim Burada yaşayan herkes Kürt ve Pkk Yı Desteklemiyor. Tabi Bütün Kürtler'de Pkk yı Desteklemiyor . -
Ülke elden gitmiş haberimiz yok
quote:
Orijinalden alıntı: NoExx
Diyarbakırda yaşıyorum ve size katılıyorum. Ama bizde aptal kürtler oldugu sürece Otobüslerde kürtçe yazı yazmaya devam edicektir . Ayrıca Diyarbakırdaki şehir içindeki tabelalarda bile kürtçe yazıyor . Fakat diyarbakırdaki Herkesi onlarla Bir tutmayın . Bende diyarbakırlıyım profil fotografımda gördügünüz gibi Atatürkçüyüm ve benim Ailem ve Diyarbakırda yaşıyan Akrabalarımda Türk . Demek istedigim Burada yaşayan herkes Kürt ve Pkk Yı Desteklemiyor. Tabi Bütün Kürtler'de Pkk yı Desteklemiyor .
Şapsal,o insanların ana dili kürtçe ise kürtçe yazacak tabi.
Çince mi yazsaydı.
-
İlk başta Türkçe Yazılır Sonra Ne yazılırsa yazılır . Burası Türkiye Cumhuriyeti . Kürdistan degil . Dedigim gibi bnde Diyarbakırda yaşıyorum ve Diyarbakırlıyım . Ayrıca Diyarbakırda herkez Kürtçe bilmiyor -
quote:
Orijinalden alıntı: NoExx
İlk başta Türkçe Yazılır Sonra Ne yazılırsa yazılır . Burası Türkiye Cumhuriyeti . Kürdistan degil . Dedigim gibi bnde Diyarbakırda yaşıyorum ve Diyarbakırlıyım . Ayrıca Diyarbakırda herkez Kürtçe bilmiyor
Diyarbakır'da yaşıyormuş bir de artist.
Diyarbakır'da Türkçe her tabelanın altında Kürtçesi de yazılır.
Örneğin yukarıda otobüsün üstünde yazılan Kürtçe,Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi demektir.
Her otobüsün üstünde hem Türkçe hem de Kürtçesi yazılır.
Türkçe bilmeyenlerin de çoğunlukta olduğu bilindiğine göre;insanların daha rahat etmesi için böyle bir uygulamanın olması kadar doğal olan şey nedir?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İsaac Newton -- 15 Haziran 2016; 8:54:09 > -
Gerçekten çok güzel bir şehir Amed. İnsanları Dersimliler kadar olmasa da canayakındır, he İstanbula gelenleri kültür şokundan kekolaşıyor orası ayrı Kürtçe direnişinizde her zaman yanınızdayız umarım bir gün o anayasaya resmi dil olarak da eklenecek.
Seninle ne kadar konussak bos o yüzden senin kafan aynı degişmez bu saatten sonrada . Ben kürtçe bilmek zorunda da degilim Okullarda Türkçe Ögretiliyosa heryerde İLK Türkçe Yazılır sonra ne yazmak istiyolarsa yazarlar . Ne yazdıgımı Dogru dürüst anla sonra Cevap ver . Hatta Cevap verme -
Ulan hale bak.
Bide bu kürtleri tepemize çıkarttılar, ülke elden gidiyor dediğimde bana olur mu öyle şey diyenler falan oluyor. Çok başarılı bir şekilde uyutuyorlar milleti, yaşadığın yerin adı Türkiye olmasına rağmen Diyarbakır'da her yer kürtçe yazıyla dolu ama ben eminim ki çoğu insanın bundan haberi bile yok. Asıl sinir bozucu olan konu bu, yurdumun her yerinde insanlar aşırı bilinçsiz ve gerçekten kimsenin hiçbir şeyden haberi yok.
Bu konuyu açanı da anlamıyorum, ırkını bilmesek insan zannedeceğiz. Bir de kürdistan tişörtü diye birşey yapmışlar satıyorlar... -
Amedin taşına toprağına kurban
Bu devletin resmi dili Turkce dır! Bunu unutma sakın. Halk Turkce öğrensin neden öğrenmiyor? Abd de aileler neden İngilizce öğreniyorlar ve ingilizce kullaniyorlar? En büyük azınlık latinler neden ispanyolca eğitim istemiyorlar? İsteyene de kimse karışmıyor seçmeli ders olarak var.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Devleti soya soya bende dubai gibi yaparim sehri.Ulan ulan varya ... Odamda da bi Dbakirli vardi Pkk nin onde giden ..... O sehir bi temizlenmesi lazim ama
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
TÜRK Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yaşayan insanlara denir. sen paylaştığın resimlere bakarak nerede olduğuna karar ver bence . -
Malesef bu konuda size hiç katılmıyorum.
Bırakın 5 6 şehri, 2 şehir vermek en büyük hata olur.
Bizim anlaşmalar neticesinde çıkartamadığımız petrolü onlar özerk devlet olarak tepe tepe çıkarır.
Kuzey ırakta, devletten petrol geliri olarak ailelere dağıtılan 2000 dolar gibi ciddi bir refah seviyesine ulaşırlar.
Yola, arabalara ulaşıma yatırım yapacaklarını düşünmek cahillik olur. Kürtlerin kültürlü olanları gözyaşartıcı bir şekilde medeni ve zeki insanlardır.
Bunun dışında, batılılaşmış, kendini kürt olarak görmeyen ama oradaki petrol denizinden faydalanmak için özerk devletine gitmek isteyen bir çok okumuş kültürlü belli bi bilgi seviyesinde
insan olacaktır.
Yapacakları ilk şey, amerikadan almanyadan ve kanadadan ünlü risk analistlerini, profesörleri getirip, üniversite ve okula yatırım yapmak olur. sanıyorum 40 sene içerisinde, Şimdi olduğundan
çok çok daha fazla baş ağrıtacak seviyeye gelirler. Bu 40 sene içerisinde dünyanın farklı yerlerinden okumuş bilgili yönetim konusunda başarılı kürtler de fırsat bilerek kürdistanın hızla gelişmesini sağlar.
Irakta dühok ve bazı kurmanci lerin yoğun olduğu bölgeler, kürdistan özerklik bölgesi diyarbakırdaki ufak devletcikle ikili anlaşmalara karşılıklı yardımlaşmaya başlarlar. Tabiki diğer kürt bölgeleri bir miktar sömürecekler burayı, fakat hepsinden önce diğer hiçbir kürt bölgesi buranın medeniyetsiz geri kalmış, parçalanmaya
yüz tutmuş bir devlet olmasına izin vermeyecek, zamanla gelişmesini destekleyecek ve bir çok diğer kürt bölgesindeki insanlar buralara yatırım yapacaklar.
Siz kürtleri ne zannediyosunuz ? Onlarda insan, sizlerde olduğu kadar onlarda da beyin var. Onlarında okumuşları kültürlüleri, amerikada mühendislik ofislerinde, google da microsoftta çalışanları var. Onların da ticaretle uğraşanları var, istanbul ırak çin almanya avustralya da iş ortakları olanları var, 6 dil bilip 3 üniversite okuyanları var. Öyle kürtler tanıyorum ki kendisini açmadığı sürece hiç biriniz kürt olduğunu anlayamazsınız, bir çoğunuzdan daha harika bir diksiyona ve istanbul türkçesine sahipler. Bakmayın batılılaştık dediklerine, yeni özerk bi devlet fikri hepsini bir araya getirir. Menfaat Yangın Yerinden Doğar ! Mantığı
Şuan aklınızın hayalinizin alamayacağı büyük bir petrol denizi var oralarda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tutku. -- 15 Haziran 2016; 21:17:26 >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X