Şimdi Ara

Dizel araç ekonomik mi gerçekten? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
166
Cevap
0
Favori
22.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Valla yılda 12-13bin km yapan gibiler için (örnek:biz) benzinli dizelden daha ekonomik oluyor orası tecrübeyle sabit.. + kamyon sesini çekmiyoruz, motor dizel gibi narin değil, bakımlar da nispeten daha ucuz.. Ama yılda 30-40bin km yapcak adam gider dizel alır..
  • dizellerin egzoz emisyonları tüm benzinlilerden iyi ,, bunun nedeni nedir peki , madem bu kadar çevre düşmanı ...

örneğin

dizel getz egzoz emisyonu 116 co2 gr/km
    benzinli getz egzoz emisyonu 150 co2 gr/km

diğerlerindede bu böyle

dizel volvo s40 1.6 da 129 gram/kilometre co2
    benzinli volvo s40 1.6 da 171 gram /kilometre co2

dizel daha çevreci ,,,,

quote:

Orijinalinden alıntı: face01tr

quote:

Orijinalinden alıntı: url

Prof bey bu açıklama gereğini niye duymuş. Biirileri dizel arabaların fazla satışından memnun olmuyor mu?

birileri değil çok büyük bi kitle dizele karşı ! sorun burda !?!? aslında haksız değiller ..dizel kurşunsuz benzin gibi çevreci değil.. greenpeace gibi örgütler bu konuda yaptıkları eylemlerle dünya gündemine oturuyorlar.. ama türk medyasında pek çıkmıyor bu haberler !?! durmadan benzinli motor geliştirilerek uzun vadede dizel kadar ekonomik yapılmaya ve halkı dizel almaktan caydırmaya çalışıyorlar.. oysa dizel motor için benzinliye oranla bi çalışma araştırma geliştirme faliyeti yok . teknik bilgim çook ileri değildir ama neden dizellere benzinlide olduğu gibi enjeksiyon takmıyorlar taksalar benzinli araç sektörü diye bişe kalmaz !?!

• düttürü; neden olduğunu hoca anlatmış oku ve anlamaya çalış, tekrar tekrar sormaya gerek yok. sorularının cevapları yukarda var. servis masraflarını da gayet iyi biliyorum meraklanma.

benzinli de kullandım dizel de benzinlide keyif dizelde ekonomi. ayrıca seni buna ikna etmek zorunda değilim. polemiğe gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabri -- 22 Ağustos 2005, 0:09:42 >
  • quote:

Orijinalinden alıntı: sahin_k123456

Ama şu anda benzinlinin ses dışında hiçbir avantajı yok.

Common Raile teknolojili dizellerrde ses sorunuda yok ..
  • höh yani ,,, zaten bu laflarından sonra ,, sağlıcakla kal
    quote:

Orijinalinden alıntı: cabri

neden olduğunu hoca anlatmış oku ve anlamaya çalış, tekrar tekrar sormaya gerek yok. sorularının cevapları yukarda var. servis masraflarını da gayet iyi biliyorum meraklanma.

benzinli de kullandım dizel de benzinlide keyif dizelde ekonomi. ayrıca seni buna ikna etmek zorunda değilim. polemiğe gerek yok.
  • quote:

benzinli daha mantıklı ve tabi ki daha keyifli...

benzinli nasıl daha keyifli olabilir ??! 1.4 polo var bende .. 195 tork.. ışıkta bi basıyorum hepsi aynada kalıyor :P benzinlide kullandım, o zamanlar ben onların aynasında kalıyordum
  • quote:

quote:

Orijinalinden alıntı: sahin_k123456

Ama şu anda benzinlinin ses dışında hiçbir avantajı yok.

Common Raile teknolojili dizellerrde ses sorunuda yok ..

O kadar emin olma.. Arabanın içindeyken modelden göre ehh belki.. Ama dışardan isterse multicommon*rail olsun yine o pırpır geliyor merak etme sen.. 730d'nin motor kaputuna bak yine o pırpırı duyarsın.. Ha ama o BMW-Merso ların yüksek modellerindeki dizeller epey ilginç, dışardaki o pırpırı duyabilmek için baya yakınına gitmek gerekiyor..Ama ona da 200 milyar küsürü kim yetişricek?.. Halbuki accent 2 sokak öteden duyuluyor

• quote:

Orijinalinden alıntı: düttürüleyla

dizellerin egzoz emisyonları tüm benzinlilerden iyi ,, bunun nedeni nedir peki , madem bu kadar çevre düşmanı ...

örneğin

dizel getz egzoz emisyonu 116 co2 gr/km
    benzinli getz egzoz emisyonu 150 co2 gr/km

diğerlerindede bu böyle

dizel volvo s40 1.6 da 129 gram/kilometre co2
    benzinli volvo s40 1.6 da 171 gram /kilometre co2

dizel daha çevreci ,,,,

quote:

quote:

Orijinalinden alıntı: url

Prof bey bu açıklama gereğini niye duymuş. Biirileri dizel arabaların fazla satışından memnun olmuyor mu?

birileri değil çok büyük bi kitle dizele karşı ! sorun burda !?!? aslında haksız değiller ..dizel kurşunsuz benzin gibi çevreci değil.. greenpeace gibi örgütler bu konuda yaptıkları eylemlerle dünya gündemine oturuyorlar.. ama türk medyasında pek çıkmıyor bu haberler !?! durmadan benzinli motor geliştirilerek uzun vadede dizel kadar ekonomik yapılmaya ve halkı dizel almaktan caydırmaya çalışıyorlar.. oysa dizel motor için benzinliye oranla bi çalışma araştırma geliştirme faliyeti yok . teknik bilgim çook ileri değildir ama neden dizellere benzinlide olduğu gibi enjeksiyon takmıyorlar taksalar benzinli araç sektörü diye bişe kalmaz !?!

neden ötüp duruyorlar o zaman ?! galiba dizel kamyonlar yüzünden onların egzoz emisyonları çok yüksek herhal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi face1tr -- 22 Ağustos 2005, 0:13:38 >

• quote:

quote:

benzinli nasıl daha keyifli olabilir ??! 1.4 polo var bende .. 195 tork.. ışıkta bi basıyorum hepsi aynada kalıyor :P benzinlide kullandım, o zamanlar ben onların aynasında kalıyordum

Aynada bi sorun var demek ki :P :P ---Yaw dışarıdakiler benzinli daha atak falan diip duruo bu forumdakiler dizel torq dan dolaı dah atak dioo....Ben daha hiç dizel kullanmadım doru düzgün...
  • quote:

Orijinalinden alıntı: qr_bugra

quote:

quote:

Aynada bi sorun var demek ki :P :P ---Yaw dışarıdakiler benzinli daha atak falan diip duruo bu forumdakiler dizel torq dan dolaı dah atak dioo....Ben daha hiç dizel kullanmadım doru düzgün...

yaw kalkışta atak bi şekilde rakibi geçmenin yolu tork tan geçer.. PİYASADAKİ GİRİŞ SEVİYESİ EKONOMİK dizel araçların torku benzinliye göre daha yüksektir..

• megane 1.6 benzinli -115 bg-kullanıyorum, kalkışta hiç sanmıyorum ki 1.4 dizel polo nun ardında kalsın. imkanı yok...

quote:

quote:

quote:

quote:

yaw kalkışta atak bi şekilde rakibi geçmenin yolu tork tan geçer.. PİYASADAKİ GİRİŞ SEVİYESİ EKONOMİK dizel araçların torku benzinliye göre daha yüksektir..

• dizellerin ilk hızlanmaları benzinliye göre avantajı yok benim bildiğim kadarıyla.. Fakat ara hızlanmalarda (esneklik) çok daha iyi, dağlar kadar fark oluyor nerdeyse test verilerine de bakın anlarsınız, binince de anlaşılıyo zaten Ama nolursa olsun benzinlinin zevki daha iyi ((BENCE))
  • Sadece torkla olmaz usta yanlışın var o zaman senin tork VTI dan daha ii ama daha ii kalkması imkansııızzzz..........Benzinli performans daha ii diolar. Babam kaç yıllık şoför daha demin 1.8 dizel kullanmış ne kullandı bilmiom dedği bu: Bırak dizelmiş yaaa arabanın kıçını kaldırcam die ben kıçımı......bizim araba ii 407 dizel de böleese boşver gel Passat alalım......'' dediği bu ama kişiden kişie değişebilir tabiii...
  • quote:

megane 1.6 benzinli -115 bg-kullanıyorum, kalkışta hiç sanmıyorum ki 1.4 dizel polo nun ardında kalsın. imkanı yok...

quote:

quote:

quote:

quote:

meganı havada karada geçerim be !?! ben corolla 1.6 lara fark basıyom.. geçen gün yeni astra 1.6 yla baya bi kapıştık.. ilk başta geçtim baya da fark koydum.. sonra 20 saniye kadar sonra 130 a gelince hız artışım hissedilir derecede düştü.. arkadan durumu toparlayan astra arkamdan vıınnn bi geçti şok oldum.. burdan benim anladığım sonuç şu : kalkışta çok iiği ama iş uzun yolda yüksek hızda seyretmete gelince 1.4 yetersiz kalıyor.. ama altımda 1.6 golf dizel olsaydı hiçbi benzinli beni geçemezdi..
    sözüm üst segment araçlardan dışarı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi face1tr -- 22 Ağustos 2005, 0:34:46 >

• quote:

quote:

megane 1.6 benzinli -115 bg-kullanıyorum, kalkışta hiç sanmıyorum ki 1.4 dizel polo nun ardında kalsın. imkanı yok...

quote:

quote:

quote:

quote:

meganı havada karada geçerim be !?! ben corolla 1.6 lara fark basıyom.. geçen gün yeni vectra 1.6 yla baya bi kapıştık.. ilk başta geçtim baya da fark koydum.. sonra 130 a gelince baya bi gittim.. arkamdan vıınnn bi geçti şok oldum.. burdan benim anladığım sonuç şu : kalkışta çok iiği ama iş uzun yolda yüksek hızda seyretmete gelince 1.4 yetersiz kalıyor.. ama altımda 1.6 gplf dizel olsaydı hiçbi benzinli beni geçemezdi..
    sözüm üst segment araçlardan dışarı

Yeni 1.6 Vectrayla kapıştıısan benim anladıım kadarıyla senin araba bayağı güçsüz. O araba 100 bg ve 0-100 çıkcak die dolmuş bekler gibi beklion...Kasayı kaldıramıo ki o araba ne bakarsın vectraya....

• usta birazda kaldırana bakmak lazım ,, tork , beygir , camış tamamda ,, içinde şöferrrr olucak şöferrr. kibariyenin kocası kaldırsın bakıyım. serçeyle geçer bizi be...

şaka maka bi yana evet söylenenler doğru benzinlilerin ilk kalkışları daha iidir. dizellerinse ara hızlanmaları. bir dizelle bir benzinli dizelin turbo aralığında kapışırsa anlık overboost sonucu arabanın tamponu zor görür..
    dizelin bu overboostunun keyfini hiçbirşeye değişmem. ilk viteste gerçekleştiremezsiniz ama 2. vitesten itibaren çok keyifli....
    quote:

Sadece torkla olmaz usta yanlışın var o zaman senin tork VTI dan daha ii ama daha ii kalkması imkansııızzzz..........Benzinli performans daha ii diolar. Babam kaç yıllık şoför daha demin 1.8 dizel kullanmış ne kullandı bilmiom dedği bu: Bırak dizelmiş yaaa arabanın kıçını kaldırcam die ben kıçımı......bizim araba ii 407 dizel de böleese boşver gel Passat alalım......'' dediği bu ama kişiden kişie değişebilir tabiii...

• Dooruudur ara hızlanmaya bişi diemem ama kalkışta imkanı yok......Bu arada babama iş arkadaşları Kimi der.....
  • @qr_bugra

kusura bakmayın kapıştığım araba yeni astra ydı.. astra ile kapıştım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi face1tr -- 22 Ağustos 2005, 0:42:32 >
  • quote:

OOOOOOO o zaman tamamen booşver.... Şaka bi yana harbiden ii olabilir ama benzinli kadar deil.....dizel=arahızlanma
  • Sorun değil , zati biz ara ara hızlanıyoruz. ,,
    devamlı bir ivmelenme yakışmaz delikanlı adama ,, birazda ağır olcan. ara ara ivmelenicen.. herşeyin yeri var. :)))
    quote:

quote:

OOOOOOO o zaman tamamen booşver.... Şaka bi yana harbiden ii olabilir ama benzinli kadar deil.....dizel=arahızlanma

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.