Şimdi Ara

Diyarbakır'da yaşıyorum. Merak ettiğiniz her şeyi sorabilirsiniz(Son SS'ler geldi) (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
791
Cevap
32
Favori
37.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
90 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Midowex

http://www.gazetevatan.com/bakan-yildiz--kacagin-faturasini-batiya-odetiyoruz-443553-ekonomi/

ben kimin ödediğini iyi biliyorum kardeş bi bu değil benim kürte dediğim bişe yok insan olsun sütü bozuk olmasın yeter terör olsun o olsun bu olsun şu olsun

Küçük bir orandır belki ama bizim her ay 200 TL fazla ödediğimiz gerçeği Batı'da olsaydı isyan çıkardı eminim.

Gelişme yok mu? Tabi ki var, kaçak oranı düşüyor... Bu devletin iradesine de bağlı, sütü bozuk insan çok ülkede, bu sindirerek değil eğitimle düzelir ancak.

Yıllara göre kaçak oranındaki azalmayı görüyorsunuz. Eğitim tek yol.

http://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CBsQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.epdk.org.tr%2Fdocuments%2Ftarifeler%2Fduyuru%2Fkayipkacak%2Fkayip_kacak.doc&ei=uDxKVYzWFoa8swHQu4DwCA&usg=AFQjCNG12fHBxMh4wNnK3uNqkuFADMxoSg&sig2=rAvLPp0r95zldiAYghhjcg

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Örümcek kafalı ırkçı zihniyetlerle muhatap olmayın arkadaşlar.Şikayet butonunu kullanın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diyarbakırlı bir tane arkadaşım vardı. Atatürk'e,Türklüğüme,Cumhuriyete küfür eder beni taciz ederdi lafları ile. Arkadaşlığımız bozulmasın diye alttan almaya çalışırdım. En sonunda yol verdim. Özal döneminde doğu illerimize yerleştirilen kürtler şimdi bizden toprak istiyorlar. Babannem de kürt ama Cumhuriyeti,Atatürk'ü sever. Kürtçe de bilir, okuma yazması yoktur. Bu vatanın resmi dilinin Türkçe olduğunu bilir ve çok da güzel Türkçe kullanır. Her kürt bir değil ama her türlü kötülük kürtlerden çıkıyor nedeni ise politikalar ve sokaklar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LordusGavadus

hocam şöyle güzel kızların takıldığı bi mekan söylermisiniz?

hocam?

• Ağır sanayi bölgelerindeki fabrikaların kullandığı kaçak elektrik oranı çok daha fazladır.
    Örneğin;Marmara bölgesindeki bir tek fabrikanın kullandığı kaçak elektrik tüm Mardin ilinden fazladır.
    Elbette kaçak elektrik kullanan vardır;ama sanki Türkiye'deki tüm kaçak elektriği bölge halkı kullanıyormuş gibi bir algı oluşturmak haksızlıktır.
    Teşekkürler
  • İsaac Newton kullanıcısına yanıt
    yav he he ortadoğunun en büyük avmsiymiş The dubai mall dünyanın en büyük avmsi ve ortadoğuda

• Ücretsiz elektrik ve su kullanırsam bu ülkede ki her şehri bir Diyarbakır yaparım , her kafede müşteri memnuniyetini el üstünde tutarım.

Buradakiler ve bu mantıkta olanlar yüzünden bir çocuğumuza 2 çift ayakkabı alabilecekken 1 çift ayakkabı alabiliyoruz onu da düşünerek alıyoruz.

haram zıkkım olsun.
  • Yere düşen biji bijileri napiyonuz?

• Usta birliğim kırklarelidir. 2008'de dış görev çıktı diyarbakıra. 1 haftada hazırlıklarımızı yapıp önce istanbul 1. orduda 3 gün kaldık, bu 3 gün sürede 50-60 vagonu hazırlayıp birkaç üst rütbelilerin gözyaşlarıyla uğurlanarak, kara trenle yola çıktık. ilk gece ankarada konaklayıp sivasa kadar yol aldık. Sivastada 1 gece tren içinde konaklayıp malatyadan diyarbakıra 3 günlük tren yolculuğu ile vardık. 6-7 ay dış görev olarak askerlik yaptım diyarbakırda.

Hafta sonu izinlerinde ofis'te takılırdık çoğu zaman. İnternet kafelerde internetin saati 1 tl idi o zamanlar. Kır pidesi, hakiki çiğ köftesi, çikolata aromalı kaçak sigarası, kaçak (klonlanarak kullanılabilen) cep telefonları meşhurdur.

Diyarbakır denince benim aklıma askerlikte geçirdiğim günlerim gelir. Hey gidi güzel günler...
  • Kaçak bedeli o bölgede oturan abonelerden tahsil ediliyor. Siz rahat olun.

Benim evim Kayapınar'da. Bu bölgede kaçak oranı çok çok düşük ve elektrik faturam önceki mesajlarda da bahsettiğim gibi kış 95 TL yaz 195 TL civarı geliyor.

Aynı elektriği bağlar da kullanan teyzem ve eşi 350 TL elektrik faturası ödüyor.

Yine aynı elektriği Silopi (Şırnak'ta) oturan arkadaşım ve eşi 500 TL olarak ödüyor.

Cefasını çeken biziz şikayet eden batıdaki arkadaşlar. Biraz araştırıp öyle yorum yapın. Öyle ne idüğü belirsiz gazete haberleriyle gelmeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ragnar

Sizde Diyarbakır ve oranın insanı hakkında ki düşüncelerinizi yazar mısınız? 6 sene az değil, birde sizden duyalım.

Diyarbakır öncelikle her ne kadar batıdan giden kişilerin " çok güzel tarihi var , çok güzel şehir " gibi cümlelerine katılmıyorum. Hem insanları hem de şehri berbat. Surlara çıkayım dedim merdivenlere sıçan mı dersiniz , işeyen mi dersiniz,biralar mı dersiniz , ne derseniz diyin . Leş bir yer. Hele ki Batıdan gittiyseniz Allah kolaylık versin.
    Pazar alışverişine çıkan istanbullu birisi ise ürünün fiyatının üstünde fiyat söylüyorlar.(şiveden anlıyorlar) . Abla sen nerelisin diye direkt soruyorlar.İçinizden "böyle saçma şey mi olur" dediğinizi duyar gibiyim .Ama gerçekler bunlar.
    Ben 9-15 yaşları arasında orada durdum.Okul hayatım berbat geçmişti.Sınıfta 3 Türk vardı.Ben ve 2 tane asker çocuğu.Bizi resmen dışlıyorlardı.Çok dayak yemişliğim vardır.Bazı y.... hocalar da bize düşmandı . Resmen başka ülkede gibisiniz orada.

SİZ SİZ OLUN DİYARBAKIRA 200 KM ÖTEDEN BİLE YAKLAŞMAYIN

• Arkadaş biz lisedeyken alayda oturan ve babaları astsubay olan arkadaşlarımızın yanına halı saha maçına giderdik. Tabi biz onları Türk diye adlandırmazdık. Çünkü bizden biriydi ve bizden biri olduktan sonra Kürt-Türk diye kimseyi adlandırma ihtiyacı duymuyorduk. Tabi bunun zıttı olan insanlar da vardı ve nasiplerini alıyorlardı aşırılardan.

Yani kardeşim demem o ki; buradaki insanları sevmek için gelirsen sevilirsin, sövmek için gelirsen sövülürsün bu kadar basit.

Anladığım kadarıyla sen zaten sevmek için gelenlerden değilsin.O yüzden sen 200 km'den fazla yaklaşma kardeş mümkünse. Ne Diyarbakır seni sever ne sen Diyarbakır'ı.

Kal sağlıcakla.

Düzeltme:İmla hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gsemre -- 8 Mayıs 2015; 23:05:44 >
  • Özledim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JLW

quote:

Sizde Diyarbakır ve oranın insanı hakkında ki düşüncelerinizi yazar mısınız? 6 sene az değil, birde sizden duyalım.

Diyarbakır öncelikle her ne kadar batıdan giden kişilerin " çok güzel tarihi var , çok güzel şehir " gibi cümlelerine katılmıyorum. Hem insanları hem de şehri berbat. Surlara çıkayım dedim merdivenlere sıçan mı dersiniz , işeyen mi dersiniz,biralar mı dersiniz , ne derseniz diyin . Leş bir yer. Hele ki Batıdan gittiyseniz Allah kolaylık versin.
    Pazar alışverişine çıkan istanbullu birisi ise ürünün fiyatının üstünde fiyat söylüyorlar.(şiveden anlıyorlar) . Abla sen nerelisin diye direkt soruyorlar.İçinizden "böyle saçma şey mi olur" dediğinizi duyar gibiyim .Ama gerçekler bunlar.
    Ben 9-15 yaşları arasında orada durdum.Okul hayatım berbat geçmişti.Sınıfta 3 Türk vardı.Ben ve 2 tane asker çocuğu.Bizi resmen dışlıyorlardı.Çok dayak yemişliğim vardır.Bazı y.... hocalar da bize düşmandı . Resmen başka ülkede gibisiniz orada.

Sen nerelisin abla

• 4 sene az mı be 4 sene diyarbakirda yasadim teroristler ama insan gibi insan adam gibi adamlar

• quote:

Orijinalden alıntı: JLW

quote:

Benim de şivem çok farklı. Her Cuma pazardan alışveriş yaparım kimse de şu zamana dek etiket fiyatından daha pahalı ürün satmadı.
    Ben de Türk'üm kimse beni dışlamıyor.

• İsaac Newton kullanıcısına yanıt
    Başarılı bir konu, teşekkürler

• Diyarbakırda askerlik yaptım böyle bi sehir olamaz her yerde kürdistan bayrakları yollarda kopralar kirpiler polis arabaları eksik olmuyor. Hasanpaşa hanına gittim kahvaltı için orası fena degil ama baglar felan her gün olaylar, her gece atılan havai fişek, silah sesi ama her gece de olmazz ki kardesim ne istiyolar bu kadar. Vurdukmu da bizi vurdular diyolar
  • Devlet kurmak istiyorlar gerçi şu anda özerklik filan deniyor da esas hedef o.Senin birşey yapmana gerek yok,devlet kurmasına engel oluyorsun işte, yeterde artar bile olaylar için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: orh01

Kardesim laik bi ülkedeyiz haklısınızda. Kürtlerinde bütün eylemleriniz vur kır parçala. Kutlamalarınız bile bi acayip sanki türklere nisbet yaparmıs gibisiniz hayırdır noluyor yani. Herkes bulundugu yeri bi görsün ona göre hareket etsin. Kimsenin kürtlerle bi sorunu yok ama aranızda terorist cok malesef o yüzden arada kalıyorsunuz. Birde kürtlere söyle bi şey sormak istiyorum bunca yıldır türk topraklarında yasıyorsunuz kendinize hala ben kürdüm demenin manası ne yani. Türküm demek bu kadar mı zor ? Bagıra bagıra ben kürdüm demek ne yani kürdistan da olsan duurumun daha iyi mi olacaktı ? Siz gerçi o zaman da ben türküm felan derdiniz

tamam hdp teröristle iş birliği yapıyor onlarda onun rezilliği benim demek istediğim hdp'ye her oy veren teröristmi oluyor ben diyarbakırlıyım ne kürdistan umrumda nede apo aponun asılmasını sizden daha çok isteyen kürtlerde var bizim ailemiz hepsi kürt ama bizim hiç bir işimiz olmaz kürdistan ile ve aponun yaptığı pislikler ile sadece bunu kafasına sokamayan 3-5 kuruş etmez insanlar bize terörist muamelesi yapıyor laik bir ülkedeyiz ama ırkçılığın dibine vuran insanlarda var ve ailemizin atatürke saygısı sonsuzdur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forsaken54 -- 9 Mayıs 2015; 14:48:20 >

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.