Şimdi Ara

Diyarbakır'da yaşıyorum. Merak ettiğiniz her şeyi sorabilirsiniz(Son SS'ler geldi) (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
791
Cevap
32
Favori
37.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
90 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yere düşen elektrik faturalarını ne yapıyorsunuz ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam şöyle güzel kızların takıldığı bi mekan söylermisiniz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diyarbakır güzel büyük şehir insanlarının da çoğu harbi ancak
    bir kere gittim iki gece 3 gün kaldık.
    1. kırmızı ışık da durdum diye arkadakiler habire kornaya basıyorlardı (tabi ki geçmedim)
    2. hasbel kader kırmızı ışık da durulan bir yerde hemen 5-15 yaş aralığında çocuklar arabaya yapıştı temizleyeceklermiş yoksa çizerlermiş (çok sert kızdım Allah'dan hepsi ayrıldı)
    3. bağlar denen yere asla girmeyin can ve mal güvenliğiniz yok dediler.
    vs vs...
    bir kürt olsam da çok gerildim çok gergin bir şehir her an bir olay olacak gibi hissediyorsunuz.
    kırmızı ışık da durmamak, elektrik parası ödememek (ödeyenleri tenzih ederim) bir isyan göstergesi değildir oranın medeniyetini gösterir.
    kusura bakma hocam çok güzel bir şehir olsa da ben bunları yaşadım.
    inşallah bol yerli ve yabancı turist çekecek ortamı sağlarsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbs02

Diyarbakır güzel büyük şehir insanlarının da çoğu harbi ancak
    1. kırmızı ışık da durdum diye arkadakiler habire kornaya basıyorlardı (tabi ki geçmedim)
    2. hasbel kader kırmızı ışık da durulan bir yerde hemen 5-15 yaş aralığında çocuklar arabaya yapıştı temizleyeceklermiş yoksa çizerlermiş (çok sert kızdım Allah'dan hepsi ayrıldı)
    vs vs...
    bir kürt olsam da çok gerildim çok gergin bir şehir her an bir olay olacak gibi hissediyorsunuz.
    kırmızı ışık da durmamak, elektrik parası ödememek (ödeyenleri tenzih ederim) bir isyan göstergesi değildir oranın medeniyetini gösterir.

29 yaşındayım yaklaşık 22-23 yıl Diyarbakır'da yaşadım.Bu kırmızı ışık meselesine 1 kez dahi rastlamadım.Fakat kırmızı ışıkta durunca çocukların arabaya yapıştıklarına defalarca ben de şahit oldum.Bu medeniyetsizliğin değil işsizliğin göstergesidir.Kavramları konuşurken dikkatli konuşmak gerekli kanısındayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Micro_Processor

quote:

vs vs...

29 yaşındayım yaklaşık 22-23 yıl Diyarbakır'da yaşadım.Bu kırmızı ışık meselesine 1 kez dahi rastlamadım.Fakat kırmızı ışıkta durunca çocukların arabaya yapıştıklarına defalarca ben de şahit oldum.Bu medeniyetsizliğin değil işsizliğin göstergesidir.Kavramları konuşurken dikkatli konuşmak gerekli kanısındayım.

ben yorumumda bir aşırılık görmüyorum. Kırmızı ışık meselesi bir çok yerde karşılaştım hatta bir seferini unutamam kımızı ışıkda duruyorum arkamdam gelen siyah bir pickup resmen önüme kırarak kırmızı geçti ve gitti. Sanki biz kırmızıda filan filan durmayız demek istiyorlar. bunları ben yaşadım. Bu arada 5-15 yaşındaki çocuklardan bahsettim resmi olarak da örfi olarak da 16 yaşından küçükler çalıştırılamaz. yani işsizliğin göstergesi değil.

bu arada tekrar söylüyorum kusura bakmayın diyarbakırlıların diyarbakıra olan fazlaca sevgilerini biliyorum ama saydığım maddelerde hiç de haksız değilim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ewtrolar14

yere düşen elektrik faturalarını ne yapıyorsunuz ?

Ödüyoruz. Ben ve eşim olmak üzere iki kişilik ailemizin aylık elektrik faturası ortalama kışın 95 TL, yazın 195 TL.

Sağlıcakla.
  • quote:

vs vs...

Hiçbir kırmızı ışıkta ne geçtim ne de arabamı çizdiler bugüne kadar. Sadece arkadaşın da söylediği üzere kırmızı ışıklarda cam silmek için gelen çocuklar var ve biraz yapışkan olabiliyorlar. Cama camsil sıkmalarına pek engel olamıyorsun. Sırf çocuklar çalıştırılmasın diye bugüne kadar hiçbirine 1 kuruş dahi vermedim (ki belediye de bu konuda afiş ve ilanlarla çocuklara para verilmemesini istiyor). Buna rağmen ne arabam çizildi ne de laf yedim. (aracım 35 plaka) Ha sarı yandıktan sonra hareketlenmezsen bütün memleket arkandan korna çalıyor orası ayrı mesele. (bu sanırım sadece D.bakır'a ait değil tüm memleketin sabırsızlığının bir sonucu)

• Bu sene yıllık iznimde gezmeyi planladığım şehirler arasında.Fotoğraflarla desteklemişsin eline sağlık.Çokta güzel olmuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

vs vs...

ben yorumumda bir aşırılık görmüyorum. Kırmızı ışık meselesi bir çok yerde karşılaştım hatta bir seferini unutamam kımızı ışıkda duruyorum arkamdam gelen siyah bir pickup resmen önüme kırarak kırmızı geçti ve gitti. Sanki biz kırmızıda filan filan durmayız demek istiyorlar. bunları ben yaşadım. Bu arada 5-15 yaşındaki çocuklardan bahsettim resmi olarak da örfi olarak da 16 yaşından küçükler çalıştırılamaz. yani işsizliğin göstergesi değil.

bu arada tekrar söylüyorum kusura bakmayın diyarbakırlıların diyarbakıra olan fazlaca sevgilerini biliyorum ama saydığım maddelerde hiç de haksız değilim.

Ben Diyarbakırlı değil,Siverekliyim kardeşim.Değerlendirmen doğru,ama teşhisin yanlış.Hayırlı günler.

• Yaklaşık 2 saatlik bir yol uzağındayım abim (Mardin) o avmler ne yav. Bildiğin Optimum, Ankamall, İstinye Park, Forum İstanbul. Kıskandım bildiğin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 yıldır memleketime gitmiyorum gözlerim doldu hocam neyse ağustosta gidiyorum memleketimin güzelliklerini görmeye çok özledim

@İsaac Newton
  • Güzel konu. Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Doğu ile batı arasındaki en büyük kültür farkı burada.Doğu kültürlerinin herşeye bahaneleri var,batı kültürleri ise bahane değil çözüm veya yaratıcı alternatif yollar bulur.Evsiz,işsiz yani onların dedikleri gibi homeless insan sayısı batı da doğudan çok daha fazladır ama ortalıkta pek göremezsin.Ayrıca yine gündelik olarak para kazanan birçok insan vardır ki bunlar şarkı söyler,çeşitli hareketler yapar vs vs işte.

Şimdi gelelim bizimkilere düzgünce cam silseler anlarsın ama arabaya asılmalar,saçma sapan bakışlar,tertemiz aracı bile silmek istemeler vs vs işte. Bunlara ama onlar işsiz gibi kılıf arandıkça bu olaylar devam eder gider ki o cam silme işinde de çok para var,birçok kişinin kazandığından daha bile fazla ayrıca.

Burada yazılanların çoğu kulaktan duyma ama şu da bir gerçek ki geçtim batı insanını biraz okuyan,belli seviyeye gelen doğu insanının çoğu batıya göç ediyor artık ne kadar gidebilirse.Mümkünse çoğu Avrupa tabi. Yani demem o ki, iyidir güzeldir doğuyu severim ama kültür olarak en az bir 30-40 senesi var özellikle 20 yaş altı gençler çok başı boşlar.Tabi bunda çok çocuk yapıp ailenin ilgilenememesi en büyük sebep.Yaşlıları çok daha iyidir muhabbet etmek,konuşmak için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 6 Mayıs 2015; 18:18:39 >

• Çok güzel konu, Diyarbakır'lı olduğumu her yerde düşünmeden çekinmeden söylerim ama karşıdakiler hep aynı şeyi düşünür bölücü medya ve bölücü zihniyetler yüzünden...

• tabi alışveriş merkezleri dolu olur olm para bol

elektrik kaçak o kaçak bu kaçak paramı lazım işe ne gerek var kaçak mal sok uyuşturucu sok ülkeye kaçak zaten göbek adları. 1 kilo toz 1 otobos

sorsan onlardan delikanlı yok en müslüman onlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Midowex -- 6 Mayıs 2015; 18:30:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Midowex

tabi alışveriş merkezleri dolu olur olm para bol

elektrik kaçak o kaçak bu kaçak paramı lazım işe ne gerek var kaçak mal sok uyuşturucu sok ülkeye kaçak zaten göbek adları. 1 kilo toz 1 otobos

Her şehrin her toplumun iyi ve kötüleri vardır, hep genellemeden kaybediyoruz...

• çok güzel yerler şaka maka keşke pkk belası olmasa ve onların savunucuları
  • Theologist kullanıcısına yanıt
    http://enerjienstitusu.com/medya/kacak-elektrik-kullanim-oranlari.jpg

Bak bu listeye buradakiler en müslümanlar en delikanlılar bunların kullandıkları şeyleri ben sen ödüyoruz.

Sonra bunların anasına avradına küfür edince biz kötü oluyoruz.Hep bi isyandalar neyin isyanı olm bütün şehirlerde herşey aynı okul oradada var buradada var fabrika oradada var buradada var bunların sütü bozuk her konuda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Midowex -- 6 Mayıs 2015; 18:35:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Midowex

http://enerjienstitusu.com/medya/kacak-elektrik-kullanim-oranlari.jpg

Bak bu listeye buradakiler en müslümanlar en delikanlılar bunların kullandıkları şeyleri ben sen ödüyoruz.

Sonra bunların anasına avradına küfür edince biz kötü oluyoruz.Hep bi isyandalar neyin isyanı olm bütün şehirlerde herşey aynı okul oradada var buradada var fabrika oradada var buradada var bunların sütü bozuk her konuda

Ben de Diyarbakır'lıyım, ben dahil ailem kesinlikle kaçak elektriğe bulaşmaz sırf kaçak elektrik yüzünden biz ayda 300 civarı elektrik faturası ödüyoruz.

Siz ödemiyorsunuz kuralı bile bilmiyorsunuz ki.

Kayıp kaçak bedeli sadece o bölgede kaçak varsa o bölgenin kullanıcılarına yansıtılır.

Yani sizin ödediğiniz kayıp kaçak bedeli sizin semtinizin bedeli, Diyarbakır'ın değil.

İşte o nedenle biz kaçak kullanmayanlar 100 liralık elektriğe 300 Lira ödüyoruz.

Adalet değil ama merak etmeyin bu hırsızlığın bedelini öyle bir ödüyorlar ki, o kaçak kullananlar en rezil dramları yaşıyor hep görüyoruz.

• Theologist kullanıcısına yanıt
    http://www.gazetevatan.com/bakan-yildiz--kacagin-faturasini-batiya-odetiyoruz-443553-ekonomi/

ben kimin ödediğini iyi biliyorum kardeş bi bu değil benim kürte dediğim bişe yok insan olsun sütü bozuk olmasın yeter terör olsun o olsun bu olsun şu olsun
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.