Şimdi Ara

DİZELCİLERE BİR SORU?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • DİZEL OTOMOBİLLERDE 60.000-70.000 KM. BAKIMLARININ 3.000-3.500 YTL. OLDUĞU DOĞRU MUDUR?

YOKSA , ALIRKEN EN AŞAĞI 3.000 YTL. FARK ÖDE , BİR DE BAKIM DA ÖDE = ORTALAMA 7.000 YTL. İLAVE TUTAR.

YANİ BÖYLE OLURSA YAKIT TASARRUFU PEK BİR İŞE YARAMAZ.

BU KONUDA BENİ AYDINLATABİLİR MİSİNİZ?

• Kardeş bende Astra 2003 2.0 DTI var ve o kadarda büyük rakamlar ödemedim hiç. Ama aldıktan sonra bi masraf yap ve iyi bi bakıma sok derim ben dizel araç kullanmayı herkes bilmez benzinli gibi hor kullanıp yıpratan çok.
  • yok yaw

60 bakımı en fazla taş çatlasın 600 liradır

100 k dan sonraki bi bakımları galiba 1000 liranın üstünde ama o zamana oooo
  • C 3 Citroen 60.000 km bakımı 280 YTL.
    Tabiiki bilinçsiz biri arabayı yorup Turbo , Enjektör gibi pahalı malzemelere zarar verirse rakkam yükselir.Ancak bu Dizel araçlara has değildir,benzinli Turbo enejektörlü bir araçtada fiyatlar yüksek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ŞANS

DİZEL OTOMOBİLLERDE 60.000-70.000 KM. BAKIMLARININ 3.000-3.500 YTL. OLDUĞU DOĞRU MUDUR?

YOKSA , ALIRKEN EN AŞAĞI 3.000 YTL. FARK ÖDE , BİR DE BAKIM DA ÖDE = ORTALAMA 7.000 YTL. İLAVE TUTAR.

vur dedik de öldür demedik ne demek 3500 ytl..mercedes bmw lerin bile bukadar olacagını tahmın etmiyorum
  • quote:

DİZEL OTOMOBİLLERDE 60.000-70.000 KM. BAKIMLARININ 3.000-3.500 YTL. OLDUĞU DOĞRU MUDUR?

Yok öyle bir şey. 60-70 bin km.de o dediğin masrafların çıkması için arabayı eşekten beter kullanmak lazım ki bu durumda yapılan işleme bakım denmez. Bakım arabanın normal kullanım sonucunda aşınan, ömrü dolan, vs. parçalarının yenilenmesi, yağlanması, vs.dir. Senin dediğin düpedüz tamirat ki o arabaya yapılan zulmü benzinliye de yapsan sonuç çok farklı olmaz.

Dizelin benzinliye göre yakıt alımında, kullanımda bazı detaylarda daha hassas ve bilinçi yaklaşıma ihtiyaç duyduğu doğrudur. Zaten bir dezavantajı alırken pahalı olması (satarken biraz fark eder ama alırkenki kadar olması mümkün değil) bir de benzinliye göre biraz daha sesli ve titreşimli çalışması. Bunun dışında dizelden korkmak için hiç bir neden yok, hele ki çok km. yapacak isen...

• Sana kim söylemişse desteksiz ve de mesnetsiz atmış.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arabayla ilgili bilenlere soru
    7 yıl önce açıldı
    Ispark hakkında bir soru
    2 ay önce açıldı
    Ciddi soru
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Tabi canim hatta 90 000 bakiminda arabayi Servise veriyorsun sana 1000ytl veriyorlar gidip yenisini aliyorsun

Kullanici hatasi Birsey Yoksa 400YTL max.
  • Büyük farklar olmuyor eğer ekstra bir yıpranma söz konusu değilse.
  • külliyen yalan,,,,, bak bir misal veriyim, benim bundan önceki arabam 1.6 benzinli astra H 2005 model idi, baskı balatasını sanayide 600 e değiştiriyordum, servis 1000 tl istiyordu, 1.3 mj puntomun baskı balatasını 325 liraya değiştirdim 2 ay önce aldığımda, servis fiyatı 450
  • 2006 hort

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oha 2006 nere 2013 nere, o yıllarda dizeller yeni yeni yaygınlaşıyordu böyle geyikler vardı.
  • 2006 benzinliden dizele geçiş yaptığım yıl. Hala da aynı arabayla devam ediyorum.

Benzinlisi ile arasında 2500 TL fark vardı o zaman Baktılar tutuluyor, .okunu çıkardılar işin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.