Şimdi Ara

Dizel Megane 2'ye HKS Blow-Off Taktık :)) Sonuç '' Harika '' (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
116
Cevap
4
Favori
33.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: RaptorFX

@TreedyLine hay Allah senden razı olsun. Bende nicedir taktırsam mı diye düşünüyordum. Demek istediğim sesi ve zamanı elde edemeyecekmişim. Spor hava filtresini taktıktan sonraki video ve fotoları 4 gözle bekliyorum...

neden edemeyecekmissin aracın dizel mi benzinlimi ? benzinlyse maalesef edemezsin ama dizelse edersin.. taktırcagım filtre spor hava filtresi degil performans filtre yani ses mes cıkarmıcak sadece motor biraz daha rahatlıcak ve hava filtresi degiştirmeyecegim bakımlarda artık

tekrar teşekkür ederim..
  • güncel arkadaslar..
  • zamanında bebekte arkadaşlarla yürürken dizel bir astra dur kalk trafiğinde bu şekilde arabasını çuff'latıyordu. Orda yürüyen bebeğin havalı kızlarından biri ''aa arabaya bak düdüklü tencere gibi hava kaçırıyor'' demişti ve bizleri gülmekten yerlere sermişti. bu videoyu izleyince aklıma o an geldi.

araç hakkındaki yoruma gelince blow off'a o kadar para verceğime ben önceliği yay'a verir ve o parayla eibach, kw vs tarzı yaylardan alırdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RAN99

zamanında bebekte arkadaşlarla yürürken dizel bir astra dur kalk trafiğinde bu şekilde arabasını çuff'latıyordu. Orda yürüyen bebeğin havalı kızlarından biri ''aa arabaya bak düdüklü tencere gibi hava kaçırıyor'' demişti ve bizleri gülmekten yerlere sermişti. bu videoyu izleyince aklıma o an geldi.

araç hakkındaki yoruma gelince blow off'a o kadar para verceğime ben önceliği yay'a verir ve o parayla eibach, kw vs tarzı yaylardan alırdım.

bende bebeke gidicem çufflatıcam bakalım dedigin gibi olucakmmı :) banada trafik ısıklarında cam silen bi cocuk çuflatırken arabayı abi bu araba yarıs arabasımı diye sordu :D ben istesem simdiye kadar 1000 kere basmıstım arabayı yay takarak ama orjinal janta basmak istemiyorum amacım o benim 17 jant 17 lastik ve yay almak icin 2 milyara ihtiyacım var 2 milyar ha diyince buluncak bi miktar degil öncelikle ıvır zıvırları yaptırdım en son işe jant yay ve lastik atmayı bıraktım oda allahın izniyle 1 2 ay sonra yapılacak elime 2 milyar para gececek ;)

• Apaci der gecerim gorursem

İyi forumlar:) bos bi konu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RAN99

zamanında bebekte arkadaşlarla yürürken dizel bir astra dur kalk trafiğinde bu şekilde arabasını çuff'latıyordu. Orda yürüyen bebeğin havalı kızlarından biri ''aa arabaya bak düdüklü tencere gibi hava kaçırıyor'' demişti ve bizleri gülmekten yerlere sermişti. bu videoyu izleyince aklıma o an geldi.

Cahilce anlamadan yorum yapanlara bi tarafımla gülerim genelde Arabadan anlamaz yorum yaparlar, bilgisayardan anlamaz yorum yaparlar, uğraştığın şeyden anlamaz yorum yaparlar...

Hocam stock amortisörde yay sıkıntı çıkarıyor; onun için sadece yay yeterli değil; o paraya amortisör + yayda alamayacağına göre

• Emeğinize sağlık. Dizelde blow off sesini sevmeyenlerdenim bende. Siz seviyorsanız mesele yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeandan

Emeğinize sağlık. Dizelde blow off sesini sevmeyenlerdenim bende. Siz seviyorsanız mesele yok

valla cok seviyorum teşekkür ederim :)
  • videoyu çektiğin yer matbaa meslek lisesimi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmreGLC

videoyu çektiğin yer matbaa meslek lisesimi ?

hayır.

1. video bakırköyde çekildi.

2. video benim oturdugum semtte (kağıthane) site içerisinde çekildi.
  • beğenmeyenler neden merak edip konuyu açıp cevaplaya basıp kötü olmuş gibisinden mesaj atıyorlar anlamıyorum. adam heves etmiş yaptırmış hoşuna gitmiş paylaşmış. herhangi bir art niyet yok beğenmediyseniz de bırakın adamın hevesi kırılmasın yani. ayrıyeten çok güzel olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gencfenerli_ertan

beğenmeyenler neden merak edip konuyu açıp cevaplaya basıp kötü olmuş gibisinden mesaj atıyorlar anlamıyorum. adam heves etmiş yaptırmış hoşuna gitmiş paylaşmış. herhangi bir art niyet yok beğenmediyseniz de bırakın adamın hevesi kırılmasın yani. ayrıyeten çok güzel olmuş.

teşekkür ederim..

begenip begenmemek önemli degil yeterki saygı sevgi cercevesinde yorum yapsınlar eleştirsen ama hakarete varan eleştiriler oluyor o zaman iş degişiyor işte.. tekrar teşekkür ederim..

not : yorum yapan arkadaslar lütfen konudaki tüm mesajları okuyup yorum yaparlarsa sevinirim cünkü soru işareti kalan bazı arkadaslar oluyor hepsi konudaki yorumlarda mevcut.. blowun cok cufflaması ve uzatarak cuuuuuffffffffff etmesi tamamen benden kaynaklanıyor görgüsüzlük diyelim buna biz biraz fazla abandım blowa o yüzden öyle sacma sesler cıkarttı :)

• Emeğinize sağlık. Ben beğendim.
  • dizel arabaya blowoff takmak kusura bakma özentilikten başka bişey değil ki blowoffun amacı ses çıkarmak değildir 105 beygirlik arabaya taksan nolur takmasan nolur neyse hayırlı işler bol güneşler
  • quote:

Orijinalden alıntı: uyumsuz insan

dizel arabaya blowoff takmak kusura bakma özentilikten başka bişey değil ki blowoffun amacı ses çıkarmak değildir 105 beygirlik arabaya taksan nolur takmasan nolur neyse hayırlı işler bol güneşler

teşekkür ederim evet dediginiz gibi özentilikte denebilir ve dizel arabada gereksiz cünkü blowun işlevini gören drump valve diye bi parça var mevcut aracımda ama zevk işte naparsınız teşekkür ederim..
  • güncell çekelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RedRocco34

Blow Off hakkında Sormak istediginiz ne varsa Sorabilirsiniz..

Aracım : 1.5 dCi 105 Ps 6 İleri vitesli Modelidir.. Aracımda suan Chip tuning yazılımı vardır Ve motor gücü 135 beygir 320 nm tork'a çıkmıştır.

Blow Off hakkında bir Çok Efsane var.. Yok çekişten düşürür arabayı yok Yağ atar yok turboyu bozar vs. vs. gibi laflar çok dolanıyor internette. Ben bu laflar yüzünden Bayagı erteledim Ama en sonunda Aracıma HKS Blow off Taktırdım :) Fiyat montaj dahil 400 TL.. 200 TL Hks'nin Replika blow off'u 200 TL'de montaj.. Montaj ücreti biraz pahalı gelsede Dizel arabada bayagı teferruatlı Montajı yaklasık 5 6 Saat sürüyor.. Ve bir çok ıvır zıvır takılıyor Swich,Role,Selenoid vs. vs. gibi bir Ton Ivır zıvır.. Açıp kapama düğmeside taktırdım istedigim Zaman blow Off'u pasif hale getirip Çufflatmıyorum :) Ve aracımın hiç bir orjinal parçası kesilip biçilmedi plastik turbo hortumuyla Demir turbo borusunun birleştiği yere Takıldı :)

Genel olarak görüşüm söyle ;

Araçta Çekişten Düşme Kesinlikle Yok.. Yağ atma derseniz Aracım 47.000 KM'de oldugundan Yok. Turbosunda sıkıntı olan arkadasların taktırmamalarını tavsiye ederim Blow çok fena yağ Atıyor sıkıntılı turbolarda Söyliyim. Sesi Çok Gür ve Çok dikkat çekiyor. Replika Hks OrjinaL hks'dan çok daha siddetli Çufflar Abilerim kardeslerim nedeni ise Diyaframı Gelişi güzel takılmış replikanın yani standartlara aykırı sekilde Takıldıgından Çok Fena Çuffluyor :)) Sunuda söyliyim turbo Dizel araçlarda bütün basınçı bıraktıgından blow offun Çufflama sesi Bi Evo'dan bi Subarudan daha fazla Çıkıyor :)

Aracımın çufflarkenki videoları ;

1. video :http://www.youtube.com/watch?v=3DcVn8F0C7o

2. video :http://www.youtube.com/watch?v=ZEKVdRH18GQ

Bunlardan montaj için gerekli aparat ve ekipmanlar

Blow off HKS

selenoid röle

Hava emiş

Gaz pedalının altına konulan swich

Blowu istedigin zaman kapatıp pasif hale acıp aktif hale getirme dügmesi

quote:

istersem uzatarak çuffffffffffff diye ister çuf çuf çuf diye yani kafama gore cuflatabiliyorum :)

Bunu tam olarak nasıl ayarlıyorsunuz?

Bu biraz uçuk bir örnek olacak ama videonun en başındaki gibi ses de çıkabiliyormu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RB26DETT -- 19 Mayıs 2012; 18:19:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TenSetz

quote:

istersem uzatarak çuffffffffffff diye ister çuf çuf çuf diye yani kafama gore cuflatabiliyorum :)

Bunu tam olarak nasıl ayarlıyorsunuz?

Bu biraz uçuk bir örnek olacak ama videonun en başındaki gibi ses de çıkabiliyormu?

tamamen benim ayagımla alakalı istedigim sekilde çufflatmak :) yani swich tetikliyor biliyorsunuz blowu swici ne kadar acık bırakırsam nasıl kapatıp acarsa o sekilde mesela gaza basıp hafif cekince çuuuuuuuuuuuuuuuufffffffffffffffff ediyor uzatıyor. ama gaza basıp cekip basıp cekince çuf çuf çuf diye ötüyor bi cok öttürme yontemi var dizel arabada bu sansımız var :)

videoki ses cıkartırabilirim blowun ucunda 3 kollu krom demir bi zımbırtı var onu sokunce o ses cıkıyor ama sokturmucem ben o zımbırtıyı işte dedigim zımbırtı asagıda kırmızıyla resimde gösterdigim parcayı sokunce cıkıyor o ses .

• Orijinalden alıntı: TreedyLine

Orijinalden alıntı: TenSetz

tamamen benim ayagımla alakalı istedigim sekilde çufflatmak :) yani swich tetikliyor biliyorsunuz blowu swici ne kadar acık bırakırsam nasıl kapatıp acarsa o sekilde mesela gaza basıp hafif cekince çuuuuuuuuuuuuuuuufffffffffffffffff ediyor uzatıyor. ama gaza basıp cekip basıp cekince çuf çuf çuf diye ötüyor bi cok öttürme yontemi var dizel arabada bu sansımız var :)

videoki ses cıkartırabilirim blowun ucunda 3 kollu krom demir bi zımbırtı var onu sokunce o ses cıkıyor ama sokturmucem ben o zımbırtıyı işte dedigim zımbırtı asagıda kırmızıyla resimde gösterdigim parcayı sokunce cıkıyor o ses .

bir ara araştıştım blow off ları. hepsinin sesi farklı. o çuf çuf çuf dediğiniz ses Greddy nin Type R ve Type RZ modellerinde geliyor. yani o modellerde gaza bas çek bas çek yapmıyorsunuz. doğal sesi bu. büyük ihtimalle videoda da bu modelden var. ve genelde Rb26 ve 2jz motorlarda görüyorum. japonlar yoğunlukta bunu kullananlara bakarsak

• hks'dede aynı sesi alabiliyoruz o dedigim parçayı cıkartarak buyrun izleyn bu videoyu

http://www.youtube.com/watch?v=HblCEQXQ8Q4
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.