Şimdi Ara

Diyarbakır'da yaşıyorum. Merak ettiğiniz her şeyi sorabilirsiniz(Son SS'ler geldi) (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
791
Cevap
32
Favori
37.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
90 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: İtalyada Bir Türk Köylüsü

quote:

Orijinalden alıntı: İsaac Newton

quote:

Orijinalden alıntı: İtalyada Bir Türk Köylüsü

ordan dışarı çıkma yeter

Ben iyi duygularımla bir konu açtım.
    Sen ise politik duygularınla konuyu boğmaya çalışıyorsun.
    Bu yaptığın hiç etik değil.

diclede askerlik yaptım diyarbakırın ili ve ilcesi dahil heryeri bilirim insanlarınıda o yüzden dedim orayı terketme diye ben öyle muhteşem yeri terketmem kütltür seviyesi olsun çalışma şartları olsun hayvan sevgisi olsun mükkemel bi yer

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• %79. bide kastamonuya bak 10 da 1 i bile değil. boşuna emek vermişler . millet cenneti yaşayıp nankörlük yaparken biz sürünüyoruz ne adam akıllı dolmuşumuz ne adam akıllı parkımız bahçemiz var
  • Vay bee vay be ne günlerdi 4 sene kaldım büyük bir önyargıyla gittim şehirde
    çok güzel bir sehir diyarbakır inşallah bir daha gitmek isterim

• Burma kadayıfın kilosu şuan kaç ₺ acaba? Ben Üniversiteye başladığım yıl 4 ₺ idi mezun olduğumda 14₺ye kadar çıkmıştı.

• İstediğin kadar fotoğraf at, ülkemizde bana değersiz gelen şehirlerden biri

• Bu tür konular tamamen ön yargıları yıkmak bildiğimiz gerçekleri unutturmak doğu sempatizanlığı yaratmak için açılır tvler de gösterilir konuşulur. Okuyun geçin fakat orda farklı bir devlet kurmak istediklerini ve bunu T.C toparaklarından kopararak yapmak istediklerini de unutmayın.

Yıllarca asker polis hertürlü devlet memurlarına ne tür karşı hareketler yapıldığını da unutmayın o topraklarda kaç bin şehit verdiğimizi unutmayın.

• Beşeri ve coğrafi olarak cennet gibi yer ama insani olarak ele alırsak at nükleeri gitsin.

• Doğuda yaşarken herkes aynıydı arkadaşlarımın türk,kürt,arab, olduğunu bilmezdim bile

Batıya geldi her gün kürt doğu sobetleri valla sıkıldım :) Çadırda mı yaşıyosunuz diyenler çıktı :) Burdakilerden daha modern yaşaıyoruz (Sahil Knetleri hariç) herkes bizi Elinde kaleşnikof ile dağda yaşıyor sanıo
  • Theologist kullanıcısına yanıt
    O tren kaçtı kardeş..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rindaman

O tren kaçtı kardeş..

Ne treni?

"Cahillik eğitimle aşılır...."

"Giden öğretmenler kovuldu, öldürüldü cahil kalsın diye millet... "

yıl 2015 adamlar özerklik kafasındalar, eskiden kürdistan renklerini zor görürdük. Şimdi bu insanlar değişmez, eli kulağında kürdistan hayallerinde..
  • quote:

yıl 2015 adamlar özerklik kafasındalar, eskiden kürdistan renklerini zor görürdük. Şimdi bu insanlar değişmez, eli kulağında kürdistan hayallerinde..

O kuklaları Yöneten kim sence? En güzel kukla oynatabildiğin kukladır...

Böl Parçala Yut bilir herkes bunu ama göremez gözleri kitap görmemişler...

http://german.rizgari.com/modules.php?name=News&file=print&sid=4209

bence mesele petrol..
  • quote:

Orijinalden alıntı: tevafuk_06

Burma kadayıfın kilosu şuan kaç ₺ acaba? Ben Üniversiteye başladığım yıl 4 ₺ idi mezun olduğumda 14₺ye kadar çıkmıştı.

Yeşil burmaya mı diyorsun ? Nasıl 4 lira la ? Yeşil burma çok pahalıdır. 14 lira olan yerin adını ver gidip kurutayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

Bize ne bundan hala anlamış değilim.Asker,memur haricinde tek tük saymazsak yaşayan yok Türk olarak orada, göç sürekli batıya Mersin gibi şehirlerde bundan 20 sene önce Kürt yokken bugün belediye başkanı çıkacak seviyedeler,keza yine Antalya,Aydın,İzmir gibi yerlerden milletvekili, hoş ben çıkarmasın göçmesin demiyorum da bir ipte iki canbaz oynamaz, Kürdistan benim Türkiye hepimizin mantığındalar da biz Türklere ne oluyor onu anlamış değilim. Gitmediğim,yaşamadığın toprağın bekçiliğini yapacağız diye uğraşıyoruz tabi giden para,harcanan emek,insan hayatı da cabası. Aynı hatayı Osmanlıda yaptı, az kalsın evdeki bulgurdan ( Anadolu yani) oluyordu.Yapalım referandum bitsin gitsin bu iş, siyasi parti HDP bunun dağdaki silahlı gücü gerilla böyle demokrasi,böyle devlet mi olur.Daha ne kadar doğunun bekçiliğini yapacağız anlamış değilim,girin feys gibi sitelere neler diyorlar neler bizim hakkımızda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 22 Haziran 2015; 0:27:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

quote:

quote:

Bize ne bundan hala anlamış değilim.Asker,memur haricinde tek tük saymazsak yaşayan yok Türk olarak orada, göç sürekli batıya Mersin gibi şehirlerde bundan 20 sene önce Kürt yokken bugün belediye başkanı çıkacak seviyedeler,keza yine Antalya,Aydın,İzmir gibi yerlerden milletvekili, hoş ben çıkarmasın göçmesin demiyorum da bir ipte iki canbaz oynamaz, Kürdistan benim Türkiye hepimizin mantığındalar da biz Türklere ne oluyor onu anlamış değilim. Gitmediğim,yaşamadığın toprağın bekçiliğini yapacağız diye uğraşıyoruz tabi giden para,harcanan emek,insan hayatı da cabası. Aynı hatayı Osmanlıda yaptı, az kalsın evdeki bulgurdan ( Anadolu yani) oluyordu.Yapalım referandum bitsin gitsin bu iş, siyasi parti HDP bunun dağdaki silahlı gücü gerilla böyle demokrasi,böyle devlet mi olur.Daha ne kadar doğunun bekçiliğini yapacağız anlamış değilim,girin feys gibi sitelere neler diyorlar neler bizim hakkımızda.

Bir kaç milyon Zaza, Kaç yüz bin Süryani var biliyor musun, Musul Kerkük bile ÇOĞU Türkmen.

Diyarbakır Çüngüş neredeyse tamamı Türkmen, MHP başkan yardımcısı Oktay Vural bile Diyarbakırlı.

Zaten amaç sizi kurtulalım verelim moduna getirmek yıllarca yapılan bunun için.

Dünya'nın en değerli Toprakları ve Madenleri, hayaliniz durur...

• ah be ya son 35 gün kaldı sabırsızlanıyorum çok özledim memleketimi 10 yıldır gitmedim
  • quote:

Bir kaç milyon Zaza, Kaç yüz bin Süryani var biliyor musun, Musul Kerkük bile ÇOĞU Türkmen.

Diyarbakır Çüngüş neredeyse tamamı Türkmen, MHP başkan yardımcısı Oktay Vural bile Diyarbakırlı.

Zazaların çoğunun görüşü örgüte yakındır,Solhan,Bingölün birazı biraz da Çüngüş taraflarından destek vardır devlete o kadar,Dersim,Lice vs buraların görüşü belli zaten.Çüngüş'te Türkmen kalmadı artık çoğunluk Zaza. Süryanilerde soykırıma uğradık diye ortalıkta geziyor peki onu biliyor musun? Tabi suçlusu Türkler tabi yine. İsveç tanıyan ülkelerde bir tanesi örneğin. O senin yazdığın Oktay Vural zamanında Van'da da yerli halk yaşıyordu,geçti o devir artık. Kalmadı oranın merkezinde Türk.

Yaşım 30'un üzerinde ve doğuda birçok kişiden fazla yaşamışımdır belki batı insanı olarak ( asker ve polis değilim bu arada), toprağı da onların olsun madeni de. Sadece orada olan karakollardaki askerimizin yemek parası ile ülke kalkınır,geçtim diğer masrafları.

Merak etme böyle giderse doğu olduğu gibi kalacak, ama batı doğu olacak. Aynı Oktay Vural,Ziya Gökalp gibi mazi de kalan günlerde diyeceksin ki burada zamanında şunlar şunlar vardı diye.Doğunun bize hiçbir hayrı yok,zamanında stratejik önemi var diye elde tutuldu ama artık öyle bir durumda yok,anca bekçiliğini yapıyoruz başka bir işe yaramıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

quote:

Zazaların çoğunun görüşü örgüte yakındır,Solhan,Bingölün birazı biraz da Çüngüş taraflarından destek vardır devlete o kadar,Dersim,Lice vs buraların görüşü belli zaten.Çüngüş'te Türkmen kalmadı artık çoğunluk Zaza. Süryanilerde soykırıma uğradık diye ortalıkta geziyor peki onu biliyor musun? Tabi suçlusu Türkler tabi yine. İsveç tanıyan ülkelerde bir tanesi örneğin. O senin yazdığın Oktay Vural zamanında Van'da da yerli halk yaşıyordu,geçti o devir artık. Kalmadı oranın merkezinde Türk.

Yaşım 30'un üzerinde ve doğuda birçok kişiden fazla yaşamışımdır belki batı insanı olarak ( asker ve polis değilim bu arada), toprağı da onların olsun madeni de. Sadece orada olan karakollardaki askerimizin yemek parası ile ülke kalkınır,geçtim diğer masrafları.

Merak etme böyle giderse doğu olduğu gibi kalacak, ama batı doğu olacak. Aynı Oktay Vural,Ziya Gökalp gibi mazi de kalan günlerde diyeceksin ki burada zamanında şunlar şunlar vardı diye.Doğunun bize hiçbir hayrı yok,zamanında stratejik önemi var diye elde tutuldu ama artık öyle bir durumda yok,anca bekçiliğini yapıyoruz başka bir işe yaramıyor.

Atatürk barajından tut Dicle nehrinin yatağında bulunan hazinelere kadar, Mezopotamya tüm batının iştahını kabartırken, Adam okyanus ötesinden gelip milyar dolarlar harcarken, senin elindeki üstüne milyonlarca şehit kanı dökülmüş toprağı vermen hangi insanlığa sığar sorarım sana!

Not: Diyarbakırlıyım, Zazayım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.