Şimdi Ara

Dizel araç ekonomik mi gerçekten? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
166
Cevap
0
Favori
22.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sorumudur bu yahu.çok tanıdığım dizele geçti masraftan kaçmak için ve yarı yarıya rahatlayanlar var
  • fiyatı çıkarma hesabı yapmana gerek yok. aracının 2.eli zati benzinliden daha fazlaya gidicek. 1 eldeki fiyat farkını zati 2.elde satarken kazanacaksın. o yüzden o 50.000 km nin tamamındaki fark tasarrufun.
    quote:

Orjinalden alıntı: amac22

11 aydır dizel araç kullanıyorum (fiesta)50.000 km yol yaptım benzine göre en az 4 milyar tasarrufum oldu aradaki fiyat farkı fazlasıyla çıktı.kesinlikle dizel araçları tavsiye ediyorum.zaten şu anda piyasada satılan iki araçtan mutlaka biri dizel...
  • ya zaten allah aşkına dizel motor benzinliden ortalama %30-40 daha az yakıyor ve mazotta daha ucuz. yılda 1 kerelik birşey olan sevis ücreti fazla diye dizel motora ekonomik değil demekde mantıksız bence. alırkenki fiyat farkınada herkes bağıra bağıra cevap veriyor satarkende o farkı geri alıyorsun diye.
    geriye bir tek arıza durumunda çıkabilicek masraflar kalıyor ve evet o konuda da haklısınız dizelin masrafı çok olabilir ama buda demek değilki benzinli arabanında hiç masrafı olmaz.
  • Dizel araç ekonomik gerçekten.[/size]
  • yaklaşık 1 aydır araba bakıyorum sanırım biraz daha bakacağım. dizelmi benzinlimi diye düşünenlerdenim ancak sanırım yavaş yavaş dizele doğru kayıyorum.(yılda ancak 4-5 bin yapsamda) Burada arkadaşlar karşılıklı fikir alışverişinde bulunuyorlar ve bizim gibi yenileride bir nevi yönlendiriyorlar bence çok da faydalı oluyor. Şu an bu konu Türkiye'de çok gündemde (dizlemi-benzinlimi olayı) geçen reha muhtarda köşesinde yazmış o da kararsız kalanlardan....ancak şu dizeli alırken verilen fazla paranın bir kaç sene sonra ikinci el olarak satarken geri alınacağı konusunda arkadaşlar o parayı (yaklaşık 3-4 milyar) sadece beklemeye alıp arabaya yatırmış oluyorar yani aslında parayı bir nevi arabaya borç vermiş gibi??? neyse ben biraz daha araştırma yapayım.....
  • * ÜLKEMİZ ÇOK YAKINDA DİZEL MEZARLIĞINA DÖNECEK HABERİNİZ YOK.. BU FORUMLARDA ADI GEÇEN MARKALAR 2 İLE 5 YIL GARANTİ VERİYOR GÜYA... YAKITTAN DOĞACAK 4 TEN BAŞLAYIP 15 E GİDEN BİR SORUNU DA YANINIZDA TAŞIDIĞINIZI BİLİYORMUSUNUZ.
    * ANTİ DİZELCİLERİN HİÇ BİRİSİ DİZEL MANTIKSIZ DEMİYOR.SADECE AZ YOL YAPAN BİRİNİN O KADAR ÇOK FARK ÖDEMESİNİN MANTIĞINI SORGULUYOR..DİZEL YERİNE BİR ÜST SEGMENT VEYA DONANIM NİYE KÖTÜ Kİ..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ototeknik

* ÜLKEMİZ ÇOK YAKINDA DİZEL MEZARLIĞINA DÖNECEK HABERİNİZ YOK.. BU FORUMLARDA ADI GEÇEN MARKALAR 2 İLE 5 YIL GARANTİ VERİYOR GÜYA... YAKITTAN DOĞACAK 4 TEN BAŞLAYIP 15 E GİDEN BİR SORUNU DA YANINIZDA TAŞIDIĞINIZI BİLİYORMUSUNUZ.
    * ANTİ DİZELCİLERİN HİÇ BİRİSİ DİZEL MANTIKSIZ DEMİYOR.SADECE AZ YOL YAPAN BİRİNİN O KADAR ÇOK FARK ÖDEMESİNİN MANTIĞINI SORGULUYOR..DİZEL YERİNE BİR ÜST SEGMENT VEYA DONANIM NİYE KÖTÜ Kİ..

dosyum ülkemiz zaten araba mezarlığı. dizel benzinli olayı değil. anlayış olayı. insanlar arabasına bakmaz bu ülkede. arabaya bakılmadığı zaman türü pek de farketmiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ototeknik

* ÜLKEMİZ ÇOK YAKINDA DİZEL MEZARLIĞINA DÖNECEK HABERİNİZ YOK.. BU FORUMLARDA ADI GEÇEN MARKALAR 2 İLE 5 YIL GARANTİ VERİYOR GÜYA... YAKITTAN DOĞACAK 4 TEN BAŞLAYIP 15 E GİDEN BİR SORUNU DA YANINIZDA TAŞIDIĞINIZI BİLİYORMUSUNUZ.

aynı donanım ı karşılaştırdıgımızda dizel getz benzinliden 2 milyar 100 milyon daha pahalıydı sadece...

ülkemiz dizel mezarlıgına dönmese bile... common rail bir dizel sahibi olarak diyorum ki: 2. el common rail dizel bir araç almam! kesinlikle almam! anca tanıdıgım çok özenli yakıt aldıgını bildiğim insandan alırım...

kaldıki turbo meselesi zartı zurtu var...

yeni dizeller tamamen teknoloji... her yanı hassas... 2. eli bu nedenle çook değer kaybeder...

belki benzinlisinde ucuza satmak zorunda kalırsınız değil farkı çıkarmak!

ama yinede dizel... bunlara rağmen daha avantajlı dizel... üstelik yüksek performans veriyor... kullanım zevki...

dizel normalde 5 litre yakıyorsa performanslı kullanıp 6 yakıyorsunuz
    benzinli ise 7 yakıyorsa performanslı kullandığınızda rahat 10 litre üstüne çıkıyorsunuz!

• hergün işe arabayla gidip geliyorsan dizel ama arabayı sadece hafta sonra kısa gezintiler için kullanıyorsan benzinli.mesela ben haftada en fazla 200 km yaparım.kısaca benim gibi kullananlara dizel gereksiz.
  • 18 milyarada dizel araba var. güldürmeyin beni yaa. dizel araça verilen paraya acıyorum doğrusu.gercekten adam gibi bir araç 40 milyarın üzerinde c-max yada astra nin dizelinden bahsediyorum. corsa albea gibi araçlarda ne güvenliğinden bahsediyorsunuz.onlarla yolda gideceğinize kendi hali hazırdaki araçlarınıza lpg taktırın. aynı şey.dizel ekonomik değil çünkü ülkemizde benzinliden daha gürültü cıkaran daha masraflı bakımlı bir araca değerinin üstünde para ödüyorsunuz.dizel araçların benzinliden daha ucuz olması gerekir ki. ekonomik olsun. birde böyle düşünün.
  • quote:

Orjinalden alıntı: pollock

18 milyarada dizel araba var. güldürmeyin beni yaa. dizel araça verilen paraya acıyorum doğrusu.gercekten adam gibi bir araç 40 milyarın üzerinde c-max yada astra nin dizelinden bahsediyorum. corsa albea gibi araçlarda ne güvenliğinden bahsediyorsunuz.onlarla yolda gideceğinize kendi hali hazırdaki araçlarınıza lpg taktırın. aynı şey.dizel ekonomik değil çünkü ülkemizde benzinliden daha gürültü cıkaran daha masraflı bakımlı bir araca değerinin üstünde para ödüyorsunuz.dizel araçların benzinliden daha ucuz olması gerekir ki. ekonomik olsun. birde böyle düşünün.

Arkadaşım sen topic i okumadın herhalde senin dediklerin yüzünden millet tartışıo...Birazdan senin üstüne de çullanırlar merak etme sen LPG li araçlar Dizel küçüklere eşit haa derim ben ancak buna....
    Masraflı dediin nedir ki....Ne gürültüsü?????

• quote:

18 milyarada dizel araba var. güldürmeyin beni yaa. dizel araça verilen paraya acıyorum doğrusu.gercekten adam gibi bir araç 40 milyarın üzerinde c-max yada astra nin dizelinden bahsediyorum. corsa albea gibi araçlarda ne güvenliğinden bahsediyorsunuz.onlarla yolda gideceğinize kendi hali hazırdaki araçlarınıza lpg taktırın. aynı şey.dizel ekonomik değil çünkü ülkemizde benzinliden daha gürültü cıkaran daha masraflı bakımlı bir araca değerinin üstünde para ödüyorsunuz.dizel araçların benzinliden daha ucuz olması gerekir ki. ekonomik olsun. birde böyle düşünün.

kurallara uygun kullandığın sürece bu ülkedeki bütün yeni otomobiller can güvenliğini sağlar.

• 1960 model bir traktör bile c3 dizelden daha sessiz çalışır.dizel araçlarla kırmızı ışıkta durunca camları kapamak zorunda kalıyorum. gürültüden
  • sen kurallara uyduktan sonra herşey bitiyor mu sanıyorsun???? ya diğer trafiktekiler?????.
    quote:

Orjinalden alıntı: mab2003

quote:

kurallara uygun kullandığın sürece bu ülkedeki bütün yeni otomobiller can güvenliğini sağlar.

• Saygı duymaya çalışıorum Ama fazla olmuo....Ses olayını abartıosun...Her an başına bişi geleblir zaten Allah'a emanet gidioz sana üzerine düşeni yapmak kalıo sadece Güvenlik konusunda düşündüklerin de olabildiince saçma...Üst noktadasın,bir numarasın abi
  • dizel araçlar gürültülü .. kulağımamı inanacagım yorumlaramı.?30 milyar civarındaki arabaların güvenliği yok denecek kadar az. bana deyinki focus astra yada 307 anlıyım dizelde... diğerleri dizel özentisi.bu araçları almıyacaksan benzinlileri zaten 30 milyar civarı. bir getz yada albea yada corsa abileri ile nasıl boy ölçüşebilir.30 m vereceksen benzinli focus astra yada 307 al. yoksa benim arabam sessiz diye kendini kandırırsın.
  • Bence dizel araclar gayet ekonomik ve mantikli. Araba A dan B ye gitmek demek oluyorsa dizel mucize gibi gelebilir. Fakat bazi insanlar(benim gibi) icin araba biraz daha fazla birsey ifade edebilir. Onun icin, performans iddia eden dizelciler bana biraz itici geliyor. Sark akillilari gibi, ornegin Hehehe hem az yakiyorum hem be bu diger benzinci salaklardan iyi gidiyorum. Ekonomik-performans, ikisi bir arada olmaz.
  • a dan b ye gitmek için zaten zaten 4 yıllık dizel parasını senden peşin aldılar.:)
  • quote:

a dan b ye gitmek için zaten zaten 4 yıllık dizel parasını senden peşin aldılar.:)

Benden mi? ben benzinli turbo bir araba kullaniyorum. Avatar a bak.
  • sözüm kullandığın arabaya değil dediğin lafa
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.