Şimdi Ara

Dİzüstü Bilgisayarım Sürekli Başlatılamıyor ve Çöküyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • (DELL Inspiron 1525) Diziüstü bilgisayarımın üçüncü kez tekrarladığı bir soruna yardımcı olun. Birgün bilgisayara giriyorum,çıkıyorum.Yarın bir bakmışım bilgisayar başlamıyor. Hata veriyor ve hata ise " Yüklemiş olabileceğiniz yazılımlardan kaynaklanan bir sorun olabilir" gibilerinden hatalar veriyor.Öyleki ben hiçbir yazılım yüklemesi yapmıyorum bu bilgisayara. Vista kurulum cd'sini istiyor.

Bende sistem geri yükleme ile(Vista Onarma İşleminden SOnra) dosyalarımı kurtarabiliyorum. AMa bu nereye kadar böyle devam edecek? Tam olarak sorunu yapan şey ne bir anlıyamadım. Sizce ney sorun? Valla bir daha çökerde veriler yok olursa aranızda olmayabilirim :D Helvamı yersiniz artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi araynia -- 30 Eylül 2008; 12:27:19 >

• Öncelikle bios güncelleyin derim.
    Ardından temiz bir vista kurulumu yaptıktan sonra internetten tüm driverların güncel sürücülerini çekip kurun, cd dekileri kullanmayın.
    İlk olarak chipset sürücüsünü yükleyin. Yeniden başlattıktan sonra diğer sürücüleri karışık olarak kurabilirsiniz. Ardından vista güncellemelerini kurun.

Donanımsal bir sorun da olabilir. Açılışta F12 ye basıp Dell Diagnostics testlerini yapın. Bütün sistemi test eder.
  • Evet, hatada zaten şöyle diyordu eksik yazmışım ben. "Bu hata son yüklenen yazılımlardan veya donanımlarınızdan kaynaklanabiliyor olabilir" Şu F2 olayını önce bir deniyeceğim. Biraz gözlemleyip düzelmesse ikinci önerini uygulayacağım. Önerilerin için teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.