Şimdi Ara

Diyarbakır'da yaşıyorum. Merak ettiğiniz her şeyi sorabilirsiniz(Son SS'ler geldi) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
791
Cevap
32
Favori
37.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
90 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Breaak4Love

Ah Ah Bende Ayda 150 eletrik 150 dogalgaz 76 su odemessem Bende O kahvaltiyi Yapardimda Bosver Devlet bize Bakior Allaha Sukur

hay ağzına sağlık
  • Devlet yatırımının neredeyse yarısını oraya yapıyor, güzel olacak tabii ki.
    Doğulu insanların çoğunun mantık kullandığını düşünmüyorum, hepsinin bir kere sınırın ötesinde bir kaç sene yaşayıp tekrar dönmelerini isterdim.
    Devlet bakıyor mu bakmıyor mu anlasınlar diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SejanRuby

Diyarbakırlıyım, 17 yıl orada yaşadım. Yaklaşık 7-8 yıldır İzmir de yaşıyorum. Yazdığın güzel yazılar için teşekkür ederim bir Diyarbakırlı olarak. Memleketime olan hasretimi arttırdın. İnşallah bu kış gelip cigerin, lahmacunun, kebabın dibine dibine vuracağım.
    Diyarbakır halkı kendisine ön yargı ile yaklaşmayan herkese kucak açar. Şu an yaşadığım ilçeden memur bir bayan arkadaş tayin ile Diyarbakır'a gitti, kendi başına eve çıktı. Yaklaşık 7 8 aydır orada ve hep memnun olduğunu söylüyor. Ayrıca baya bir de kilo aldı. Dediğim gibi, basından duyduklarınız ile değil de, ön yargılarınızı, hakir görme, yok sayma gibi düşüncelerinizi bir yana bırakıp Diyarbakır'a saygı ile giderseniz, el üstünde tutulursunuz.

Diyarbakır yani memleketin bir başka degil mi izmirin yaninda. Memleket hasreti cekerken.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: hierakles

Her işi bölerek mi yapıyorsunuz.

Matematikte en iyi yaptığınız iş bölme işlemi mi?
    Ülkeyi bölmek adına neye hizmet ediyorsunuz?

Ben burada bölme işlemi yapmıyorum dostum.
    Sadece,ilk defa geldiğim bir şehri eksiklikleriyle artılarıyla sizlere gösteriyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İsaac Newton -- 28 Kasım 2014; 16:05:44 >
  • Cafeler sokağı dediğin Sanat Sokağı mı ? Sanat sokağı güzeldir gerçekten. Ceylan'da bayağı büyük ve güzel bir avm. Bazen gider alışveriş yaparım ordan. Pazar günleri çok kalabalık ayrıca. Bu arada Süryani şarabı Mardin'de içilir
  • Aslen diyarbakırlıyım ama sadece 5 gün orada yaşadım pek gezmedim ama gerçekten çok güzel yerler var.

• yabancı plakalı araçlara hoş gözle bakmıyorlar aga 25 plaka araba ile gittik bir gün gezmeye taş atan gençler mi dersin pis pis bakan mi dersin, dışarıdan geleni sevmiyorlar mi

• 06 plakayla yıllarca kaldım bir problem yaşamadım.Yabancı plakayla sorun yaşadım diyenlerin dürüst olduklarını sanmıyorum,karalıyorlar.
  • Daha once soruldumu bilmiyorum sorulduysa kusura bakma. Benim sorum : belediye yeniliklerde bulunuyor mu ? Malum kisiler sonucta oranin basindakiler. Refah seviyesini artiracak calismalar oluyormu ?

Birde camiilerde hangi mezhep icin kildiriyorlar namazi. Mesela bu yaz Batmandaydim bir tane cami hanefilere göre kildiriyor oda TPAO nun orada. Uzak yani biraz yuruyerek gitmek için

• Benim araç 33 plaka dediğim gibi.
    Ben bir sıkıntı yaşamadım.
    Sürüyle 34,06,27 var. Onlar da öyle.

@AhmtMlh: Dostum belediye başkanı kadın. Ama burada Türkiye'nin diğer şehirlerinden farklı olarak 2 başkan bulunuyor.
    Bir erkek eş başkan var, bir tane de kadın eş başkan var.
    Belediye öyle çok süper çalışmıyor. Hele hele çöp sorunu gibi bir durum söz konusu.
    Kadınlar için semt pazarları var;sadece kadınlar kendi ürettikleri ürünleri satabiliyor.
    Gençler için de politakaları var ama;ama biz dahil değiliz içeriğini bilemiyorum dostum.

Kilise ve manastır var. Hristiyanlar ibadetlerini yerine getiriyor.
    Kendim de meraktan bir defa gidip baktım.
    Kiliseye gelen bayağı bir insan vardı ibadet için.
    İnsanların çoğu şafi mezhebine ait burada.
    Camilerde ne tür bir ayrım var bilemiyorum.(Şarap içtikten sonra o halimle Cami'ye girip,camiye saygısızlık yapmak istemem)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İsaac Newton -- 28 Kasım 2014; 16:32:24 >

• İşimiz gücümüz yok yalan mı söyleyeceğiz. Normal zamanda birşey olmaz ama eylem zamanı dek gel bakalım ne oluyor.
  • Genelleme yapmıyorum,polisleri neden sevmiyorsunuz ?

• Türk bayrağının saygı görmediği yer benim için hiçtir. Diyarbakıra gezmek icin gidip alçak insanlar tarafından durdurulan çok tanıdıklarım var. Çok türk bayrağının yakılışını izlemek zorunda kalan da. En kısa zamanda temizlik yapılmalı

• ooo Toprağım nasılsın
  • Kaçak sigara kaç para victory

• quote:

Orijinalden alıntı: A.Samed.Y

Genelleme yapmıyorum,polisleri neden sevmiyorsunuz ?

Dostum,genel olaral polisleri sevmiyorlar.
    Askere karşı daha bir sıcak kanlılık var sanki; Lakin polisi sevmiyorlar. Şehir içindeki toplumsal olaylardan olabilir diye düşünüyorum.
    Sevdikleri polisler varmış; Gaffar Okan millet tarafından çok sevilirmiş. O da bildiğiniz gibi hayatını kaybetti.
  • Konu da öyle sorular sorulmuş ki sanki Diyarbakır ayrı bir ülke gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 6.cadde

quote:

Orijinalden alıntı: SejanRuby

Diyarbakırlıyım, 17 yıl orada yaşadım. Yaklaşık 7-8 yıldır İzmir de yaşıyorum. Yazdığın güzel yazılar için teşekkür ederim bir Diyarbakırlı olarak. Memleketime olan hasretimi arttırdın. İnşallah bu kış gelip cigerin, lahmacunun, kebabın dibine dibine vuracağım.
    Diyarbakır halkı kendisine ön yargı ile yaklaşmayan herkese kucak açar. Şu an yaşadığım ilçeden memur bir bayan arkadaş tayin ile Diyarbakır'a gitti, kendi başına eve çıktı. Yaklaşık 7 8 aydır orada ve hep memnun olduğunu söylüyor. Ayrıca baya bir de kilo aldı. Dediğim gibi, basından duyduklarınız ile değil de, ön yargılarınızı, hakir görme, yok sayma gibi düşüncelerinizi bir yana bırakıp Diyarbakır'a saygı ile giderseniz, el üstünde tutulursunuz.

Diyarbakır yani memleketin bir başka degil mi izmirin yaninda. Memleket hasreti cekerken.

Bülbül-altın kafes olayı hocam. Ne kadar rahat, güzel, huzurlu bir şehir de olsa İzmir, memleket apayrı..

• Disko var mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: İsaac Newton

Millet harıl harıl çalışıyor dostum.
    Tipik kapitalist modernist bir şehir diyebiliriz.
    İnsanlar çokça alışveriş merkezlerine gider.
    Haftasonu alışveriş merkezleri tıklım tıklımdır.
    Bolca tüketim yaparlar.
    Belediyeleri(Çöp toplama ve yol düzeni konusunda benden 10 üzerinden 0 alır) özellikle kadına yönelik politika yapıyor.
    Ben de sosyolog olarak çalıştığım için yaptıkları projeleri görebiliyoruz.
    Sadece kadınların çalışabileceği ve ürünlerini satabileceği semt pazarları var.
    Erkekleri istemiyorlar orada

Millet harıl harıl çalısır ama kazandıkları para ne kadar 300-400 liraya insanların çalıştırıldıgına eminim benımde merak ettigim konu burada baslıyor tuketim ürünleri (hazır ürünler) fiyatları heryerde aynı o insanlar bunlara nasıl ulaşıyor örnegin burada mavi jeans kot 150tl diyarbakırdada aynı fiyat ama buradakı insanların alım gücü fazla oradakılerın alım gücü düşük.. anlatabılmişimdir umarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adorer -- 28 Kasım 2014; 17:19:15 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.