Benim emektar'ın canı sıkılıyordu, ona kardeş getirdik. Fakat birbirlerine ısınamadılar, ne yaptıysam beceremedim. Şaka bi yana bunları nasıl birbirine bağlayacaz ya?
Emektarda Ethernet yok galiba. Ethernet olmadan olmaz mı bu iş? Piyasada yok mu basit, küçük, bulunması kolay, ucuz ve yararlı bi alet? (çok şey mi istedim ne?)
Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden herkese çok çok Teşekkür Ederim...
usb to ethernet al bir tane usb yi ethernete çeviriyor bu şekilde bağlarsın.... bende var hiç kullanmadım bişe denemek için almıştım kaldı öyle istersen satabilirim...
Kaç paraya aldın?
30 ytl ye satabilirim...
resim temsilidir....
Eee yani Ethernet kartı bu işe mi yarıyor? Yani koca ethernet kartının uyguladığı işlem bu mudur? Benim emektarın arkasında bu telefon kablosu gibi girişlerden mevcut, ama bağlayamıyorum.. PC'nin içine baktım o soket anakartdan çıkıyor. Yoksa benim ethernet kartım Onboard mı?
bu ethernet için senin notebook ta modem vardır ve telefon kablosu takmak için soketi vardır kontrol et 2 tane yer varsa böyle biri ethernettir...
Telefon soketlerinde ( dial-up modem lerde ) 2 yada 4 iğne vardır. Oysa ethernet kartlarında 8 iğne vardır. Yani sokete bakınca eğer 8 tane sarı tel görüyorsan o ethernet kartı girişidir. Yok daha az sarı tel görüyorsan bilki o dial-up modemin telefon girişidir.
bu tür aletler hız açısından problem olabiliyor o yüzden 15 ytl ye etherhnet alman senin için daha iyi olur...
quote:
Orjinalden alıntı: madmax50
bu tür aletler hız açısından problem olabiliyor o yüzden 15 ytl ye etherhnet alman senin için daha iyi olur...
PCI yuvasına takılan ethernet kartlardan alması gerek. Her bilgisayarcıda vardır. Tanıdık varsa 0 YTL yoksa 5 YTL. 3-5 metre cat-5 cablo uçlarına rj45 jak. oldu bitti.
ya bu usb'den de her şey bağlanabiliyormuş. yakında usb'den bağlanan ekran kartı,işlemci falan çıkarsa hiç şaşırmam
quote:
Orjinalden alıntı: acemiwebci
Telefon soketlerinde ( dial-up modem lerde ) 2 yada 4 iğne vardır. Oysa ethernet kartlarında 8 iğne vardır. Yani sokete bakınca eğer 8 tane sarı tel görüyorsan o ethernet kartı girişidir. Yok daha az sarı tel görüyorsan bilki o dial-up modemin telefon girişidir.
Bilgi için sağol. Gerçekten yararlı oldu. Ona bakmam için kabloları sökmem gerek. Sonra bakarım
quote:
Orjinalden alıntı: 34_gurcangurel
quote:
Orjinalden alıntı: madmax50
PCI yuvasına takılan ethernet kartlardan alması gerek. Her bilgisayarcıda vardır. Tanıdık varsa 0 YTL yoksa 5 YTL. 3-5 metre cat-5 cablo uçlarına rj45 jak. oldu bitti.
O kadar ucuz mu yahu?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme