Bildirim
Dizel motorda ayçiçek yağı veya alternatif yakıtlar kullanmak mümkün mü?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Motorla oynamadan zannetmem.Hem adı ustunde yağ bu yanması zor.Ne kadar organikte olsa. -
Biodizel -
Biodizel
istanbulda aslında 3 tane şirket var .....
restorantlardan kullandıkları yağları satın alıp damıtıp gerekli işlemleri yapıp koca koca tanklarda biodizel üretiyorlar...
mısır
ayçiçek
keten
kendir
kanola
fındık(ülkemizdeki bolluğo düşünülürse)
bunlar halihazırda ülkemizde biodizel yapılanlar... -
Arkadaş direk koymaktan bahsetmiş. -
Atık yağları bio dizele çeviren makinalar mevcut bunlardan alıp evinde bile kullanabilirsin. Yanlız bu işi ticarete dönüştürüp bu cihazlarda üretilen yakıtları satmak yasak.
Gerçi bir ara tv de görmüştüm adam marketten aldığı ayçiçek yağını direk depoya koyup kullanınıyodu motor kaç km sonra isyan eder bilemem ama -
Kanola bitkisinden üretilen biyodizel benzin istasyonlarında da satılıyor zaten benim demek istediğim süzülmüş kızartma yağları ve diğer bitkisel yağlar. Kızartma yağlarına bazı karışımlar yapılarak dizel gibi kullanılıyormuş diye duydum acaba aslı varmıdır -
okdr basit deil...
bu yağlar patlayıcılığı arttırılıp biodizel yapılıyo...
sanmıyorumki okdr kolay patlasınlar süzülünce...
vardır yine bi özelliği... karışım veya ona benzer bişi..
yoksan anamın yaptığı pşakşukanın yağıyla araba yürüseydi 50 defa dünyayı dolanırdım
quote:
Orjinalden alıntı: aaahmet
Kanola bitkisinden üretilen biyodizel benzin istasyonlarında da satılıyor zaten benim demek istediğim süzülmüş kızartma yağları ve diğer bitkisel yağlar. Kızartma yağlarına bazı karışımlar yapılarak dizel gibi kullanılıyormuş diye duydum acaba aslı varmıdır
-
Bitkisel yağ dönüşüm sistemi diye bir şey buldum. Ne dersiniz, önerirmisiniz?
http://www.tr.smartveg.com/shop/ -
Biz 2004 tdi passata koyduk aman allahım.Marş basmadı aMan biodizel passatlara gitmiyo.aslında çok ucuzdu diğer dizellere göre -
Siteyi inceledim,sıkça sorulan sorularada bir göz atınız,
http://www.tr.smartveg.com/faqs/faqs.php?showid=12
iyi güzelde zaten düşük hacimli dizeller eurodisel'e bile hassaslar, bu sistemle en fazla 5000 km giderler. Hacmi geniş olan eski dizellerde denenebilir ama diğerlerinde cesaret ister -
Eski teknoloji dizeller bu yaglari yakabiliyor. Hatta yurt disinda gormustum adamlar gece 1de 2 de McDonald's a gelip kullanilmis yaglari aliyolardi. Sormustum orda calisan birine. Sehir sebekesine direk yag dokemiyoruz yasak, ciftciler yakit olarak kullaniyo bizde onlara veriyoz demisti.
Alan memnun satan memnun hesabi :) -
Bende tv de gördüm türkiyede köylüler traktörlerine en kalın motor yağı koyuyorlardı_? -
eski teknoloji dizellerde doğrudan yakabilirsin. ama iki önemli husus var, 1. bu tür yağlar 6-7 derece gibi sıcaklıklarda bile donma yapıyor ve haliyle motor hava yapabiliyor, 2. ise kauçuk ve plastik malzemeyi bozuyorlar, dolayısıyla yakıt deposunun ve yakıt hattının metal olması gerekiyor. -
quote:
Dizel arabasını ayçiçek yağıyla çalıştırıyor
"Antalya'nın Alanya İlçesi'nde ayçiçeği ya da mısırözü yağıyla çalışan otomobiller akaryakıt parasından bıkan sürücülerin yeni gözdesi oldu"
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde ayçiçeği ya da mısırözü yağıyla çalışan otomobiller akaryakıt parasından bıkan sürücülerin yeni gözdesi oldu.
Sanayide esnaf olan Ragıp Selçuk, dizel aracına doldurduğu 6 milyon liralık sıvı yağla 100 kilometre yol gittiğini ve çevreyi de kirletmediğini söyledi. Bu uygulamanın ardından diğer sanayi esnafının da aynı uygulamaya geçtiği bildirildi.
Alanya'da yakıt parasından usanan Ragıp Selçuk adlı esnaf, tatil için ilçeye gelen gurbetçi bir turistin söylemesi üzerine dizel aracını, artık ayçiçeği ya da mısırözü yağıyla çalıştırıyor. Sanayi sitesine gelen bir gurbetçinin bagajından çıkarttığı ayçiçeği ve mısırözü yağını depoya boşalttığını görünce çok şaşırdığını söyleyen Ragıp Selçuk, "Kendisine bunu niye yaptığını sorduğumda dizel araçların yarı mazot yarı sıvı yağ ile gidebileceğini hatta çevreyi de kirletmediğini söyledi. Bunun üzerine dizel aracıma bakkaldan aldığım yağı boşalttım. 6 milyon liralık sıvı yağla 100 kilometre gittim. Sıvı yağ çevreci bir yakıt" dedi.
Sadece dizel otomobillere uygulanan sıvı yağ için motorda herhangi bir dönüşüm yapmaya da gerek olmadığına dikkat çeken Ragıp Selçuk, "Yakıt masrafım yarı yarıya düştü. Şimdi ise otel mutfaklarından çıkan yanık yağları kullanmayı deneyeceğim. Onlar daha ucuz. Eğer yanık yağ ile de çalışırsa o zaman yakıt masrafım yüzde 75 azalmış olacak" diye konuştu.
Sanayi ustası Ragıp Selçuk, "çiçek yağı" yönteminin çalışma prensibini de açıklayarak, "Çok kolay. Sıvı yağ ısındığında mazot gibi inceliyor. Böylece yanma özelliği de artan yağın verdiği güç artıyor. Benim dizel arabaya ayçiçeği yağı koyduğumu gören diğer esnaflar da benim gibi arabalarına ayçiçeği yağı koyuyorlar" şeklinde konuştu.
Aracın sıvı yağ ile çalıştığın kanıtlamak için marketten aldığı 2 teneke yağı dizel aracına boşaltan Ragıp Selçuk, Alanya sokaklarında tur attı. Selçuk, "Aracım Alanya yollarında yağ gibi kayıyor. Yeni ve ucuz yakıtımdan memnunum. Tek endişem ileride araçlarda kullanılmasının ardından ayçiçeği yağına zam gelmesi" dedi.
Kaynak: IHA
14 Eylül 2005
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aaahmet -- 28 Kasım 2006; 3:19:56 >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X