Şimdi Ara

Dizel araç ekonomik mi gerçekten? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
166
Cevap
0
Favori
22.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARKADAŞIM BU TOPİCDE DEFALARCA DİZELİN ARTILARINI ANLATTIK İZLENİMLERİMİZİ SÖYLEDİK YANİ HİÇ BENZİNLİ KULLANMADAN DİZEL KULLANSAK HADİ NEYSE UZUN YILLARDAN BERİ BENZİNLİ ARABA KULLANAN BİRİ OLARAK DİZELE GEÇTİKTEN SONRAKİ TABİ YENİ NESİL DİZEL BU ARAÇLARIN MÜKEMMELLİĞİNİ DEFALARCA ANLATTIK ANLADIĞIM KADARIYLA BAZI ARKADAŞLAR YENİ NESİL DİZELİN ÖZELLİKLERİNİ TAM OLARAK BİLMİYORLAR HALA ESKİ DİZEL TEKNOLOJİSİ İLE MUKAYESE EDİYORLAR YOK BENZİNLİLER DİZELLERİ KALKIŞLARDA AYNADA GÖRÜYORMUŞ YOK ÇOK AĞIRMIŞ YOK ÇOK SESLİYMİŞ ...VS.VS GEÇİN BUNLARI DÜTTÜRÜLEYLA ARKADAŞIM KİMSEYİ ZORLA DİZEL SEVDİREMEYİZ DİZEL SATMAKLA BİZ PARADA KAZANMIYORUZ SADECE İNSANLARIN MENFAATLERİ İÇİN TECRÜBELERİMİZİ AKTARIYORUZ HERKESİN PARASI VE ZEVKİ KENDİNE AİT HERKESE SAYGILAR.....
    quote:

Orijinalinden alıntı: düttürüleyla

Sorun değil , zati biz ara ara hızlanıyoruz. ,,
    devamlı bir ivmelenme yakışmaz delikanlı adama ,, birazda ağır olcan. ara ara ivmelenicen.. herşeyin yeri var. :)))
    quote:

Orijinalinden alıntı: qr_bugra

quote:

Orijinalinden alıntı: face01tr

kusura bakmayın kapıştığım araba yeni astra ydı.. astra ile kapıştım

OOOOOOO o zaman tamamen booşver.... Şaka bi yana harbiden ii olabilir ama benzinli kadar deil.....dizel=arahızlanma

• Neyi geçiyim!!! ben mi dedim aynada görüyosunvs yi. sadece doğru bildiğimi anlattım. kimseye zorla bişey sevdirmeye çalışmıyorum. kendi doğru bildiğimi , kend,ime yarar sağşladığını düşündüğüm şeyleri diğer insanlarda yararlansın diye paylaşıyorum
    Saygılar ,,,
    Orijinalinden alıntı: emremuslu

ARKADAŞIM BU TOPİCDE DEFALARCA DİZELİN ARTILARINI ANLATTIK İZLENİMLERİMİZİ SÖYLEDİK YANİ HİÇ BENZİNLİ KULLANMADAN DİZEL KULLANSAK HADİ NEYSE UZUN YILLARDAN BERİ BENZİNLİ ARABA KULLANAN BİRİ OLARAK DİZELE GEÇTİKTEN SONRAKİ TABİ YENİ NESİL DİZEL BU ARAÇLARIN MÜKEMMELLİĞİNİ DEFALARCA ANLATTIK ANLADIĞIM KADARIYLA BAZI ARKADAŞLAR YENİ NESİL DİZELİN ÖZELLİKLERİNİ TAM OLARAK BİLMİYORLAR HALA ESKİ DİZEL TEKNOLOJİSİ İLE MUKAYESE EDİYORLAR YOK BENZİNLİLER DİZELLERİ KALKIŞLARDA AYNADA GÖRÜYORMUŞ YOK ÇOK AĞIRMIŞ YOK ÇOK SESLİYMİŞ ...VS.VS GEÇİN BUNLARI DÜTTÜRÜLEYLA ARKADAŞIM KİMSEYİ ZORLA DİZEL SEVDİREMEYİZ DİZEL SATMAKLA BİZ PARADA KAZANMIYORUZ SADECE İNSANLARIN MENFAATLERİ İÇİN TECRÜBELERİMİZİ AKTARIYORUZ HERKESİN PARASI VE ZEVKİ KENDİNE AİT HERKESE SAYGILAR.....
    Orijinalinden alıntı: düttürüleyla

Sorun değil , zati biz ara ara hızlanıyoruz. ,,
    devamlı bir ivmelenme yakışmaz delikanlı adama ,, birazda ağır olcan. ara ara ivmelenicen.. herşeyin yeri var. :)))
    Orijinalinden alıntı: qr_bugra

• saygılar....+100
  • Annneeciğiiimmm.......Saygılar...
  • arkadaslar memur adadm dizel almasin emekli adam dizelden sasmasin .................
  • yeni focusun benzinli ve dizelini karşılaştırınca dizel havada karada geçiyor. diğer arabaları bilmem de bu bi gerçek. benzinlide 0-100 10.7 dizelde 10.9 sn. ara hızlanmalara bakmaya gerek bile yok. yaklaşık %30 fark var. dizel artık hem ekonomik hem de hızlı ve kıvrak. vites değiştirmeye hiç mi hiç gerek yok. 5. viteste 100 ile giderken çok kısa bir sürede 160-180 gibi hızlara çıkabiliyorsun. benzinlide bu mümkün değil. fiyat farkı da benzinli ile arasında çok değil. benzinlisi 32milyar dizeli 24.500-35.000 ytl aradaki farka kesinlikle değiyor
  • . biraz araştırdımarkadaşlar dizelin benzinliye göre üstünlüğü işte bu. teknik değerleri aşağıda veriyorum

VW Passat 2.0 FSI 150 HP 60-100 11.0 sn
    Yeni Focus 1.6 tdci 109 HP 60-100 9.6 sn
    Megane II RS 225HP 60-100 9.6 sn
    Mercedes E200 Kompressor 165HP 60-100 9.5 sn
    Opel Vectra 2.2 Direct 155Hp 60-100 10.0 sn

VW Passat 2.0 FSI 150 HP 80-120 10.4 sn
    Yeni Focus 1.6 tdci 109 HP 80-120 13.0 sn
    Megane II RS 225HP 80-120 14.6 sn
    Mercedes E200 Kompressor 165HP 80-120 18.6 sn
    Opel Vectra 2.2 Direct 155Hp 80-120 14.2 sn

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daywalkerr -- 22 Ağustos 2005, 21:19:29 >
  • Dİzele mualifgözüken aradaşların dizel kötü benzinli iyi dediklerini sanmıyorum.Benim kişisel itirazım
    yılda 10.000 km yapanın dizel almasının mantığı...
    Tabiki dizel alınmalı ..Ama bir mantığının olması lazım.. yok pahalı alıyoruz ama pahalı satıyoruz diyosunuzda ne anlıyorsunuz...
    Objektif satıcılar bile 35 binin üstünde dizel önerirken nedir sizin inadınız.
    Bakım maliyeti az değildir.. c3 benzinli 110 max.. dizel 220 min...hangisi ucuz.
  • yani ototeknik arkadaş ben yılda 9000 km. dizel almam mantıksız mı?--Kusura bakma yanlış anlamış olabilirim ama...
  • hiç mi hiç anlamı yok
    9000 km yol yapanın sıfır almasının mantığı bile yok.. çok yaksa ne kadar koyar 9000
  • arkadaşlar yeni peugeot 307 1.6 110 hp HDi araba aldım
    performansı süper hatta inanmayan arkadaşlara arabayı kullandırdım
    hepsi hayran kaldı
    yeri burası olmayabilir ama dizel araç kullanan arkadaşlara yakıtlarını hangi markadan aldıklarını sormak istiyorum
    peugeot totali öneriyor ve kesinlikle shell almayın dediler bana
    sizlerin tavsiyesi nedir
  • opet ultra euro dizel..
    quote:

Orijinalinden alıntı: ahmetson

arkadaşlar yeni peugeot 307 1.6 110 hp HDi araba aldım
    performansı süper hatta inanmayan arkadaşlara arabayı kullandırdım
    hepsi hayran kaldı
    yeri burası olmayabilir ama dizel araç kullanan arkadaşlara yakıtlarını hangi markadan aldıklarını sormak istiyorum
    peugeot totali öneriyor ve kesinlikle shell almayın dediler bana
    sizlerin tavsiyesi nedir
  • quote:

Orijinalinden alıntı: Daywalkerr

. biraz araştırdımarkadaşlar dizelin benzinliye göre üstünlüğü işte bu. teknik değerleri aşağıda veriyorum

VW Passat 2.0 FSI 150 HP 60-100 11.0 sn
    Yeni Focus 1.6 tdci 109 HP 60-100 9.6 sn
    Megane II RS 225HP 60-100 9.6 sn
    Mercedes E200 Kompressor 165HP 60-100 9.5 sn
    Opel Vectra 2.2 Direct 155Hp 60-100 10.0 sn

VW Passat 2.0 FSI 150 HP 80-120 10.4 sn
    Yeni Focus 1.6 tdci 109 HP 80-120 13.0 sn
    Megane II RS 225HP 80-120 14.6 sn
    Mercedes E200 Kompressor 165HP 80-120 18.6 sn
    Opel Vectra 2.2 Direct 155Hp 80-120 14.2 sn

verdiğin değerler yanlış!!!

hepsi saçmalık

0-100 değerleri bile daha kısa be!

üfürmüşsün!

• valla arkadaşlar c-max benzinli alıyordum...içime sinmedi..biraz kastım..krediyi artırdım..dedim ayda 1 depo fazla benzin alacağıma.. o farkı(125 milyon tl civarında)krediye öderim..bakalım..inşallah memnun kalırım..motor focularla aynı tdci..ama c-max daha ağır..sanırım tork yeterli olur...hesaba gelincxe..
    c-max benzinli kullanan arkadaşlar 11lt/100km yaktıklarını söylüyorlar..dizel c-maxı olan arkadaşımda 7lt/100 km yaktığını söylüyor..(biraz deli kullanır)..ve dizel kullanan arkadaşım bana performans değerlerinde gözüken 5 lt.v.s yi boşver..7 lt. bazen 6,5 lt falan yaktığını söylüyor.(ben 7 lt ye bile razıyım ya..)yani arada 4 lt benzin karım var..oturduğum yer ankaraya 40 km..eşim hergğün ankaraya gider gelir..gidiş geliş 100 km tutar.benzinlide..11 lt harcasa 11lt X2.700=29.700...ortalam 30 milyon benzin yakacak...dizelle ise(euro dizelin fiyatını tam bilmiyorum..2.2 ytl diyelim...7lt X2.200=15.4 ytl.
    görüldüğü gibi yarı yarıya varan bir fark var..ayda 20 kere ankaraya gitse..300 milyon tl ayda cebimizde kalacak..
    herkesin gönlüne göre olsunççbende 25 yıldır benzinli kullanıyorum..inşallah pişman olmam..
    sevgiler

• Arkadaşlar burda bir iki açıklama yapmakta fayda var
    1-Dizel araçlar için bakımları pahallı denmiş. Periyodik bakımlar kilometre gidildikçe yapılır madem 10bin Km yol + bakım benzinli aracın 10bin km +bakım'ından pahallı bu 20bin için de aynı geçerliliğini korur. Niye yılda 30 bin km'nin üstü daha ekonomik oluyo Sayın prof. açıklayamaz bu mantıkla. Yani eğer dizelle ben yılda 2500 km yapıcaksam bu demektir ki 4 yılda bir servise gidicem. Anlamadım durup dururken az kilometre yapınca her sene niye servise götüriyim arabayı?
    2-Dizel araçların benzili araçlardan daha ekonomik olduğu bir gerçektir kimse aksini ispatlayamaz. Zaten daha ekonomik olmasa bütün otobüs-kamyonlar benzinli olurdu.
    3-Bazı benzinli araç sahipleri kendilerine dizellerin kötü olduğuna inandırmak istiyor ama maalesef dizel araçlar daha ekonomiktir. Yok performanstı-motoru gürültülüydü filan hikaye forumun konusu EKONOMİ!!!

• cevap olarak düzgün bir üslupla yazmak için ne kadar kendimi zorladığımı anlatamam..sadece şu vereceğim cevap bile ne kadar az bilgiyle ne kadar çok iddialı olduğunu gösterir..
    İSTERSEN YILDA 1 KM YAP ..YAĞINI DEĞİŞTİRMEK ZORUNDA KALIRSIN.. YAĞIN ÖMRÜ ZAMAN OLARAK BİR YILDIR.. HA SEN 4 YIL BEKLE YAKIŞIR... DEMEK KAMYONLARDA BENZİNLİ OLURDU HA HAKAKTEN HİÇ DÜŞÜNEMEDİK..HEYYYY ANTİ DİZELCİLER LÜTFEN ARKADAŞA CEVAP VERİN BENİM SİNİRLERİM BOZULDU...
    quote:

Orjinalden alıntı: erenuz

Arkadaşlar burda bir iki açıklama yapmakta fayda var
    1-Dizel araçlar için bakımları pahallı denmiş. Periyodik bakımlar kilometre gidildikçe yapılır madem 10bin Km yol + bakım benzinli aracın 10bin km +bakım'ından pahallı bu 20bin için de aynı geçerliliğini korur. Niye yılda 30 bin km'nin üstü daha ekonomik oluyo Sayın prof. açıklayamaz bu mantıkla. Yani eğer dizelle ben yılda 2500 km yapıcaksam bu demektir ki 4 yılda bir servise gidicem. Anlamadım durup dururken az kilometre yapınca her sene niye servise götüriyim arabayı?
    2-Dizel araçların benzili araçlardan daha ekonomik olduğu bir gerçektir kimse aksini ispatlayamaz. Zaten daha ekonomik olmasa bütün otobüs-kamyonlar benzinli olurdu.
    3-Bazı benzinli araç sahipleri kendilerine dizellerin kötü olduğuna inandırmak istiyor ama maalesef dizel araçlar daha ekonomiktir. Yok performanstı-motoru gürültülüydü filan hikaye forumun konusu EKONOMİ!!!

• quote:

Orjinalden alıntı: erenuz

Arkadaşlar burda bir iki açıklama yapmakta fayda var

evet çok az kullansan bile yılda bir bakım yaptırman gerekiyor... ama yılda 10.000-15.000 yapman yeterli...

bizim getzin bakımı 210 milyon benzinlisinin 110 yani iki katı... senede 100 milyon ediyor...

yüz milyonu 2 depo yakıtta zaten çıkartıyorsun....

motor gürültüsü hikayesini geçersek... çünkü yok öle bişey!
    yeni nesil dizeller benzinli rakiplerine oranla yüksek tork sebebiyle daha yüksek performans veriyorlar...

sadece son hız değeri benzinlinin daha yüksek, normal kullanımda eşdeğer motorlarda düzel çok daha performanslı...

hassas oldukları, yakıta dikkat etmek gerektiği ise doğru... 3-4 milyardan başlayan dertler açabilir insanın başına! dikkat ederseniz sorun yaşamazsınız...

• ya bu yeni 307 110 hp lik motoru olan manyak bişey arkadaş aldı benzinli arabalarla çok rahat kapısıyon sitesinde 0-100 11sn yazıyo ama bana daha hızlı gibi geldi bi ara ölçer yazarım
  • mantıklı abi ,, yılda 5.000 km yapan bile dizel almalı... amorti olayı diye b,işey yok. 2.el değeri kendini çıkarıyor. 5.000 km benzin dizel farkıda servis bakım farklarını 2 kere karşılayabiliyor. dizelin kullanım rahatlığıda yanına kar kalıyor..

quote:

Orjinalden alıntı: qr_bugra

yani ototeknik arkadaş ben yılda 9000 km. dizel almam mantıksız mı?--Kusura bakma yanlış anlamış olabilirim ama...
  • 11 aydır dizel araç kullanıyorum (fiesta)50.000 km yol yaptım benzine göre en az 4 milyar tasarrufum oldu aradaki fiyat farkı fazlasıyla çıktı.kesinlikle dizel araçları tavsiye ediyorum.zaten şu anda piyasada satılan iki araçtan mutlaka biri dizel...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.