Şimdi Ara

Dizüstü bilgisayar oyunda 95-100 derece

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uzun süredir fan ve sıcaklık değerleri ile ilgili sorun yaşamaktayım. Bundan 1 yıl önce dizüstü bilgisayarımın fanı aşırı ses çıkarttığından değiştirttim. Ancak değişimden sonra önceden oynadığım oyunlarda kasma (fps) sorunu yaşamaya başladım. Sorun üzerine hard disk arızası yaşadım ve bundan kaynaklı olacağını düşünerek 1 hafta önce ssd alıp taktırdım temizliği ve termal macunu yenilendi ancak cs-go ve lol adlı oyunlarda sistem sıcaklıkları 95-100 arasına çıkıyor. Normal şartlarda ise oyundan çıkalı 20 dakika kadar oldu sadece Chrome açıkken ortalama sıcaklık değerleri 60-70 değerleri aralığında. Acaba zamanla oyunlara gelen güncellemelerden midir? yoksa ben donanımsal bir problemle mi karşılaşıyorum anlayamadım. Oyunlarda fps aniden düşüyor ve kendini topluyor ancak sürekli bu şekilde bir durum var.Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Sistem özellikleri: Packard Bell Geforce gt540m 2gb erkan kartı, Intel Core i5-2450M CPU 2.50 GHz, 4 gb Ram

• Problemi zaten siz yazmışsınız. Orijinal fan takılıp, macunların yenilenmesi gerek. O değişimde başka bir fan takılmış ve/veya yanlış macunlama/montaj.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AIDA programı ile sıcaklıkları ölçtüm. Bu sıcaklıkların doğru olamayacağı ve fandan bu kadar fps düşüşü yaşanamayacağı söyleniyor o yüzden yardım almak amacı ile foruma danışmak istedim.
  • opeth1143 O kullanıcısına yanıt
    Eliniz değmişken bir de Furmark'la GPU, Prime95'le CPU sıcaklıklarına VE saat hızındaki düşüşlere bakın. Kim söylüyorsa gelsin buraya yazsın, izah edeyim.

• Sistemde sadece chrome açık iken:
    Sistemde chrome ve oyun açık iken:
    Bu da sadece chrome açıkken GPU stress test:

Ayrıca bir yandan araştırıyordum windows update i hizmetlerden kapatınca gpu da görünür bir düşüş oldu şuan için daha rahat oynuyorum fps düşüşü daha az oluyor. Diğer programı kullanmayı öğrenmem gerek sonra resimlerini çekip atayım.

GPU'nun çekirdek hızı 670. Düşüş yok. Zaten hiçbir oyun Furmark kadar yüklenemez. İşlemci hızı throttling'e giriyordur. Ona da bahsettiğim programlarla bakabilirsiniz.

• belki taktığınız fanın kanatçıkları orjinal fan kadar ısıyı dışarı atmıyor olabilir orjinal fan ve yeni güzel bir termal deneyin altıne leptop soğutucu alın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Throttlinge girme konusu için diğer programları yarın deneyeceğim işten dolayı bugün bakamayacağım. Altına laptop için soğutucum var. Ben de bu fandaki bakır soğutucular diye düşünüyorum İzmir’de ilgilenecek bilgisayarcı bulmam gerek fan değişimi için pek kimse uğraşmıyor. Termal macun öneriniz varsa alabilirim.

• Şimdi Prime95 programını kullandım. Değerler şu şekilde:
    ve
    Bu sıcaklık değerleri saniyede bir bu şekilde inip çıkıyor. Dediğiniz gibi throttling'e girme durumu var sanırım. İşlem sonucunda program:

Throttling için bir program buldum ancak bilgisayar kullanıcı ile ilgili bir problem veriyor, şimdi ona bakıyorum.

• İşlemci sıcaklıklarınız hayli yüksek. Bu isidayken fan sesi ne durumda. Fanın dışarı attığı hava sıcaklığı ne durumda? Montaj hatası, gevşek karşılıklı vida sorunu olabilir. Kontrol edilmesi, ettirilmesinde fayda var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fan yoğun çalışma sesinde duyuluyor. İki, üç saniye yoğun sesli çalışıp duraklıyor sonra tekrar yoğun sesli çalışıp duraklıyor. Ses bu şekilde çıkan hava ise bir hayli sıcak. Bilgisayarı tamirden alalı iki hafta oldu olmadı.
    Bu kadar yüksek sıcaklıklarda duraklama yapmaması gerek. Daha önce tamir yaptırdığınız yere bırakın detaylı baksınlar. Fan sorunu gibi duruyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önce tamire verdiğim yer fandan olmadığını söylüyor ve iki kere aynı yere verdim yaptırmak için. Şuan uğraşmak istemiyorlar fan için hafta sonu bir gün boşlukta götürmemi istediler ben de bunun üzerine başka bir yere vermeye karar verdim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.