Şimdi Ara

Dizel / Otomatik Linea hk. ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba dostlar, dizel, otomatik araç bakıyoruz şu sıralar ve Linea'nın fiyatları çok makul geldi, dynamic plus olursa donanımı da çok fazla olacak, sizlere sorum 2012 1.3multijet otomatik Linea dışında 35bine alternatif var mıdır ? Dizel otomatik olmak kaydıyla.
    Bu fiyatla bu aracı tavsiye eder misiniz ?

• Bravo olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Airapper

Bravo olabilir.

Hocam sedan lazım, yok mudur hiç bilgisi olan ?
  • Merhabalar,, biraz geç olmuş sanırım ama o fiyat bandında çeşitli araçlara sahip olduğum için biraz yardımcı olmak isterim.

Linea az yakar parçası ucuzdur ama 1.3 mjet olması sebebiyle çekişi düşüktür. Alıştığında düz yolda sorun çıkarmaz ama rampada çok sıkıntı çıkartabilir, çekişten çok düşer yada çıkmayabilir. Yaşadığın yerler de rampalar fazla ise pek tavsiye etmem. Ben şahsen o sebepten satmıştım. Alırsan da emotion larını tavsiye ederim. Doludur konforu yerindedir.

Alternatif olarak Accent Blue ları tavsiye ederim. Motor gücü yerindedir. Otomatiği sorunsuzdur. Ama 35 bin civarlarına temizi bulunur mu bilemem.

1. Accent Blue (olursa Prime Modeli)
    2 Linea (Emotion ya da Dynamic Plus)

Not: 35 000 Linea için biraz yüksek geldi eğer alacak olursan bence sıkı bi pazarlığa tutuş.
  • beycoastt B kullanıcısına yanıt
    95 hp 1.3 2012 linea'nın torku 200 nm yani motoru gayet güçlüdür rampalarda bayılmaz. 75 hp'lik eski motor ile karıştırmış olabilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: beycoastt

Merhabalar,, biraz geç olmuş sanırım ama o fiyat bandında çeşitli araçlara sahip olduğum için biraz yardımcı olmak isterim.

Linea az yakar parçası ucuzdur ama 1.3 mjet olması sebebiyle çekişi düşüktür. Alıştığında düz yolda sorun çıkarmaz ama rampada çok sıkıntı çıkartabilir, çekişten çok düşer yada çıkmayabilir. Yaşadığın yerler de rampalar fazla ise pek tavsiye etmem. Ben şahsen o sebepten satmıştım. Alırsan da emotion larını tavsiye ederim. Doludur konforu yerindedir.

Alternatif olarak Accent Blue ları tavsiye ederim. Motor gücü yerindedir. Otomatiği sorunsuzdur. Ama 35 bin civarlarına temizi bulunur mu bilemem.

Not: 35 000 Linea için biraz yüksek geldi eğer alacak olursan bence sıkı bi pazarlığa tutuş.

Konuda bahsi geçen 90'lık Linea'yı şirket aracı olarak 150 bin km kullandık.Bu motor bu araca gayet yeterli,kullanmayı bilene asla sorun çıkarmaz rampalarda.Nasıl yollara girdik çıktık aklınız şaşar.Karda,kışta,rampada bi kez bile üzmedi bizi.

Demem o ki,insanları yanlış yorumlarla yanıltmayın.Otomatiği konusunda bilgim yok fakat manueli kesinlikle sorun çıkarmaz rampalarda.

• quote:

Orijinalden alıntı: kartalus

quote:

Merhabalar,, biraz geç olmuş sanırım ama o fiyat bandında çeşitli araçlara sahip olduğum için biraz yardımcı olmak isterim.

Konuda bahsi geçen 90'lık Linea'yı şirket aracı olarak 150 bin km kullandık.Bu motor bu araca gayet yeterli,kullanmayı bilene asla sorun çıkarmaz rampalarda.Nasıl yollara girdik çıktık aklınız şaşar.Karda,kışta,rampada bi kez bile üzmedi bizi.

Demem o ki,insanları yanlış yorumlarla yanıltmayın.Otomatiği konusunda bilgim yok fakat manueli kesinlikle sorun çıkarmaz rampalarda.

Arkadaş otomatiğinden bahsediyordu bendeki araçta otomatikti ve yaşadıklarımı söyledim. Siz hem manuelinden bahsediyor hem otomatiğini bilmem diyor hemde insanları yanıltmayalım diyorsunuz. Bu işte bir karışıklık olmadı mı şimdi üstadım.
    Zaten araçla ilgili bir problem yaşasaydım tavsiye etmezdim ki gerçekten tavsiye ediyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kia Ceed 2010 sw Otomatik dizel
    12 yıl önce açıldı
    VW Polo otomatik şanzuman?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Acil Stop kullanıcısına yanıt
    Araçla 1 viteste giderken araç bağırır 2 isterdi, 2 ye geçerken bayılırdı tekrar bire çektiğimde bağırırdı böyle bi acaipliği vardı. Servisine götürdüm şanzuman da sorun yok linea larda normal yaşadığınız dediler sonra bende çok üstüne gitmedim. Kullandığınız araç manuel se böyle bir sorun olmayabilir ama otomatiklerde bu sorun vardı. Zaten rampa inerken ve çıkarken kesinlikle manuele alın yoksa şanzuman zarar görür demişlerdi. Bildiğim kadarıyla tüm otomatikler 95 hp ya da en azından benim ki öyleydi.
  • 2012 model düz viteslisini eniştem kullanıyor. 4 kişi ve bagaj dolu halde çok virajlı dik rapmalara tırmanıyor fakat en ufak bir bayılma olmuyor. Otomatik vitesinde genel bir sorun olup olmadığını bilmiyorum ama 200 nm torka sahip bir motor ile o aracın rampalarda zorlanması bana mantıklı gelmedi. Sadece sizin araçtamı vardı yoksa genel bir sorunmu var diye bu aracın otomatiğini kullanan başkalarındanda bilgi almak gerekiyor.
  • quote:

Araçla 1 viteste giderken araç bağırır 2 isterdi, 2 ye geçerken bayılırdı tekrar bire çektiğimde bağırırdı böyle bi acaipliği vardı. Servisine götürdüm şanzuman da sorun yok linea larda normal yaşadığınız dediler sonra bende çok üstüne gitmedim. Kullandığınız araç manuel se böyle bir sorun olmayabilir ama otomatiklerde bu sorun vardı. Zaten rampa inerken ve çıkarken kesinlikle manuele alın yoksa şanzuman zarar görür demişlerdi. Bildiğim kadarıyla tüm otomatikler 95 hp ya da en azından benim ki öyleydi.

Otomatik hakkında fikrim olmamakla birlikte lineanın en çok eleştiri alan kısım 1.vites oranıdır. Çok dik rampalarda 1. ve 2. vites tutarsızlığı yaşanıyor ne yazık ki. Fakat bunun dışında rampada uygun devirde kullanıldığında kesinlikle bayılma olmaz. Kendi lineamla rampada bir çok 1.6 atmosferiği saf dışı bırakıyorum.

• Düz vitesle dualogic şanzımanı karıştırmayın. Piyasada otomatik dizel linea çok olmadığı için arkadaşların yorumları yanıltıcı olur. Bende de güçsüz bir tek kavramalı araç var. Şanzımandan dolayı rampa çıkarken trafikten dolayı yavaşlarsanız 2'den 1'e alamıyor ve bayılıyor. O yüzden dik rampada manuele almak hatta 1.ci viteste çıkmakta fayda var. Yani aracın bayılması motordan çok şanzımanın tutarsızlığından dolayı. Ben de yokuşlu yerler için otomatiğini tavsiye etmem.
  • Chevrrolet aveo yeni kasalara bakabilirsin. Türkiyeden çekildi ancak çoğu parçası opelle aynı. Ayrıca son derece konforlu ve güvenlik donanımları tamdır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • beycoastt B kullanıcısına yanıt
    Aga sen hic 1.3 cdti veya mjet motorlu arabaya bindin mi? Duzde de 140 rampada da 140 yapıyor

• otomatik olanı bilmiyorum ama lineanın emotion ve emotion plus olanlarına bakın donanım olarak üst seviyede bir sene emotion kullandım normal linea dan çok farklı

• Ben ikisine de bindim ama sen bunların otomatigine hiç binmedin anlaşılan. Ben otomatik olanın dik rampada yaşattığı sorundan bahsediyorum. Yoksa izmir aydın otobanda 170 de gördüm 140 ne ki. hadi ben binmedim varsayalım e diğer arkadaşlarda mı yalan söylüyor aga?

• Linea 1.6 Multijet Otomatik alın gitsin. 1.3 almasanız daha iyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Acil Stop

95 hp 1.3 2012 linea'nın torku 200 nm yani motoru gayet güçlüdür rampalarda bayılmaz. 75 hp'lik eski motor ile karıştırmış olabilir misiniz?

Lineada 70-75 hp kullanilmadi hic. Ilk çıkanlar 90 hp (astra h ile ayni), sonradan cikanlar 95 hp (astra j ile ayni) idi.

70-75 hp albea, palio, grande punto motorunda vardi. Albea ve palioda 90-95 secenegi yokken grande puntoda 90-95 secenegi de vardi.

• Binen kullanan yok mu şu aracın otomatik vitesini ?
  • 70 hp olanların bir ara Lineada kullanıldığını zannediyordum. Bilgi için teşekkür ederim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu aracın dizel bütün motor ve şanzımanlarını kullandım. 1.3 euro 4 motoru ben şahsen tavsiye etmem ama otomatik olarak euro 5 yok. 2 motor arasında çekiş açısından fark var.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.