Şimdi Ara

Diyarbakır'da yaşıyorum. Merak ettiğiniz her şeyi sorabilirsiniz(Son SS'ler geldi) (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
791
Cevap
32
Favori
37.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
90 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mht21

hocam nerde kaliyorsunuz?

Diyarbakır'da kalıyorum

@hardman01 yemekleri çok lezzetlidir. Özellikle ciğer ve tavası meşhurdur
    @Blue_Low korkacak bir durum yok. istanbuldan daha güvenlidir
  • Kürt Türk Sunni Alevi Laz vb... diye ayrılan Tüm halk kendi halkımız.
    Olurda 3.dünya savaşı çıkarsa Birleşik devletler yada israil orduları memlekete girerse, Siz yine Devam edersiniz, Kendinizden olmayan mezhepleri öldürmeye
    ama şunu da bilin ki , Avrupadan asyaya asyadan amerikaya hiç bir kıtadaki Sömürge güçleri , 'ay şurda kürt çok burası kalsın ,yada türkleri öldürmeyelimmi acaba , yada burada sunni var burayıda işgal etmeyelim yada şurada lazlar var olmaz ya , aleviler kalabilir mi acaba ,
    diye düşünmez Hakkariden edirneye dümdüz ederler.
    politikacıların hepsi akp den mhpden chpden hdpden Halkları ayırmalarına müsade etmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuKurgusu -- 16 Mayıs 2015; 16:06:36 >
  • Kaçak çay,sigara falan almayın kardeşim.Bunların parasının bir kısmı teröristlere gidiyor.
  • Ne ekerseniz onu biçeceğiniz bir şehir.
    Siz Diyarbakırlı bir insana nasıl yaklaşırsanız o da size aynı yaklaşacaktır.

İşim gereği 20 günde bir Diyarbakır-Batman-Mardin gezerim. Kesinlikte gidin ve insanlık görün
    Yemeklerin lezzetini alın.
    Mesela 10 TL ye Dağkapı da ciğer yiyin. 15 gün sonra tadı aklınıza gelir ve tekrar gelmek istemezseniz ben birşey bilmiyorum.

Medyanın her söylediğine her gösterdiğine inanmayın.
    Benim tespitim şu yönde.
    Diyarbakır'da bir olay olduğu zaman Medya sadece DİYARBAKIR da OLAY diye veriyor haberi. Halbuki olay Diyarbakır ın kırsalında ve halkı ile alakası yok. Ancak İstanbul da bir olay olduğu zaman Mesela İstanbul Gazi Mahallesinde çatışma yada Ümraniye de saldırı diyor ve bölge belirtiyor.
    Diyarbakır sanayi sitesinede ( 2. ve 3. sanayi ) çok müşterim var. Ve hepsi olayları akşam eve gidince Medya dan öğreniyoruz diyorlar.

Size başımdan geçen bir olayı anlatayım
    6-7 ay kadar önce Batman da bir müşteri benimle irtibat kurdu.
    Telefon ile görüştükten sonra kendisini ziyarete gittim. Ancak gitmişken Diyarbakır ve civar illerde ki işlerimi de toplarım diye araba ile gittim.
    Diyarbakır'dan öğlen 2 de çıktım ve Batman da ki müşterime ben geliyorum dedim.
    Kendisi bana " Abi bana akşam 20:00 gibi gel dedi " ilk defa gideceğim için tedirgin olmadım değil.
    Neyse Diyarbakır - Batman 80 km yaklaşık 1 saat. Saat 16.00 gibi Batman'a girdim ve arabayı bir benzinciye çekip uyudum.
    Saat 20:00 de müşterimin dükkanına girdim. Selam sabah hoş beş derken abi yemek yiyelim dedi. Gittik yemek yedik ve 22:00 gibi dükkana geri geldik.

İşlerimizi hallettikten sonra ben müsade istedim. Saat 23:30 gibi.
    Abi yolum Antep'e kadar uzun bana müsade dedim.
    Kullandığı cümleyi aynen yazıyorum
    " Abi evde yatağın hazır. Bu gece misafirimsin"

Çok ısrar ettim kalmamak için anacak sonunda o kazandı ve kendisi beni bir otele yerleştirdi. Ödemesini yaptı ( Gerçekten çok utandım ). Resepsiyon daki arkadaş ile Kürtçe konuştular.
    İnanın kendimi KRAL gibi hissettim. İlgiden utandım. İnsanlar sizi memnun etmek için elinden geleni yapıyorlar.

Şimdi soruyorum size...İlk defa tanıştığınız birisine evinizi açar mısınız ? Benim kim olduğumu bilmeden tanımadan evini açacak kadar sıcaktır Doğu ve güneydoğu insanı. Gidin tanıyın ve sonra karar verin.
    Ve bu yemeklerin tadını çıkartın.

Ayrıca güvenli diye 4* 5* otellere para vermeyin.
    Dağ kapı meydanının hemen araka sokağında bir sürü otel var. Ve 2* otelde bile sizi kral gibi ağırlıyorlar. Ben Birkent otelde kalıyorum ve her gittiğimde en az 4 tane turist oluyor.

Not : Doğma büyüme İstanbulluyum. Ancak Osmaniyeli yim. Sanırım anladınız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haker01 -- 1 Nisan 2015; 1:32:00 >

• Resimlere bakınca epey yatırım yapılmış şehire,
    Şu Diyarbakır'a yapılan yatırımın üçte birini birazda Adanaya yapsalar ya...
    AVMleri bile Adana'dan fazla
  • Sen şu "CHP'liyim ama HDP'ye vericem" diyen kişisin demi?
  • madonnareis kullanıcısına yanıt
    Siyaset ile işim asla olmadı ve olmayacak.
    Çünkü hepsi birbirinin aynısı.
    35 yaşında yım ve hiç CHP li olmadım. Mesajımın sonunda nereli olduğum yazılı.
    Oradan çıkartabilirsin...
  • haker01 kullanıcısına yanıt
    Zaten sana demedim arkadaş konuyu açana dedim neyin kafasını yaşıyonuz.
  • ürüng ayıg toyon kullanıcısına yanıt
    Ben Osmaniyeli yim. Adana ya da çok sık giderim.
    Bizim yatırım sorunumuz yok. Halkımız tembel.
    Çoğunun tarlası var ve satıp yemek taraftarı.
    Gaziantep sanayisine bak ve Adana sanayisine bak.

Araları 250 km sadece.
    Gaziantep bu kadar ilerideyken Adana neden bu kadar geri kaldı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: haker01

Ben Osmaniyeli yim. Adana ya da çok sık giderim.
    Bizim yatırım sorunumuz yok. Halkımız tembel.
    Çoğunun tarlası var ve satıp yemek taraftarı.
    Gaziantep sanayisine bak ve Adana sanayisine bak.

Araları 250 km sadece.
    Gaziantep bu kadar ilerideyken Adana neden bu kadar geri kaldı ?

burdaki tarlara satın alınıp apartman dikiliyor sürekli...
    Adana karambolde kalmış bir şehir gibi ne ileri gidiyor nede geriliyor...
    Tuhaf bir şehir..
  • madonnareis kullanıcısına yanıt
    Kusura bakma :) Benim mesaja cevap yazdın sandım...
    Ama yeri gelmişken. Artık insanı Türk-Kürt-Laz-Çerkez-Alevi-Sünni-Hırıstiyan vs... diye ayırmadan sadece insan mı değil mi ? diye sorgulamak lazım.
  • gezmek isterim diyarbakırı . bakalım nasıl bir yermiş. pek çok doğulu arkadaşım oldu. kibar insanlardı. hepsi demiştarşcı
  • ürüng ayıg toyon kullanıcısına yanıt
    İşte sorun o zaten.
    Tarlayı ver. Site dik.
    Oradan 5 daire al.
    1 inde sen otur
    4 ünü kiraya ver yada sat parasını bankaya koy.

Çalışma ve üretme yok...Bu yüzden ilerleyemiyoruz.

Anteplilerin demesi " Biz 6 gün çalışırız 1 gün yeriz Ağam "
  • Mutlaka gez derim ve ciğer kebabı yemeden dönme
  • O zaman niye hdp her zaman birinci parti çıkıyor pkk nın partisi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gezdim Geldim

Henüz yeni ama inceleyebilirsiniz.
    Elimden geldiği kadar çok detay vermeye çalışıyorum
  • Herkes Diyarbakır özellikle güneydoğu insanını övmüş ama İstanbul esnafı kürt arkadaşlar ile neden ticaret yapamıyor, genelleme diyebilirsiniz ama bu adamların dürüstü 1000 de 1 dir.GOP da büyümüş biriyim kürtşerin içinde büyüdüm ve Diyarbakır halkı ile anlatılanla hiç bir alakası yok İstanbul havasını alan kürtler bozuluyor herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apollon -- 1 Nisan 2015; 1:51:14 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: haker01

İşte sorun o zaten.
    Tarlayı ver. Site dik.
    Oradan 5 daire al.
    1 inde sen otur
    4 ünü kiraya ver yada sat parasını bankaya koy.

Çalışma ve üretme yok...Bu yüzden ilerleyemiyoruz.

Anteplilerin demesi " Biz 6 gün çalışırız 1 gün yeriz Ağam "

planlı ve sistemlide dikilmıyor o binalar,rastgele baştan savma yapılıyor,
    resimdeki yere Adana'nın en lüks binalarını dikiliyor.Hani nerede yaya yolları bisiklet yolları...?Onları geçtim en azından planlı olsaymış?

Buralardan dolmuşla geçerken içimden sövüyorum bir şehrin en lüks binalarının dikilidiği bölge nasıl bu kadar plansız ve dandik oalbilir diye...

buda başka ülkeden bir örnek

• Diyarbakır da yaşıyorum. Özellikle yemek yeme ve damak tadı konusunda kendimi uzman hissediyorum. Et yemekleri yönünden harika bir şehir. İsteyene mekan tavsiyesinde bulunabilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apollon kullanıcısına yanıt
    Ne tesadüftür ki bende batı insanı ile ticaret yaparken zorlanıyorum.
    Çek yazarken eli titriyor
    Sen arayıp sormazsan borçlu ise seni arayıp sormuyor. Mala ihtiyacı olduğu zaman sabah 08:30 da başlıyor aramaya.
    Benim vadem belli mi ? Belli. Fatrura kesilmiş mi ? Evet kesilmiş.
    Ben senden 10 gün sonra ödeme almaya gelsem senin vaden belli 2 ay sonra gelsem senin vaden belli. Neden hala 15-20 günün hesabını yapıyorsun. Eninde sonunda sen ödeyeceksin o parayı.

Ben 1500 TL için adama haciz yolladığımı bilirim. Yada Bazı esnaf Doğu yada Batı farketmez 28.000 Tl alacağım var. Adam 30.000 yazar vadesini 10 gün uzun yazar. Onu görmezsin.Ve mantık şu "Abi nasılsa ticaret yapıyoruz. Bu defa sen bana borçlu kal " :)

Her yerde ticaretin iyisi de var, Kötüsü de
    Ben hep iyilere denk geldim anlaşılan.

Ticaret başka bir boyut arkadaşım. En güzel ticareti ben Erbil de Kürt ler ile yaptım. Fiyat belli adet belli.
    Ver parasını al malını. Ve Irak esnafı Türk mallarına tapıyor adeta. (2009-2010 da böyle idi. Şimdi nedir bilmiyorum)

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.