Şimdi Ara

Diyarbakır'da yaşıyorum. Merak ettiğiniz her şeyi sorabilirsiniz(Son SS'ler geldi) (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
791
Cevap
32
Favori
37.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
90 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • k*rtseverseniz gidin aksi halde yaşanmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: ieyegosubu

Eyvallah iyi yazmissinda bi ögrenci falan gider burdan etkilenip,pisman olur.Halki zil zurna kör cahildir arkadaşlar.Bu insanlarin savunulcak yeri yoktur.

Cahillik eğitimle aşılır....

Giden öğretmenler kovuldu, öldürüldü cahil kalsın diye millet...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üniversite okurken Diyarbakır'lı arkadaşlarım olmuştu, çok modern insanlardı ve hep konuşurduk. Diyarbakır gerçekten çok büyük ve güzel bir ilimiz, işte gelişmişlik sayesinde terör olayları ( Güney doğuya oranla ) daha az oluyor. Keşke her ilimiz böyle olabilse, keşke yapsalar veya yaptırsalar. İnsanlar medeniyetin ve özgürlüğün tadını tattıktan sonra kavgayı terörü istemeyecektir.
  • Ben asker çocuğuyum. Kaç masumun öldürüldüğü, türk bayrağının asılamadığı yer benim için nasıl isterse öyle olsun sevmem. Keşke zamanında ailem daha çoğunu öldürseymiş teröristlerin. Bana gelipte kürt felan demeyin. Kürt ayrı, terörist ayrı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oo k*rtgrad alirim bi dal

• Yorum yapan arkadaşların yazılan o kadar şeye cevap vermek yerine dönüp dolaşıp "Diyarbakır'da Türk bayrağı yok,yok edelim gitsin" şeklindeki açıklamaları da çok komik gerçekten.
    Diyarbakır'da tarihte ilk defa HDP'nin Diyarbakır mitinginde sürüyle Türk bayrağı vardı. Buna rağmen bombalarla o insanları parça parça ettiler(Kendim gördüm)
    Yanisi bayrak falan bahane arkadaşlar. Bu insanlara karşı zihinlerinzde radikal bir değişiklik olmadığı müddetçe,siz onlara düşman gözüyle bakacaksınız,onlar da size bakacaktır.
    Konuyu daha fazla siyasi,politik argümanlarınızla da dallayıp budaklandırmayın.
  • Diyarbakırlı olarak sorunuz varsa cevaplayabilirim.
  • Günü birlik gelmek isterim müsait bir zamanda, gezdireceksen.

• quote:

Orijinalden alıntı: uclupriz

Günü birlik gelmek isterim müsait bir zamanda, gezdireceksen.

Baş göz üstünde yerin var
  • diyarbakıra gezmek için hiç korkmadan gidilip gezilebilir dışardan geldiğiniz belli olunca insanlar sizi sıcak ve misafirperver karşılıyor ama çok büyük ulaşım sıkıntısı var ,hem belediye otobüsü hemde özel dolmuş sayısı çok az ve mevcut olanları da hınca hınç dolu. il garajından ilçe garajına gitmek için 2-3 dolmuş değiştrimek gerek ve her dolmuşu 15-20 dk civarı bekliyorsunuz halbuki mesafeler hiç uzun değil, ayrıca elinizde bavul vb varken dolmuşa binecekseniz bittiğinizin resmidir , dolmuşla otobüsle uğraşmayayım taksiye bineyim derseniz taksiciyi iyi seçin yerlilerin tavsiye ettiği taksilere binin çünkü çoğu taksimetre açmıyorlar ,ilçelere giden otobüs ve özel dolmuşlar öğlen 2-3 gibi son seferini yapıp bitiyor en büyük ulaşım sıkıntısı da bu.

konuyu açan arkadaşım ve diğer diyarbakırlılar bu lafım sizlere: belediyeye başvuruda bulunup hem ilçelere giden otobüs sayısınız artırılması ve hem de garajlar arası tek vesait dolmuş ve belediye otobüsü seferi konulması ,mevcut hatların il içi sefer saylırarının artırılması isteklerinde bulunursanız çok makbule geçer

1 yıldır diyarbakırdayım ama ulaşım sıkıntısı yüzünden hala diyarbakır merkezi hiç gezemedim, surlara hasanpaşa hanına gidemedim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: awdasase

quote:

Orijinalden alıntı: gsemre

Kaçak bedeli o bölgede oturan abonelerden tahsil ediliyor. Siz rahat olun.

Benim evim Kayapınar'da. Bu bölgede kaçak oranı çok çok düşük ve elektrik faturam önceki mesajlarda da bahsettiğim gibi kış 95 TL yaz 195 TL civarı geliyor.

Aynı elektriği bağlar da kullanan teyzem ve eşi 350 TL elektrik faturası ödüyor.

Yine aynı elektriği Silopi (Şırnak'ta) oturan arkadaşım ve eşi 500 TL olarak ödüyor.

Cefasını çeken biziz şikayet eden batıdaki arkadaşlar. Biraz araştırıp öyle yorum yapın. Öyle ne idüğü belirsiz gazete haberleriyle gelmeyin.

Yapmayın gözünüzü seveyim, bir haneye (eve) bu kadar fatura gelmesi imkansızdır!
    Faturayı buraya ekleme imkanınız varsa bakmak isteriz dediğiniz kadar varmı diye.

Dedaşın sitesinde borcunuzu gösteren bir kısım vardır bende bekliyorum faturayı. Aydemin sitesinde var çünkü böyle bi özellik

• İsaac Newton kullanıcısına yanıt
    Bombayı koyan pkk lılar ölen kürtler oylar yine hdp ye. Rezilliği çekmeye müstehak bir halk. Adam 99 terör saldırısına iş makinelerinin yakılmasına, pkk nın dağa kaçırmalarına rağmen hava limanını açıyor oylar hedepiiii.

• quote:

Orijinalden alıntı: snakefatih

Bombayı koyan pkk lılar ölen kürtler oylar yine hdp ye. Rezilliği çekmeye müstehak bir halk. Adam 99 terör saldırısına iş makinelerinin yakılmasına, pkk nın dağa kaçırmalarına rağmen hava limanını açıyor oylar hedepiiii.

Pkk koysa en az 10 kez ispatlanırdı
    Sen buna inanıyor musun cidden?

• tavukjack kullanıcısına yanıt
    Bombayla arası iyi olan pkk ve dhkpc den başka örgüt var mı ikisi de terör örgütü. Maksat bizi engelliyorlar algısı oluşturup kürtlerin oyunu hdp de toplamaktı başarılı oldular. Atatürkçü laik vatansever olduğunu savunan Türklerden bazıları bile bomba patladı oylar hdp ye dedi. Algı başarılı oldu.

• quote:

Bombayla arası iyi olan pkk ve dhkpc den başka örgüt var mı ikisi de terör örgütü. Maksat bizi engelliyorlar algısı oluşturup kürtlerin oyunu hdp de toplamaktı başarılı oldular. Atatürkçü laik vatansever olduğunu savunan Türklerden bazıları bile bomba patladı oylar hdp ye dedi. Algı başarılı oldu.

Abovv einstein mit jitem derin devlet araştır bakalım amaçları isyan çıkartmaktı çıkartamadılar.
    Patlamadan sonra olay çıkmadığı halde halkın üstüne süren tomaları açıkla bana

• adamlara bak pkk lilar barış Pıtırcıgi yaptılar ya başka bişey demiyorum

• tavukjack kullanıcısına yanıt
    Anladık aynı tarafta değiliz ne desem boş. İşi devlete ıvıra zıvıra yık. Pkk yı görme.

• quote:

Anladık aynı tarafta değiliz ne desem boş. İşi devlete ıvıra zıvıra yık. Pkk yı görme.

İnsan olmak için aynı tarafta olmaya gerek yok adamların amacı diyarbakırda olay çıkartıp bunların amacı belli demekti

• quote:

Orijinalden alıntı: memeti

ben Tekirdağlıyım,

bızım koye zamanında 4-5 aile geldı dıyarbakırdan. kan davasından kaçmışlar. yerleştıler, çoğaldılar. yıllardır bızım trakya halkı, olsun be onlarda bızım evladımız derler. ayrı gayrı yapmazlar. hatta koy kahvesını son 2 yıldır onlar ısletıyor. ve hatta bızım göçmen dılını öğretmısler arkadaslara, adamlar nerdeyse kürtçeyı unutacaklar.

hallerınden memnunlar, hayatları guzel. daha ne kavgaları olmus Türklerle ne mevzuuları.

pekı neden acaba doğuda aynı muamele Türklere yapılmıyor sence. ben sadece fıkrını merak edıyorum. yoo aynı muamele yapılıyor deme, öldürülen asker ve öğretmen gıbı polıs gıbı memurları bılıyoruz.

arkadasım lıcede gorev yaptı as. tegmen olarak 2 yıl. neler anlattı anlatmak ıstemem burda.

sadece senın fıkrını soruyorum olayın aslı nedır? sence neden boyle, varmı bır gozlemın?

Bende Tekirdağlıyım ana ve baba tarafı Bulgar göçmeni.Genel olarak Trakya insanı sıcak sizin durum bence birazda ondan kaynaklanıyor.Mesela İstanbula falalan gitseydiler aynı muameleyi göremezdiler.

• adın bahtiyar mı ?
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.