Şimdi Ara

DİZEL MOTORU UZUN SÜRE KULLANMA YOLLARI (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
402
Cevap
8
Favori
132.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: murat067

quote:

Orjinalden alıntı: toyotacıyız

Bende yeni dizel sahibi oldum.Peugeot 308 1.6 HDI.. Aracım daha bir haftalık çok sakin kullanıyorum, küçük bir ilçedeyim ve 2.5-3 km gibi mesafelerden sonra kontak kapatıyorum.Teknik verilerde Aracımın maksimum torkunun 1750 devirde olduğu belirtilmiş.1750-2000 devir civarı bir üst vitese geçiyorum.2000 deviri geçtiğimde yol bilgisayarından yakıtın anlık tüketimin arttığını görüyorum sanırım o yüzden 1750-2000 devir civarı üst vitese geçmek bana mantıklı geliyor ama diğer bakımdan bu vites aralığı acaba düşük mü ? Ustalardan yorum bekliyorum.Paylaşımlarınız için şimdiden teşekkürler.

öncelikle aracınız hayırlı uğurlu olsun allah kaza bela vermesin ...
    genelde küçük yerlerin sıkıntısı tozlu yollar olmaktadır haliyle yeni nesil dizel araçlar tozu pek sevmezler serviste hava filitrenizi sürekli değiştirmenizi tavsiye ediyorum
    2000 devirde vites yükseltmenizde bir sakınca yok ama vites düşürürken 1200 devirden aşağı bırakmayın derim saygılarla

teşekkür ederim zaten ben 1750-2000 devir arası üst vitese geçip 1500 devirde alt vitese geçiyorum.

• Arkadaşlar bende 2008 era dizel var araç 13200 km.de 4 aydır stop ederken sarsıntılı stop ediyor servis normal diyor ama bu durum iyice canımı sıkmaya başladı.Turbo soğusun diye en az 1 dakika rölantide beklettikten sonra stop ediyorum ve son zamanlarda daha sesli çalışıyormuş gibi geldi bana.
  • servise gittiğinizde motor kulaklarını ve bağlantılarını bir kontrol ettirmenizde fayda var.....

çalışırkende aynı sarsıntı varmı?

havaların sıcaklığından yada soğukluğundan kaynaklanan motorda ses değişmeler olabilir...
    13200 km deki bir araçta sorun olması ve hayli hayli sizingibi stop etmeden 1 dakka rolantide bekletip öle stop eden bilinçli bir tüketicinin aracında imkansız diyorum....
    allah kaza bela vermesin güle güle binin...

quote:

Arkadaşlar bende 2008 era dizel var araç 13200 km.de 4 aydır stop ederken sarsıntılı stop ediyor servis normal diyor ama bu durum iyice canımı sıkmaya başladı.Turbo soğusun diye en az 1 dakika rölantide beklettikten sonra stop ediyorum ve son zamanlarda daha sesli çalışıyormuş gibi geldi bana.
  • yakıtı aldığınız yeri değiştirin.
  • Servis motor kulaklarında bir sıkıntı olmadığını belirtti,ne kadar doğru tartışılır.İyi bir usta bulup kontrol ettirme fayda var.Yakıt konusu benimde aklımda deneyeceğim.Yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.
  • bi pompa enjektörlerine baktır.bide aracın hata hafızasına baksınlar.enjektörlerin enjeksiyon ve geri dönüş miktarlarını ve sürelerini kontrol etsinler.
  • Bu işi bilen birilerinden dizelin nasıl çalıştığını daha doğrusu turbonun nasıl çalıştığını anlatmasını rica edicem!C3 1.4 90 BG DİZELİM VAR 58000 km de motorun üstündeki plastik emme manifoldundan yağ kaçırıyo ve triger kapağının üstü tarafı terleme yapıyor,normalde emme manifoldunun içinden yağ geçmesi mümkünmü ?yoksa sadcece havamı geçer? eğer bu normalse emme manifoldunu değiştiricem(plastiğin arasından sızıntı yapıyo heralde) cevaplarınızı bekliyorum!gösterdiğim bir özel servis ustası abi turbon hapı yutmaya başlamış yağ kaçırıyo diğer tarafa intercoolardan yağla geçen hava silindirlere gidiyo filan dedi 1100 ytl masraf yazdı evet bilenlere güzel sorular sordum herhalde?
  • dizel araçlardada katalizatör buluyor olanda var olmayanda
    kullanıma gelince çalıştırıp hemen gidiliyor. durulacağı zaman hemen kontak kapanıyor. bakıma gelince nerde ucuz yağ var filitre var bunlar tercih ediliyor mazot zaten kükürtlü alınıyor.birde bakımları 20.000 kmde bir yapınca motor neyapsın iyi bile dayanıyor 100.000km. eğer düzgün kullanımda 300.000km yapması gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasar34 -- 20 Ağustos 2008; 23:39:00 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: redfire

Bu işi bilen birilerinden dizelin nasıl çalıştığını daha doğrusu turbonun nasıl çalıştığını anlatmasını rica edicem!C3 1.4 90 BG DİZELİM VAR 58000 km de motorun üstündeki plastik emme manifoldundan yağ kaçırıyo ve triger kapağının üstü tarafı terleme yapıyor,normalde emme manifoldunun içinden yağ geçmesi mümkünmü ?yoksa sadcece havamı geçer? eğer bu normalse emme manifoldunu değiştiricem(plastiğin arasından sızıntı yapıyo heralde) cevaplarınızı bekliyorum!gösterdiğim bir özel servis ustası abi turbon hapı yutmaya başlamış yağ kaçırıyo diğer tarafa intercoolardan yağla geçen hava silindirlere gidiyo filan dedi 1100 ytl masraf yazdı evet bilenlere güzel sorular sordum herhalde?

Arkadaşım bu konuyla ilgili sizi en iyi yardımda bulunacak kişi vezir ve o.b.k nickli arkadaşlardır,onlara ulaşmaya çalışın.

• slm arkadaslarsize diel motordan ve arabamadan yakınacagım biraz ...ben 1.9 d kangoo 2003 model bundan önceki arabamız ise 98 model broadway idi
    bilgisizlikten olsa gerek 2 kere motor rektefe ye girdi ve suanda hala motorda sornlar oldugunu hissediyorum öncelikle aracınızı kesinlikle motoru soguk ise performans bekleimeyin.. ben bekledim aks kopardım .. kesinlikle bosta kullanmayın şanzimanı dagıttım.. ani kalkıslar ve duruslar beklemyin dizel arabanızdan 2 kere öndüzen değistirdim..yanlıs anlamasssanız dizel araba kullanmayı bilmiyorsanız almayın size tavsiyem bu arabaya yaptıgım masrafla 2 adet daha 0 kangoo alırdımm ve artık dayanamıyorum ve satıp tekrar benzinli arac almayı düşünüyorum ..

eger dizel araba alacaksanız bazı soruları kendinize sorun ...

dizel arabayı kullanabilirmiyim

acaba yaptıgım km de benim karım (benzine oranla) aracım arıza yaparsa karsılarmı

ve yılda 60.000 km az yapıyorsanız bence dizelden uzak durun unutmayın ki dizel aracların yedek parca ve bakımları benzinli aracın yedek parcalarının neredeyse 2 katıı ...

bu söylediklerim tecrübe ile sabitlenmistir...

birdaha renault mu illalahh..

• evet dizel araç kullanımında dikkat edilmesi gerken hususlar vardır,uyulmaması maddi olarak çok can sıkıcı olabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 42has42

slm arkadaslarsize diel motordan ve arabamadan yakınacagım biraz ...ben 1.9 d kangoo 2003 model bundan önceki arabamız ise 98 model broadway idi
    bilgisizlikten olsa gerek 2 kere motor rektefe ye girdi ve suanda hala motorda sornlar oldugunu hissediyorum öncelikle aracınızı kesinlikle motoru soguk ise performans bekleimeyin.. ben bekledim aks kopardım .. kesinlikle bosta kullanmayın şanzimanı dagıttım.. ani kalkıslar ve duruslar beklemyin dizel arabanızdan 2 kere öndüzen değistirdim..yanlıs anlamasssanız dizel araba kullanmayı bilmiyorsanız almayın size tavsiyem bu arabaya yaptıgım masrafla 2 adet daha 0 kangoo alırdımm ve artık dayanamıyorum ve satıp tekrar benzinli arac almayı düşünüyorum ..

acaba yaptıgım km de benim karım (benzine oranla) aracım arıza yaparsa karsılarmı

ve yılda 60.000 km az yapıyorsanız bence dizelden uzak durun unutmayın ki dizel aracların yedek parca ve bakımları benzinli aracın yedek parcalarının neredeyse 2 katıı ...

Arkadasım bazı dediklerin doğru da bakımları 2 katı değil arada 20-40 ytl oynasın parçalara gelince bir kaç parçası pahalı ama o parçalar benzinlide yok. Ve sen dizeli F1 gibi kullanmışın sen bu kadarına dua et. Renaultun Avukatı değilim ama sen mercedesin dizelini bu şekilde kullan yine aynı arzaları verir.

• quote:

Orjinalden alıntı: dartanyan5

quote:

Orjinalden alıntı: 42has42

slm arkadaslarsize diel motordan ve arabamadan yakınacagım biraz ...ben 1.9 d kangoo 2003 model bundan önceki arabamız ise 98 model broadway idi

Arkadasım bazı dediklerin doğru da bakımları 2 katı değil arada 20-40 ytl oynasın parçalara gelince bir kaç parçası pahalı ama o parçalar benzinlide yok. Ve sen dizeli F1 gibi kullanmışın sen bu kadarına dua et. Renaultun Avukatı değilim ama sen mercedesin dizelini bu şekilde kullan yine aynı arzaları verir.

işin aslı mersedeste böyle hatalar vereceğini sanmıyorum ...

renault yetkili sersinden 1 usta renauldtun tüm dizel araclarının herhan gi bir arızada hemen elden cıkarılmasını geretiğini söyledi..(benim anlamadıgım eger böylebir sorun var neden en basta deilde servisse gide gele ahbab olduktan sonra söylüyorlar onu anlamıyorum)

bakımlarda en az arada 150 ytl oynuyor... bazı adamlar para kazanmak için saglam parcaları bie değiştiriyorlar bakım süresi geldi diye...

b5nim 65 binde yaptırdıgım bakımda 1.100 ytl fiyata yaptırdım isterseniz mekanik kontrol sertifikasınıda buraya koya bilirim

• arkadaşım sein arabanda büyük ihtimalle ilk kalkışlardaski tekleme ve sallantı enjektörlerinden kaynaklanan bir arıza nedeniile yapıyordur
    service yada dizel pompacıya gittiginde enjektörlerine geri dönüş testi yaptır.
  • Dizel v -e benzinli servis farkı yok. Sadece bakım km lerinden fark ediyor, benzinliler 15000 de, dizeller 10000 de.. renault 10000 dizel 179ytl, 15000 benzinli 210 ytl, 20000 bakımı dizel 280 ytl, benzinli 30000 bakımı 250 ytl.
  • Zorlamadan sakin kullanılmış ve bakımları yapılmış bir dizel 300 000 km boyunca motor bile istemez.
  • Sevgili arakdaşlar ben 08 model ford fiesta dizel araç alıcam allah nasip ederse bu hafta fiyatta felan herşeyle anlaştık otokoç ile..Allah nasip ederse ilk arabam olacak daha once araba kullanmışlıgım çok fakat dızel araç kültürüm pek yok yazdıklarınızı okuyarak bilgilenmeye çalışıyorum Allah razı olsun sizlerden cidden soyluyorum bişiler kazandırıyosunuz emin olun benım gbilerine..bende araba kulturu pek yok şöyleki bende sadece dıreksıyon soforlugu var demek ıstedıgım yani araba tık etse yolda kalsa bişeyden anlamam :S sizden ricam beni bu dizel araç hakkında biraz bilgilendirmenizdir yani nerelere dikkat etmeliyim araca gore degısebilirmi soruş sitilleri alacagım fiesta 1.4 68hp lik bir araç!! kendim öğrenciyim konyada okumaktayım okulumla kaldıgım yer arası 1km felan genel itibariyle bu mesafede kullanacagım aracı şimdi diceksinizki neden dizel alıyosun haklısınız tabi acıklayım bu araç her nekadar ben konyaya gotursemde ailemin aracı olacak ailem ankde ve yazın felan geldıgımde ankye babam felan yerınde durmucak yazın baya bi km yapacak hedeflere gore 20bin km felan yapılacak araç ile.babam biraz titiz pimpirikli vede oldumu iyisi olmasını isteyen tipik memur emeklısı anlayın artık :)) evet arkadaşlar size ozetle bu araç ile neler yapılacagını anlattım şimdi gerçekten bilgilerinize ihtiyacım var nasıl kullanmayım nelere dıkkat etmelıyım ole araç 2 gunde elimizde kalsın istemiyorum bu konularda biraz aydınlatırsanız beni çok memnun olurum şimdiden verecegınız cvplar için tesekkur ederim..hayırlı ramazanlar..

• dizellerden basarsan hemen almıyor araba çig benzin atarsın eger seri kalkmak istiorsan devri 2500 lerde verip debriyajdan ayagını cekerek kaldırcaksın yani bi anda gaza dokunursan egzostundan siyah duman cıktıgını gorursun

motoru mumkun mertebe 4000devir ustune cıkması için zorlamayın zaten cıkmazda cunku beygir gucleri dusuk yani alt devirlerde araba zaten iyi mumkun oldugunca dusuk devirlerde vites degistirin araba daha seri gider

dizel motorları nekadar hor kullanırsanız kullanın motor aksamlarında kullanılan malzemelerin daha yuksek sıcaklıklarda calısması için dizayn edildigi icin benzinden daha fazla ömürlü olacakları kanaatindeyim

dizel benzinden asla daha seri olamaz ama aradaki farkı vites dişli oranlarıyla mumkun oldugunca kapatıyorlar ;)
  • Arkadaşlar sızden acil yardım istiyorum yukarıda bana yardımcı olabilecek arkadaslar yokmu :S yukarıda derdimi sıkıntımı anlattım lutfen biraz yardımcı olun iyi gunler...
  • quote:

dizel motorları nekadar hor kullanırsanız kullanın motor aksamlarında kullanılan malzemelerin daha yuksek sıcaklıklarda calısması için dizayn edildigi icin benzinden daha fazla ömürlü olacakları kanaatindeyim

yüksek sıcaklık terimini yüksek basınç ile değiştirirsek herhalde daha doğru bir ifade olacaktır.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.