Şimdi Ara

DİZEL YAKIT DENEMELERİ BP PO SHELL TOTAL OPET (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
447
Cevap
8
Favori
253.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün esenler shell den (shell petrol a.ş. tarafından işletiliyor) nitro yerine full save aldım bakalım. Bir deneyeyim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yunusemre8760

Bu 2 yakıtı kamyonda kullandım ama biri diğerinden çabuk bitiyor diyemem hemde defalarca denedim. Kamyonda yakıt ortalaması %27 ila 40 arası değişir binek bi arabada ise %5 ila 8 arası değişir ya sizin algılar çok hassas yada psikolojik belkide hesaplama hatası yapıyor ikimizden birisi. Kaldıki performansı yüksek olanın menzili uzun olması gerekir.

Benim dizel 308'e Total koyunca bariz fark oluyor. Psikolojik falan değil kesinlikle. Shell Fuel Save'in ise Nitro'ya göre alt devirleri daha performanssız. Üst devirlerde fark hissedemiyorum.
  • Bu normal araçlarda hep bole nitro daha az gidiyor performansı yüksek ama

Gaza basınca tepki daha çabuk alıyoruz sert ve gaz pedalını çok kullanmak çabuk bitmesine etken olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • baranoncul kullanıcısına yanıt
    Yakıttaki setan miktarı bu rafineriden çıkarken her istasyona aynı çıkmıyor mu ki ucuz satanada normal satanada aynı setan lı aynı mazot gelmiyor mu

• Kadoil

Energi

Bu iki istasyaondan da aldım,

30 kuruş daha ekonomik

Hiçbir fark görmedim,

Kullanıyorum

Depoda 15 /20 tl kar var ...

• malzemec kullanıcısına yanıt
    Nacizane tavsiyem kadoilden vazgeçin sonra sizi üzmesinler. Enerjiyi bilmiyorum.

• Shell nitrodan sonra , 2 depo kadar shell fuel save aldım ancak araç bu yakıtı aldıktan sonra rölantide stop ediyordu ben sorunun çözümünü araeken tekrar shell nitro'ya döndüm araçta hiç stop etme olmadı ,bu Fuel save kalın bir mazot olduğu için hem motorun sesini çoğaltıyor hem de böyle stop etme sorunlarına yol açabiliyormuş usta söyledi !! , olaya bak ! aralarında da 2krş fark var haa !!!
  • helsloot kullanıcısına yanıt
    Arabanızın markası nedir kaç model. Bu sizin dediğinizi ilk kez duyuyorum.

• yeni nesil dizel motoru olanlar nitrodan uzak dursun. sonra 80000 deki arabanın egr valvini değişmek zorunda kalabilirsiniz. benim tercihim artık total..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mufat kullanıcısına yanıt
    Araç marka model nedir acaba

• Total i hiç denemedim ancak herkes çok memnun anlaşılan. Ankarada temiz mazot satan total tavsiye edebilecek olan varmı?

• quote:

Orijinalden alıntı: mufat

yeni nesil dizel motoru olanlar nitrodan uzak dursun. sonra 80000 deki arabanın egr valvini değişmek zorunda kalabilirsiniz. benim tercihim artık total..

Bunu neye dayanarak söylüyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: helsloot

Shell nitrodan sonra , 2 depo kadar shell fuel save aldım ancak araç bu yakıtı aldıktan sonra rölantide stop ediyordu ben sorunun çözümünü araeken tekrar shell nitro'ya döndüm araçta hiç stop etme olmadı ,bu Fuel save kalın bir mazot olduğu için hem motorun sesini çoğaltıyor hem de böyle stop etme sorunlarına yol açabiliyormuş usta söyledi !! , olaya bak ! aralarında da 2krş fark var haa !!!

çok saçma olmakla birlikte nitro ile sorunun tekrar etmemesi düşündürücü tabii. ben geçen fullsave aldım. bakalım nasıl olacak. daha bir fark hissedemedim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xweser

quote:

Orijinalden alıntı: helsloot

Shell nitrodan sonra , 2 depo kadar shell fuel save aldım ancak araç bu yakıtı aldıktan sonra rölantide stop ediyordu ben sorunun çözümünü araeken tekrar shell nitro'ya döndüm araçta hiç stop etme olmadı ,bu Fuel save kalın bir mazot olduğu için hem motorun sesini çoğaltıyor hem de böyle stop etme sorunlarına yol açabiliyormuş usta söyledi !! , olaya bak ! aralarında da 2krş fark var haa !!!

çok saçma olmakla birlikte nitro ile sorunun tekrar etmemesi düşündürücü tabii. ben geçen fullsave aldım. bakalım nasıl olacak. daha bir fark hissedemedim.

Valla aynen böyle oldu , yağlı mazot fuel save yeni nesil araçlara pek gitmiyor ...

• Arabam fiat bravo multijet 120 hp otomatik bugüne kadar 2000 km opet 2000 km shell kullandim shell daha sessiz çalışıyor fuel shave yakit bu arada daha performansli çalışıyor opete göre ama menzili az 1 depoda en fazla 10 15 km kadar ama surus konforu çok iyi sessiz çalıştırıyor motoru opetin mazotuna nazaran kisaca özetlersek menzilde opet sessizlik ve performans ta shell daha iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 05kartal -- 1 Haziran 2017; 19:58:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 05kartal

Arabam fiat bravo multijet 120 hp otomatik bugüne kadar 2000 km opet 2000 km shell kullandim shell daha sessiz çalışıyor fuel shave yakit bu arada daha performansli çalışıyor opete göre ama menzili az 1 depoda en fazla 10 15 km kadar ama surus konforu çok iyi sessiz çalıştırıyor motoru opetin mazotuna nazaran kisaca menzilde opet sessizlik ve performans ta shell daha iyi.

Kesinlikle katiliyorum hocam, fakat kriteriniz performans ise shell vpower nitroyu deneyin derim

• baranoncul kullanıcısına yanıt
    daha çok yakitta konfor da ariyor insan opette rampa aşağı düşük devirde inerken araba titreme yapardi şimdi shell geçtikten sonra titremeyi kesti akip gidiyor araba daha konforlu oldu seste kesildi performans fena degil bana yetiyor.

• bu arada ıstanbul da oturanlar için hadimkoyde hadimkoy giselere varmadan sağ dan tunele girin hemen çıkışta 500 mt ileride sağ tarafta shell in kendi istasyonu var oradan aliyorim yakiti şimdilik memnunum dizel araba kullanıyorum bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 05kartal -- 1 Haziran 2017; 13:31:22 >
  • Aracım Tdi motora sahip. Yaklaşık 10 yıldır ailecek dizel araç kullanıyoruz ve yıllık ortalama kişi başı 15-20.000 km yol yapıyoruz. Ben şahsi aracım olan tdi a3 için Bp ve Total harici mazot kullanmıyorum. Aracı ilk aldığımda çoğu akaryakıt firmasını ve bp ile total in de şubelerini denedim ancak Eryaman da ikamet ettiğim için Macunköy Total Doco ve Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerindeki Bp nın kendi işletmesi haricinde akaryakıt almıyorum. Önceki araçlarım Megane 3 dci ve 308 Hdi için de Hem Total Hem Bp Hem Shell kullandım. Onlar için de Bp nın iyi olduğunu söyleyebilirim.

• Bugrakutuk B kullanıcısına yanıt
    Önemli olanda zaten guvenilir bir yer bulmak marka ikinci planda kalır.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.