Şimdi Ara

Diyarbakır'da yaşıyorum. Merak ettiğiniz her şeyi sorabilirsiniz(Son SS'ler geldi) (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
791
Cevap
32
Favori
37.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
90 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Agire Jiyan

quote:

Orijinalden alıntı: BaBoFaTaL11

quote:

Orijinalden alıntı: Agire Jiyan

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: İsaac Newton

quote:

Hocam Türk bayraklı tişört yada onun gibi vs vs şeyler giyenler var mı sokaklarda ? Yada tepki gösteriyorlar mi ? Ayrıca polisler kürt mü?

HDP'nin bombalanan mitinginde onlarca Türk bayrağı vardı,kimse o insanlara neden bayrak açtın demedi.
    Bu insanların bayrakla bir sorunu yok.
    Ama maalesef yıllarca bayrak adı altında ordaki insanlara işkence edildiği de bir gerçek.
    Bayrağa en büyük hakareti de bu şekilde kullananlar yaptı.
    .........................................

Hocam diğer sorumu cevaplamadiniz

Türkte var kürtte. Ama bence türk polisler daha çoğunlukta.

Acaba kendi milletlerine ayrıcalık yapıyorlar midir ?

Türk polisler mi ? Hani olay yaratabilecek miktarda türk yok ki bi eylem falan yapsınlarda türklere kıyak geçip geçmediklerini görelim. Yani ben bizzat şahit olmadım herhangi bir şeye veya bu yönde her hangi bir şeyde duymadım. Varsa da veya yoksa da bilemiyorum bi bilgim yok.

Peki hocam Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim korkum konuyu açan da kaçak elektrik kullaniyor olabilir. %75 kayıp kaçak var d.bakırda.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tatsumi Senpai

Benim korkum konuyu açan da kaçak elektrik kullaniyor olabilir. %75 kayıp kaçak var d.bakırda.

Aynen hocam buda kaçaktır çok büyük ihtimal hala savunuyorlar kendilerini başka bir kondua bunlarda biri diyorki o kaçak elektriği türkler kullanıyor sanayiler kullanıyor bu kadar yüzsüzlük yok ver 5-6 şehri batıdaki kürtleride gönder doğuya sokma tek bi tane türkiyeye bak 1 yıla kadar nasıl ağlaya ağlaya geliyorlar. Çek orduyu ordan polisi askeri doktoru mühendisi yöneticileri öğretmenleri bütün memurlarını çek al sana kurdistan git ne halt yiyorsan ye diceksin 1 yıla hepsi istiklal marşı söyleye söyleye gelir. Birde şuna fitil oluyorum herkes aynı değil kürtlerin hepsi desteklemiyor ulan adamlar %80 in üzerinde hdpye oy vermişler nasıl hepsi desteklemiyor az daha olsa %90. Adamların hepsi katıksız terörist. Kürtler olmasa türkiye yaşam kalitesinde almanları yakalardı. Yok cahillermiş yok kandırılmışlarmış. Yok devlet yatırım yapmamışmış. Ulan muğlada oturuyorum gelsinler ara sokakları köy yolarından beter lakalı her yer çakıl yağmur yağdığında zivit gibi çamur oluyor her yer. Binalar eski kötü zaten bi tek onlara bahmıyı devlet. Valla bi gün punduna getirip halletmemiz lazım bu etnikleri. Benim bütün vergim onlara gidiyor zaten bi faydaları olsa bari martıların

• Bir asker üniformasıyla şehirde dolaşsa ne olur ?
  • Bursadan güzelmiş olm
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThEagles

Bir asker üniformasıyla şehirde dolaşsa ne olur ?

Arkasından vurulur

• Bunun yazdıklarına inanan var mı?gidin görün bakalım diyarbakırı sehir cok kötü değil ama insanlari nasil?

• Bak dostum kimsenin diyarbakırla yada kürtlerle sorun yok.
    -Yediğiniz kaba sıçmayın elinize fırsat geçmiş gelişebildiğinizi modernleşebileceğinizi gösterin
    -Türkiye dışında başka kürt şehirlerinin halini görüyoruz suriyeden değişik halleri yok acaba düşünün neden böyle diye
    -Bazıları new yorku daha iyi biliyorlar diyarbakırdan demiş. Biliyoruz çünkü new yorkta amerikan yada kürt türk bayraklı t-shirtlerle gezenlere bişey demiyorlar
    -İstanbullular oraya gelince gavur muamelesi yapmayın kendi vatanının toprağına geliyor sonuçta
  • Sikintili bir mesele oldu

• quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

quote:

Orijinalden alıntı: ungalath

*

Halk cahil,kandırılıyorlar,yatırım yapılmıyor,devlet zamanında hata yaptı vs bunlar hep beylik laflar,batıdaki insanlar kendi mantığı ile düşünüyor o yüzden bir türlü anlam veremiyor,isterse herkesin evi villa olsun,altında herkesin Mercedes,aylıkta 10 bin TL maaşı durum yine aynı olur. Hangi vekil dedi hatırlamıyorum ama karar merciinde sevilen sayılan bir tanesi, mesele yatırım meselesi değil kuru ekmek yeriz biz Kürdistanımızdan vazgeçmeyiz ( tam böyle değil ama buna benzer birşey işte google yazın çıkar) 1800'lerin başından beri yapılan bir mücadele var,Atatürk hayatta iken tek bir yılı doğuda isyansız geçmemiş, bu isyanlar iki tane park,üç tane AVM için yapılmadı sanırım. Batı insanından sürekli gerçekler saklanıyor ama hata yapılıyor hep diyorum bunu,iki toplumun arasına daha fazla düşmanlık sokmadan bir çözüme kavuşması lazım bu iş, ama Kürdistan fikrinden kesinlikle taviz vermezler bunu da bilin.

Eger o vekil bu soylediginde samimiyse onu samimiyetinden dolayi kutlarim.ulkenin tum imkanlarindan yararlanip hatta kotuye kullanip tece bize bagmii kafasindan cok daha serefli bir kafa.yatirimin kralini doguya giden bilir.oyle bir algi olusturuluyor ki biz kirmizi halilarda yuruyoruz, yedi sulalemiz rahat, anamiz babamiz hic zorluk cekmemis bir bu hevaller zorluk yasamis.ben ulkenin nerelerinde cok daha zor sartlar altinda yasayanlari gordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CC07A6798 -- 23 Haziran 2015; 10:24:53 >

• Bence çok güzel şehir tanıtımı olmuş

• bu kadar şey yapılmasına rağmen devlet bize bohmiy diyenler var neden? bide eşşek seviyomusunuz
  • Şöyle bir bakıyorum da; Türkçülük taslayanlardansa, "keko" dedikleriniz daha iyi yazıyorlar Türkçeyi.

Sorgulama yeteneği olmayan kişilerle dolu şu forum. Hayatı Kanal D'ye, Star TV'ye göre yaşıyorsunuz. "Kürtler dış güçlerin kuklası!" diyorsunuz; siz medyanın bile kuklası olmuşsunuz.

Bir Diyarbakırlı kişiden ne farkınız var? Siz askerliği iki kat fazla mı yapıyorsunuz? Sanal alemde Neo-Nazi zihniyetinizi sergilediğiniz için vatansever mi oluyorsunuz?

O sokaklarda gördüğünüz barzoların hepsi Kürt mü? Ben Ankara'da yaşıyorum. Gençliğin neredeyse tamamı ülkücü. Bunların da neredeyse tamamı arabesk rap dinleyen, yoldan geçen her kıza bakan, Şahin marka arabalarıyla sokaklarda son ses müzik dinleyen tiplerden oluşuyor.

Bir Doğu Türkistanlı bir kişiye ne gözle bakıyorsa bir Çinli, Filistinli bir kişiye ne gözle bakıyorsa bir İsrailli, Bosna-Hersekli bir kişiye ne gözle bakıyorsa bir Sırbistanlı, sizler de Kürt halkına bu gözle bakıyorsunuz. Sonra da Kürt halkına "bölücü" sıfatı ekliyorsunuz.

Şöyle aynaya dönüp bir bakın derim. O aynada "gerçek bölücü"leri göreceksiniz.

Ben tabii ki tüm Türkler'i bu kümeye almıyorum. Ziya Gökalp gibi, Dirêj Ali gibi Kürtler değil bu halkın dostu. Sırrı Süreyya Önder gibi Türkler bu halkın dostu.

• quote:

fotoğraflara bakarsan güzel şehir.Eskisine nazaran imkanlarda geliştiriliyor gibi görünüyor.Peki neden hala pkk destekçilerinin sayısı artıyor burada ? Bu sorumun net bir cevabı var mı ? İnsanlar kandırılıyor diyorsun doğrudur kandırılanlar vardır.Zorla dağa çıkarılanlar oluyor deniyor doğrudur o da vardır.Peki 25-30 yaşına ermiş bir adam hiç mi hatırlamıyor bundan 10-15 sene önce memleketinin merkezi diye gezdikleri yerlerin ne halde olduğunu ? Son zamanlarda nelerin yapıldığını göremiyor mu ? Bu kadar şeye rağmen neden hala eşkiyanın karşısında değilde yanında yer alıyor bunlar ?
    Doğrudur devletimiz doğuya yatırım yapmadı ama devletin kesin olarak şuraya yatırım yaptı diyebileceğin bir şehir var mı ? Ben İstanbul'da doğdum büyüdüm,şuan 24 yaşındayım.İstanbul'da fikirtepe diye bir semt var apaçisiyle ünlü.Burası anadolu yakasının bildiğiniz göbeğinde olan bir yer ve buna rağmen bundan 2-3 sene öncesine kadar rezil bir haldeydi.Şimdi yeni yeni kentsel dönüşüm projesiyle adam etmeye çalışıyorlar.Görseniz brezilya da ki varoş sokaklarından hiçbir farkı olmayan yerlerdi.İçi değişir mi diye sorarsan zor ama bu imkanların gelişmediği anlamına gelmiyor.
    Bakın doğu karadenize hakkariden tek farkı denizin olması.İmkansızlık aynı.Değişen hiç bir şey yok ama bir allahın kulu da çıkıp askere silah sıkmıyor,sivilleri kurşuna dizmiyor vs...

Kimse kimseyi 30 yıl boyunca kandırmaz.
    Milleti kandırarak Güneydoğu ve Doğu illerinden %80-90 oy alamazsınız.
    Bölgede oyların bu derece müthiş yükselmesinin nedeni,İŞİD'le mücadele...
    Kobani süreciyle başlayan gelişmeler buradaki insanlarda milli bir bilinç ve duygusal bir birlikteliğe neden oldu.
    Siz TV'lerde falan görmüyor olabilirsiniz;lakin buraya hergün İŞİD'le girilen çatışmalarda hayatını kaybeden onlarca genç kızın,erkeğin cenazesi geliyor.
    Bu cenazeler şehiriçinde dolaştırıldığında etrafta ne kadar insan varsa yola dökülüp,uğurluyor.
    Hükükümetin Kobani politikası,Kürtlerde bir kırılganlık yarattı. Bu tepki de sandığa yansıdı haliyle...
    Yani bu mesele 3-5 AVM,duble yol,refah seviyesi meselesi değil.
    Düşünce,ideoloji meselesi...
    Diyarbakır,Türkiye'nin en politize olmuş kentidir.
    En küçük çocuk bile siyaset yapabilir.
    Hatta bir çoğunuzdan iyi de siyaset bilirler.
    Siyaset bu insanların gündelik bir yaşam formu haline gelmiş durumda.
    Bölgedeki,Türkiye'deki bütün gelişmeleri son derece dikkatli takip ediyorlar.
    Bu durum bilinçli ve politize olmuş bir kuşak yaratıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: double minded
    Eger o vekil bu soylediginde samimiyse onu samimiyetinden dolayi kutlarim.ulkenin tum imkanlarindan yararlanip hatta kotuye kullanip tece bize bagmii kafasindan cok daha serefli bir kafa.yatirimin kralini doguya giden bilir.oyle bir algi olusturuluyor ki biz kirmizi halilarda yuruyoruz, yedi sulalemiz rahat, anamiz babamiz hic zorluk cekmemis bir bu hevaller zorluk yasamis.ben ulkenin nerelerinde cok daha zor sartlar altinda yasayanlari gordum.

Artık klişe olmuş o sözler o kadar da yaygın kullanılmıyor ama onu söylemelerinin hem kültürel hem de bakış açılarından bir mantığı da var tabi. En basitinden burayı elinde tutuyorsa ( işgal ediyorsa da düşünebilirsin) bunun bir bedeli olmalı bakış açısı da diyebilirsin. Aslına bakarsan algıyı da Türkler oluşturuyor yine,yoksa örgütün fikirleri haliyle onu savunan partinin de fikirleri aslında nettir. Haber sitelerini,yayın organlarını okursan artık internette mevcut istemediğin kadar bilgi var, net bir biçimde görürsün.Örneğin geçen sene çok fazla okul yakıldı, sebebi anadilde eğitim verilmemesi. Ama batıda ne duyarsın hep okul yok,yardım edelim okul yaptıralım ( birçok okul hayırseverler tarafından yaptırılmıştır bu arada) ama okulun içindeki eğitimden bahsedilmez veya geçiştirilir, okul isteniyor ama anadilde eğitim vermek şartı ile yoksa yakılmasını normal karşılıyorlar.Sen buna nankörlük diyorsun ama onlara göre böyle değil.

Yaşam doğuda zor tabi ama nasıl zor 10-15 çocuk ile zor tabi ( şehirlerde yaşayanlar gerçi o kadar çocuk yapmıyor artık ama yine de ortalama olarak çocuk sayısı fazladır),şimdi hiç çocuğu bile olmayan veya 1-2 tane olan birisi vah vah ne kadar fakirler diyor. Ayrıca para harcama olarak kültürel farklar da mevcut yani var belki parası ama harcamıyordur.

Kısacası Türkler kendi çalıyor kendi oynuyor,tabi yalan haberlerde çıkmıyor değil.Öyle bir doğu gösteriyorlar ki sanki insanlar ortaçağda yaşıyorlar parasal anlamda ama tabi bunu gösteren yine Türk medyası.

Doğuda yaşayanların birçoğu dürüst insandır,örneğin barış sürecinden bekledikleri "adil bir barıştır" ki bunun neler olduğunu sor sana söylerler. Dediğim gibi ben insan olarak da Kürtleri severim,çok dostum vardır,bizden farklı düşünüyorlar diye dışlamak,sanki biz onların abisiyiz gibi hareket etmek doğru değil zaten hoşlanmıyorlar da bundan.Maalesef onlar adına karar vermemizden,sürekli hayali bir doğu yansıtmamızdan dolayı özellikle gençleri çok dostça yaklaşmıyor artık. Bu iyi birşey değil,iki toplum arasında nefret tohumları ekmenin anlamı yok. Ayrıca zorunlu memurluk haricinde hemen hemen kimsenin gidip yaşadığı yok batıdan orada,haliyle yaptığımız sadece bekçilik işte.

Ha şu var boşu boşuna konuşuyoruz orası da ayrı bir konu.

• quote:

Orijinalden alıntı: heker4316

Bence çok güzel şehir tanıtımı olmuş

Teşekkürler kardeşim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Korsan

quote:

Orijinalden alıntı: Korsan

Sen ne yapıyorsun orda okuyor musun?

Soruma cevap alamadım

Ben Maraşlıyım,Diyarbakırda aile ve sosyal politiklar müdürlüğünde çalışıorum.
  • Diyarbakır doğunun İstanbuludur.

• quote:

Orijinalden alıntı: İsaac Newton

quote:

fotoğraflara bakarsan güzel şehir.Eskisine nazaran imkanlarda geliştiriliyor gibi görünüyor.Peki neden hala pkk destekçilerinin sayısı artıyor burada ? Bu sorumun net bir cevabı var mı ? İnsanlar kandırılıyor diyorsun doğrudur kandırılanlar vardır.Zorla dağa çıkarılanlar oluyor deniyor doğrudur o da vardır.Peki 25-30 yaşına ermiş bir adam hiç mi hatırlamıyor bundan 10-15 sene önce memleketinin merkezi diye gezdikleri yerlerin ne halde olduğunu ? Son zamanlarda nelerin yapıldığını göremiyor mu ? Bu kadar şeye rağmen neden hala eşkiyanın karşısında değilde yanında yer alıyor bunlar ?
    Doğrudur devletimiz doğuya yatırım yapmadı ama devletin kesin olarak şuraya yatırım yaptı diyebileceğin bir şehir var mı ? Ben İstanbul'da doğdum büyüdüm,şuan 24 yaşındayım.İstanbul'da fikirtepe diye bir semt var apaçisiyle ünlü.Burası anadolu yakasının bildiğiniz göbeğinde olan bir yer ve buna rağmen bundan 2-3 sene öncesine kadar rezil bir haldeydi.Şimdi yeni yeni kentsel dönüşüm projesiyle adam etmeye çalışıyorlar.Görseniz brezilya da ki varoş sokaklarından hiçbir farkı olmayan yerlerdi.İçi değişir mi diye sorarsan zor ama bu imkanların gelişmediği anlamına gelmiyor.
    Bakın doğu karadenize hakkariden tek farkı denizin olması.İmkansızlık aynı.Değişen hiç bir şey yok ama bir allahın kulu da çıkıp askere silah sıkmıyor,sivilleri kurşuna dizmiyor vs...

Kimse kimseyi 30 yıl boyunca kandırmaz.
    Milleti kandırarak Güneydoğu ve Doğu illerinden %80-90 oy alamazsınız.
    Bölgede oyların bu derece müthiş yükselmesinin nedeni,İŞİD'le mücadele...
    Kobani süreciyle başlayan gelişmeler buradaki insanlarda milli bir bilinç ve duygusal bir birlikteliğe neden oldu.
    Siz TV'lerde falan görmüyor olabilirsiniz;lakin buraya hergün İŞİD'le girilen çatışmalarda hayatını kaybeden onlarca genç kızın,erkeğin cenazesi geliyor.
    Bu cenazeler şehiriçinde dolaştırıldığında etrafta ne kadar insan varsa yola dökülüp,uğurluyor.
    Hükükümetin Kobani politikası,Kürtlerde bir kırılganlık yarattı. Bu tepki de sandığa yansıdı haliyle...
    Yani bu mesele 3-5 AVM,duble yol,refah seviyesi meselesi değil.
    Düşünce,ideoloji meselesi...
    Diyarbakır,Türkiye'nin en politize olmuş kentidir.
    En küçük çocuk bile siyaset yapabilir.
    Hatta bir çoğunuzdan iyi de siyaset bilirler.
    Siyaset bu insanların gündelik bir yaşam formu haline gelmiş durumda.
    Bölgedeki,Türkiye'deki bütün gelişmeleri son derece dikkatli takip ediyorlar.
    Bu durum bilinçli ve politize olmuş bir kuşak yaratıyor.

La yeter. Bu kadar yalan dolan olmaz. Çok kültürlüymüşler, siyasetten çok iyi anlarlarmış. Gelip burada kürt reklamı yapmana gerek yok. Gidip gördüm bende diyarbakırı. Berbat bi yer. Türk bayrağı açsak öldürücekler. Kendi memleketiimde kendi bayrağımı açamıyorum. Senin yaptığın bıdı bıdı edebiyatına bak. Olayları farklı yansıtmayı çok iyi biliyosun. Cehennem gibi yeri cennet gibi anlatma bize.

• Ben resimlerde bir tane Türkiye Cumhuriyeti bayrağı göremedim vergilerle hizmet yapılsın bayrak tü kaka. Geçiniz.

AK Partinin çözüm süreci adı altındaki politikaları ile bu şehir Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde görünen vergilerden nemalan ama onun dışında hiç bir şekilde bağı olmayan bir yer oldu artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nike -- 23 Haziran 2015; 12:12:08 >
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.