|
Bildirim
|
Benzinli megane mı alalım hocam?
|
tSi kULLaN çOk iYi bEnZiNn ÜrEtİy0r
|
TSI
bombayı bırakmış yerimizi alalım. |
Fiyatlara Ornek Verirsek
2019 1.6 Toyota Corolla Vision 132BG Atmosferik OTV Indirimli 95.700 2019 1,8 Toyota Corolla Vision 122BG Hybrid 137.500 Aradaki Fark Yaklasık 42.000 TL ve yaklasık 1500 TL Civarında da MTV Farkı var. 2019 Megane HB 1.6 Benzinli Atmosferik Joy 115BG 90.000 2019 Megane HB 1.5 Dizel Touch 110BG 128.000 2019 Megane Hb 1.2 Benzinli Turbo Touch 130BG 111.000 2019 Honda Civic Sedan 1.6 Benzinli Atmosferik Premium 125BG 100.000 2019 Honda Civic Sedan 1.6 Benzinli ECO LPG (Tuplu) 125BG 126.000 2019 Honda Civic Sedan 1.5 Benzinli Turbo RS Otomatik 182BG 151.000 2019 Honda Civic Sedan 1.6 Dizel Premium 120BG 140.000 3 tane C Sınıfı En Cok Satan Ve Populer Araclardan Ornekler Verdim.Hepsi OTV İndirimli Fiyatlarıdır. Ortak olan noktalara bakarsak 1.6 Benzinli Atmosferik Araclar Ort. 120BG ve 150NM Tork Degerlerine Sahipken bu Turbo Araclarda Ort. 150BG 200NM Tork ve Dizel Araclarda 120BG ve 300NM Tork Civarındadır.Olaya Guc ve Tork Olarak Baktıgında Dizel Uzak Ara Onde olmakla birlikte Dizel>Turbo Benzin>Benzin Seklinde gitmektedir. Bu aracların Fiyatlarına Bakarsak Ort. Olarak Atmosferik Arac 100.000 den baslarken , Atmosferik Tuplu 125.000 ,Dizel 130.000, Turbo Benzin ise 140.000 gibi kabul edebiliriz.Buradan baktıgında Dizel-Turbo-Tuplu Atmosferik arasında pek fark yokken Duz Atmosferik Benzinli bir arac kabaca 30.000 TL daha ucuzdur. Yine donanım,konfor olarak bakarsak genel olarak en donanım ve konforlu araclar Dizel araclardır.Ornegin Honda Civic de Otomatik almak istediginizde Dunyanın En İyi Otomatik Viteslerinden Tork Konvertorlu ZF kullanma sansınız varken Benzin-Benzin LPG-Turbo da ise ya CVT ya da digerlerinde Cift Kavramalı Daha Nazik ve Genel Olarak daha kısa omurlu sanzıman kullanmak zorunda kalıyorsunuz.Yine Donanım olarak Genelde Dizellerin Full Paketlerinde daha cok opsiyon bulunabilmektedir. Yakıt olarak bakarsak Genel olarak 1.6 Atmosferik C Sınıfı Aracların Fab. Sehir ici Verileri 7.5-8.5 LT arasındadır.Ve Reelde 10LT civarında yakarsınız.Bu Turbo da 8-8.5 LT iken Dizel de 6-7 LT Hybrid de ise 5 LT civarındadır. Ozetlersek Yakıt Tuketiminde Dizel-Hybrid en avantajlı olmakla birlikte Genel olarak bakıldıgında Guc-Tork-Konfor-Opsiyon Dizel En iyi secenektir.Zaten Hybrid Dedigin arac Gucsuz Atmosferik araca Pil ile birlikte Elektrik Motoru konulmasıdır. MTV lere geldiginde en iyi secenek Hacim Farklı da olsa Turbo Benzinlidir.1,0 ya da 1,2 100-130BG Turbo Benzinli arac 1.5-1.6 lara gore kabaca 1000TL daha avantajlıdır.Burada su an icin en pahalısı Hybrid lerdir. Olaya genel olarak bakarsak Dizele karsı cok katı bir tutum var.Once Emisyonlar sıkıntı oldu ve az teferruatlı ve sorunsuz Euro 4 Dizel Motorlar varken buna Egr-DPF-Adblue gibi zorunluluklar getirdiler.Ve daha karmasık , DPF in tıkanması gibi sorunlar , DPF-EGR iptali ve sıkıntıları ortaya cıktı.Bununla da kalmadı kimi firmalar Dizel defterini kapatırken kimileri de su tarihte bitiricez gibi tarihler verdiler.Sonucta oyle ya da boyle Dizeli bitirecekler.Bu Avrupa da daha kısa surede olurken Turkiye de daha uzun bir sure surecek.Ama tabii sonunda kaldırılacak olması aracın hem 2. elini, hem de parca bulmasını olumsuz anlamda etkileyecek.Ornegin Dizeli tamamen bırakan Toyota varken , Toyota 1.4 D4D Dizel sahipleri ne zamana kadar parca bulabilecekler ve firmanın Dizel ile ilgisinin kalmaması 2. Elini ve talebini ne olcude etkileyecek? Yine benim icin her zaman Benzin ile Dizel arasında Duz Vitesde 10.000TL Otomatik de ise Max. 20.000 TL yi gectigi surece mantıgı yoktu.Buna ragmen cogu insan buna Dayım da dahil 20-30.000 TL fark odeyerek KM yapmamalarına ragmen Sıfır Dizelini aldılar.Ama aradaki fark bu rakamlarda oldugunda Dizel kesinlikle Benziliden her sekilde cok daha ustundu.Ornegin Tuplu Atmosferik olsun Turbo benzin olsun CVT ye mahkumken Civic Dizelde 9ZF kullanma ayrıcalıgın vardı.150NM tork yerine 300-320NM torkun gucu vardı. İnsanları Benzin,Tup,Turbo Benzin,Hybrid kullanmaya zorladılar.Hybrid benim icin asla cazip degil ben 50.000TL fazla verecegim ve cok daha gucsuz,bastıgında ise cok yakan (Corolla inceleyen sitelerin birinde site sahibi siz bana bakmayın su an gostergede 8.2 gozukuyor ama cok gaza basıyorum demisti) bir arac, MTV bir dezavantaj gormuyorum su acıdan gormuyorum bu senenin 2. yarısında ben MTV indirimi bekliyorum.MTV olarak 1.2 den ucuza bile dusse ben ort. 50.000 fazla verip 2 LT Turboya gore tasarruf yapacaksam ve gaza yuklendigimde ise belki daha fazla yakacaksam benim icin hicbir anlamı yok.Ayrıca Pil Maliyeti Ne olacak o da ayrı bir muamma...LPG ye zaten hic ısınamadım.Dizel bitince bana gore en uygun tercih 1.0, 1.2, 1.3 Turbo araclar hem guclu 130-150BG hem torku yuksek 200-230 NM hem de Dizele yakın yakıt tuketimleri ile 6-8 Lt gibi tek secenek o kalıyor. Mazot fiyatlarına gelince bence Benzin ile Motorin arasında hicbir zaman fark %10 dan fazla olmayacak.Bu degisebilir birgun Dizel ucuz birgun Benzin olabilir ama benzer rakamlarda olacaklar. LPG ye gelince normal fiyatından satılsa ya da su anda mesela Benzin 6.40, Motorin 6.10 iken LPG 3.85 lerde sanırım bu rakama satılsa ya da 4TL uzerinde olsa LPG diye bir muhabbet de kalmaz. Su anda Sıfır Dizel alan bana gore bile bile lades diyordur.Ort. 20.000 TL fazla verdin ve bu dedikodular,Dizeli bitiren firmalar,Sehir yasakları ve iddiaları vs varken alıyorsa zaten olası deger kaybını ve parca bulma zorlugunu goze alarak alıyor demektir. Kimya da NŞA ya da NKA vardır.normal Sartlar Altında ya da Normal Kosullar Altında diye hersey normal olsa hicbiri Dizelin rakibi olamaz.Dizel Candır diye soz var ya bu yasaklar vs olmasa Dizele hicbiri rakip olamaz.Bir taraftan da merak ediyorum.Fiat demek 1.3Multijet demek bunu bırakınca ne satacak,kim Fiat alacak?Renault demek 1.5DCI demek kim Reno alacak? Sonuc olarak bence Zorunlu olarak Devir Turbo Benzin Devri, Hybrid bence olu dogmus bir secenek, bu yasaklar olmasa ise Dizel Candır Gerisi Heyecandır.Artık tek secenek Turbo benzin bence... |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moueson -- 21 Şubat 2019; 13:55:11 > |
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi san_jose -- 21 Şubat 2019; 16:8:56 > |
|
|
|
|
|