Şimdi Ara

DİZEL ARAÇ ALINIR MI? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
5.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Akhilleus
    Dizelinde ayrı bi tadı var.Düşük devirde gitmekte rahat oluyor doğrusu.Ama herkesin dediği gibi en önemli özelliği ekonomisi

Yalnız fındık kadar dizel kullanıp, kendini schumacher sananlar yok mu deli oluyorum.Biraz efendi olun.Trafikte kendi halinde giden, sizi iplemeyen insanları geçtim diye kendinizi ve arabanızı bi .ok sanmayın.

+1

Yalnız ayrım yapmayalım, motor ve araç gözetmeksizin trafikte her türlü salaklık (aşırı hız denemesi, makas vs) yapanlara aynı davranalım

• quote:

Orijinalden alıntı: AiQUiDiE

quote:

Orijinalden alıntı: Akhilleus
    Dizelinde ayrı bi tadı var.Düşük devirde gitmekte rahat oluyor doğrusu.Ama herkesin dediği gibi en önemli özelliği ekonomisi

Yalnız fındık kadar dizel kullanıp, kendini schumacher sananlar yok mu deli oluyorum.Biraz efendi olun.Trafikte kendi halinde giden, sizi iplemeyen insanları geçtim diye kendinizi ve arabanızı bi .ok sanmayın.

+1

Yalnız ayrım yapmayalım, motor ve araç gözetmeksizin trafikte her türlü salaklık (aşırı hız denemesi, makas vs) yapanlara aynı davranalım

+1000

Trafikte sol şeritten akıyorsunuz. takip mesafenizi biraz rahat ve tedirgin olmayım diye açmışsınız, öndekine ufak bir frende tıkılamayın diye, gerizekalı dana geliyor ve o bir araçlık araya giriyor. Ne kazandın 10 metre!!

Yine soldan gidiyorsun trafik normal akıyor arkadaki amcanın acelesi var... Tabakaneye ...yetiştirecek!! Tampona yaklaşıyor. Kardeşim akıyor trafik beni geçsen 10 m geçeceksin önün tıkalı! bu kadar basit hesap dahi yapamayana ehliyet veriyorlar.

Türkiyede araçların çok büyük bir çoğunluğu1.2 1.4 1.5 ve 1.6 be mübarek ne zorluyorsun olsa olsa benden 10 beygir fazlan vardır neyini ispat etmeye çalışıyorsun. 10 tane 20 tane beygirinimi???

Trafikte acele etmeyin lütfen. Yukardaki saygısızlıkları yapmayın, trafiği tehlikeye sokmayın.

• Arkadaşlar 3 aydır arac alacağım hepsini arastırdım tüm servisler ve tamircilerle görüştüm öncelikle kimse 70-80 binin üzerindeki dizele yanaşmıyor almak için piyasada okadar çok varki kimse satamıyor.
    Tamircilerde problemini çözemedikleri onlarca dizel var enjektör pompa gibi parçalar garanti dışında. Masraf çıktımı 4-5 binden başlıyor çıkmaya bilirde ama bir bebek gibi dikkat etmek gerekiyor.
    özellikle dizel focus kiraladım 500 km yol yaptım ve benzinli focus kiraladım 500 km yol yaptım yaklaşık 100-120 km hız yaptım

50 tl yakıt fark etti dizel daha ucuz
    ancak gürültüden yanımdaki arkadaşla pek konuşamadık arada durup bir yerde dinlendik sohbet ettik 30 tl harcadık hap aldım 5 tl
    Benzinli çok daha sessiz ve sanki daha rahat süzülüyor.
    yani yakıt farkı olmassa kesinlikle dizel alınmaz belki 5 sene sonra birazdaha gelişsin
    son karar yılda 20000km altında yapıyorsanız veya işyerine almıyorsanız kesinlikle benzinli.
    Satın alırken iki titanium arasında 7.000 tl oynuyor. Benzinli daha ucuz.
    İkinci elde tanıdıktan degilse 80-100 bini aştıysa kesinlikle dizel tercih edilmiyor dizelleri genelde takasa veriyorlar.

satın aldığım bu gün teslim alıyorum ford focus titanium 115b

• hayırlı olsun inşallah rabbim kazalardan belalardan korusun.
  • alınır
  • quote:

Orijinalden alıntı: hassat

Arkadaşlar 3 aydır arac alacağım hepsini arastırdım tüm servisler ve tamircilerle görüştüm öncelikle kimse 70-80 binin üzerindeki dizele yanaşmıyor almak için piyasada okadar çok varki kimse satamıyor.
    Tamircilerde problemini çözemedikleri onlarca dizel var enjektör pompa gibi parçalar garanti dışında. Masraf çıktımı 4-5 binden başlıyor çıkmaya bilirde ama bir bebek gibi dikkat etmek gerekiyor.
    özellikle dizel focus kiraladım 500 km yol yaptım ve benzinli focus kiraladım 500 km yol yaptım yaklaşık 100-120 km hız yaptım

ancak gürültüden yanımdaki arkadaşla pek konuşamadık arada durup bir yerde dinlendik sohbet ettik 30 tl harcadık hap aldım 5 tl
    yani yakıt farkı olmassa kesinlikle dizel alınmaz belki 5 sene sonra birazdaha gelişsin
    son karar yılda 20000km altında yapıyorsanız veya işyerine almıyorsanız kesinlikle benzinli.
    İkinci elde tanıdıktan degilse 80-100 bini aştıysa kesinlikle dizel tercih edilmiyor dizelleri genelde takasa veriyorlar.

Kazasız, belasız binin. Ama bence bir iki ay içinde burada başlık açarsınız ''Hangi LPG'' kitini taktırayım diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bende345 -- 13 Ocak 2011; 17:09:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hassat

Arkadaşlar 3 aydır arac alacağım hepsini arastırdım tüm servisler ve tamircilerle görüştüm öncelikle kimse 70-80 binin üzerindeki dizele yanaşmıyor almak için piyasada okadar çok varki kimse satamıyor.

Sana benzinli daha uygun gelebilirde ,bu kadar adamın yıllardır severek kullandığı motora niye böyle çamur attın onu anlamadım

• alınmaz dizel araç tü kakadır..
    tabii ki alınır uygun olduktan sonra kıralım bu önyargıları..
  • helede bu devirde araba içeri ses vermiş vermemiş motor sesi çok çıkıyor yada az çıkıyor hiç farketmez devir tasarruf devri benzinin litre fiyatı aldı başını gidiyor bence sesi değil keseyi düşünmek lazım.
  • Bizim bir arkadaş var. 2. el otomobil almak isteyenlere diesel araçları öyle bir kötülüyor ki, şaşırırsınız. Kendi arabası benzinli. tavsiye isteyen herkese benzinli araç tavsiye ediyor. Ama şunu söyliyim. kendi arabasının tüm benzin giderlerini işyeri karşılıyor. Böyle bir insan elbette benzinli tavsiye eder. Çünkü tuzu kuru.

Ayrıca feci şekilde gıcık kaptığım bir husus daha var. Benzinli araç mı alıyım. Dizesel araç mı alıyım diye soranlara hemen oturup hesap yapıyorlar. Diesel aracın fiyatı ile benzinlinin fiyatını dieselin kendisini ne kadar zamanda amorti edeceğini hesaplıyorlar. Ne kadar gereksiz ve absürd bir hesaplama. Neden mi? Söyliyim.

Ben öncelikle otomobil alıyorum. Ticaret yepmak için almıyorum. Yani ticari bir kaygı taşımıyorum. Tercihim de diesel. Ben ayda 500 km yol ya yapıyorum. Ya yapmıyorum. En fazla 500 km. Fakat buna rağmen diesel arabaya biniyorum. Diesel arabadaki keyfi, o motor sesini benzinlide almıyorum. Bu kadar basit.

Hep işin ticari kısmını düşünmemek lazım. Biraz da keyif.

• Arkadaşlar bazı şeyler vardır hakkında sayfalarca yazı da okusanız, onlarca test de inceleseniz, günlerce tartışma da yapsanız, 0-100 değerlerini de karşılaştırsanız yaşamadan bilemezsiniz.
    Yıllarca benzinli araç kullanan ve performansa çok önem veren biri olarak şunu söyleyeyim.

Yaw, bu nasıl bir duygudur, o koltuğa yapıştıran güc, dik bir yokuş çıkarken bile gaza biraz fazla yüklenince aracın patinaj çekmesi ve adeta düz yolda gider gibi uzaması, veya otobanda bir anda tamponuna yapışan bir apaçinin aynada küçüldüğünü görme zevki

Ustelik bu keyifleri yaşarken hem akaryakıt istasyonlarına yaptığınız mutad ziyaretleriniz azalıyor, hem bütçeniz olumlu etkileniyor. Tüm bu pozitifliklerin bedeli ise biraz motor gürültüsü. Ona da bir süre sonra alışıyor insan

Keşke çok daha önce bu kararı verseydim de daha önce aşka gelip benzinli araçta performans için gazı dipleyip sonra benzin istasyonunda acısını hissedip pişman olmazdım. Yılda max 10,000 KM yapıyorum ama bundan sonra bunun artacağı muhakkak. Çünkü bu araçla insan kendine fırsat yaratıp bakkala bile ekmek almaya diye çıkıp, bir mahalle turu, bazen de kısa bir ! otoyol testi ! yapıp eve öyle dönüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dasarum -- 13 Ocak 2011; 16:21:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Bizim bir arkadaş var. 2. el otomobil almak isteyenlere diesel araçları öyle bir kötülüyor ki, şaşırırsınız. Kendi arabası benzinli. tavsiye isteyen herkese benzinli araç tavsiye ediyor. Ama şunu söyliyim. kendi arabasının tüm benzin giderlerini işyeri karşılıyor. Böyle bir insan elbette benzinli tavsiye eder. Çünkü tuzu kuru.

Ayrıca feci şekilde gıcık kaptığım bir husus daha var. Benzinli araç mı alıyım. Dizesel araç mı alıyım diye soranlara hemen oturup hesap yapıyorlar. Diesel aracın fiyatı ile benzinlinin fiyatını dieselin kendisini ne kadar zamanda amorti edeceğini hesaplıyorlar. Ne kadar gereksiz ve absürd bir hesaplama. Neden mi? Söyliyim.

Ben öncelikle otomobil alıyorum. Ticaret yepmak için almıyorum. Yani ticari bir kaygı taşımıyorum. Tercihim de diesel. Ben ayda 500 km yol ya yapıyorum. Ya yapmıyorum. En fazla 500 km. Fakat buna rağmen diesel arabaya biniyorum. Diesel arabadaki keyfi, o motor sesini benzinlide almıyorum. Bu kadar basit.

Hep işin ticari kısmını düşünmemek lazım. Biraz da keyif.

Bende senin gibi ezbere konuşanlara gıcık kapıyorum
    Sen gidip 11-12 bine 2. el araba almışsın tabi hesap yapmana gerek yok.Ama 0 km pahalı araç alırken hesap yapmak gerekiyor.Özellikle D sınıfı araçlarda bazen 30 bin lira fark oluşuyor motor hacminden dolayı.Birde insanlar yıllık verdiği vergiyi falan hesaplıyor.Bu durumda ayda 500 km yapan adama bazen benzinli daha tasarruflu geliyor.

• dizel araç alınır niye alınmasın heleki benzin bu fiyata yükselmişken konunda yazmışsın herkes bakımlarından bahsetmiş ne fark var diye şöyle bahsedeyim mesela benzinli araç 5bin km'de bakıma giriyorsa dizel araç 2bin km'de giriyor. Benzinli aracın filtleri yakıt polen vs. 40 tl ise dizel aracın 55 tl (rakamları kafadan atıyorum örnek olsun diye) en küçük örnekler bunlar ;)
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.