Şimdi Ara

Dizel mi ? Benzin limi ? Lpg limi ? sizce hangi araç...?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
5.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Sizce ekonomi,performans ve kullanış olarak hangi aracı tercih etmeli ?

Bakım ve Motor ömrünü göz önünde bulundurarak genel bir yorum bekliyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bora-oto -- 13 Nisan 2011; 15:29:15 >

• Uzun uzun yazmıyacam. Çünkü çok yazıldı bu konu.

En ekonomik ve bakım maliyeti düşük olsun derseniz diesel almanızı öneririm. En pahalı benzin. Sonra LPG. Sonra da Diesel. Benzin ile LPG'nin birlikte bulunduğu araçlarda yakıt sisteminde bir hata olduğunda bir sürü donanım bu hatayı tetikleyebiliyor. Bulmak güçleşiyor. Bir de şuna bakalım. Şunu sökelim. Bunu takalım derken arabanın ayarı iyice bozuluyor. Yapboz gibi oluyor. hata benzinde mi, LPG'de mi, anlamak için bir sürü şey yapılıyor. Maliyet artıyor. vs. vs.

Bence en ekonomik araba yakıt sisteminde tek yakıt yakma sistemini bulunduran arabadır. Ya sadece benzin yakmalı. Ya da sadece LPG sistemi olmalı. Diesel zaten tek başına ve ekonomik. Onun da kullanımı biraz hassas.

Ben diesel diyorum.
  • Uzun uzun yazmıyacam. Çünkü çok yazıldı bu konu.

En ekonomik ve bakım maliyeti düşük olsun derseniz diesel almanızı öneririm. En pahalı benzin. Sonra LPG. Sonra da Diesel. Benzin ile LPG'nin birlikte bulunduğu araçlarda yakıt sisteminde bir hata olduğunda bir sürü donanım bu hatayı tetikleyebiliyor. Bulmak güçleşiyor. Bir de şuna bakalım. Şunu sökelim. Bunu takalım derken arabanın ayarı iyice bozuluyor. Yapboz gibi oluyor. hata benzinde mi, LPG'de mi, anlamak için bir sürü şey yapılıyor. Maliyet artıyor. vs. vs.

Bence en ekonomik araba yakıt sisteminde tek yakıt yakma sistemini bulunduran arabadır. Ya sadece benzin yakmalı. Ya da sadece LPG sistemi olmalı. Diesel zaten tek başına ve ekonomik. Onun da kullanımı biraz hassas.

Ben diesel diyorum.
  • Dizel araçlarda enjektördü turboydu derken yapılan bütün ekonomi tek seferde çıkıyor. Byu saydıklarımın masrafı reno için 3.000 tl yı buluyor. Sonra düşünüyoruz hani nerde yaptığımız ekonomi. Bence lpg en mantıklısı. Hem doğayıda korumaya yardımcı oluyoruz.
  • teknoloji..
    önceeden büyük motor tercih ediliyodu güç için.gerçi hala öyle ama motoru küçülterek turbo ve hp sayesinde küçük motor ile hem yakıt tasarrufu hemde güç aynı anda elde edilebiliyor.
    mesela 3 marka üzerinden örnek veriyim.
    golf :
    1.4 motor üzerinde bildiğim kadarı ile 4 farklı motor seçeneği var.
    122 ,140 , 160 , 170 hp
    hepsinde turbo beslemesi var.torku yüksek.
    en basiti 122 hp seçeneği 2 bin motor beslemeli 136 hp bi aracı şehir içerisinde 0-140 aralığında geçiyo.ve yakıtı normal kullanımda çok iyi sayılır.
    bahsettiğim motor seçeneklerinin bazıları jetta ve passattada mevcut.
    mesela seat leon.
    1.4 motor 125 hp turbo beslemeli motora sahip.
    audi a3 aynı şekilde 1.4 125 hp turbo beslemeli motor.

dizelin sesi, hassasiyeti zor.ama sonuç olarak en az yakıt dizel fikrimce.
    lpg de yukarıda da bahsedildiği gibi sıkıntılar yaşanabiliyor.

benim fikrim bu

• LPG özellikle karbüratörlü sistemlerde arabanın anasını ağlatıyor. Sıralı sistemleri bilmiyorum. LPG benzin gibi dar delikten geçemiyor. LPG tesisatından sonra karbüratörün memeleri birazcık genişletiliyor. LPG taktırılan arabanın bir daha benzinde kullanılmasını hiç tavsiye etmiyorum. Çünkü genişleyen memelerden benzin su gibi akıyor. hem benzin sarfiyatı artıyor. (Özellikle şehir içi kullanımlarda) Hem de motor her 1000 km'de bir boğuluyor. Karbüratörün temizlenmesine kadar götürüyor işi.

1992 model Broadway arabamda daha önce LPG vardı. Ben alırken önceki sahibi ruhsata işletemediği için tesisatı söktü. Ben de benzinlide kullanırken İllallah dedirtti araba. Taaa ki karbüratör değişimi yapılana kadar. Hiç LPG görmemiş 2. el çıkma karbüratör taktırdım da araba rahat etti.
  • kimi lpg de tassarruf edicem diye fazla masraf çıkıyor ama kimi acayip tassarruf ediyor. dizelde de aynı şey geçerili ama kullanımla kaynaklanan bir durum gibi geliyor fakat lpg de montaj ve ayar çok önemli bir durum..
  • 5 yaş üstü araçlarda lpg daha mantıklı. sıfır alıncaksa dizel alınması taraftarıyım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dizel mi Benzin mi sizce?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben benzin tercih ederim uğraşamam lpg ve dizelle bütçe el veriyosa kesinlikle benzinli
  • az yakan benzinli+iyi bir lpg dönüşüm dizel bir arza verdiğinde mafeder
  • LPG'linin, ekonomik nedenlerden dolayı tercih edildiğini görüyoruz ama, en olmadık araçlara takılmasınıda anlayamıyorum. 1.2 motora lpg takmak, nasıl bir mantıkdır?
  • dizel tabiki.Ancak aynı donanım araçlarda dizel çok pahalı oluyor.Bu sebeple benzinli alıp tüp taktırmaya uğraşıyoruz.(şu an benim durumum)
  • Lpg candir can.
    Sorunsuz bi sistemte cok mutlu eder.
    Sayesinde 2.0 motor araca biniyorum. Allah a sukur hic sorun yasamdim simdiye dek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkiye de olcaksa dizel :) ama dersenizki yurt disi benzin , lpg kesinlikle tavsiye etmem turkiyede binecekseniz dizel arabaya bineceksiniz :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lpg iyide avm tarzı yerlere sokmuyorlar sanırım, istanbul gibi yerde araba her yere bırakılmıyor zaten.
  • iyi durumda bir dizel bulursan kaçırma bilki onu satın alan adamda istinalardan ayrı iyi kullanmaya çalışmıştır elbet bozulacağını bile bile de hata yapacağını sanmam bundan dolayı her dizel motora bozulacak diye bakmayın benzinli alırsın elinde patlayabilir bu kontrol ettirmekle ve incelemekle de alakalı. binersin performansına bakarsın teste sokarsın servise gösterirsin vs. sorun çıkarmaz senelerce kanatimce böyle dizel kullanıcısı olarak ben dikkat edileceklere ediyorum ilk defa dizel kullanıyorum. lpg pişmanlık 2006 2007 öncesi araçlar için. sonraları hep bi yerlerden arıza açıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çağdaş

Lpg iyide avm tarzı yerlere sokmuyorlar sanırım, istanbul gibi yerde araba her yere bırakılmıyor zaten.

Hocam simit tüp var dolum ahzida tamponun icinde kaliyor sikinti olmuyor.
    Gaz kacitma patlama hikaye butun avm otoparklarinda havalandirmalar zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.