Şimdi Ara

Dizel Megane 2'ye HKS Blow-Off Taktık :)) Sonuç '' Harika '' (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
4
Favori
33.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu arabayı senden alacak kişiye şimdiden üzülüdüm.Bir şeyleri yaparken sadece kendimizi düşünmesek çok iyi olur. 2 yaşındaki motorun hali de içler acısı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gurgenli

Bu arabayı senden alacak kişiye şimdiden üzülüdüm.Bir şeyleri yaparken sadece kendimizi düşünmesek çok iyi olur. 2 yaşındaki motorun hali de içler acısı.

motor servisin yüzünden kirlendi bakıma girdiginde motorum temiz oldugu halde bi tane temizleyici sprey sıktılar wd40mı ms40 mı ne adı motor ilk günki gibi olmuştu aradan bi kac ay gecti örümcek agı bagladı resmen gene bi ara temizletcem ama :)

arabayı alan dünyanın en sanslı adamı olur cünkü icinde simdiye kadar 1 tek sigara dahi içilmedi orjinal cakmagı dahi cakılmadı o derece temiz ve dolu bi araç (cam filmi,xenon far,tavan folyo, müzik tesisatı vs. vs. gibi bir cok aksesuar var. )
  • Umarım dediğin gibi olur.
  • :) begenen begenmeyen herkese teşekkürler
  • Sivasta var bir tane böyle megane sedan bej renkli çok güzel ses çıkarıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yılanlıdağ

Sivasta var bir tane böyle megane sedan bej renkli çok güzel ses çıkarıyor.

zaten sesi gercekte dinlediginizde cok güzel ve dikkat çekici hatta geçen gün ısıklarda beklerken çufflatıyordum (hava atıcaz ya :D ) cam silen bi cocuk bana abi bu araba yarıs arabasımı dedi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: TreedyLine

quote:

Orijinalden alıntı: yılanlıdağ

Sivasta var bir tane böyle megane sedan bej renkli çok güzel ses çıkarıyor.

zaten sesi gercekte dinlediginizde cok güzel ve dikkat çekici hatta geçen gün ısıklarda beklerken çufflatıyordum (hava atıcaz ya :D ) cam silen bi cocuk bana abi bu araba yarıs arabasımı dedi :)

Hocam kaçlık bu dizel megane bende de fluence var aslında düşünebilirim yazın böyle birşey yapmayı.
  • 1.5 dci 105 beygirlik 6 ileri vitesli son kasa exception megane bu aga dizelse aracın her türlü olur benzinliyse olmaz cünkü turbon yok.
  • Hayırlı olsun hocam Bende şu konuyu merak ediyorum; örneğin, 4. vitesten 3. vitese geçip gaza aniden yüklendiğinizde turboda çok kısa süreli de olsa lag oluyor(Bendeki araçta Chipli 2011 Focus 1.6 Tdci), acaba Blow off bu sorunu çözüyor mu? Dizel araçlar genelde tavsiye edilmiyor; bildiğim kadarıyla Benzinli araçlarda gaz kelebeği olduğundan ötürü takılmasının faydalı olduğu; fakat Dizel araçlarda gaz kelebeği olmadığından ötürü, sıkışan havanın bir kısmının turbo içinde kalması gerektiği, yoksa turbodan bütün havanın boşalması durumunda turbo tekrar basınç oluşturana kadar bir miktar zaman geçmesinin gerektiği sebebiyle faydalı değil, zararlı olacağından bahsediliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: buraoca2

Hayırlı olsun hocam Bende şu konuyu merak ediyorum; örneğin, 4. vitesten 3. vitese geçip gaza aniden yüklendiğinizde turboda çok kısa süreli de olsa lag oluyor(Bendeki araçta Chipli 2011 Focus 1.6 Tdci), acaba Blow off bu sorunu çözüyor mu? Dizel araçlar genelde tavsiye edilmiyor; bildiğim kadarıyla Benzinli araçlarda gaz kelebeği olduğundan ötürü takılmasının faydalı olduğu; fakat Dizel araçlarda gaz kelebeği olmadığından ötürü, sıkışan havanın bir kısmının turbo içinde kalması gerektiği, yoksa turbodan bütün havanın boşalması durumunda turbo tekrar basınç oluşturana kadar bir miktar zaman geçmesinin gerektiği sebebiyle faydalı değil, zararlı olacağından bahsediliyor.

valla kardes bak sana söle sölm bu blow off ne zamandır benim aklımda olan bi uygulamaydı internette cokca arastırdım bu dizel arabaya takılma konusunu ve hemen hemen her konuda şu var ; blow off yag atar ve arabayı cekişten düsürür basın olusturma asamasında

bende bu soylemlere bakarak hep erteledim en sonunda cok iyi bir blow off montaj ustası tavsiye etti biri aradım hepsini konustum adam bu dediklerinin hiç biri olmaz dedi iyi dedim gittim montajını yaptırdım. 1 hafta boyunca sürekli caf cuff gezdim dedigin gibi her viteste kücültürken yada büyültürken denedim bayagı zorladım blow offu herhangi bir cekişten düşme güc kaybı yasamadım yag atma yasamadım. özellikle dimdik bi yokusta denedim cekişten düsüp düsmeyecegini çuflata çuflata cıktım yokusu sölenenlerin aksine en ufak bir performans kaybı en ufak bir çekişten düşme yaşamadım.

dizel araçta herhangi bi artısı eksisi yok gibi gözüküyor sadece görüntü ve ses ama diyorum keske simdiye kadar taktırsaydım bu zamana kadar bekledigim kabahat :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: buraoca2

Hayırlı olsun hocam Bende şu konuyu merak ediyorum; örneğin, 4. vitesten 3. vitese geçip gaza aniden yüklendiğinizde turboda çok kısa süreli de olsa lag oluyor(Bendeki araçta Chipli 2011 Focus 1.6 Tdci), acaba Blow off bu sorunu çözüyor mu? Dizel araçlar genelde tavsiye edilmiyor; bildiğim kadarıyla Benzinli araçlarda gaz kelebeği olduğundan ötürü takılmasının faydalı olduğu; fakat Dizel araçlarda gaz kelebeği olmadığından ötürü, sıkışan havanın bir kısmının turbo içinde kalması gerektiği, yoksa turbodan bütün havanın boşalması durumunda turbo tekrar basınç oluşturana kadar bir miktar zaman geçmesinin gerektiği sebebiyle faydalı değil, zararlı olacağından bahsediliyor.

valla kardes bak sana söle sölm bu blow off ne zamandır benim aklımda olan bi uygulamaydı internette cokca arastırdım bu dizel arabaya takılma konusunu ve hemen hemen her konuda şu var ; blow off yag atar ve arabayı cekişten düsürür basın olusturma asamasında

bende bu soylemlere bakarak hep erteledim en sonunda cok iyi bir blow off montaj ustası tavsiye etti biri aradım hepsini konustum adam bu dediklerinin hiç biri olmaz dedi iyi dedim gittim montajını yaptırdım. 1 hafta boyunca sürekli caf cuff gezdim dedigin gibi her viteste kücültürken yada büyültürken denedim bayagı zorladım blow offu herhangi bir cekişten düşme güc kaybı yasamadım yag atma yasamadım. özellikle dimdik bi yokusta denedim cekişten düsüp düsmeyecegini çuflata çuflata cıktım yokusu sölenenlerin aksine en ufak bir performans kaybı en ufak bir çekişten düşme yaşamadım.

dizel araçta herhangi bi artısı eksisi yok gibi gözüküyor sadece görüntü ve ses ama diyorum keske simdiye kadar taktırsaydım bu zamana kadar bekledigim kabahat :)

Yok hocam, benim dediğim olay çekişin düşmesi değil Benim derdim viteş küçülttüğünde oluşan turbo lagı azaltmak, acaba buna faydası oluyor mu? Önceden dikkat ettiyseniz, viteş küçültüp gaza yüklendiğinizde ufak bir lagdan sonra araç hızlanmaya başlıyor. Acaba bu durum, blow off sonrası azaldı mı veya tamamen ortadan kalktı mı?

• blowdan dısarı havayı attıgı için turbo dedigin gibi lagı azaltıyordur burda olablir faydası blowun dediginizin hiç farkında degilim valla ama deneyecegim vites kücültüp basıcam gaza ama tavsiye ederim illa bi artısı vardır blowun :)
  • quote:

blowdan dısarı havayı attıgı için turbo dedigin gibi lagı azaltıyordur burda olablir faydası blowun dediginizin hiç farkında degilim valla ama deneyecegim vites kücültüp basıcam gaza ama tavsiye ederim illa bi artısı vardır blowun :)

Peki hocam, denedikten sonra geri dönüş yapmanızı şiddetle rica edeceğim Bende Eskişehir'de oturuyorum; buralarda Blow off montajı falan oldukça sıkıntı. Sağlam, bu işten anlayan usta bulmak oldukça zor, ChipTuning'i de MegaChips'in sahibi Mehmet Gazihan'ın Kütahyadaki Bayisi Mustafa bey sayesinde attık. Eskişehir'de ne yazıkki modifiye konularında işinin ehli bir usta bulmak çok zor

• tamamdır dönüş yapacagım :) bende blow offu mehmet gazihanda taktıracaktım ama montaj biraz tuzluydu 400 tl istedi montaj için bende cok yüksek rakam buldum. tavsiye üzerine floryada 5 yol sanayi sitesinde bir usta buldum 200 tl ye ona taktırdım montajı 5 saat sürdü ama degdi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RedRocco34 -- 15 Nisan 2012; 19:14:08 >
  • quote:

tamamdır dönüş yapacagım :) bende blow offu mehmet gazihanda taktıracaktım ama montaj biraz tuzluydu 400 tl istedi montaj için bende cok yüksek rakam buldum. tavsiye üzerine floryada 5 yol sanayi sitesinde bir usta buldum 200 tl ye ona taktırdım montajı 5 saat sürdü ama degdi :)

Peki hocam, tekrar hayırlı olsun
  • teşekkür ederim :)
  • güncell
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanmerto

Tek kapı güzel spor bir aracın olur, Blow-Off da takarsın, kullanırken keyif de alırsın. Ama babanın arabasına Blow-off takmak olmamış hocam

bencede olmamış. komik bir durum oluşmuş
  • komik bir durum söz konusu dahi degil.. videoda görgüsüzlük diyelim daha once blowlu araba kullanmadıgım için bairaz fazla cuflatıp uzattırmısım hepsi bu canlı dinlemenizi tavsiye ederim. sonucta elektronik blow degil bilmem ne degil subarularda evolarda olan hks blow off.

+ sunuda söliyim araba babamın degil dogum gunu hediyesi olarak alındı bu araba bana. dolayısıyla aile arabası degil sahsi bir araba babamın kendisinin doblosu var zaten ben zonguldakta üniversite okuyorum aracımda kapalı garajda duruyor babam elini dahi sürmüyor sadece hergün calıstırır bi 5 dk o kadar

cahil cahil yorumlar atmayın yok baba arabası yok bilmem ne arabası diye yasımız 21 diye hemen baba arabası oluyor benim bildigim baba arabası aile arabası olur bi ailede bi araba vardır ve o araba baba ana arabası olur ama bu araba ne baba ne ana arabası benim kendi arabam

• @TreedyLine hay Allah senden razı olsun. Bende nicedir taktırsam mı diye düşünüyordum. Demek istediğim sesi ve zamanı elde edemeyecekmişim. Spor hava filtresini taktıktan sonraki video ve fotoları 4 gözle bekliyorum...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.