Dün akşam bilgisayarı kapatırken bilgisayar kendisini otomatik olarak güncelleştirmeye aldı , iyi güzel güncelleştirsin dedim bıraktım.Güncelleştirmeler bittikten sonra gece vakti tekrar oturdum bilgisayarı açtım , bilgisayar açılırken windows ekranı geldiğinde şöyle bir hata kutusu geliyor ''Explorer.exe-sıra sayısı bulunamadı , altında da 423 sıra sayısı , urlman.dll kitaplığında bulunamadı. Masaüstü açıldığında arka plan resmim gözüküyor fakat hiç bir dosya , araç çubuğu vs. görünmüyor. Ctrl-alt-del. çekerek yeni işlem açmayı falan denedim ama ''görev yöneticisi de'' açılmıyor. Güvenli moddan açıp sistem geri yükleme yaparım dedim güvenli modda da dosyalar gözükmüyor , görev yöneticisi açılmıyor. Şimdi diyeceksiniz windows kurulum cd si varsa tak onar ama malesef ki cd-romum da yok :) bir kaç ay önce yakmıştım.
Tek çare format gibi gözüküyor anlayacağınız ama bilir kişiler belki çıkar diyerek , bir umut konu açarım dedim.Yardımınız dokunursa eğer ne ala.
bir görev yöneticisini açıp ctrl alt del ustte dosyaya tıklayıp yeni göreve explorer.exe yazıp enterlermisin. Calısmazsa cd den onarım yap sistem geri yükle format at yani birseyler yap...
Kardeşim okumadın sanırım , görev yöneticisi açılmıyor , windows cd sinide çalıştıramıyorum neden çünkü pc de dvd-rom yok :))
explorer exe çalışmayınca genelde alttaki cubuk görünmez o yüzden sag clik yapamamışsındır diye duşundum o yüzden ctrl alt dell dedim açılmıyorsa ozaman deneyemeyeceksin alabiliyorsan sistemini geri al ama hicbirseye izin vermez...
Sistemi geri nasıl alayım , güvenli modda da açılmıyor hiç bir şey. Biostan falan sistem geri alabiliyor muyuz onu bilmiyorum ?? Alınıyorsa bir tarif eder misiniz.
İnternetten okuduğuma göre IE8 güncellemesinden kaynaklanıyormuş. Masaüstü resminiz görününce Windows Tuşu+R'ye basın. regsvr32 urlmon.dll yazıp enter'a basın. Bilgisayarı yeniden başlatın.