Şimdi Ara

Dizel Aracın Yağ Eksiltmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese Selamlar,Nissan Note aracım 14000 km.de ve yaklaşık 1.25 Lt. yağ eksiltti.Yağı tamamladık şu an servisin ifadesine göre kontrol ediyoruz.Kou ile ilgili kafama takılan bir kaç soruya cevap arıyorum.Kullanma klavuzunda ilk 10000 km.içerisinde 0.5 Lt. yağ eksiltebilir diye bir ibare var.Benim araç 10000 km.yi geçti ve 10000 bakımında yağ değişti.Yani 4000 km.de 1.25 Lt yağ eksiltmiş oldu.Bu kısa veya uzun vadede zararlı mıdır?Ne gibi sorunlara yol açabilir?Yoksa dizel araçların böyle bir hastalığı var mıdır?İlginize ve paylaşımlarınıza şimdiden teşekkür ederim.

• benim 307ye her 1000km'de 1ly koyardım. o bariz yağ yakıyordu. umarım sende de böyle bir sorun yoktur.
  • sattığım seat toledo aracıma ilk 5000 7500 arası 0,5 lt yağ eklendi (bakımlar o zaman 7500de idi)
    58400 e kadar başka bir durum olmadı yani servis harici yağ ekleme filan olmadı
  • hiç dizel araçda yağ 10.000 km yi geçirilirmi?
    siz bakmayın klavuz kitapların 15-20.000 yazmasına.
    5.000 km sonra bir kontrol et yağı bak simsiyah oluyor, benzinli araçla 20.000 km yapsan genede öyle kararmaz.

zaten yağ eksiltmesi de bir sinyal olmuş 'eskidim artık, değiş diyor.'
  • 10 bine kadar 0.5 10binden sonra 1 lt diye hesap yapmayın o hesap yanlış olur . boşuna paniklemeyin , özellikle şehir içi trafikte yeni araç dur kalk var birde dizel normal değerler , benim arabada da aynı oldu şimdi 60binde eksiltme çok çok normal değerlerde ilk bakım zamanında öyle oluyor bir sonraki 10bin içinde sorun yaşamayacaksınız takmayın ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ADAC -- 16 Aralık 2008; 11:45:17 >
  • Başka bir fikri olan yok mu acaba?
  • daha koyu yağ koy o zaman
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.