diyette sadece kahvenin yanında bitter çikolata falan düşündüm. ama onu bile tavsiye etmiyorlar sanırım nette aslında kalori baya az alacağım ama yinede böyle şeyler yememeliyim galiba doğru mu? şekeri sadece kuru üzüm ve muz gibi alsam sizce nasıl olur? |
Diyette şekeri tamamen kesmeli miyim?
-
-
Şeker Bağımlılık yapar bir süre uzak durursan daha sonraları aramıyacaksın sadece biraz dişini sık
-
Spor yapıyor musun? Genel olarak şekeri kesmek gerekir ki alışkanlıklarını kırabilesin. Sporcular genellikle spordan önce muz yerler ancak onu yakarlar spor sırasında. Ben yine tavsiye etmem ama.
Şeker ile vucütta aynı etkiyi bırakan Tuz var. Sade soda+Tuz yapmanı tavsiye ederim. Ben düşük karbonhidrat, yeterli protein ve yağ beslenmesiyle beslenirim.(Low Carb diye geçer) İlk zamanlarımını hatırlıyorum da bildiğin şekeri istemeyi geçtim dilimde şeker tadı vardı sanki. Zordu ama 2 haftadan sonra aramadım ve o zaman onu takip eden süreç bozunca diyet bozsam bile 4 ay şekeri ağzıma sürmedim.
Şu an mesela ara sıra ekler türü şeyler yerim. Sonraki gün vucüt inanılmaz fazla istiyor şekeri ama kendini kontrol edebiliyorsun rahatlıkla. İlk dönemde yapsam şu kaçamağı tutamam önümü arkamı hayvan gibi yerdim İlk aylar şeker kes, sonradan bitter çikolata(%85+) ölçülü yemenin zararı yok. Çikolata yiyeceksem ben de bittere sararım hemen. Ama fiyatlar uçtu baya :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X