Şimdi Ara

Diyarbakır'da yaşıyorum. Merak ettiğiniz her şeyi sorabilirsiniz(Son SS'ler geldi) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
791
Cevap
32
Favori
37.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
90 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DALGIÇ ADAM

quote:

Orijinalden alıntı: İsaac Newton

quote:

Orijinalden alıntı: DALGIÇ ADAM

Keşke askerliğimi orada yapsam doğuda biraz kalmayı çok istiyorum, zamanında bingöle gitmiştim arabayı taşlamışlardı 34 plakalı başka illerden gelenlere bakışlar nasıl ?

Benim aracın plakası 33'dür.
    Problem yaşamıyorum.

Diğer soruyu cevaplamamışsın hocam ? Başka illerden gelenlere bakışlar nasıl ? Diğelim asker olarak oraya geldik gezerken falan bir durum oluyormu gitmemeiz gereken semtler var mı ?

Görememişim dostum.
    Bursalıları sevmiyorlar. Öncelikle bunu belirteyim. Niye böyle bir şey var ben de anlamadım.
    Karadeniz müziği dinliyorlar. Kazım Koyuncu özellikle çok dinlerlerler. Cafe'lerde falan lazca müzik banko vardır.

Asker üniformasıyla gezersen sıkıntı yaşayabilirsin. Zaten kimse üniforma ile gezmiyor.
    Urfalıları sevmiyorlar mesela. Urfalı bir Kürt var, adam Akparti'yi fikir olarak savunur. Onunla sürekli tartışırlar.
    Ben Kürt değilim,fikir olarak da CHP'yi kendime yakın görürüm;bana karşı ufacık bir pençe atışmaları olmadı.
    Urfalıya üzülüyorum bazen
    Hal mesele böyle dostum.

Konu siyasete kayacak,aman dikkat edelim

• quote:

Orijinalden alıntı: muratoloji64

1 kere gittim türkiyeden ayrı bir şehir atom bombası atıp yok etmek lazım kekoları

Gel kardeşinin yanına. bir güzel gezdireyim seni.
    Ciğer ısmarlarım sana,sonra da beraber müthiş diyarbakır künefesi yeriz.
    Ardından oldukça entel bir yer olan Sülüklühan'da sana meşhur Menengiç kahvesi ısmarlarım.
    En son da yine burada acılı ve harika tadı olan Şarap ısmarlarım.
    Ortamı görmen lazım.
    Başı örtülü olan çayını kahvesini yudumlar,
    Birisi şarabını yudumlar.
    Sigara içen olur,tütün saran olur.
    Arka fonda Türkçe,Kürtçe,Lazca ve Ermeni'ce müzikler yavaş yavaş kulağına fısıldar.
    Kimse kimsenin yaşam tarzına inançlarına müdahale etmeden keyfine bakar,sonra da sesizce kalklar gider.
    Bence bu güzellikleri görmelisin.
    Gördükten sonra daha da fikirlerin değişmediyse, atom bombanı atarsın, zalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İsaac Newton -- 28 Kasım 2014; 16:15:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: IVBACK

Ataturk tişörtüyle dolassam ne olur ?

turizm patlar
  • quote:

1 kere gittim türkiyeden ayrı bir şehir atom bombası atıp yok etmek lazım kekoları

Bu ülkenin eğitim seviyesi yükselecek ve senin gibileri bir gün kalmayacak, bilinçli vatandaş olacak.
  • sokakta ışid marşını söylesem nolur?
  • quote:

• Diyarbakırlıyım, 17 yıl orada yaşadım. Yaklaşık 7-8 yıldır İzmir de yaşıyorum. Yazdığın güzel yazılar için teşekkür ederim bir Diyarbakırlı olarak. Memleketime olan hasretimi arttırdın. İnşallah bu kış gelip cigerin, lahmacunun, kebabın dibine dibine vuracağım.
    Diyarbakır halkı kendisine ön yargı ile yaklaşmayan herkese kucak açar. Şu an yaşadığım ilçeden memur bir bayan arkadaş tayin ile Diyarbakır'a gitti, kendi başına eve çıktı. Yaklaşık 7 8 aydır orada ve hep memnun olduğunu söylüyor. Ayrıca baya bir de kilo aldı. Dediğim gibi, basından duyduklarınız ile değil de, ön yargılarınızı, hakir görme, yok sayma gibi düşüncelerinizi bir yana bırakıp Diyarbakır'a saygı ile giderseniz, el üstünde tutulursunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: xswordfishx

sokakta ışid marşını söylesem nolur?

İşid marşi soylersen keserler seni dostum.

Konu sahibi arkadasin bi sozu dikkatimi çekti. 6-7 ekim olaylarini yaşadiğini ve intihar etmeyi bile dusundugunu soyledi.
    Bu bir itirafsa insanlarin diyarbakir halki konusundaki ön yargisi da çok normal bence. Hiç gitmedim diyarbakira.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bayrak asılıyor mu diye soran dostlarım; bayrak asılıyor. Ama tek tük. Bakınız:
     Diyarbakır'da yaşıyorum. Merak ettiğiniz her şeyi sorabilirsiniz(Son SS'ler geldi)
  • Dostum bu seferki olaylar öncekiler gibi değilmiş. Bölge halkı kendisi söylüyor.
    Hani daha önce gösterici-polis kavgası olurken; 6-7 ekim olaylarında daha çok BDP ile İŞİD'e fikirsel olarak yakınlık hisseden Hizbullah çevreleriyle olaylar yaşandı.
    Ben daha önce hiç olay falan görmediğim için belki de böyle oldu. Bir de çok büyük olaylardı.

@xswordfishx : dostum İŞİD marşını söylersen çok kötü dayak yersin. Bilirsin 6-7 ekim olayları oldu, Diyarbakır'da 14 kişi öldü. Bunlarda 10'u Hizbullah'a yakın kişilermiş.
  • Ne iş yapiyor oradaki insanlar,kazandiklari para ne kadar burada cips 2 lira kola 2 lira bebek bezi 20 lira ama orada kazanilan para burdaki insanlarin kazandiginin yarisi alim gucu az nasil oluyor bu işler

• Kürt olmadığını biliyorum ( gerçi olsan da benim için farketmez, insanlar iyi ve kötü diye ikiye ayrılır gerisi teferruat) sadece bil diye yazdım, maalesef bu tür bilimsellikten uzak milliyetçi yaklaşımlar çok arttı. 6-7 Ekim hiçbirşey, yeri gelir ondan daha fazlası bile olur orada. Arkadaşım Passat ve 34 plaka diye yemediği taş kalmamıştı zamanında, yol kesilmesine denk gelirsiniz sonra kimliğinize bakarlar hayda ninna ninna sonrası
  • Adorer kullanıcısına yanıt
    Millet harıl harıl çalışıyor dostum.
    Tipik kapitalist modernist bir şehir diyebiliriz.
    İnsanlar çokça alışveriş merkezlerine gider.
    Haftasonu alışveriş merkezleri tıklım tıklımdır.
    Bolca tüketim yaparlar.
    Belediyeleri(Çöp toplama ve yol düzeni konusunda benden 10 üzerinden 0 alır) özellikle kadına yönelik politika yapıyor.
    Ben de sosyolog olarak çalıştığım için yaptıkları projeleri görebiliyoruz.
    Sadece kadınların çalışabileceği ve ürünlerini satabileceği semt pazarları var.
    Erkekleri istemiyorlar orada
  • Meşhur Diyarbakır kahvaltısı... Ya he he

• bende diyarbakırlıyım, konuyu açan arkadaşı tebrik ediyorum dostum.

Ellerine sağlık... ;)
  • ZeroSystem kullanıcısına yanıt
    Öyle deme dostum,cidden güzel.
    Dezavantaj olarak pahalı.
    Diyarbakır'a gelirsen;kardeşine pm at.
    Kahvaltı ısmarlarım sana.
  • gokturk bayragiyla gezersem ne olur?

Diyarbakır'da yaşıyorum. Merak ettiğiniz her şeyi sorabilirsiniz(Son SS'ler geldi)

• Ah Ah Bende Ayda 150 eletrik 150 dogalgaz 76 su odemessem Bende O kahvaltiyi Yapardimda Bosver Devlet bize Bakior Allaha Sukur
  • güzel yerlermiş
  • İnsanlara ön yargı ile yaklaşmadığın sürece,bir sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum dostum.
    Ciddiyim.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.