Şimdi Ara

Diyarbakır'da yaşıyorum. Merak ettiğiniz her şeyi sorabilirsiniz(Son SS'ler geldi) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
791
Cevap
32
Favori
37.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
90 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aybakh21

Arkadaşlar Diyarbakır'dayım ve yere düşen molotofları ne yaptığımızı söyleyeceğim.
    Sağolsun Gültan Başkan bizim yerimize yerdeki molotofları belediye aracılığıyla çöpe atıyor. Karpuzu da kürekle yiyoruz, hele bir de örgü peynir oldu mu tadından yenmiyor. Gelirseniz kibe mumbar yiyin mutlaka, kokereçe 9999999 çeker. Havası serin, mevzusu derin barış dolu bir kardeşlik şehridir Amed. Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle tek millet olmayı başaran nadir şehirlerden.

yav he he gif arşivimi atardım burayada uğraşamıcam kardeşlik şehriymiş

• quote:

Orijinalden alıntı: IMEVILSTOPLAUGHING

quote:

Arkadaşlar Diyarbakır'dayım ve yere düşen molotofları ne yaptığımızı söyleyeceğim.
    Sağolsun Gültan Başkan bizim yerimize yerdeki molotofları belediye aracılığıyla çöpe atıyor. Karpuzu da kürekle yiyoruz, hele bir de örgü peynir oldu mu tadından yenmiyor. Gelirseniz kibe mumbar yiyin mutlaka, kokereçe 9999999 çeker. Havası serin, mevzusu derin barış dolu bir kardeşlik şehridir Amed. Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle tek millet olmayı başaran nadir şehirlerden.

Alıntıları Göster
    Dostum ben Laz'ım beyaz tenliyim. Üniversite için gelsem sorun olur mu? Siyasi olarak anarşistim.

Edit: Dicle üniversitesi hangi ilçede oluyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FırtınalıDenizinYolcusu -- 29 Kasım 2014; 1:06:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: IMEVILSTOPLAUGHING

quote:

Alıntıları Göster
    Yahu öyle bir konuşulmuş ki bilmesek yutturacaklar Türk-Kürt kardeşliği falan filan yürüyecek konu. Elimde olsa tanklarla girerim oraya. Gördüğüm yeri de dümdüz ederim. O Bağlar veletlerini de iyi bilirim. Diğer K*rt enikleri gibi ateş edilmeyeceğini o kadar iyi biliyorlar ki bu havaya giriyorlar. Değil enikleri büyük dedikleri bile bir M16 sesini yakından duysun, bakalım nereye giriyor. Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner.

• Diyarbakır'ı benzinleyip yakmak gerek.Gittiğimde taksicinin biri beyaz tenli olduğumu görünce direkt kazıklamaya çalıştı beni.Ülkeye yabancılaşmış bir şehir mümkünde dışarı çıkmayın oturun oturduğunuz yerde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-8EF5824CF

quote:

Orijinalden alıntı: Rise Against

Buket lahmacun tatlises lahmacun duruyor mu hala?Bir de seyrantepe lojmanlari nasil oldu anlatsana biraz

Tatlıses kapandı. Buket hala duruyor. Aslına bakarsan sadece durmuyor. Sahibi trilyoner oldu. Bildiğim kadarıyla sadece d.bakırda 13 şubesi var. Ve lahmacunları halen çok çok iyi.

Alıntıları Göster
    kardeşim ev arkadaşım diyarbakır'da büyümüş, anlata anlata bitiremiyor, inşallah gelme planım var. eğer nasip olursa yanına geleceğim bir kahve içmek isterim, gelme isteğimi uyandırdın, çok sağolasın. ser sera, ser çava

• quote:

Orijinalden alıntı: Bloc Party

Diyarbakırlıyım.İnsanların önyargılı olması umrumda değil açıkçası.Zaten şehre adım attıklarında mosmor oluyor çoğu.Gelip görsünler öyle karar versinler.Gelmeden konuşanlar yazdıklarıyla belli ediyor zaten.Neyini tartışayım gelip görmeyenin.

açıkçası dediğine katılıyorum gelmeden belli şeyler bilinemiyor, oraları gezmek de isterim ama tv'den şuradan buradan gördüklerimden sonra emin olamıyorum. yani gezmek istiyorum ama gözüm yemiyor doğrusu. çünkü karşımdaki insanları tanımıyorum ve ne türden tepki vereceklerini bilmiyorum. durup dururken riske de girmek istemiyorum.

dışarıdan geldiğim direkt anlaşılır ondan şüphem yok. hal hareket vs. olarak temkinli davranırım ondan da şüphem yok. ama böyleyken bile sırf oralı olmadığım için baskıya, saldırıya uğrayabileceğimi düşünüyorum.

sen diyarbakırlı olarak ''hayır öyle bir şey kesinlikle yok. birilerine bulaşmadığın, tahrik etmediğin sürece kimse sana dokunmaz ayrıca kürtler misafirperverdir'' şeklinde bir garanti verebilir misin? bir de neden ''mosmor olunduğunu'' açıklarsan sevinirim.

edit: bu gezip dolaşma işini diyarbakır merkezle sınırlı olarak düşünme. ilçeleri falan da kat içine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radar_ -- 29 Kasım 2014; 1:49:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: radar_

quote:

Diyarbakırlıyım.İnsanların önyargılı olması umrumda değil açıkçası.Zaten şehre adım attıklarında mosmor oluyor çoğu.Gelip görsünler öyle karar versinler.Gelmeden konuşanlar yazdıklarıyla belli ediyor zaten.Neyini tartışayım gelip görmeyenin.

açıkçası dediğine katılıyorum gelmeden belli şeyler bilinemiyor, oraları gezmek de isterim ama tv'den şuradan buradan gördüklerimden sonra emin olamıyorum. yani gezmek istiyorum ama gözüm yemiyor doğrusu. çünkü karşımdaki insanları tanımıyorum ve ne türden tepki vereceklerini bilmiyorum. durup dururken riske de girmek istemiyorum.

dışarıdan geldiğim direkt anlaşılır ondan şüphem yok. hal hareket vs. olarak temkinli davranırım ondan da şüphem yok. ama böyleyken bile sırf oralı olmadığım için baskıya, saldırıya uğrayabileceğimi düşünüyorum.

sen diyarbakırlı olarak ''hayır öyle bir şey kesinlikle yok. birilerine bulaşmadığın, tahrik etmediğin sürece kimse sana dokunmaz ayrıca kürtler misafirperverdir'' şeklinde bir garanti verebilir misin? bir de neden ''mosmor olunduğunu'' açıklarsan sevinirim.

İnsanları ırklarına göre "şu misafirperverdir şu tahrik etmesen bile öldürür" gibi bir tanım yapmak doğru olmaz.Genelde diğer büyük şehirlere nispeten anadoludan yetişmiş insanların çoğunluğunu oluşturduğu şehirlerdeki insanlar aile yapılarının gerektirdiği saygıdan dolayı misafirperverdir, ekmeğini paylaşır diyebiliriz.Diyarbakırda bu sözlerin içine girer elbette.Fakat Diyarbakır eskisi gibi değil artık bir büyükşehir.Büyükşehirde nasıl tanımlamalar yapıyorsan aynısı burda da geçerli.Evsizinden, hırsızına tabikide bu insanlar büyükşehirin birer parçası.Kısacası böyle bir garanti veremem.

Birilerine bulaşmak derkenki kastını çözemedim.Şu anda büyükşehirde nasıl bir yaşam sürdürüyorsan o şekilde Diyarbakır'da devam ettirmen sana ne gibi bir sıkıntı yaratabilir?İnsanlar tıpkı batıdaki gibi ekmeğinin derdinde, böyle şeyleri düşünmeyin.

Mosmor derken demek istediğim haberlerden duydukları kadarıyla kafalarında oluşturdukları önyargının ne kadar saçma olduğunu görmeleridir.Bunu gelip gören herkes yaşıyor.Modern yapılaşma, hizmet sektörü eskiye nazaran çoğu batı şehriyle yarışır konuma geldi.Bunlar güzel şeyler.

• teşekkürler ama bu cevabı doyurucu bulmadığımı belirtmeliyim.

tahrikten kastımın falan ne olduğunu biliyorsunuz aslında. açık açık da yazabilirim: sırf batılı olduğum için tacize maruz kalır mıyım? evsizden, hırsızdan bahsetmiyorum ben. onlar her yerde var elbette. salt siyasi sebeplerden ötürü başıma bir şey gelir mi?

sadece durumun nasıl olduğunu öğrenmek istiyorum. kafamda pek iyi bir tablo çizdiğim söylenemez ve umarım bu konuda yanılmışımdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radar_ -- 29 Kasım 2014; 2:13:42 >
  • quote:

teşekkürler ama bu cevabı doyurucu bulmadığımı belirtmeliyim.

tahrikten kastımın falan ne olduğunu biliyorsunuz aslında. açık açık da yazabilirim: sırf batılı olduğum için tacize maruz kalır mıyım? evsizden, hırsızdan bahsetmiyorum ben. onlar her yerde var elbette. salt siyasi sebeplerden ötürü başıma bir şey gelir mi?

sadece durumun nasıl olduğunu öğrenmek istiyorum. kafamda pek iyi bir tablo çizdiğim söylenemez ve umarım bu konuda yanılmışımdır.

Dostum ben Diyarbakır'da oturmuyorum.Biz şiveli konuşmuyoruz , normal Türkçe lisanımız var ve pek te çevreye benzediğimiz söylenemez.(Batıda yaşadığımız için olabilir).Her sene yaklaşık 2 ay kalıyoruz.Bizler de yabancı gibiyiz açıkçası.Böyle bir problem olsaydı biz hissederdik emin ol.

Siyasi olarak kimle münasebetin olacak ki sana taciz edecek?Dersen önüme gelenle tartışırım, o zaman bilemem.Türlü türlü insan var, kimisi katıdır, kimisi oturup irdelemek ister.Bu havada bir soru.İzmir Karşıyaka veya İstanbul Bakırköy , Bursa Nilüfer , Ankara Çankaya'da Akp lehine slogan atmak gibi düşün..Siyaset ayrıştırır zaten sen girme o meselelere.Gördüğün , tanıştığın insanlara "ben batıdan geliyorum, buraları merak ettim" dersen samimi yaklaşacağını temin edebilirim.Neticede önyargılarını kırmış bir insan olarak görülürsün, bu onları mutlu eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Son of Hades -- 29 Kasım 2014; 2:24:43 >

• quote:

quote:

Dostum ben Diyarbakır'da oturmuyorum.Biz şiveli konuşmuyoruz , normal Türkçe lisanımız var ve pek te çevreye benzediğimiz söylenemez.(Batıda yaşadığımız için olabilir).Her sene yaklaşık 2 ay kalıyoruz.Bizler de yabancı gibiyiz açıkçası.Böyle bir problem olsaydı biz hissederdik emin ol.

Siyasi olarak kimle münasebetin olacak ki sana taciz edecek?Dersen önüme gelenle tartışırım, o zaman bilemem.Türlü türlü insan var, kimisi katıdır, kimisi oturup irdelemek ister.Bu havada bir soru.İzmir Karşıyaka veya İstanbul Bakırköy , Bursa Nilüfer , Ankara Çankaya'da Akp lehine slogan atmak gibi düşün..Siyaset ayrıştırır zaten sen girme o meselelere.Gördüğün , tanıştığın insanlara "ben batıdan geliyorum, buraları merak ettim" dersen samimi yaklaşacağını temin edebilirim.Neticede önyargılarını kırmış bir insan olarak görülürsün, bu onları mutlu eder.

işte bu tür bir cevap istiyordum

dediklerin mantıklı geliyor. umarım kendi içimde birtakım şeyleri değiştirmemde yardımı olur. ve umarım bir gün o gezi
    için kendimi hazır hissederim

çok çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radar_ -- 29 Kasım 2014; 2:36:10 >

• quote:

quote:

quote:

işte bu tür bir cevap istiyordum

dediklerin mantıklı geliyor. umarım kendi içimde birtakım şeyleri değiştirmemde yardımı olur. ve umarım bir gün o gezi
    için kendimi hazır hissederim

çok çok teşekkür ederim.

Alıntıları Göster
    güzel konu olmuş. daha bol SS atarsan güzel olur. takipteyim.

• Yere düşen molotofları ne yapıyorsunuz falan
    Aldırmayın hocam okumak çok hoşuma gitti gitmek nasip olur umarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vahocan -- 29 Kasım 2014; 4:30:59 >
  • kim ne derse desin izmir.

• İcilecek mekan var mi pub falan?

• quote:

Orijinalden alıntı: A.Samed.Y

quote:

Orijinalden alıntı: İsaac Newton

quote:

Genelleme yapmıyorum,polisleri neden sevmiyorsunuz ?

Dostum,genel olaral polisleri sevmiyorlar.
    Askere karşı daha bir sıcak kanlılık var sanki; Lakin polisi sevmiyorlar. Şehir içindeki toplumsal olaylardan olabilir diye düşünüyorum.
    Sevdikleri polisler varmış; Gaffar Okan millet tarafından çok sevilirmiş. O da bildiğiniz gibi hayatını kaybetti.

gaffar okkan mite fayda sağlamaya başlayınca pkk ergenekon çalışması sonucunda adamı harcadılar bilmem hatırlarmısın

Pkk ergenekon catismasiymis.. Pkk akpdir o, pkk ile masaya oturan sizlersiniz yedigi ictigi ayri gitmeyen apo'ya sayin diyen sizlersiniz ergenekon palavraniza da kimse inanmiyor artik gecin bunlari komik olmayin

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-8EF5824CF

quote:

Orijinalden alıntı: Rise Against

Buket lahmacun tatlises lahmacun duruyor mu hala?Bir de seyrantepe lojmanlari nasil oldu anlatsana biraz

Tatlıses kapandı. Buket hala duruyor. Aslına bakarsan sadece durmuyor. Sahibi trilyoner oldu. Bildiğim kadarıyla sadece d.bakırda 13 şubesi var. Ve lahmacunları halen çok çok iyi.

Alıntıları Göster
    İnsanları bayağı kültürlüymüş öyle diyorlar. Doğru mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Carvajal

quote:

quote:

quote:

Askere karşı daha bir sıcak kanlılık var sanki; Lakin polisi sevmiyorlar. Şehir içindeki toplumsal olaylardan olabilir diye düşünüyorum.
    Sevdikleri polisler varmış; Gaffar Okan millet tarafından çok sevilirmiş. O da bildiğiniz gibi hayatını kaybetti.

gaffar okkan mite fayda sağlamaya başlayınca pkk ergenekon çalışması sonucunda adamı harcadılar bilmem hatırlarmısın

Pkk ergenekon catismasiymis.. Pkk akpdir o, pkk ile masaya oturan sizlersiniz yedigi ictigi ayri gitmeyen apo'ya sayin diyen sizlersiniz ergenekon palavraniza da kimse inanmiyor artik gecin bunlari komik olmayin

:)

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Tayyip in bunla ilgili lafi yok galiba, bi anda kesildi sesin. Malum o konusmayinca fikirsizsiniz anca gulucuk koyarsiniz boyle

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Tayyip in bunla ilgili lafi yok galiba, bi anda kesildi sesin. Malum o konusmayinca fikirsizsiniz anca gulucuk koyarsiniz boyle

:) :) :)

• quote:

Orijinalden alıntı: sucukcu-

hocam bir ögretmen için güvenli mi?insanların ögretmenlere karşı bakışı nasıl?belki oraya atanırımda taklaya gelmiyek

Hiç güvenilir değil

Ablam Diyarbakır Silvanda öğretmenlik yaptı. 3-4 Arkadaş bir evde kalıyolardı. Ablamın arkadaşının okulunu bombaladılar abartmıyorum bildiğin yakıp yıktılar. Ablam silvanda şehir merkezinde kalıyordu mayıs - haziran aylarında her gece bomba patladığını söylüyordu. Hatta işin kötü kısmı yaz tatilinde bize gelmişti evin yanındaki stadyumda konser vardı havai fişek patlayınca korkudan bağırarak uyanmıştı. Allaha şükür tayini bulunduğumuz ile çıktı da rahatladık.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.